انواع روش های مهاجرت 2023 (معرفی روش + شرایط بهترین مقاصد)
برنامه ها و انواع روش های مهاجرت با الزامات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در طی سال ها تکامل یافته اند و هدف اصلی آنها تأمین نیازها است. ویزای مهاجرتی در انواع روش های مهاجرت از جمله مهاجرت تحصیلی، برای شهروندان خارجی که می خواهند وضعیت اقامت دائم در کشور دیگری را به دست آورند، صادر می شود. برای مهاجرت به کشور دیگری می توانید از طریق تحصیل، کار یا سرمایه گذاری اقدام کنید. در این مقاله از موسسه مهاجرت رویزا گروپ؛ شما را با انواع این روش ها و محبوب ترین کشورها برای مهاجرت آشنا خواهیم کرد و به سوالات مهمی پاسخ خواهیم داد:
- انواع روش های مهاجرت کداماند؟
- بهترین کشورها برای مهاجرت کداماند؟
- انواع روش های مهاجرت به آلمان کداماند؟
- انواع روش های مهاجرت به فرانسه کداماند؟
- انواع روش های مهاجرت به آمریکا کداماند؟
- انواع روش های مهاجرت به کانادا کداماند؟
- انواع روش های مهاجرت به استرالیا کداماند؟
بررسی شرایط انواع روشهای مهاجرت
اینکه شما چه هدفی از مهاجرت دارید بسیار مهم است. اما رسیدن به جواب این سؤال که از بین انواع روش های مهاجرت مشخصاً چه روشی برای شما و خانواده تان مناسب تر است، اصلی ترین دغدغه ذهنی شما است. پس از خواندن این مقاله، با شرایط و انواع روشهای مهاجرت به اروپا، آمریکا و استرالیا در سال 2023 آشنا خواهید شد و میتوانید ارزیابی دقیق تری از برنامه مهاجرت داشته باشید. همچنین در این مقاله با انواع روش های مهاجرت به محبوب ترین کشورها برای مهاجرت از جمله آلمان، آمریکا، کانادا، استرالیا و فرانسه آشنا خواهید شد.
تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت در مهاجرت چیست؟
هر روش مهاجرتی که تا امروز نام آن را شنیدهاید، در یکی از این دو دسته قرار میگیرد:
- ویزا (Visa)
- اقامت (Residence Permit)
به این معنی که از ابتدا یا به شما ویزا میدهند و یا کارت اقامت برای شما صادر میگردد. اما امکان ندارد از ابتدا به شما پاسپورت بدهند.
ویزا چیست؟
ویزا برای انجام کاری خاص و در مدت زمانی خاص صادر میگردد. در طول مدت اعتبار ویزا، شما برخی از حقوق شهروندان آن کشور را ندارید. مثلاً اگر ویزای تحصیلی بگیرید، پس از پایان دوره دانشگاهی خود باید به کشورتان بازگردید و یا آن را تبدیل کنید. ویزای تحصیلی هیچگاه پس از پایان تحصیل تمدید نمی گردد. مگر آنکه ویزای خود را به ویزای دیگری (مثلاً ویزای کار) تبدیل کنید. در نظر داشته باشید که معمولاً ویزای کار پس از چند سال به اقامت تبدیل میشود.
اقامت چیست؟
توسط بعضی از روش ها، شما و خانوادتان از همان ابتدا صاحب کارت اقامت (شهروندی) میشوید اما این اقامت تحت هیچ حالتی از همان ابتدا دائمی نیست. معمولاً پس از گذر 5 سال از تاریخ صدور اقامت موقت (TRP)، امکان درخواست اقامت دائم (PR) را خواهید داشت.
نکته مهم اینجاست که با داشتن اقامت هر کشوری (چه دائم چه موقت)، شما با دیگر شهروندان آن کشور هیچ تفاوتی از لحاظ حقوق شهروندی ندارید. میتوانید حساب بانکی باز کنید، تسهیلات بانکی بگیرید، تحصیل رایگان داشته باشید، ملک، خودرو و… بخرید و در واقع تمام محدودیتهایی که در باب ویزا ذکر شد را نخواهید داشت. اگر شما کارت اقامت موقت یا دائم یکی از کشورهای حوزه شنگن را بگیرید، قانونا در تمام کشورهای حوزه شنگن حقوق شهروندی دارید. برای مثال فردی که اقامت موقت خود را از کشور اتریش گرفته است میتواند از همان ابتدا در آلمان نیز کار، زندگی، تحصیل، افتتاح حساب و… داشته باشد.
تابعیت چیست؟
پس از گذر 3 تا 5 سال از صدور کارت اقامت دائم (یعنی حدوداً 8 تا 10 سال پس از اخذ اقامت موقت) شما امکان درخواست پاسپورت را خواهید داشت. در نظر داشته باشید معمولاً برای دریافت پاسپورت باید تاریخ، زبان، قوانین مدنی و جغرافیای آن کشور را امتحان بدهید ولی اگر قبول نشدید نگران نباشید، میتوانید هر چقدر خواستید مجددا اقدام کنید.
در نهایت باید گفت که اخذ ویزا معمولاً هزینه کمتری دارد و شانس دریافت آن بستگی زیادی به صلاحیتهای فردی متقاضی (تحصیلات، سن، سابقه کار، سطح زبان و…) دارد. اخذ ویزا مناسب ترین راهکار برای افراد واجد شرایط میباشد. اما افرادی که به دنبال روشهای مطمئن تر با شانس قبولی بالاتری هستند، بهتر است به دنبال روشهایی باشند که از ابتدا به آنها اقامت اعطا شود.
انواع روش های مهاجرت به اروپا
اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن از نظر تایید صلاحیت در زمینه مهاجرت مشترک هستند. از سال 1999، اتحادیه اروپا در حال توسعه سیاست مشترک مهاجرت برای اروپا است. کشورهای اتحادیه اروپا توافق کرده اند که اتحادیه اروپا باید قوانین مهاجرت و ویزا مشترک یا در کل اتحادیه اروپا داشته باشد که در کل اتحادیه اروپا معتبر باشد. اما توجه داشته باشید که در صورت درخواست اقامت، باید درخواست اجازه اقامت را به مقامات کشور مورد نظر خود ارسال کنید.
در این مرحله خواهید دانست که چه روشهایی برای مهاجرت به اروپا وجود دارند و این روشها هر کدام از چه نوعی هستند. در اینجا ما به توضیح اجمالی هر روش خواهیم پرداخت ولی توضیحات کامل هر روش را باید در مقاله اختصاصی آن روش بخوانید.
چه کسانی واجد شرایط مهاجرت به اروپا هستند؟
قوانین مشترک در سرتاسر اتحادیه اروپا به شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا اجازه کار یا تحصیل در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را می دهد. گروه های واجد شرایط:
- کارگران بسیار با صلاحیت
- محققان
- دانشجویان
- کارآموزان، دانش آموزان مدارس یا داوطلبان
- انتقال کارمندان شرکتی
- کارگران فصلی
همچنین قوانینی در سرتاسر اتحادیه اروپا وجود دارد که به شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا اجازه می دهد به صورت قانونی در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا اقامت داشته باشند. همچنین در این روش متقاضیان می توانند اعضای خانواده خود را از بدو ورود، همراه خود ببرند و اقامت طولانی مدت داشته باشند.
موارد استثنا برای مهاجرت به اتحادیه اروپا
- دانمارک قوانین مربوط به مهاجرت ، ویزا و پناهندگی را در کل اتحادیه اروپا اعمال نمی کند.
- ایرلند به صورت موردی قوانین اتحادیه اروپا در مورد سیاست های مهاجرت، ویزا و پناهندگی را انتخاب می کند.
در چه مواردی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مرود قوانین مهاجرت به تنهایی تصمیم می گیرند؟
- تعداد کل مهاجرانی که می توانند برای جستجوی کار در کشور پذیرفته شوند.
- کلیه تصمیمات نهایی در مورد درخواست های مهاجران.
- شرایط اخذ اجازه اقامت و کار در صورت عدم تصویب هیچ قانونی در سطح اتحادیه اروپا.
شرایط عمومی برای انواع روش های مهاجرت
- اثبات تمکن مالی
- بیمه درمانی
- ارائه مدرک زبان در صورت نیاز
- تکمیل فرم درخواست ویزا
انواع روش های مهاجرت: ویزای شینگن
ویزای شینگن ویزای کوتاه مدت است که به شخص اجازه می دهد تا به هر یک از کشورهای عضو منطقه شینگن سفر کنند. در هر اقامت تا 90 روز برای اهداف گردشگری یا تجاری اجازه دارید در حوزه شینگن بمانید. ویزای شینگن رایج ترین ویزا برای ورود به اروپا است. این ویزا دارنده را قادر می سازد تا به این حوزه وارد شود و آزادانه در این منطقه سفر کند و از هر یک از کشورهای عضو شینگن از منطقه شینگن خارج شود. هیچگونه کنترل مرزی در منطقه شینگن وجود ندارد.
با این وجود، اگر قصد دارید بیش از 90 روز در یکی از کشورهای شینگن تحصیل، کار یا زندگی کنید، پس باید برای ویزای بلند مدت آن کشور اروپایی اقدام کنید. کلیه اتباع کشورهای ثالث که هنوز با کشورهای عضو شینگن به توافق نامه آزادسازی ویزا نرسیده اند، لازم است قبل از ورود به اروپا ویزا بگیرند.
انواع روش های مهاجرت: ویزای تحصیلی
برای گرفتن اجازه اقامت تحصیلی باید چه شرایطی را داشته باشم؟
- شما باید از یک موسسه آموزش عالی پذیرش داشته باشید.
- باید منابع مالی کافی برای تأمین هزینه های زندگی و تحصیل در زمان اقامت خود را داشته باشید.
- شما نباید تهدیدی برای سیاست عمومی، امنیت عمومی یا بهداشت عمومی باشید.
- بسته به کشوری که می خواهید در آن تحصیل کنید، ممکن است نیاز به ارائه مدرک زبان داشته باشید.
برای درخواست اجازه اقامت چه مدارکی باید ارائه دهم؟
- پاسپورت معتبر.
- اگر سن شما کمتر از 18 سال است به اثبات توافق والدین خود نیاز دارید.
- بیمه درمانی.
- اثبات اینکه شما هزینه درخواست مجوز اقامت را پرداخت کرده اید.
آیا می شود در طول تحصیل کار کنم؟
بله، شما اجازه دارید به صورت نیمه وقت کار کنید. هر کشور اتحادیه اروپا می تواند محدودیت خود را درباره حداکثر ساعت کار برای دانشجویان تعیین کند. اما حداقل اجازه برای کاردانشجویی ده ساعت در هفته است. در بعضی از کشورها ممکن است پس از یک سال اقامت، به شما اجازه کار تعلق بگیرد.
انواع روش های مهاجرت: ویزای دوره زبان
اگر به دنبال تحصیل در اروپا میباشید اما سطح زبان شما بالا نیست میتوانید در بعضی از کشورهای اروپایی، دوره زبان بگذرانید. این روش یک راه سریع و مطمئنی برای ورود به اروپا میباشد. پس از اتمام دوره زبان میتوانید بدون مراجعت به کشور خود، در همان اروپا ویزای خود را به ویزای دیگری (مثلاً تحصیلی) تبدیل کنید.
انواع روش های مهاجرت: ویزای کاری
یکی از پرطرفدارترین انواع روش های مهاجرت، برای مهاجرت قانونی دریافت ویزای کار است. ویزای کار معمولا به کارگران بسیار ماهر اعطا می شود. هر کشور در اتحادیه اروپا، به مهارت ها و مشاغل مختلفی نیاز دارد که یکی از عوامل جذاب برای جذب مهاجران به کشورهای دیگر است.
رایج ترین مشاغل مورد نیاز در انواع روش های مهاجرت کاری، پزشکی و پرستاری است اما برخی کشورهای دیگر به متخصصان IT و امور مالی نیاز دارند.
یک مهاجر با ویزای کار در نهایت ظرف چند سال مشخص، واجد شرایط اقامت دائم می شود.
چه کسانی واجد شرایط دریافت کارت آبی (Blue Card) اتحادیه اروپا هستند؟
اگر حداقل یک سال قرارداد کاری (یا پیشنهاد کاری الزام آور) داشته باشید و شرایط ذکر شده در زیر را داشته باشید، شما یک کارگر بسیار واجد شرایط محسوب می شوید:
- داشتن مدرک فنی حرفه ای یا مدرک تحصیلی دانشگاهی مرتبط.
- داشتن حداقل پنج سال تجربه حرفه ای مربوطه.
- شما باید به عنوان یک کارمند برای یک کارفرمای بومی کار کنید. کارت آبی اتحادیه اروپا برای کار خود اشتغالی یا کارآفرینان اعمال نمی شود.
- حقوق ناخالص سالانه شما باید با آستانه حقوق ملی مطابقت داشته باشد که باید حداقل یک و نیم برابر متوسط حقوق ملی باشد.
- ارائه مدارک لازم برای سفر. شما باید برای خود و هر خانواده ای که با شما به اتحادیه اروپا می آیند بیمه درمانی داشته باشید.