پیچ متری چیست و انواع آن کدامند و کاربرد آنها در چه صنایعی ست؟

پیچ متری تمام رزوه (Fully-threaded Bolt Torque Wrench) یک نوع پیچ متری است که برای استفاده در محیط‌هایی با شرایط سخت و نیاز به دقت بالا توصیه می‌شود. این پیچ متری برای استفاده در اتصالات بتنی مربوط به سقف طراحی شده است. معمولاً پیچ متری تمام رزوه دارای یک سر است که برای اتصال به مهره ها استفاده می‌شود. این پیچ متری ها برای اتصال دو نقطه به یکدیگر بدون جوشکاری یا چسب و غیره استفاده میشود.

پیچ متری تمام رزوه معمولاً در صنایعی مانند خودروسازی، هوافضا، صنایع نفت و گاز و ساخت و ساز استفاده می‌شود. این پیچ متری برای اتصالاتی که نیاز به دقت و قدرت بالایی در آنها وجود دارد، مثل اتصالات در محیط‌های با شرایط سخت که امکان دسترسی خیلی محدود است، مفید است.

دقیقا کاربرد پیچ متری در کجاست و چه صنعتی ؟

پیچ متری تمام رزوه  در مواردی استفاده می‌شود که نیاز به اتصالات با دقت بالا و قدرت نگهداری برای محیط‌هایی با شرایط سخت و نیاز به آن است. برخی از موارد استفاده از پیچ متری تمام رزوه عبارتند از:

خودروسازی: در صنعت خودروسازی، از پیچ متری تمام رزوه برای اتصال قطعات و کامپوننت‌های مختلف خودرو استفاده می‌شود. این اتصالات باید دقیق و با کیفیت بالا باشند تا به دلیل شرایط سخت و نامناسب مثل تکان‌های خودرو در طول رانندگی، قطع نشوند.

هوافضا: در صنعت هوافضا، از پیچ متری تمام رزوه برای اتصال قطعات، ماشین آلات و تجهیزات مختلف استفاده می‌شود. هنگامی که قطعات در فضا قرار دارند، به دلیل شرایط سخت و نامناسب، اتصالات باید با دقت بالا و قدرت نگهداری مناسبی انجام شود.

صنایع نفت و گاز: در صنایع نفت و گاز، از پیچ متری تمام رزوه برای اتصال قطعات و تجهیزات مختلف استفاده می‌شود. شرایط سخت و نامناسب در صنایع نفت و گاز به دلیل عواملی مانند فشار و دما بالا، نیاز به اتصالات با دقت بالا و قدرت نگهداری دارد.

ساختمان و تاسیسات: در صنایع ساخت و ساز، پیچ متری گالوانیزه تمام رزوه برای اتصال قطعات بزرگ و سبک مانند کانال هوا و سینی کابل  یا اتصال پایه تاسیسات به سقف استفاده می‌شود. به دلیل نیاز به قدرت نگهداری و دقت بالا در این اتصالات، پیچ متری تمام رزوه مناسب است.

مشخصات فنی و متریال استفاده شده در تولید پیچ متری

جنس پیچ متری تمام رزوه به طور کلی از فولاد ضد زنگ، آلیاژ فولادی، آلومینیوم و یا تیتانیوم تشکیل شده است. انتخاب جنس مناسب برای پیچ متری به وابستگی از کاربرد و شرایط کاری آن است.

برخی از انواع پیچ متری تمام رزوه شامل:

پیچ متری تمام رزوه فولادی یا خشکه: این نوع پیچ متری از فولاد کربنی و یا فولاد ضد زنگ ساخته می‌شود و برای کاربردهای صنعتی مختلف مانند خودروسازی، ماشین سازی، صنعت نفت و گاز و غیره استفاده می‌شود.

پیچ متری تمام رزوه آلیاژی: این نوع پیچ متری از آلیاژهای مختلف فولادی مانند کروم-مولیبدن و وانادیوم ساخته می‌شود و برای کاربردهایی مانند صنعت هوافضا و صنایع نفت و گاز مناسب است.

پیچ متری تمام رزوه آلومینیومی: این نوع پیچ متری از آلومینیوم ساخته شده است و برای کاربردهایی مانند صنعت هوافضا و ماشین‌آلات با وزن سبک مناسب است.

پیچ متری تمام رزوه گالوانیزه: این نوع پیچ متری از گالوانیزه یا روکش گالوانیزه ساخته شده است و برای صنعت ساخت و ساز ساختمانی و بتنی مناسب است.

پیچ متری گالوانیزه چیست و کاربرد آن در صنعت ساختمان

پیچ متری گالوانیزه یک نوع پیچ متری است که با پوشش گالوانیزه سطحی پوشانده شده است. پوشش گالوانیزه شامل روکش آهنی است که برای مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی به پیچ متری اضافه می‌شود. این پوشش عموماً از روش تراشکاری بر روی سطح پیچ متری ایجاد می‌شود.

پیچ متری گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی، در بسیاری از صنایع مانند ساخت و ساز، خودروسازی، صنعتی و زیرساختی استفاده می‌شود. این پیچ متری معمولاً در محیط‌هایی با شرایط خشک و مرطوب که باعث زنگ زدگی و خوردگی پیچ‌ها می‌شوند، کاربرد دارد.

همچنین، پیچ متری گالوانیزه برای اتصالاتی که نیاز به قوت بالا و مقاومت در برابر شرایط سخت دارند مثل اتصالات در سازه‌های بتنی و فلزی، پل‌ها، توری‌های فلزی و غیره نیز استفاده می‌شود.

کاربرد پیچ متری تمام رزوه گالوانیزه در نصب کانال تهویه هوا

پیچ متری تمام رزوه در کانال سازی کولر و تهویه هوا برای اتصال قطعات مختلف از جمله کانال‌ها، تیغه‌ها، مفصل‌ها و فلنج‌ها استفاده می‌شود. در صنعت تهویه و تبرید، اتصالات باید با دقت بالا و قدرت نگهداری مناسبی انجام شود تا از آسیب به سیستم تهویه هوا یا تاسیسات و سیم کشی جلوگیری شود.

در کانال کشی کولر ها و همچنین تهویه هوا نیاز است که در نقاطی از جوشکاری برای اتصال استفاده کنید ولی در اکثر مواقع تکنسین اجرای کانال کولر از پیچ متری برای نصب کانال ها و تاسیسات استفاده میکنند که برای اینکار نیاز به انکر بولت و استاد بولت وپیچ و بست و مهره نیاز است.

استفاده از پیچ متری تمام رزوه باعث می‌شود که نیروی کششی در اتصالات به طور دقیق و با حداکثر قدرت ممکن اعمال شود و از پیش‌گسترش و آسیب به اتصالات جلوگیری شود. همچنین، با استفاده از پیچ متری تمام رزوه، اتصالات به صورت یکنواخت و بهینه انجام می‌شود و از طریق تنظیم نیروی کششی، از خطر شکستگی و خرابی اتصالات نیز جلوگیری می‌شود.

در کل، پیچ متری تمام رزوه در کانال سازی کولر و تهویه هوا برای افزایش دقت اتصالات و بهبود عملکرد و راندمان سیستم تهویه و تبرید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع مدل و سایز پیچ متری گالوانیزه

پیچ متری گالوانیزه در انواع مختلفی از جمله متریک و اینچی و در اندازه‌های مختلف تولید می‌شود. سایزهای متداول پیچ متری گالوانیزه به شرح زیر می‌باشد:

پیچ متری گالوانیزه در سایز متریک  M6، M8، M10، M12، M16، M20، M24، M30، M36  و غیره تولید میشود.

این پیچ متری های ساختمانی در قطر های مختلف که پرکاربردترین ان پیچ متری نمره 8 است و همچنین طول های یک تا 6 متری تولید میشود که طبق نیاز مشتری برش داده میشود.

موسسه فنی میراکالا تولید کننده انواع پیچ متری آهنی و گالوانیزه و اجرا و نصب تهویه هوا را با تکسینی مجرب انجام میدهد.

جهت دریافت مشاوره و استعلام قیمت انواع محصولات تهویه هوا وارد وب سایت www.mirakala.com بشوید

همچنین، پیچ متری گالوانیزه در مدل‌های مختلفی نیز تولید می‌شود که شامل پیچ متری گالوانیزه با سر شش‌گوش، پیچ متری گالوانیزه با سر دوگوش، پیچ متری گالوانیزه با سر تخت و پیچ متری گالوانیزه با سر هگزاگونال می‌باشد. هر یک از این مدل‌ها برای کاربردهای مختلفی به کار می‌رود که در ایران بیشتر همان مدل ساده تمام رزوه تولید میشود.

مزایای پیچ متری گالوانیزه

استفاده از پیچ متری گالوانیزه دارای مزایای زیادی است. یکی از مهم‌ترین مزایای این نوع پیچ متری، مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی است. پوشش گالوانیزه به پیچ متری این امکان را می‌دهد تا در محیط‌هایی با شرایط خشک و مرطوب که باعث زنگ زدگی و خوردگی پیچ‌ها می‌شوند، به خوبی عمل کند. استفاده از پیچ متری گالوانیزه در صنایعی مانند خودروسازی و صنایع نفت و گاز نیز به علت مقاومت بالا در برابر شرایط سخت و زنگ زدگی، بسیار معمول است.

مزیت دیگر پیچ متری گالوانیزه، دقت بالا در اتصالات است. استفاده از پیچ متری گالوانیزه باعث می‌شود که نیروی کششی در اتصالات به طور دقیق و با حداکثر قدرت ممکن اعمال شود و از پیش‌گسترش و آسیب به اتصالات جلوگیری شود. همچنین، با استفاده از پیچ متری گالوانیزه، اتصالات به صورت یکنواخت و بهینه انجام می‌شود و از طریق تنظیم نیروی کششی، از خطر شکستگی و خرابی اتصالات نیز جلوگیری می‌شود.

مراقبت از پیچ متری گالوانیزه

برای حفظ و نگهداری پیچ متری گالوانیزه، باید از شرایطی که ممکن است باعث خرد شدن پوشش گالوانیزه شود، جلوگیری شود. این شرایط شامل ضربه‌ها، خوردگی و آسیب دیدگی های مکانیکی هستند. همچنین، باید پیچ متری گالوانیزه را از محیط‌های شیمیایی و اسیدی دور نگه داشت و با دقت در فضای خشک و تمیز نگهداری کرد.

خروج از نسخه موبایل