تفاوت بگ فیلتر صنعتی و سنتی در چیست؟

زمان تعویض فیلتر های کیسه ای بگ فیلتر

تعویض کردن فیلتر های کیسه بگ فیلتر در زمانی زود تر از زمان مورد نیاز سبب افزایش غیر ضروری قیمت و صرف زمان نگهداری و تعمیر زیاد برای سیستم های بگ فیلتر می شود از طرفی تعویض کردن فیلتر های کیسه ای در زمان های خیلی طولانی، خطر قرارگیری کارکنان با آلاینده های خطرناک افزایش می یابد از طرفی مسدود شدن و گرفتگی فیلتر های کیسه ای هزینه های مربوط به سیستم هوای فشرده افزایش می یابد هم چنین سبب افزایش فشار بر روی فن، موتور الکتریکی و افزایش دمای آن می شود.

در زیر سه دلیل و مشخصه برای تعویض به موقع فیلتر کیسه ای اشاره شده است

1- خرابی فیلتر کیسه ای

واضح ترین علامت خرابی فیلتر کیسه ای، خارج شدن ذرات آلاینده از دودکش فن یا آلوده شدن قسمت تمیز بگ فیلتر به ذرات گرد و غبار می باشد . یکی دیگر از علامت های پارگی یا خرابی فیلتر های کیسه ای، کاهش ناگهانی اختلاف فشار در فیلتر کیسه ای می باشد .

به علاوه شرایط نامناسب مانند آتش و یا انفجار می تواند سبب خرابی و پارگی فیلتر های کیسه ای شود. از طرفی رطوبت و گرمای زیاد می تواند سبب خرابی فیلتر های کیسه ای ماندد پلی استر (Polyester) و نومکس (Nomex) می شود که به آن هیدرولیز می گویند . از دیگر مکانیزم های مخرب برای فیلتر های کیسه ای می توان به پارگی فیلترهای کیسه ای به دلیل ذرات ساینده، ازدیاد تعداد پالس زنی و یا خرابی کیج فیلتر کیسه ای اشاره کرد .

2- مسدود شدن فیلتر های کیسه ای

بیشترین دلایلی که نیاز به تغییر فیلتر کیسه ای دارد مسدود شدن فیلتر های کیسه ای می باشد که به این معنی است که فیلتر کیسه ای به پایان عمر مفید خودش رسیده است .در این مورد حجم و ضخامت گرد و غبار بر روی فیلتر کیسه ای به حدی رسیده است که سیستم پاکسازی فیلتر کیسه ای قادر به تمیز کردن ذرات از روی فیلتر کیسه ای نمی باشد و این امر سبب کاهش شدید میزان هواگذر سیستم تهویه صنعتی می باشد.

در زمانی که فیلتر کیسه ای نو و تمیز هستند اختلاف فشار بین قسمت تمیز و آلوده بگ فیلتر بسیار کم است ولی در زمانی که عمر مفید فیلتر های کیسه ای به پایان می رسد اختلاف فشار بصورت ناگهانی افزایش شدید پیدا می کند . طول عمر مفید فیلتر های کیسه ای به عوامل متفاوتی مانند نوع آلاینده، ترکیبات شیمیایی و میزان رطوبت جریان هوای ورودی به بگ فیلتر و شرایط کاری وابسته است. به همین دلیل برای انتخاب صحیح و درست فیلترهای کیسه ای باید به میزان رطوبت، ترکیبات شیمیایی، میزان کارکرد بگ فیلتر، دمای کاری فیلتر های کیسه ای و … توجه ویژه ای کرد و برای نتایج بهتر با یک متخصص در این امر مشاوره کرد .

3- فیلتر های کیسه ای نامناسب

انتخاب فیلتر کیسه ای تنها با معیار قیمت پایین و بدون توجه به معیار های دیگر امری نادرست می باشد .فیلتر های کیسه ای ممکن است برای شرایط دمایی یا ترکیبات شیمیایی موجود مناسب نباشد و سبب از بین رفتن سریع فیلتر های کیسه ای شود. در دراز مدت سبب تعویض زود هنگام فیلتر های کیسه ای و افزایش هزینه های ناشی از آن می شود که از هزینه های خرید فیلتر های کیسه ای مناسب با شرایط کاری بسیار بالا تر است.

مراحل انتخاب صحیح فیلتر کیسه ای مناسب

انتخاب جنس فیلتر کیسه ای

برای انتخاب صحیح و مناسب فیلتر های کیسه ای باید موارد زیر در نظر گرفته شود:

انتخاب کردن صحیح فیلتر کیسه ای یک فرآیند مهم و گاها بسیار سخت می باشد .عملکرد فیلترهای کیسه ای مستقیما مربوط به این که فیلتر کیسه ای به خوبی بتواند شرایط محیطی که در آن استفاده می شود را تحمل نماید و کارایی آن نیز وابسته به میزان کارایی سیستم تمیز کردن بگ فیلتر می باشد .
در زیر لیستی از انواع فیلتر های کیسه ای معمول آمده است :

به بررسی عملکرد و مشخصات انواع فیلتر های کیسه ای

در زیر به بررسی عملکرد و مشخصات انواع فیلتر های کیسه ای می پردازیم

فیلتر کیسه ای پلی پروپیلن (Polypropylene felt)

پلی استر (Polyester felt)

فیلتر کیسه ای پلی آمید ( Polyimide P8)

فیلتر کیسه ای نومکس (Nomex or Aramyd)

فیلتر کیسه ای تفلونی

۱- فیلتر های کیسه ای و قفس های نگهدارنده
۲- پوسته و محفظه ی بگ فیلتر ( غبارگیر کیسه ای )
۳- هاپر
۴- سیستم تخلیه غبار (rotary air lock valve)
۵- سیستم پاکسازی فیلتر های کیسه ای
۶- کمپرسور هوا
۷- فن

خروج از نسخه موبایل