چرا نباید ps4 را به اینترنت وصل کنیم؟
PlayStation 4، یکی از کنسولهای بازی ویدیویی خانگی است که توسط شرکت سونی ساخته و به بازار عرضه میشود. این کنسول که در سال ۲۰۱۳ جانشین پلی استیشن ۳ شد، رقیبی برای ایکس باکس، نینتندو و … است. در ادامه به شناخت کاملی راجع به این کنسول از جمله اکانت قانونی بازی های ps4 و اکانت قانونی بازی های ps5 به معرفی دلیل اقبال بزرگترین فروش اکانت قانونی ps4 خواهیم پرداخت. همچنین این موضوع را بررسی خواهیم کرد که اگر پلی استیشن ۴ را به اینترنت وصل کنیم با چه مشکلات احتمالی، مواجه خواهیم شد.
پلی استیشن ۴
این کنسول در حالی عرضه شد که از ریزمعماریهای سلولی پیچیده فاصله گرفت و به یک واحد پردازش شتاب دهنده AMD مجهز شد. شرکت سازنده این ریزپردازنده اعلام کرد که این قدرتمندترین APUای است که تا به حال توسعه داده شده است. PS4 نسبت به نسلهای قبل، تاکید بیشتری بر تعامل اجتماعی و ارائه خدمات به گیمرها دارد. در همین راستا در پلی استیشن ۴، کاربران میتوانند به صورت آنلاین با دوستان خود یا دیگر گیمرهای جهان، از راه دور به رقابت بپردازند.
دسته پلی استیشن ۴ نیز، نسبت به PS3، تغییرات و بهبودهایی داشته است. بازطراحی دکمهها، استیکهای آنالوگ و تاچ پد یکپارچه، از جمله تغییرات کنترلر این کنسول هستند. این دستهها دوال شاک ۴ هستند. کارشناسان و منتقدان، در ابتدای عرضه این کنسول، همگی با این موضوع موافق بودند که این کنسول یکی از بهترین کنسولهای عرضه شده در بازار است.
همچنین اکثریت معتقد بودند که پلی استیشن ۴ در رقابت با ایکس باکس وان برنده شده است؛ اما اولین کنسول نسل هشتمی، سال ۲۰۱۲ توسط نینتندو عرضه شد و پس از یک سال سونی و ماکروسافت به این زمینه وارد شدند.
افزایش تقاضا به سونی کمک کرد که به فروش جهانی دست یابد؛ طوری که تا سال ۲۰۱۹، کنسول PS4، به دومین کنسول خانگی پرفروش در تمام دروان، تبدیل شد. تاکنون 118 میلیون نسخه از این کنسول به بازار عرضه شده است. رتبه اول فروش کنسول خانگی نیز مربوط به پلی استیشن ۲ است.
انواع پلیاستیشن ۴ و نسلهای مختلف
در ادامه نسلهای مختلف PS4 و اکانت بازی ps5 را به شما عزیزان معرفی میکنیم.
پلی استیشن ۴ فت PS4 FAT
این نسخه اولیه کنسول نسل هشتمی است که سونی عرضه کرد. یکی از انتقادهایی که به این کنسول میشد، سنگینی و ظاهر نازیبای آن بود. سونی نیز برای جلب نظر کاربران، دو مدل جدید با نامهای اسلیم slim و پرو pro را به بازار عرضه کرد. از توقف تولید نسخه فت، زمان زیادی میگذرد اما هنوز مدلهای دست دوم آن در برخی بازارها وجود دارند. این مدل در واقع سنگین و بزرگ بود. همچنین مشکلاتی مانند مشخص نبودن دو دکمه power و eject داشت که کاربران را سردرگم میکرد. ۳ مدل فت بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ تولید شد و پس از آن با آمدن مدل اسلیم، تولید فت متوقف شد.
پلی استیشن ۴ اسلیم slim
عمدهترین و اصلیترین تفاوت این مدل با مدل فت، ظاهر و زیباسازی آن بود. این مدل ۴۰٪ نسبت به فت کوچکتر شده بود و پوشش روی کنسول به طور کلی مات شد. سونی هدف از عرضه این مدل را مقرون به صرفه و بهینه بودن آن اعلام کرد؛ اما تفاوت اسلیم و فت تنها به این موارد ختم نمیشود.
از مهمترین تغییراتی که در نسخه اسلیم ایجاد شد میتوان به مصرف برق پایین، صدای کمتر فن و در کل گرما و صدای کمتر اشاره کرد. این مدل از لحاظ قطعات سخت افزاری و نرم افزاری تفاوت خاصی با مدل فت ندارد. از دیگر تفاوتهای فت و اسلیم میتوان ارتقای نسخههای وایفای به نسخه ۵ گیگاهرتزی و همچنین ارتقای نسخه بلوتوث را نام برد.
پلی استیشن ۴ پرو pro
این مدل، پیشرفتهترین مدل ps4 است. طراحی کلی و ظاهری این کنسول با نسخه اسلیم تفاوتی ندارد. تفاوت مدل پرو با دیگر مدلها، ارتقای قطعات سخت افزاری و در پی آن، بزرگتر شدن کنسول است. در نسخههای اسلیم و پرو، پردازندهای 1.84 ترافلاپسی وجود داشت.
در نسخه پرو، پردازنده گرافیکی به نسخهای بر پایه رادئون، با قدرت 4.2 ترافلاپس ارتقا یافت. در مدلهای قبلی، دو نوع حافظهی 500 گیگابایتی و ۱ ترابایتی وجود داشت اما در نسخه پرو تنها به صورت ۱ ترابایتی وجود دارد. این مدل برای کسانی که به بازی با کیفیت بالا علاقه دارند مناسب است چراکه خروجی رزولوشن آن 4k است. حتی اگر خود بازی چنین رزولوشنی نداشته باشد، کنسول رزولوشن آن را به 4k ارتقا میدهد.
شبکه پلی استیشن PSN
شبکه پلی استیشن، یک سرویس سرگرمی دیجیتال است که توسط شرکت سونی ارائه میشود. این سرویس، در واقع به دارندگان اکانتهای پلی استیشن خدمات میدهد. با توجه به اینکه امکان آنلاین شدن به کنسولها اضافه شد، به بستری برای اتصال همگی کاربران نیاز بود.
گیمرها با ثبت کنسول خود در این شبکه، میتوانند بازیها و سایر محتواها و خدمات را از شرکت سازنده دریافت کنند. PSN سال ۲۰۰۶ راه اندازی شد و در ابتدا فقط به کنسولها خدمات میداد. پس از آن شروع به ارائه خدمات به گوشیهای هوشمند، تبلتها و پخش کنندههای بلوری و حتی تلویزیونهای باکیفیت کرد.
کاربران در این شبکه یک پروفایل دارند که مشخصات خود و کنسولشان در آن ثبت شده است. در این پروفایل تعداد تروفیهای دریافت شده و برخی از مشخصات مربوط به بازیهای آن شخص نمایش داده میشود. همچنین این شبکه در زمینه امنیت کنسولها فعالیت میکند و قوانین بسیار سختی برای کاربران غیرمجاز دارد.
پلی استیشن پلاس
در کنار PSN، یک شبکه نیز به صورت پولی راه اندازی شد که به کاربران امکان دسترسی به ویژگیهای بیشتری میدهد. از جمله دسترسیهایی که به کاربران پلی استیشن پلاس داده میشود میتوان به دسترسی چند نفره آنلاین، تخفیفهای انحصاری در فروشگاه پلی استیشن، سه بازی قابل دانلود در ماه بدون هزینه اضافی و امکان آپلود تا ۱۰۰ گیگابایت از فایلهای ذخیره شده در بازی در سرورهای پلی استیشن، اشاره کرد. از دیگر ویژگیهای کاربران سطح PS PLUS، داشتن راهنمای بازی است. این راهنماییها بدون اسپویل ارائه میشوند و شامل حرکت در جهت درست با یک ویدئوی کامل در کنار صفحه هستند.
اکانت قانونی پیاس۴ یا پیاس۵ چیست؟
در ابتدا، بازیهای پلی استیشن، به صورت اکانتی نبودند و فقط به صورت دیسک عرضه میشدند که هر دیسک در واقع یک اکانت بود. بعدها به دلیل سواستفادههایی مانند پخش کردن بازیها و کپی کردن دیسک، شرکت سازنده، شبکه PSN را گسترش داد.
هر فرد برای بازی به صورت قانونی، باید یک اکانت در این شبکه میساخت و بازیهای مورد علاقهاش را میخرید و به اکانت اضافه میکرد. هر اکانت، دارای نام کاربری یا ایمیل و پسوورد است. این اکانتها فقط در اختیار یک نفر و نهایتا سه کنسول میتواند باشد. به این نوع اکانتها، قانونی میگوییم.
اکانت اختصاصی
اکانتهایی که به صورت قانونی خریداری میشوند، دو نوع هستند. اکانتهای قانونی اختصاصی و اکانتهای قانونی اشتراکی. این تفاوت برای اکانتهایی است که از فروشگاهها خریداری میشوند. فروشگاهها بعد از خرید اکانت، آن را به سه ظرفیت، تقسیم بندی میکنند. سپس هر ظرفیت را تنها در اختیار یک نفر قرار میدهند. این نوع اکانتها اختصاصی هستند. در اکانتهای اختصاصی هیچگونه مشکل و اختلالی در بازی شما یا دو ظرفیت دیگر ایجاد نمیشود. این نوع اکانتها نسبت به اکانتهای اشتراکی قیمت بالاتری دارند.
اکانت اشتراکی
اکانتهای اشتراکی، نسبت به اختصاصی، قیمت پایینتری دارند. تفاوتها با اکانتهای اختصاصی این است که فروشگاهها بعد از خرید و ظرفیت بندی اکانت، هر اکانت را به بیش از یک نفر میفروشند. اکانتهای اشتراکی مشکلات مختلفی برای گیمرها بوجود میآورند. از جمله این مشکلات، این است که اگر دو نفر همزمان بخواهند از یک اکانت استفاده کنند، یکی از آنها به صورت خود به خود از اکانت خارج میشود.
حالا اگر در حال رد کردن یک مرحله مهم و یا یک بازی حساس باشید، فرد دوم ناگهان وارد اکانت میشود و شما از بازی و اکانت بیرون انداخته میشوید. بنابراین هر ارزان بودنی بی دلیل نیست و باید مراقب این نوع اکانتها باشید. البته این موردی که به آن اشاره کردیم، تنها یکی از مشکلات اکانتهای اشتراکی است. با روشهای مختلفی در ایران میتوان به خرید اکانتهای قانونی PS5 و PS4 پرداخت. در ادامه با روشهای مختلف خرید اکانت قانونی و همچنین انواع اکانتها آشنا خواهیم شد.
روشهای مختلف خرید اکانت قانونی PS4
در ادامه به روشهای مختلف خرید اکانت قانونی PS4 میپردازیم.
دیسک
یکی از راههای قدیمی و سنتی، خرید دیسک بازیها است. این روش به چند دلیل، دیگر مورد استقبال گیمرها، خصوصا در ایران نیست. یکی از این دلایل، قیمت بسیار بالای دیسکها است. دیسکها، ممکن است خراب شوند، گم شوند یا هنگام نیاز در دسترس نباشند. از دیگر مشکلات دیسکها میتوان به عدم امکان ظرفیت بندی اشاره کرد.
پلی استیشن استور
راه دیگری که برای خرید اکانت قانونی پلی استیشن وجود دارد، تهیه آن از فروشگاه پلی استیشن است. این راه نیز مزایا و معایبی دارد. از مزایای این روش میتوان به این موضوع اشاره کرد که اکانت شما و بازیهایتان، همه جا همراه شما خواهند بود.
مزیت دیگر، امکان ظرفیت بندی اکانت وجود دارد. شما میتوانید برای خرید این اکانتها با دوستتان شریک شوید و هزینه را اشتراکی پرداخت کنید؛ سپس اکانت را به سه ظرفیت تقسیم و به هر فرد یک ظرفیت بدهید.
از معایب این روش باید قیمت بالای بازیها خصوصا با توجه به قیمت دلار روز اشاره کرد. این روش برای گیمرهای داخل کشور، روش پیچیدهای است چراکه برای خرید بازی از پلی استیشن استور به صورت آنلاین، نیاز به ویزا کارت یا سایر کارتهای دیجیتالی پرداخت بین المللی دارند.
فروشگاههای قانونی
این روش، بهترین روش برای خرید اکانت قانونی است. این فروشگاهها به صورت واسطه بین گیمر و PSN عمل میکنند. اکانت را خریداری میکنند، آن را ظرفیت بندی کرده و به گیمرها میفروشند. از مزیتهای این روش، میتوان به قیمت مناسب، بهینه بودن و سادگی آن اشاره کرد. البته هنگام خرید به معتبر بودن فروشگاه توجه داشته باشید.
اکانتهایی که فروشگاهها ارائه میکنند به صورت دو ظرفیتی یا سه ظرفیتی هستند و شما بر اساس نیاز و سلیقه، اکانت مدنظر خودتان را تهیه میکنید، بنابراین پول کمتری نسبت به سایر روشها پرداخت میکنید. لازم به ذکر است که این روش کاملا قانونی است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
شما بعد از خرید اکانت از این فروشگاهها ایمیل و پسوورد دریافت میکنید که به سادگی میتوانید به اکانت قانونی خود دسترسی پیدا کنید. برای سنجش اعتبار این فروشگاهها میتوانید نماد اعتماد الکترونیک آنها، نظرات کاربران و… را مورد بررسی قرار دهید.
گیفت کارت
یکی دیگر از روشهای خرید بازی یا تمپلیتها و آپشنهای بازیها، خرید با گیفت کارت است(خرید گیفت کارت psn). اگر ویزا کارت، مستر کارت و… ندارید، میتوانید با تهیه گیفت کارت، از پلی استیشن استور خرید کنید. این کارت توسط خود شرکت سونی به بازار عرضه میشود و حاوی یک کد ۱۲ رقمی است. البته برای استفاده از گیفت کارت فقط باید اکانت قانونی داشته باشید.
با این کارت میتوانید اکانت خود را شارژ کنید و از استور خرید کنید. با گیفت کارت موارد مختلفی مانند موزیک بازیها، خرید تمهای آنلاین، خرید بازی، خرید آپشنهای بازی مثلا اسلحه در call of duty را میتوان خریداری کرد. همچنین میتوان از تخفیفات ویژه استفاده کرد. یکی از موارد جذابی که میتوان با گیفت کارت انجام داد، پیش خرید کردن بازیها است.
اکانت هکی
حالا که با انواع اکانتهای قانونی آشنا شدیم، بهتر است که با نوع غیرقانونی آن نیز آشنایی پیدا کنیم. اکانتهای غیرقانونی که به هکی نیز مشهور هستند، در واقع اکانتهای قانونی افراد دیگری هستند که از آنها دزدیده شدهاند. هکرها، اکانتهای افراد دیگر را هک میکنند و آنها را به افراد دیگر میفروشند.
لازم به ذکر است که این اکانتها قیمت بسیار پایینی دارند. اما توجه داشته باشید که در صورت خرید این نوع اکانتها، شریک دزد خواهید شد. علاوه بر موارد اخلاقی، خریدن اکانتهای هکی خطرات بسیار بیشتری دارد. از جمله این خطرات میتوان به امکان قفل شدن بازی و هدر رفتن پول، اختلال در انجام و حتی ورود به بازیها و بن شدن کنسول اشاره کرد. خریدن اکانتهای هکی عملا هدر دادن پول است.
منبع: راهنمای خرید اکانت فیفا 23