عمومیکسب و کار برتر

مشخصات فنی پایه چراغ خیابانی ساده

پایه چراغ روشنایی چیست؟

پایه چراغ یکی از به شمار می آید که از آن ها در جهت تامین روشنایی خیابان ها، پارک ها، حیاط منازل و باغ ها استفاده می گردد. در راستای زیباسازی مبلمان شهری پایه چراغ های روشنایی در اشکال، ابعاد و ارتفاع های مختلف طراحی و ساخته می گردند. در یک دسته بندی کلی پایه های روشنایی به دو گروه پایه چراغ پارکی و پایه چراغ خیابانی تقسیم می شوند که در ادامه هر یک به تفصیل مورد بررسی قرار می گیرد همچنین در مورد تولید دکل منوپل و مراحل آن نکاتی را آورده ایم. با ما همراه باشید..

انواع پایه چراغ روشنایی | پایه چراغ خیابانی 12 متری

مشخصات فنی پایه چراغ روشنایی

در ذیل به ویژگی ها و مشخصات انواع پایه چراغ روشنایی و قیمت دکل دوربین مداربسته پرداخته شده است.

پایه چراغ روشنایی پارکی و محوطه ای

پایه چراغ روشنایی پارکی با ارتفاع های مختلف، به صورت لوله ای ساده و یا طرح دار با جنس و مدل های مختلف طراحی و ساخته شده و در محوطه های پارک، حیاط و یا باغ ها نصب و مورد استفاده قرار می گیرند. به جهت قرار گیری پایه چراغ های پارکی در معرض تابش مستقیم آفتاب و باران، جنس مواد به کار رفته در ساخت پایه چراغ ها باید در مقابل عوامل محیطی ذکر شده مقاوم باشد. پایه چراغ های پارکی معمولا در انواع آلومینیومی، فولادی و یا چدنی و در ارتفاع های 1 الی 4 متر (معمولا 3 متر) تولید می گردند.

پایه چراغ روشنایی خیابانی معمولا با ارتفاع های 3 الی 18 متر در جهت تامین روشنایی معابر شهری مورد استفاده قرار می گیرد. پایه چراغ روشنایی خیابانی در انواع ساده و دکوراتیو تولید می گردد. در فرایند ساخت پایه چراغ ساده از فولاد با پوشش گالوانیزه گرم و اپوکسی استفاده می شود. پایه چراغ روشنایی خیابانی ساده در انواع لوله ای و چند وجهی ساخته می شود و دارای قیمت کمتری نسبت به پایه چراغ روشنایی دکوراتیو می باشد. پایه چراغ خیابانی دکوراتیو با ظاهری لوکس و زیبا که با هدف زیبا سازی هرچه بیشتر فضای شهری استفاده می گردد، با کاورهای چدنی و یا آلومینیومی پوشانده می شود.

همان طور که ذکر گردید در تولید پایه چراغ خیابانی با توجه به آب و هوای منطقه می توان از پوشش گالوانیزه گرم، رنگ الکترواستاتیک و رنگ اپوکسی استفاده کرد. در فرایند نصب پایه چراغ خیابانی با توجه به وزن، ارتفاع پایه و هم چنین خاک محل نصب، فوندانسیون به دو طریق فوندانسیون ریختگی و یا آماده ایجاد شده و سپس پایه نصب می گردد.

پایه چراغ روشنایی دکوراتیو

پایه چراغ دکوراتیو یا پایه چراغ های تزئینی در واقع یکی از انواع پایه چراغ های خیابانی و پارکی هستند که با تغییر رنگ و ادوات تزئینی بر روی همین تیپ پایه چراغ ها ساخته شده و جهت زیباسازی انواع فضاهای خارجی از جمله خیابان، پارک، باغ، ویلا و موارد دیگر بکار برده می شوند. چراغ های دکوراتیو را با نام هایی همچون چراغ های دکوراتیو سردری، چراغ های پایه کوتاه دکوراتیو، پایه چراغ دکوراتیو پارکی، پایه چراغ دکوراتیو خیابانی، پایه چراغ دکوراتیو دیوارکوب، پایه چراغ دکوراتیو شهری نیز می شناسند.

در واقع هدف از طراحی این پایه چراغ ها علاوه بر ایجاد روشنایی مناسب برای فضای مورد نظر، زیباسازی فضا می باشد. بنابراین ارتفاع این مدل چراغ ها به گونه ای است که در معرض دید رهگذرها قرار می گیرد، با این حال این چراغ ها در ارتفاع های مختلف از 2 تا 15 متر با توجه به نوع کاربری ساخته می شوند.

جنس بدنه این محصولات با در نظر گرفتن کاربرد آنها از فولاد ریخته گری و در بخشی از آن ممکن است لوله های مبله باشد، جهت رنگ آمیزی این نوع چراغ ها از رنگ های پودری الکترواستاتیک به دلیل دوام بالای رنگ استفاده می شود. چراغ دکوراتیو شامل چند بخش مختلف از جمله پایه، فونداسیون، دستک چراغ و تابلو برق است که چراغ نهایی روی دستک نصب می شود. چراغ های مختلفی مانند پروژکتورهای بخار سدیم ، پروژکتورهای بخار جیوه و پرژکتورهای کم مصرف LED و COB را می توان برای پایه های دکوراتیو استفاده کرد.

پایه چراغ روشنایی سولار

پایه چراغ های روشنایی سولار جهت نصب پنل خورشیدی و چراغ به صورت همزمان طراحی شده اند و در اماکنی که امکان تامین برق وجود ندارد و یا تابش خورشید به نحوی است که استفاده از انرژی خورشیدی اقتصادی تر از استفاده از برق شهری است، از این مدل پایه روشنایی استفاده می شود. بعضی از پنل های خورشیدی حتی در هوای ابری هم امکان جذب نورخورشید و تولید برق را دارند.

اجزایی که بر روی پایه روشنایی سولار جهت ایجاد روشنایی مورد استفاده قرار می گیرند شامل یک صفحه خورشیدی، یک عدد کنترلر، چراغ ، پایه و یک باتری و جعبه مخصوص باتری می باشد. انرژی خورشیدی در طول روز توسط پنل خورشیدی جذب شده و برق تولیدی در باتری ذخیره می شود و برای تامین روشنایی شب مورد استفاده قرار می گیرد.

پایه چراغ روشنایی سولار در ارتفاع 3 تا 15 متر ساخته می شود، جنس پوشش بدنه پایه چراغ روشنایی سولار را می توان از گالوانیزه گرم و رنگ های صنعتی (آلکیدی، اپوکسی و پلی اورتان) در کلیه رنگ ها استفاده کرد. نصب چراغ با پایه روشنایی سولار بسیار آسان است و احتیاج به سیم کشی ندارد و امکان نصب آن در هر جایی از جمله اتوبان ها، خیابان های شهر، جاده ها، ویلاها، باغچه و غیره وجود دارد. پایه روشنایی سولار می تواند در حالت دکوری نیز ساخته شود و جلوه بهتری به فضای ویلا و یا باغچه مصرف کننده بدهد.

مقایسه پایه روشنایی خیابانی آلومینیومی در مقایسه با مدل فولادی

برای درک و مقایسه خواص آنها را با پارامتر ها و عوامل مختلف، اندازه گیری می کنیم. هر دو این فلز ها کاملا شبیه به هم هستند اما تفاوت زیادی در خواص آنها وجود دارد. در ادامه این تفاوت ها را کمی دقیق تر بررسی می کنیم.

  1. نسبت قدرت به وزن: آلومینیوم فلزی سبک است در حالی که فولاد از آلومینیوم سنگین تر است. از این رو، پایه های فولادی مطمئنا از پایه های آلومینیومی بسیار قوی تر هستند، اما از آنجا که پایه های آلومینیومی سبک هستند، حمل و نصب آنها آسان است و از این رو محبوبیت بیشتری دارند. علاوه بر این، نصب پایه چراغ خیابانی سبک آلومینیومی در موارد خاص مانند بزرگراه ها ترجیح داده می شود زیرا تصادف خودرو با تیر های فولادی می تواند کشنده تر از تصادف اتومبیل با پایه آلومینیومی باشد.
  2. سختی: بر حسب این ویژگی، فولاد به عنوان یک برنده واضح ظاهر می شود. فولاد از آلومینیوم سفت تر است به این دلیل انعطاف پذیری کمتری دارد و نمی توان به راحتی تغییر شکل داد. این ویژگی در واقع زیر مجموعه ای از مقاومت فولاد است. فولاد قوی و سفت است.
  3. مقاومت در برابر باد (ارتعاش): آلومینیوم فلز سبک تری است و در صورت وزش باد شدید و در شرایط آب و هوایی شدید و مناطق مستعد طوفان بیشتر مستعد لرزش و ارتعاش است. از طرف دیگر فولاد بسیار قوی است و در برابر وزش باد بسیار مقاوم است و بنابراین حداقل ارتعاشات ایجاد می شود.
  4. خوردگی: در حالی که فولاد از آهن، نیکل، مس و منگنز تشکیل شده است، آلومینیوم فلزات اضافی ندارد. وجود کروم فولاد را تا حدودی در برابر خوردگی مقاوم می کند اما آلومینیوم هنوز مقاومت به خوردگی بهتری نسبت به فولاد دارد. آلومینیوم نیازی به روکش ندارد که ممکن است خراشیده شود. از این رو، پایه های آلومینیومی در شرایط آب و هوایی مختلف حداکثر مقاومت را در برابر خوردگی دارند.
  5. قیمت: قیمت هر دو نوع پایه چراغ خیابانی بر اساس قیمت بازار و نرخ مواد اولیه مانند بوکسیت آلومینیوم و سنگ آهن برای فولاد تعیین می شود. به این ترتیب قیمت ها متغیر خواهد بود اما هزینه تولید پایه چراغ خیابانی آلومینیومی بیشتر از هزینه تولید تیر های فولادی است. اگرچه تهیه آلومینیوم به عنوان یک فلز ارزان تر از فولاد است.
  6. حداکثر ارتفاع پایه: بدیهی است که آلومینیوم نسبت به اکثر فلزات چکش خوارتر است، بنابراین می توان آنها را ساخته و به پایه هایی با ارتفاع بالا تبدیل کرد. از این رو می توان پایه های آلومینیومی را تا ارتفاع بسیار زیاد تا 30 فوت ارتقا داد. فولاد انعطاف پذیر نیست و به همین دلیل ارتفاع پایه های فولادی به اندازه آلومینیوم نخواهد بود اما می توانند در همه کاربرد های اصلی به خوبی مورد استفاده قرار گیرند.
  7. شکل پذیری: آلومینیوم یک فلز نرم است و بنابراین برش دادن آن به اشکال دلخواه و کار با آن آسان تر است. از طرف دیگر فولاد ضد زنگ در برابر سایش مقاوم است و بنابراین کار با آن دشوار است و به سختی به اشکال دلخواه تبدیل می شود. فولاد ضد زنگ همان طور که مشاهده می کنیم از آلومینیوم سخت تر است و بنابراین نمی تواند به راحتی تغییر شکل دهد مگر اینکه به حالت مذاب برگردد و به محصولات مورد نظر تبدیل شود.
دکمه بازگشت به بالا