انواع مهتابی ال ای دی دیواری کدامند؟
مهتابی ال ای دی فلورسنت قدیمی، همگی از دستگاهی به نام بالاست برای تنظیم روشنایی لامپ به هنگام گرم شدن استفاده می کنند اما مهتابی های ال ای دی به جای استفاده از بالاست، از قطعات الکترونیکی که درایور LED را تشکیل می دهند استفاده می کنند و به گونه ای طراحی شده اند که با بالاست فلورسنت سازگاری داشته باشند. شاید تا به حال هم شنیده باشید که برخی از افراد به مهتابی های ال ای دی با عنوان نوع A، نوع B یا نوع C اشاره می کنند.
شما هم اگر قصد دارید از انواع مهتابی ال ای دی دیواری استفاده نمایید ابتدا باید نحوه نصب و عملکرد سه نوع مختلف آن را بدانید و با تفاوت ها، مزایا و معایب آن ها آشنا شوید. انواع مهتابی ال ای دی دیواری موجود در را در ادامه معرفی می کنیم. چهار نوع مهتابی ال ای دی نوع A، نوع B، نوع C و نوع A+B تحت گواهی استاندارد UL وجود دارد که شما می توانید بسته به محیطی که میخواهید از آن استفاده کنید و اینکه چه ویژگی هایی برای شما اهمیت دارد، یکی از این مدل ها را انتخاب نمایید.
معرفی مهتابی ال ای دی دیواری نوع A سازگار با بالاست
این مهتابی LED نوع A، با درایور داخلی طراحی شده است که به پنل مهتابی اجازه می دهد مستقیماً از بالاست فلورسنت خطی موجود کار کند. این نوع مهتابی های ال ای دی، بیشتر برای کار با بالاست های T12، T8 و T5 طراحی شده اند و از منبع تغذیه اصلی استفاده نمی کنند. یکی از مهمترین مزیت های انواع مهتابی ال ای دی دیواری نوع A، فرآیند نصب آسان آن است به دلیل اینکه نیازی به نصب مجدد دستگاه فلورسنت ندارد. با این حال، برخی محدودیت ها و معایبی نیز وجود دارد؛
از جمله اینکه طول عمر مهتابی نوع A نه تنها به عمر طراحی مهتابی LED بلکه به عمر بالاست فلورسنت خطی نیز بستگی دارد که می تواند منجر به هزینه های اضافی و نگهداری بیشتر در طول عمر محصول شود. سازگاری بالاست با توجه به شرکت تولیدکننده آن متفاوت است و قبل از نصب باید بررسی شود. علاوه بر این، یک مهتابی ال ای دی نوع A در تنظیم نور و قابلیت کنترل محدود است. این مهتابی ها برای کسانی از کار با سیم کشی برق راحت نیستند یا ترجیح می دهند از آن دوری کنند، مناسب است.
معرفی مهتابی ال ای دی دیواری نوع B بای پس بالاست
مانند مهتابی نوع A، این مهتابی ال ای دی نوع B نیز با درایور داخلی کار می کند. اگرچه، درایور داخلی آن مستقیماً از منبع ولتاژ اصلی تغذیه می شود، اما تجهیزات دیگری لازم دارد. سیستم GE نوع B به فیوز خطی نیاز دارد. مهتابی نوع B ساده ترین سیستم کلی را دارد. سیم کشی مستقیم به ولتاژ اصلی و بای پس بالاست آن، هر گونه مشکل سازگاری را برطرف می کند و همچنین حذف بالاست در این نوع مهتابی، هزینه های تعمیر و نگهداری مربوط به تعویض بالاست را از بین می برد.
مهتابی ال ای دی نوع B کارآمدتر از نوع A بوده و هزینه های نگهداری کمتری دارد، اما مانند نوع A فاقد قابلیت های کنترل است. توجه به این نکته ضروری است که سیم های ورودی دستگاه به طور مستقیم به سوکت ها متصل می شوند، به این معنی که نصب کنندگان در حین نصب به طور بالقوه در معرض ولتاژ اصلی قرار می گیرند. بنابراین تنظیمات نادرست می تواند منجر به روشن نشدن مهتابی یا خطر آتش سوزی شود. به دلایل ایمنی، رعایت دقیق دستورالعمل های نصب هنگام استفاده از مهتابی های نوع B بسیار مهم است. در این مهتابی ها به دلیل احتیاط های ضروری، زمان و هزینه نصب آن افزایش می یابد.
معرفی مهتابی ال ای دی دیواری نوع C با درایور ریموت
یک مهتابی ال ای دی نوع C با یک درایور از راه دور کار می کند که لوله خطی LED را تغذیه می کند. مهتابی های نوع C نسبتاً غیر معمول هستند اما بیشترین انعطاف پذیری و کارایی را به عنوان سیستم های روشنایی، ارائه می کنند. قابلیت کم نور کردن در این نوع مهتابی می تواند کنترل شود و کمترین هزینه های نصب و نگهداری را دارد.
معرفی مهتابی ال ای دی دیواری نوع A+B بای پس بالاست و سازگار با بالاست
مهتابی های LED نوع A+B که قبلاً با عنوان نوع D شناخته می شدند ترکیبی از ویژگی سازگاری با بالاست نوع A و ویژگی بای پس بالاست نوع B هستند. این مهتابی ها برای استفاده با بالاست یا بدون بالاست در نظر گرفته شده اند؛ البته با هر بالاستی سازگار نیستند و قبل از نصب باید به تولید کننده آن نیز توجه شود. هزینه های مربوط به نصب را کاهش می دهند و حداکثر انعطاف پذیری را در هر دو نوع فناوری ارائه می دهند.
آنلاین الکتریکی به عنوان تولید کننده انواع مهتابی ال ای دی دیواری تمام ویژگی های یک سیستم روشنایی عالی و با کیفیت را ارائه می دهد. مهتابی های ال ای دی بسیار مقرون به صرفه تر از لامپ های مهتابی فلورسنتی هستند و تا 50000 هزار ساعت می توانند دوام داشته باشند. نور این مهتابی ها کاملاً فاقد مواد اشعه زا و سرطانی بوده و به ایجاد یک محیط روشن و جذاب کمک می کنند. جهت با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید
طول عمر مهتابی ال ای دی
به عنوان یکی از نقاط عطف محصولات LED میتوان به این مقوله اشاره کرد. ال ای دیها بر خلاف لامپهای فلورسنت قدیمی که با روشن و خاموش شدن متوالی دچار اختلال میشدند و طول عمر آنها به تعداد کلیدزنی آنها نیز وابسته بود؛ تنها به ساعات روشن ماندن لامپ وابسته است و حتی اگر میلیونها بار خاموش و دوباره روشن شوند هیچ اختلال در روند تابش آنها رخ نمیدهد.
همچنین از آن جایی که در ساخت لامپهای ال ای دی غالبا از فناوری SMD استفاده میشود، لامپهای مهتابی ال ای دی و کاربردهای آن به شکل گسترهای افزایش کیفیت مییابد به این علت که با این فناوری احتمال وجود خطای انسانی در روند تولید به صفر رسیده و با تولید گرمای کمتر توسط لامپ طول عمر آن اقزایش مییابد.
مصرف انرژی لامپ مهتابی ال ای دی
برای اثبات به صرفه بودن و کم مصرف بودن لامپ های ال ای دی همین بس که توان مصرفی مورد نیاز برای روشنایی یکسان توسط لامپهای رشته ای یا فلورسنت 5 برابر لامپهای ال ای دی است و علاوه بر این ها با توانهای یکسان لامپهای ال ای دی نور بیشتری نیز از خود ساطع میکنند و در نتیجه برای روشن کردن محیط به لامپهای کمتری نیاز است.
کاربردهای لامپهای مهتابی ال ای دی
امروزه اکثر دیزاینرها به جای استفاده از ابزار آلات پر زرق و برق روی به ابزار ساده و مینیمال و مدرن آوردهاند و بیشتر طراحان دکوراسیون و نور پردازان خبره علاقه بسیاری به استفاده از و را دارند.
علاوه بر اینها بسیاری از ادارات نیز به علت ممکن بودن تنظیم نور به وسیله دیمرها که به صورت سری در مدار لامپهای ال ای دی بسته میشوند و ولتاژ را کنترل میکنند از چشمههای نور ال ای دی استقبال میکنند و در بسیاری موارد چراغهای فلورسنت قدیمی خود را با چراغهایی مثل پنل 60*60 آریاترانور یا مهتابی 120 نیوسیلور عوض میکنند.
اما تنها علت این تعویض قابلیت تنظیم نور نیست.
لامپهای مهتابی ای ای دی و به طور کلی محصولات ال ای دی آریاترانور که با بهترین متریالهای به تولید میرسند؛ هم از عمر طولانی بهره میبرند و هم در طول عمر خود کمترین هزینه جانبی به عنوان تعمیر یا نصب سخت را به دوش مصرف کننده نمیگذارند و به همین علت همواره محبوب بوده اند.
البته لازم به ذکر است یکی دیگر از عواملی که باعث کاربرد گسترده این چراغها در اماکن مختف مثل کتابخانهها، خیابانها، منازل، ادارات و بسیاری دیگر شده است این است که نور لامپهای ال ای دی دارای لرزش و نویز نیستند و از CRI یا همان شاخص تفکیک رنگ بالایی بهره میبرند.
نور سالم در لامپ ال ای دی
مهتابیهای فلورسنت قدیمی لایه ای نازک در حباب لامپ خود از جنس فسفر داشتند تا نور فرابنفش ساطع شده را به حالت مرئی در آورده و پخش کند، در طول زمان و به مرور این لایه تا حدودی فرسوده شده و فسفر موجود در آن کمتر میشد و این اتفاق موجب میشد که پرتو فرابنفش به صورت مستقیم به محیط تابیده شود.
این پرتوها انواع عارضههای پوستی را به همراه داشتند و برای انواع موجودات خطر آفرین بودند. با در نظر گرفتن این مقوله لامپهای ال ای دی به نوعی طراحی و تولید شدند تا فاقد هرگونه پرتو آسیب زا باشند و در عین کاربردهای فراوان و مصرف مناسب و صرفه اقتصادی ویژگی پرتوهای نور سالم را نیز با خود به همراه داشته باشند.
میتوان با مرور این نکات به این نتیجه رسید که استفاده از لامپهای ال ای دی که در طیفهای رنگی بسیار گسترده تری از لامپهای معمولی موجود هستند، علاوه برا نفع و رفاه شخصی که با کاهش هزینههای برق برای مصرف کنندگان دارند، برای سیاره ما نیز آسیب زا نبوده و به حفظ آن کمک می کند.
قیمت، مشخصات فنی و خرید انواع لامپ ال ای دی SMD LED
لامپ ال ای دی (LED) و نسل جدیدتر آن لامپ اس ام دی (SMD) از محصولات محبوب این روزها هستند. خرید لامپ ال ای دی در بلندمدت باعث کاهش هزینههای جانبی میشود. قیمت لامپ LED در مقایسه با لامپهای قدیمی بیشتر است، اما در ادامه توضیح خواهیم داد که چرا بهترین انتخاب برای روشنایی مسکونی و اداری هستند. اگر اخیراً اقدام به خرید لامپ کرده باشید، حتماً با مدلهای متنوعی از لامپ ال ای دی مواجه شدهاید. پیشرفت تکنولوژی باعث نوآوری در فناوریهای به کار رفته در صنعت روشنایی شده است. مدت زیادی از سالهایی که لامپهای رشتهای بسیار رایج بودند و در اکثر خانهها نصب شده بود، نمیگذرد. لامپهای رشتهای نه تنها پرمصرف بودند، بلکه عمر کوتاهی هم داشتند.
لامپ فلورسنت CFL از سری لامپهای کم مصرفی بودند که به شکل پیچ طراحی و به سرعت جایگزین لامپهای رشتهای شدند. لامپهای فلورسنت اگرچه هزینه برق مصرفی را به شدت کاهش دادند، اما به دلیل استفاده از جیوه و طراحی شکننده، تقریباً به سرعت از رده تولید خارج شدند.
لامپهای ال ای دی از جدیدترین محصولات عرضه شده در بازار روشنایی هستند که به دلیل مصرف بسیار کم، ماندگاری بالا، رنگ نورهای متنوع، ساختار سازگار با محیط زیست و ظاهر مشابه با لامپهای رشتهای به سرعت جایگزین لامپهای فلورسنت شدند.
لامپ ال ای دی چیست؟
کلمه ال ای دی LED مخفف عبارت light-emitting diode به معنای دیود ساطع کننده نور است. محصولات ال ای دی بیشتر از 90 درصد از لامپهای رشتهای کارآمدتر هستند و عملکرد آنها بسیار ساده است. با زدن کلید برق و عبور جریان الکتریکی از دیود، دیود نور مرئی ساطح میکند و لامپ بلافاصله روشن میشود.
تنها ایرادی که از لامپهای ال ای دی میتوان گرفت، قیمت بالای اولیه آنها است. اما اگر دید بلند مدت داشته باشیم با توجه به اینکه این نوع لامپ مصرف انرژی بسیار کمتری دارد، بنابراین هزینه قبض برق را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهند. عمر یک لامپ رشتهای ماکسیمم 1000 ساعت است و سریع میسوزد، اما لامپ LED بیش از 20000 ساعت عمر میکند. بنابراین در بلند مدت باعث کاهش هزینه میشود.
لامپ SMD LED چیست؟
اس ام دی مخفف عبارت Surface mount device LED است و به معنای ال ای دیهای نصب شده بر روی سطح است. هر اس ام دی از 3 ال ای دی به رنگهای آبی، سبز و قرمز ساخته میشود. با ترکیب تراشههای SMD رنگهای بسیاری میتوان تاباند. با توجه به ابعاد کوچکتر SMD در مقایسه با LED، با به کار گیری تکنولوژی SMD در محصولات، میتوان مدلهای متنوع با رنگها و توانهای مختلف در اندازه کوچکتر ساخت. امروزه در اکثر لامپهای حبابی ال ای دی از تکنولوژی SMD استفاده شده است.
منبع : kosnic.com