قارچ درخت گردو + بررسی علائم و درمان

بیماری‌های قارچی درخت گردو را جدی بگیرید، عامل بیماری زای قارچی گاهاً صدمات جبران ناپذیری به باغ گردو وارد می‌کند، با اینکه درخت گردو در میان کشاورزان و مهندسین به عنوان مقاوم‌ترین درخت گردو شناخته شده است ولی رعایت نکردن برخی از نکات باعث ضعف سیستم دفاعی آن شده و بیماری‌های زیادی را به همراه دارد، در ادامه همراه ما باشید تا قارچ درخت گردو را معرفی کرده و به بررسی علائم و روش درمان آن بپردازیم.

دلیل شیوع بیماری قارچی چیست؟

از نظر مهندسین نهالستان دلیل شیوع بیماری قارچی خرید نهال گردوی بی‌کیفیت و ناسازگاری آن با منطقه است، البته نباید مدیریت غیر اصولی کشاورز را نیز فراموش کنیم، وقتی یک باغدار کوددهی، سمپاشی و آبیاری باغات گردو را طبق برنامه انجام نمی‌دهد نباید انتظار باردهی با کیفیت و تناژ بالا را از باغ گردوی حرفه‌ای و مدرن داشته باشد، باغداران موظف هستند قبل از خرید نهال گردو ژنوتیپ و احداث باغ آن بستر سازی مناسب داشته باشند:

  1. آنالیز خاک و بررسی عناصر موجود در خاک به کشاورز کمک می‌کند تا خاک ورزی را به درستی انجام دهد، اگر عوامل بیماری‌زای قارچی در خاک وجود داشته باشد در آنالیز خاک مشخص شده و باغدار با ضدعفونی کردن خاک باغ مانع از بیماری نهال جوان می‌شود.
  2. باغدار باید در خرید نهال گردو توجه داشته باشد معمولا نهال‌های سنتی و قدیمی بیشتر در معرض بیماری قرار می‌گیرند، در عوض نهال گردو ژنوتیپ پالیز تیپ ۹ سیستم دفاعی قوی‌تری داشته و کمتر در معرض بیماری قارچی قرار می‌گیرد.
  3. رعایت نکردن استانداردهای آبیاری و فواصل بین دو آبیاری علت اصلی بروز بیماری قارچی است، مخصوصاً خشک بودن یا رطوبت بیش از اندازه خاک اطراف درخت از عوامل موثر محسوب می‌شود.
  4. هرس نکردن درختان باعث درهم تنیده شدن شاخ و برگ تاج درخت می‌شود همین امر از نفوذ نور خورشید و جریان گردش هوا جلوگیری کرده و درخت گردو را مستعد ابتلا به بیماری قارچی می‌کند.
  5. به فاصله استاندارد کاشت درختان توجه کنید فاصله استاندارد برای کاشت درخت گردو ۶ متر است یعنی در یک هکتار زمین ۲۸۰ اصل نهال گردو با کیفیت جای می‌گیرد.
  6. سابقه بیماری منطقه خود را بررسی کنید، معمولاً در هر منطقه‌ای بیماری قارچی خاصی باغداران را تهدید می‌کند، با بررسی کردن سابقه بیماری می‌توانید برنامه سمپاشی منظمی را رعایت کنید.

انواع بیماری قارچی درخت گردو و روش درمان آن چیست ؟

البته بیماری قارچی درخت گردو تنها یک یا دو مورد نیست و در هر منطقه بیماری قارچی خاصی شیوع پیدا می‌کند، شما قبل از خرید نهال گردو با کسب اطلاعات علمی در مورد اکوسیستم منطقه و بیماری‌هایی شایع درختان گردو انتخاب بهتری خواهید داشت، اگر بنا به هر دلیلی درخت شما بیمار شد ابتدا باید عامل قارچی آن را مورد بررسی قرار داده و نوع بیماری را تشخیص دهید، برای این کار حدود ۲۰ الی ۱۰۰ عدد از برگ‌های درخت آلوده را به آزمایشگاه گیاه پزشکی بفرستید تا نوع قارچ را مشخص کنند، سپس با مشورت گرفتن از کارشناسان نهالستان درخت آلوده را تیمار کنید.

بیماری قارچی لکه سیاه یا آنتراکنوز نهال گردو چیست؟

در مورد بیماری قارچی آنتراکنوز یا لکه سیاه گردو باید بگوییم این بیماری یکی از رایج‌ترین و مخرب‌ترین بیماری‌های درخت گردو محسوب می‌شود، چون مستقیماً میوه گردو را مورد حمله قرار داده و قبل از رسیدن میوه گردو به مرحله برداشت با سرعت خیلی زیادی تمامی میوه‌ها را آلوده کرده و باعث ریزش آنها می‌شود، شکل ظاهری لکه سیاه گردو به صورت لکه‌های سیاه بر روی پوسته و مغز گردو دیده می‌شود، البته برگ‌های درخت گردو نیز از این بیماری در امان نیستند.

از دیگر خصوصیات منفی لکه سیاه گردو می‌توان به سرعت بالای همه‌گیری آن اشاره کرد، مخصوصاً در روزهای بارانی و روزهای طوفانی که سرعت ورزش باد زیاد است امکان انتقال سرایت و انتقال قارچ لکه سیاه به درختان دیگر باغ وجود دارد، معمولاً برای درمان بیماری لکه سیاه از روش‌های شیمیایی استفاده می‌کنند دو مرحله سمپاشی با سم اکسی کلرور تاثیر زیادی در درمان این بیماری دارد، البته برای اطمینان بیشتر حتماً درختان اطراف باغ گردو را نیز ضدعفونی کنید.

بیماری سفیدک پودری چیست و روش درمان آن چگونه است؟

مهندسین نهالستان زمان فروش نهال گردو ژنوتیپ بر روی آبیاری باغ گردو تاکید می‌کنند، چون عدم گ مدیریت آبیاری سبب بیماری سفیدک پودری می‌شود، یکی دیگر از بیماری‌های قارچی که باعث مرگ تدریجی و نابودی درخت گردو می‌شود بیماری سفیدک پودری است، این بیماری معمولاً ناحیه ریشه آلوده کرده و چون در مراحل اولیه قابل تشخیص نیست گاهاً باردار مجبور است درخت آلوده را به طور کامل حذف کرده و محل کاشت آن را ضد عفونی کند، سفیدک پودری همانند هاله‌ای اطراف ریشه درخت را محاصره کرده و مانع از نفوذ رطوبت و مواد غذایی توسط ریشه درخت می‌شود، به مرور زمان به خاطر نرسیدن مواد غذایی به قسمت‌های فوقانی، درخت گردو با زرد شدن برگ، جارویی شدن شاخه‌ها، عدم شکوفه دهی درختان و ریزش میوه‌ها مواجه می‌شود.

کلام آخر

قارچ ورتیسیلیوم، بیماری رزلینیایی، بیماری سیتوسپورایی و بیماری قارچی فیتوفترا و بیماری قارچی بلایت از دیگر بیماری‌های قارچی مخرب محسوب می‌شود، کشاورزان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری‌ها بهتر است به سایت پالیز گردو مراجعه کنند تا علاوه بر آگاهی از قیمت نهال گردو و نحوه خرید نهال گردو به صورت اینترنتی و آنلاین اطلاعات علمی بیشتری به دست بیاورند.

 

تماس با پالیز نهال: 09144501003

تماس با برتر نهال:  09141832393

دکمه بازگشت به بالا