عمومیکسب و کار برتر

چاپ صنعتی چیست؟

همانطور که می دانید امروزه با رشد روزافزون تکنولوژی، چاپ های متنوع و متفاوتی نیز برای خود جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. چاپ صنعتی نیز همانند چاپ دیجیتال نوعی از چاپ است که برای مواردی خاص به کار می‌رود. چاپ صنعتی برای تولید انواع کتاب ها و مجلات با تیتراژهای بسیار بالا مورد استفاده قرار می گیرد. مسلما شما هم نمونه های بسیار زیادی از چاپ صنعتی را در پیرامون خود دیده اید، چرا که این نوع چاپ کاغذی نیستند و بر روی کالاهایی همچون: یخچال، کلیدهای داخل خودرو، خودکارهای تبلیغاتی، لوازم آرایشی بهداشتی مانند ادکلن‌ها و همچنین گوشی های موبایل چاپ می شوند.

این نمونه ها به گونه‌ای هستند که از چاپ صنعتی استفاده می کنند. در واقع چاپ صنعتی با برخورداری از دقت بالا و رنگ بندی متنوع و زیاد، طرفداران مخصوص به خودش را دارد و می‌توان به صراحت گفت که یکی از بهترین و منحصر به فرد ترین نوع چاپ محسوب می شود. جهت سفارش چاپ بر روی جعبه سیب زمینی و تماشای تصاویر جعبه سیب زمینی پینترست و ویدئو جعبه سیب زمینی یوتیوب به سایت ما مراجعه نمایید.

چاپ | چاپ صنعتی

چاپ صنعتی چیست؟

اگر به چاپ برخی از محصولاتی که در بالا گفته شود، همانند خودکار و یا گوشی موبایل دقت کنید، این نوع چاپ ها کاغذی نیستند و بر روی خود محصول چاپ شده اند. چاپ صنعتی نیز در واقع چاپی است که هدف آن، انتقال یک پیام تبلیغاتی نیست، بلکه به عنوان تزئین یک محصول به کار می رود و شیک و خاص است.

کاربردهای چاپ صنعتی:

چاپ صنعتی با ویژگی‌های بارز و برجسته‌ای که دارد، توانسته طیف وسیعی از نیازهای چاپی را برطرف نماید، به همین دلیل غالبا در خیلی از کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو، چاپ بر روی محصولات الکترونیکی، انواع بسته بندی‌های شخصی، چاپ های تزئینی مانند: چاپ بر روی شیشه، چاپ بر روی چوپ و یا فلز و دیگر محصولاتی که نیازمند چاپ های اختصاصی باشند، می تواند از  کاربردهای چاپ صنعتی محسوب شود.

یکی از ویژگی های جالب و ممتاز چاپ صنعتی برخورداری از چاپ سه بعدی است که می تواند بر روی بسته بندی محصولات شکننده نیز استفاده شود که بسیار جالب و منحصر به فرد است.

 کاربردهای دیگر چاپ صنعتی عبارتند از:

  • لوازم و صنایع الکترونیکی همچون: کامپیوترها، محافظ ها، کنترل تلویزیون، کلیدهای کیبورد، کیس کامپیوتر و دیگر صنایع الکترونیک.
  • لوازم آرایشی بهداشتی همچون: ادکلن‌ها، کرم پودر، ظرف‌هایی که برای نگهداری دارو مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین جعبه‌های کمک های اولیه.
  • تمامی لوازم خانگی از شیرآلات گرفته تا پنل‌های ماشین لباسشویی، یخچال فریزر، مایکروفر و اجاق گاز.
  • قوطی های حبوبات و بطری های آب.
  • لوازم و قطعات خودرو، همانند شمع ها، کلیدها، روکش خازن و انواع وایرها

انواع چاپ صنعتی:

  • چاپ تامپو
  • چاپ دیجیتال
  • چاپ افست
  • چاپ سیلک
  • چاپ فلکسو
  • چاپ سیلک اسکرین

هر یک از این چاپ‌ها به نوعی در گروه چاپ صنعتی قرار می‌گیرند، منتها هر یک از آنها با توجه به موارد و کاربردهایی که دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.

 به عنوان مثال: چاپ تامپو به دلیل سرعت و ارزان بودن، به میزان زیادی مورد استقبال افراد گرفته است و چاپ بر روی خودکارهای تبلیغاتی نمونه‌ای از چاپ تامپو می باشد.

همه چیز درباره صنعت چاپ

صنعت چاپ به روش هایی در رفع نیازهای صنایع مختلف و پیشرفت بشریت نقش به سزایی داشته است. به طوری که بخش بزرگی از فرهنگ هر جامعه ای را می توان نتیجه صنعت چاپ و نشر آن دانست. در ادامه این مقاله به معرفی صنعت دیرینه چاپ و انواع آن می پردازیم. همچنین ماندگاری قدرت این صنعت تا به امروز را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

1# صنعت چاپ (Printing Industry)

اسم چاپ از واژه مغولی «چهاپ» به معنای فشردن سطحی بر سطح دیگر، گرفته شده است. صنعت نشر و چاپ با چاپ روی کاغذ شناخته می شود؛ اما درواقع این صنعت شامل موسساتی است که فرآیند چاپ هر گونه متن و تصویر روی کاغذ، پارچه، فلز، شیشه و… را انجام می دهند. مانند:

    چاپ کتاب

    چاپ روی انواع لوازم التحریر

    پارچه ها و لباس های چاپی

    محصولات تبلیغاتی

    بسته بندی ها

    برچسب ها

بخش بزرگی از صنعت پرکاربرد چاپ، مربوط به چاپ صنعتی و چاپ سفارشی برای شرکت ها و کمپانی ها است.

هرگونه روش چاپ که مربوط به فرآیند تولید یک محصول است، چاپ صنعتی نام دارد. چاپ سفارشی نیز شامل چاپ برای رسانه های تبلیغاتی، نشریات، بروشورهای اطلاع رسانی، کتابچه های راهنمای کارکنان، تقویم های سفارشی، نامه ها، سربرگ ها و… است.

2# تاریخچه صنعت چاپ در ایران و جهان

حوزه چاپ از قرن ها پیش برای ثبت اطلاعات و برقراری ارتباط استفاده می شد. اولین آثار چاپی به قرن ها پیش از میلاد (آثار حکاکی شده روی سنگ ها، گل ها و فلزات) باز می گردند. در دوران کلاسیک، بردگان به صورت دستی چندین هزار نسخه از یک نوشته را روی طومار پوستی یا پاپیروس می نوشتند. در آغاز عصر حاضر، چاپ روی پارچه و پاپیروس رواج یافت. بعدها و در سال 105 میلادی، کاغذ در چین اختراع شد و

چاپ با بلوک های چوبی (زیلوگرافی: Xylography) رونق گرفت. در قرن دوازدهم و با ظهور دانشگاه ها، تولید و فروش کتاب به عنوان یک تجارت شکل گرفت. در این قرن، تغییرات محسوسی در چاپ رخ داد. آن زمان بود که چاپ با روش لیتوگرافی (lithography) اختراع شد. یوهانس گوتنبرگ آلمانی (Johannes Gutenberg) به عنوان پدر صنعت چاپ و نشر شناخته می شود. چاپ به شکل امروزی را گوتنبرگ با اختراع چاپ توسط حروف متحرک، در دهه 1440 پایه ریزی کرد. در سال 1814 اولین ماشین چاپ بخار اختراع شد.

تاریخچه صنعت چاپ در ایران و جهان

ماشین های چاپ جدید نیز دراواخر قرن نوزدهم و ابتدای قرن بیستم، جایگزین ماشین های قدیمی شدند. در قرن بیست و یکم تا به امروز شاهد پیشرفته تر شدن بیش از پیش این صنعت بوده ایم. به طوری که امروزه انواع دستگاه چاپ صنعتی و خانگی در همه جا موجود و قابل استفاده هستند. و اما تاریخچه این صنعت در ایران با دستگاه چاپ سربی در سال 1217 شروع شد. این دستگاه به دلیل هزینه و زحمت زیاد، زود جای خود را به ماشین چاپ سنگی داد. میرزا صالح شیرازی اولین ماشین چاپ سنگی را در سال 1225 به تبریز آورد. چاپ سنگی بیش از 50 سال تنها روش چاپ در شهرهای ایران بود.

11 شهریور روز ملی صنعت چاپ در ایران نامگذاری شده است.

دکمه بازگشت به بالا