داستان کامل و نقد فیلم ایرانی جنگ جهانی سوم
از روی عکسهایی که از این عنوان منتشر شده، میتوان این گونه برداشت کرد که سیدی بار دیگر با یک اثر اجتماعی به نزد ما خواهد آمد. در تیزر دانلود فیلم کمدی جنگ جهانی سوم هومن سیدی تنها یک جمله آمده است:
«من همونی هستم که لباس تنت کرد، آدمت کرد، بهت بها داد، من همونم …»
فیلم جنگ جهانی سوم جدیدترین ساخته هومن سیدی محصول سال ۱۴۰۰ است که برای اولین بار در جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ به نمایش درامد و جایزه بهرتین فیلم را از آن خود کرد. اما داستان و موضوع فیلم جنگ جهانی سوم هومن سیدی چیست؟ در ادامه همراه ما باشید و بخوانید جنگ جهانی سوم فیلمی ایرانی به تهیهکنندگی و کارگردانی هومن سیدی و نویسندگی هومن سیدی، آرین وزیردفتری و آزاد جعفریان است. محسن تنابنده بازیگر نقش اصلی این فیلم است.
داستان کامل و نقد
جنگ جهانی سوم برای نخستین بار در ۷ سپتامبر ۲۰۲۲ در هفتاد و نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز نمایش داده شد و دو جایزه در بخش افق، از جمله بهترین فیلم برای هومن سیدی و بهترین بازیگر مرد برای محسن تنابنده را به ارمغان آورد.
داستان فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم درباره مردی به نام شکیب با بازی محسن تنابنده یک کارگر میانسال روزمزد بیخانمان است که همسر و پسرش را سالهای پیش در یک زلزله از دست داده و تاکنون با این امر کنار نیامده است. او در طی چند سال گذشته، با یک زن جوان ناشنوا به نام لادن با بازی مهسا حجازی زندگی می کند. محل ساختوسازی که او امروز در آن کار میکند، معلوم میشود که صحنهٔ فیلمی دربارهٔ جنایات هیتلر در طول جنگ جهانی دوم است. هنگامی که بازیگر نقش هیتلر بهطور ناگهانی در طول فیلمبرداری میمیرد، با وجود تمام مشکلات، شکیب به دلیل شباهت عجیبش به هیتلر به عنوان جایگزین بازیگر قبلی انتخاب میشود و خانهٔ بزرگی به او داده میشود.
زمانی که لادن متوجه خانهٔ جدید شکیب میشود، شکیب از ترس از دستدادن شغل جدید خود به عنوان بازیگر نقش هیتلر، چارهای جز پنهانکردن لادن از خدمه ندارد. لادن اغلب مجبور است زیر خانه پنهان شود تا کسی او را نبیند. فرشید به زودی به دنبال لادن میآید و وقتی او را در مخفیگاهش پیدا میکند، از شکیب میخواهد که ظرف دو روز مبلغی مقطوع را به او بپردازد تا آزادی او را بخرد.
شکیب برای پرداخت این مبلغ از نصرتی، تهیهکنندهٔ فیلم، پیشپرداختِ دستمزدش را طلب میکند. نصرتی فقط یک پنجم مبلغی را که او میخواهد میپردازد و میگوید مابقی پس از اتمام فیلمبرداری پرداخت میشود. لادن و شکیب تصمیم میگیرند با این پرداخت با فرشید کمی زمان بخرند و به محض اتمام فیلمبرداری فرار کنند. شکیب موفق میشود فرشید را متقاعد کند که به او زمان بیشتری بدهد، اما وقتی به صحنه برمیگردد شوکه و وحشت زده میشود زیرا خانهای که لادن در آن پنهان شده بود، تکهتکه شده و در شعلههای آتش فرورفته است.
او اکنون میخواهد جسد لادن را پیدا کند تا بتواند او را بهطور مناسب دفن کند. نصرتی قول میدهد صبح روز بعد به دنبال بدن سوختهاش بگردد. اما صبح روز بعد وقتی شکیب به صحنهٔ فیلمبرداری میرسد متوجه میشود که نصرتی برای نجات فیلمش تمام آوارها را پاککردهاست شکیب ظاهراً از مبارزه برای عدالت دست میکشد و شکست را میپذیرد؛ اما او نقشهای برای انتقام دارد.
جنگ جهانی سوم در بخش رقابتی افقهای جشنواره فیلم ونیز نمایش داده شد و با تشویق ۷ دقیقهای تماشاگران روبرو شد و برخی چهره ها با تمجید از این فیلم آن را «کمدی سیاهی» خواند که به تدریج «به یک تراژدی تبدیل میشود با تمرکز روی عناصر دلهرهآورِ عالی و شفافیتِ افسانهای خود، داستانی طاقتفرسا اما متقاعدکننده» را ارائه میدهد که «نشان میدهد، چطور یکی از قربانیان یادمیگیرد که از ستمگران خود تقلید کند».
در مورد داستان فیلم باید بگوییم که قصه حول محور کارگری میانسال و بی خانمان به نام شکیب میگردد که سالها پیش همسر و پسرش را در زلزله از دست داده است. مدت زمان فیلم جنگ جهانی سوم هومن سیدی 107 دقیقه است و همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این فیلم در بخش افقهای جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد. مسئولان این فستیوال درباره فیلم جدید هومن سیدی گفتهاند:
«این فیلم پر از غافلگیری است و مخاطب را شگفتزده میکند. این فیلم استعارهای از وضعیت سیاسی و اجتماعی ایران است و بدون شک یکی از اصیلترین داستانهای امسال جشنواره را دارد.»
بازیگران فیلم جنگ جهانی سوم
فیلم جنگ جهانی سوم به کارگردانی هومن سیدی اولین تجربه همکاری سیدی و محسن تنابنده است. در ادامه با هنرپیشههای جنگ جهانی سوم 2022 آشنا میشویم. همراه هت فیلم بمانید. در سایت ما می توانید از دانلود فیلم هندی رایگان نیز بهره مند شوید.
محسن تنابنده در نقش شکیب
محسن تنابنده، زاده 26 فروردین 1354 در تهران است. او بازیگر، کارگردان و نویسنده است و بازیگری را با مجموعه سرزمین مادری در سال 1388 آغاز کرد. وی با ساخت مجموعه های پایتخت، امروزه بیش از هرچیز با نقش نقی معمولی شناخته میشود. او 9 نامزدی سیمرغ بلورین جشنواره فجر را دارد. در این میان فیلم فراری (1394)، فیلم ندارها (1388)، فیلم سنگ اول (1388) و فیلم هفت دقیقه تا پاییز (1388) سیمرغ بلورین را از آن او کردهاند. محسن تنابنده برای در فیلم ایرانی جنگ جهانی سوم در بخش افقهای جشنواره فیلم ونیز جایزه بهترین بازیگر مرد را گرفت.
ندا جبرئیلی
ندا جبرئیلی هنرپیشه سینما، تلویزیون و تئاتر است. او متولد 15 مهر 1369 در تهران است و بازیگری را از سال 1389 شروع کرده است. او در سال 1391 برای فیلم قاعده تصادف نامزد سیمرغ بورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد. فیلم مردن در آب مطهر محصول سال 1398 نیز بار دیگر او را نامزد سیمرغ بلورین، این بار در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن کرد. جبرئیلی در تلویزیون با سریال برادرجان (1398) شناخته میشود.
سایر بازیگران فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم عبارتند از:
- مهسا حجازی در نقش لادن
- نوید نصرتی در نقش نصرتی
- مرتضی خانجانی در نقش فرشید
- لطفالله سیفی
- حاتم مشمولی
دیگر عوامل فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم
همانطور که اشاره شد کارگردان فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم هومن سیدی است. او در این پروژه برای اولین بار تهیهکنندگی را نیز تجربه میکند. نویسندگی فیلمنامه نیز بر عهده هومن سیدی، آرین وزیردفتری و آزاده جعفریان است. نام دیگر عوامل فیلم نیز در فهرست زیر آمده است:
- مدیر فیلمبرداری: پیمان شادمانفر
- مدیر صدابرداری: مهران ملکوتی
- طراح صحنه: محسن نصرالهی
- طراح لباس: الهام معین
- مدیر تولید: فواد بوربور
- طراح گریم: مهدی صیاد
- دستیار اول کارگردان: حسین خضوعی
- برنامه ریز: رسول حسینی
- جلوههای ویژه میدانی: ایمان کرمیان
- جلوههای ویژه رایانهای: فرید ناصرفصیحی
- عکاس: امید صالحی
بررسی فیلم ایرانی جنگ جهانی سوم
در این قسمت میتوانید نقد فیلم را که توسط جاناتان هلند در وبسایت Screen Daily نوشته شده است بخوانید:
«با ضرورت یک تریلر خوب و وضوح یک حکایت، فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم داستانی فرساینده اما راضی کننده درباره این است که چگونه یکی از قربانیان زندگی یاد میگیرد تا رفتار سرکوبگرانش را تقلید کند. ششمین فیلم هومن سیدی، کارگردان ایرانی، که بیشتر داستانش سر صحنه فیلمی بد که دارد درباره هولوکاست ساخته میشود روایت میگردد، به عنوان یک کمدی سیاه شروع میشود و رفته رفته تبدیل به تراژدی میگردد؛ مسیری که از طریق هنرنمایی چشمگیر و خارقالعاده محسن تنابنده در نقش قهرمان رنج دیدهی فیلم تجسم مییابد.
فیلم سیدی که در کشور خودش مورد توجه قرار گرفته، با نمایش در بخش Orizzonti جشنواره ونیز به عنوان یکی از چهار فیلم ایرانی این فستیوال، میتواند توجهات جهانی را نیز به سمت خودش جذب کند. فیلمنامه دقیق فیلم با صحنهای جانانه اما کوتاه میان شکیب که هنوز تحت تاثیر از دست دادن همسر و فرزندش در زلزله است و لادن، یک کارگر جنسی ناشنوا شروع میشود. بسیاری از مضامین فیلم به طرز زیبایی در دیالوگهای این دو خلاصه شده است و به خاطر قربانی بودن هر دویشان، آنها را متحد و منسجم میسازد. همین موضوع از ابتدا نشان میدهد که در دستان کارگردان امن و درستی هستیم…
تنابنده در نقش شکیب عالی است: در ابتدا یک کمدین ساکت، خجالتی و با چهرهای سنگی که کاملا در معرض قدرتهایی است که نمیتواند درکشان کند (سکانس اول از تبدیل او به هیتلر خیلی خندهدار و سرگرمکننده است). این کاراکتر سپس به طرز اصیلی تراژیک میشود و وارد تغییر و تحولی میشود که هم به طور قابل توجهی معقول است هم از نظر باورپذیر است. از نظر داستانی هم فیلم ایرانی جنگ جهانی سوم قانع کننده است. حوادث آنقدر سریع پیش میروند که تماشاگر بی دقت ممکن است گیج شود. المانهای اصلی داستان اغلب در لحظات زودگذر دیالوگها آشکار میشوند…
سیدی به ما نشان میدهد که زمانه ممکن است تغییر کند، اما روشهایی که به وسیله آنها قدرت اعمال میشود همیشه ثابت هستند. و همیشه کسی در قعر هرم هست که سعی دارد فراموش نشود. در یکی از آن لحظات ناپایدار میان دیالوگها، کارگردان از شکیب میپرسد که آیا هیتلر را میشناسد و جواب شکیب منفی است. این فیلم نگرانکننده نشان میدهد که هر کسی که نداند هیتلر که بود، قابلیت این را دارد که خودش تبدیل به یک هیتلر شود».
نسخه کامل این فیلم را می توانید با کیفیت عالی از هت فیلم سایت دانلود فیلم ترسناک و جنگی ایرانی و خارجی دانلود نمایید.
فیلمبرداری جنگ جهانی سوم
در ۵ آبان، بازیگران، نویسندگان و عوامل دیگر فیلم معرفی شدند و اعلام شد که فیلمبرداری آغاز شده و در شمال ایران درحال انجام است. برخی از عوامل فیلم قبلاً با سیدی در فیلمهای (۱۳۹۶) و (۱۳۹۳) همکاری کردهاند.
در ۲۶ ژوئیه ۲۰۲۲، آلبرتو باربارا مدیر ، اعلام کرد این فیلم در بخش افقهای دورهٔ هفتاد و نهم حضور خواهد داشت. تریلر رسمی فیلم در ۲ سپتامبر ۲۰۲۲ منتشر شد، و فیلم برای نخستین بار با عنوان بینالمللی «World War III» در ۷ سپتامبر در بخش رقابتی افقهای نمایش داده شد.
جنگ جهانی سوم در بخش رقابتی افقهای جشنواره فیلم ونیز نمایش داده شد و با تشویق ۷ دقیقهای تماشاگران روبرو شد. جاناتان هالند از ، با تمجید از این فیلم آن را «کمدی سیاهی» خواند که به تدریج «به یک تراژدی تبدیل میشود [و] با تمرکز روی عناصر دلهرهآورِ عالی و شفافیتِ افسانهای خود، داستانی طاقتفرسا اما متقاعدکننده» را ارائه میدهد که «نشان میدهد، چطور یکی از قربانیان یادمیگیرد که از ستمگران خود تقلید کند.