آموزش نصب محافظ برق در ساختمان های مسکونی

طریقه نصب محافظ برق پشت کنتور چیست؟

آیا می دانید طریقه نصب محافظ برق پشت کنتور چیست؟ آیا با عملکرد این نوع آموزش نصب محافظ برق و مزایای استفاده از آن آشنایی دارید؟ محافظ برق نیز همانند سایر انواع تجهیزات الکتریکی موجود در بازار یکی از دستگاه های بسیار کاربردی و پیشرفته روز است. که با تکنولوژی مدرن دنیا طراحی و تولید شده است. تمامی محصولات به تولید رسیده همچنین محافظ برق قطعاً به جهت عملکرد خاصی طراحی شدند. و هم اکنون در دسترس شما مشتریان عزیز قرار دارند.

محافظ برق نیز یک دستگاه محافظتی است که به منظور محافظت از تجهیزات الکتریکی از آن استفاده می‌ کنند. اما آیا تا به حال از خود پرسیده اید یک محافظه درد چگونه از تجهیزات الکتریکی ما محافظت خواهد کرد و یا عملکرد این دستگاه چگونه است یا چه مزایایی دارد؟ برای اینکه درباره طریقه نصب محافظ برق پشت کنتور و همچنین وضعیت های استفاده از آن آشنایی پیدا کنید بهتر است ادامه متن را با دقت بالایی بخوانید.

محافظ برق پشت کنتور یکی از انواع دستگاه های محافظتی است که به منظور حفاظت از سیستم برق کل ساختمان از آن استفاده می کند. همانگونه که از نام این دستگاه پیداست در پشت کنترل نصب خواهد شد. و وظیفه محافظت از کلیه سیستم ساختمانی که در آن کنترل نصب شده است را دارد. که ممکن است این ساختمان شامل ساختمان مسکونی یا اداری و حتی تجاری باشد.

همانطور که در این مقاله از بابا ادیسون خواهید خواند، به طور کلی محافظ برق تمامی وسایل الکتریکی و حتی کنتور باعث حفاظت است دستگاه های الکتریکی در برابر نوسانات و شوک ‌های الکتریکی می شود. کیفیت یک محافظ برق روی عملکردی که دستگاه دارد، تاثیرات زیادی خواهد داشت از طرفی یک دستگاه محافظ برق کنتور را باید به درستی نصب کنید. چون چه محافظ برقی که شما خریداری کرده‌ اید دارای بالاترین سطح کیفی محافظ های برق موجود در بازار باشد. اما طریقه نصب محافظ برق پشت کنتور به درستی انجام نشود، قطعاً دستگاه نمی تواند عملکرد خوبی از خود نشان دهد. اما نصب یک محافظ برق چگونه است؟

مراحل نصب محافظ برق پشت کنتور

اهمیت استفاده از محافظ برق کل ساختمان

اکنون که با طریقه نصب محافظ برق پشت کنتور آشنا شده اید، بهتر است با اهمیت استفاده از آن نیز شناخت پیدا کنید. محافظ برق پشت کنتور، شامل همان محافظ برق کل ساختمان است. این دستگاه جهت محافظت از کل سیستم برق ساختمان و تمامی دستگاه های الکتریکی به کار می رود. سیستم و یا تکنولوژی ساختاری این دستگاه با توجه به تکنولوژی روز دنیا طراحی شده است.

عملکرد محافظ برق کل دستگاه به گونه ای است که مجهز به حسگر بوده و با حس افزایش یا کاهش جریان اقدام به قطع برق می کند. با افت یا افزایش بیش از حد فشار جریان الکتریکی این دستگاه، برق ورودی به کل ساختمان را قطع خواهد کرد. زمانی که جریان الکتریکی قطع شود، جریان دارای نوسان نمی تواند به سیستم کلی ساختمان منتقل گردد. این دستگاه دارای زمان تاخیر خاصی است که شامل مدت زمانی می شود. که دستگاه نوسان را حس کرده و تا پایان نوسان و یا متعادل شدن شدت نوسان، ادامه می یابد.

اهمیت استفاده از دستگاه محافظ پشت کنتور نیز اینجا مشخص می شود که با قطع جریان‌ برق، تمامی تجهیزات برقی ساختمان از آسیب احتمالی ناشی از نوسانات و اضافه بار در امان خواهند ماند.‌ زمانی که جریان به حالت عادی خود برمی گردد، دستگاه نوسان برق به صورت خودکار شروع به کار و جاری شدن جریان در مدار می شود.

توجه داشته باشید که در آپارتمان های بزرگ و چند طبقه باید دستگاه محافظ درست در ورودی بعد از کنتور نصب نشود. بلکه هر واحد به صورت جداگانه از یک محافظ برق داخلی استفاده نماید. بهتر است برای محافظت از سیستم برق کلی ساختمان، از محافظ برق های معمولی استفاده نکنید. و مدل های پیشرفته که قدرت بیشتری دارند را به کار بگیرید. با طریقه نصب محافظ برق پشت کنتور نیز به خوبی آشنا شوید تا در صورت عدم نصب ناصحیح باعث افزایش کیفیت دستگاه نشوید. اما برای نصب این دستگاه نیز بهتر است نکاتی را مورد توجه قرار دهید.

نکات مهم نصب محافظ برق

مزایای بهترین محافظ برق پشت کنتور

تمام لوازم الکتریکی در دسترس ما همگی مجهز به بردهای الکترونیکی و موتورهای حساس هستند که عملکرد اصلی دستگاه را بر عهده دارند. حال اینکه این بردها و موتورها حساس را با یک قدرت تحمل خاصی در برابر جریانات بار طراحی کرده اند.‌ برق کم نوسان و یا شدت بالای جریان برق باعث آسیب رسیدن و یا سوختن این بدها و یا موتور دستگاه های الکترونیکی می شود.

محافظ برق با توجه به عملکرد خاصی که دارد، بهترین وسیله جهت محافظت از تمامی لوازم برقی و یا الکتریکی به شمار می رود. محافظ برق خانگی که به منظور حفاظت از تمام‌ تجهیرات الکتریکی منزل به کار می رود، دارای ۳ الی ۶ دقیقه زمان تاخیر است. و دکمه خاموش و روشن ندارد. به طور کلی یک دستگاه محافظ برق وسیله ای پیشرفته با ساختار مدرن است. که است که نوعی واسط میان لوازم الکتریکی و شبکه برق به شمار می رود.

زمانی که به دلایل مختلفی نوسان ولتاژ  ایجاد شود، این دستگاه با قطع شبکه برق از سوختن و یا آسیب دیدن وسایل الکتریکی محافظت‌ می کند. بهترین‌ محافظ برق ساختمان مجهز به ورودی تک فاز است و دارای دو خروجی مجزا است. یکی از خروجی های محافظ های خانگی به منظور استفاده برای کولر گازی است. که قدرت عملکرد بالایی دارد و یک خروجی برای وسیله های برقی دیگر دارد.

از طرفی محافظ های باکیفیت و استاندارد، مجهز به یک نشانگر ولتاژ هستند تا بتوان از آن طریق ولتاژ برق شهر را مشاهده کرد. یک‌ محافظ برق کل ساختمان، قیمت مناسبی دارد. و در برابر محافظ های لوازم الکتریکی که باید برای تمام لوازم الکترونیکی پر کاربرد استفاده شوند، مقرون بصرفه تر خواهد بود. مهمترین مزیت محافظ برق کل ساختمان، قدرت محافظت از تمامی لوازم الکتریکی مورد استفاده در خانه و همچنین کل سیستم برق ساختمان است که قدرت کارآیی دستگاه را مشخص می کند. برای اینکه یک‌ محافظ برق عملکرد خوبی داشته باشد، بایستی هم‌ محافظ مناسبی را بخرید و هم با طریقه نصب محافظ برق پشت کنتور آشنا باشید.

حفاظت کلیه دستگاه‌های تک فاز و وسایل خانگی برقی با به‌کارگیری محافظ تک فاز مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به دلیل اینکه نوسان برق موجب کاهش عمر وسایل برقی و یا سوختن دستگاه‌ها می‌شود. اگر بخواهیم به طور خلاصه محافظ تک فاز را تعریف کنیم باید بگوییم محافظ کنتاکتوردار دستگاهی مناسب برای حفاظت کنتاکتورهایی با بوبین 220V در برابر افزایش و کاهش ولتاژ و دو فاز شدن است.

به علت بعضی از حوادث طبیعی مانند رعدوبرق امکان تغییر ولتاژ جریان برق ورودی ساختمان وجود دارد. در اکثر اوقات شاهد سوختن لوازم برقی منزل بعد از یک رعدوبرق شدید هستید. این موضوع خسارت بسیار زیادی را در ساختمان‌های اداری وارد می‌کند به دلیل اینکه کامپیوتر و وسایل برقی علاوه بر گران‌قیمت بودن، دارای اطلاعات حساس و مهمی هستند که باید از نوسانات برق دور بمانند.

با نصب یک محافظ و یک کنتاکتور می‌توان از همه وسایل برقی موجود در ساختمان، محافظت کنید. محافظ برق یک دستگاه الکترونیکی است که در مسیر برق ورودی ساختمان نصب می‌شود و جلوی نوسانات برق را می‌گیرد و اگر ایرادی در سیستم برق ساختمان به وجود بیاید، این دستگاه بلافاصله جریان برق ورودی به مدار را قطع می‌کند. همچنین عملکردی مشابه را در کاهش یا افزایش ولتاژ دارد و باعث قطع کامل برق ساختمان می‌شود. استفاده از محافظ کنتاکتور بابا ادیسون برای این کار واقعا یک گزینه عالی است، این وسیله می‌تواند کار ما را ساده کند.

مزایای نصب بهترین محافظ برق در ساختمان در مقایسه با محافظ‌های معمولی چیست؟

شما می‌توانید بهترین محافظ برق ساختمانتان را با بیشترین کارایی از فروشگاه صنعتی بابا ادیسون خرید کنید. بهترین دستگاه محافظ بعد از کنتور نصب‌شده و به‌طور کامل و یکجا برق ورودی کل ساختمان را از نوسانات ولتاژ محافظت می‌کند. و همین امر باعث می‌شود که نیازی نباشد که برای تک‌تک دستگاه‌های برقی از محافظ معمولی استفاده کنید. کارایی این دستگاه نیز به‌مراتب بالاتر از محافظ معمولی است. فقط کافی است تا یک محافظ برای برق ساختمان نصب کنید و هزینه نصب و نگهداری از محافظ برق ساختمان در طولانی‌مدت خیلی کمتر از محافظ‌های معمولی است.

دستورالعمل نصب محافظ تک برق ساختمان

محافظ‌ها دارای دو نوع، سه فاز و تک فاز هستند که هرکدام روش نصب خاصی دارند. در حالت کلی کنتاکتورها به دو صورت نصب می‌شوند، یا به‌صورت اتوماتیک و یا به‌صورت دستی نصب می‌شوند.

برای نصب این محافظ‌ها به‌صورت دستی باید نکات زیر رعایت شود.

۱-قبل از اینکه دستگاه را نصب کنید باید با میلی آمپرمتر مخصوص میزان نشتی که ممکن است در جریان مداری که قرار است محافظ در آن نصب شود اندازه‌گیری شود و درصورتی‌که میزان جریان نشتی بیشتر از ۲۰% باشد اول نشت‌یابی انجام شود و نقص کار گرفته شود و بعد اقدام به نصب محافظ گردد. این نشتی عوامل مختلفی دارد که ممکن است، بین فاز و زمین، نول و زمین، فاز یا نول با فازها و نول‌ها مدارهای مجاور باشد که در تمام این موارد محافظ اقدام به قطع مدار می‌نماید.

۲- در مواردی که از کلید دو پل استفاده می‌شود باید سیم نول به ترمینال مشخص‌شده با علامت N. و سیم فاز به ترمینال مشخص‌شده با علامت L. متصل شود.

۳- در مواردی که سیستم تک فاز باشد، دو سیم نول و فاز در سیستم‌هایی سه فاز باشد، چهار سیم (سه فاز و نول) باید به ورودی و خروجی محافظ متصل شود.

۴-درجه حفاظت محافظ برای جلوگیری از ورود اجسام خارجی برابر با IP۴۰ است.

نکاتی که برای محافظت از محافظ ساختمان تک فاز باید رعایت کنید عبارت اند از:

دستورالعمل استفاده از محافظ با کنتاکتور:

قطع جریان برق توسط کنتاکتور نشان‌دهنده این است که یکی از وسایل برقی موجود در مدار و یا اینکه سیم‌کشی ساختمان دارای جریان نشتی است. که با مشاهده این موضوع باید ابتدا دو شاخه کلید وسایل برقی را از پریزها بیرون آورده و بعد از وصل مجدد محافظ، آنها را به برق بزنید. چنانچه محافظ دوباره جریان برق را قطع کرد. این به این معناست که در سیستم سیم‌کشی داخل ساختمان و یا سیم‌های خروجی از مدار، نشتی به وجود آمده و تا زمانی که این نشتی وجود داشته باشد دستگاه محافظ وصل نخواهد بود و هر بار پس از وصل محافظ، بلافاصله فرمان قطع می‌دهد که در این صورت بایستی توسط فرد متخصص نسبت به رفع نقص اقدام شود.

خروج از نسخه موبایل