عمومیکسب و کار برتر

آموزش تولید مگنت صنعتی | مشخصات، قیمت و خرید

مگنت صنعتی چیست؟

مگنت یا آهنربا وسیله ای برای جذب قطعات فلزی است. نوعی از مگنت ها مگنت صنعتی می باشد که برای جذب و جابجایی قطعات فلزی که در صنعت به کار برده می شوند می باشد. این مگنت صنعتی توانایی جابجایی تمام اجسام فلزی از 1 کیلو تا چندین تن را داراست. کار با این محصول بسیار آسان تر از کار با جرثقیل ها می بشد به همین دلیل این محصولات کاربرد گسترده تری در صنعت داشته اند و به همین منظور نام این محصول با لقب مگنت صنعتی شناخته می شود. با مات باشید تا درباره تولید مگنت صنعتی بیشتر بگوییم.

الکترو مگنت | ساخت الکترومگنت

نحوه کارکرد لیفتر مگنت

لیفتر مگنت از تجهیزات مغناطیسی صنعتی است و به این صورت کار می کند که اجسام فلزی و آهنی به دستگاه می چسبند و دستگاه آن ها را جابجا می کند. همان طور که در بالا گفته شد این اجسام از جرثقیل ها بهتر می باشند و تفاوت زیادی با جرثقیل ها دارند. جرثقیل ها برای حمل اجسام از قلاب استفاده می کنند که کمی کار سخت تر می شود. یکی دیگر از دلایل محبوب بودن این محصول به این دلیل می باشد که نوعی محصول به نام مگنت دائمی وجود دارد که علت نام گذاری این محصول به این اسم به دلیل طول عمر بالای این محصول نسبت به جرثقیل ها می باشد.

عملکرد مگنت ورق گیر

نحوه عملکرد مگنت ورق گیر با فیلترهای صنعتی مغناطیسی به این صورت می باشد که اهرم دستگاه چرخشی صد و هشتاد درجه می زند. این چرخش باعث می شود تا قطب های جنوب و شمال مگنت یا آهنربا فعال شوند و در پایان کار میدان مغناطیسی بسیار قوی ایجاد شود. این میدان مغناطیسی نیروی لازم جهت جابجایی و لیفتینگ را فراهم می کند. اگر میخواهید که قطعات را جدا کنید کافی است فقط معکوس این کار را انجام دهید. به این شکل که اهرم دستگاه را صد و هشتاد درجه اما در خلاف جهت کار قبل حرکت می دهید. در این حالت میدانی که ایجاد شده بود خنثی می گردد و باعث جدا شدن قطعات فلزی از دستگاه می شود.

ساخت مگنت صنعتی

مگنت صنعتی به سه شکل زیر ساخته می شود:

الکترومغناطیسی

مگنت با اتصال برقی

مگنت شارژی

در ادامه طریقه ساخت مگنت صنعتی یا آهنربا به شما آموزش داده خواهد شد:

  1. 1. فراهم سازی مواد جهت انجام واکنش
  2. 2. مرحله ذوب

این کار در کوره القایی خلا انجام می گردد و جریان گردابی ایجاد و واکنش گرما می گردد.

3 .  فرز

ماده تولید شده توسط جت فرز به ذرات بسیار ریز تبدیل می گردد که متوسط این اندازه 3 میکرومتر می باشد.

  1. 4. فشار

پودر تولید شده دارای جهت گیری مغناطیسی می باشد. در این حالت و روش پودر در فشار و دمای بالا در یک قالب رفته و شکل خاصی رو به خود می بخشد. و بعد در قالب گسترده تری رفته و تخت فشار قرار می گیرد.

  1. 5. پخت

پخت فرایندی مشترک در متلوژی پودر می باشد. این ماده در دمای 1080 درجه سانتی گراد تحت فشار قرار داده می شود تا ذرات آن به یکدیگر متصل شوند.

  1. 6. ماشین کاری

در این حالت به وسیله ماشین آلات مجهز ماده را در 5 مرحله پرداخت می کنند.

  1. 7. آبکاری (نیکل – مس – نیکل)

در این حالت ماده به دست آمده را با سه لایه آبکاری می کنند. به این دلیل که آهنربا در حضور رطوبت خاصیت مغناطیسی خود را از دست می دهد.

  1. 8. فرایند آهنربا کردن

در این روش قطعه حاصل را برای مدت کوتاهی در یک میدان مغناطیسی قوی قرار می دهند که این میدان به وسیله سیم پیچ، بانک خازن و … تولید شده است.

  1. 9. کنترل کیفی

آهنربای تولید شده را از جنبه های مختلف بررسی و امتحان می کنند. مانند بررسی ضخامت لایه آبکاری، مقاومت گرمایی و …

ظرفیت حمل بار مگنت

مگنت صنعتی برای استفاده در صنعت با ظرفیت های گوناگونی تولید و روانه بازار می شوند، ظرفیت مگنت توسط تولید کننده مشخص میگردد، اما حداکثر ظرفیت مگنت به فلزی که قرار است توسط مگنت لیفت شود نیز بستگی دارد، هر چه سطج فلز صاف و یکدست باشد و ضخامت بیشتر داشته باشد ظرفیت مگنت بالاتر می رود و در مقابل اگر فلز دارای انحنا باشد ظرفیت مگنت کاهش میابد.

برای مثال اگر ظرفیت مگنتی 1 تن باشد اما فلز مورد نظر دارای انحنا باشد میتواند بسته به میزان انحنا ظرفیت مگنت تا 0.5 تن کاهش یابد. در نتیجه در حالت کلی ظرفیت مگنت به سه عامل زیر بستگی دارد:

1-ظرفیت اسمی مگنت صنعتی

2-شکل و میزان تخت و مسطح بودن فلز

3-ضخامت فلز

مزایا و معایب مگنت های صنعتی

مهمترین مزیت مگنت صنعتی قابلیت لیفت اجسام در حال حرکت می باشد، لذا اتصال آن به جسم مورد نظر بسیار آسان تر از جرثقیل می باشد و زمان کمتری هم نیاز دارد، همچنین حمل اجسام با وزن چند تنی تا چندیدن برابر وزن خود دستگاه نیز از مزایای آنهاست، اما این مگنت ها تنها قادر به حمل اجسام فلزی می باشند که توسط نیروی مغناطیسی جذب میشوند و دیگر اجسام را نمیتوانند حمل کنند، که این مورد از معایب آنها به حساب می آید.

قیمت و خرید مگنت صنعتی

مگنت های موجود در بازار ایران اغلب ساخت کشور چین می باشند و از نظر قیمتی هم بستگی به توان و ظرفیت مگنت قیمت ها تفاوت می کند و در حالت کلی از جرثقیل های برقی قیمت مقرون به صرفه تری دارند و از جرثقیل های دستی گرانتر می باشند، مشتریان عزیز می توانند این مگنت ها را با بهترین قیمت و کیفیت از گروه صنعتی پاپک پارسیان تهیه نمایند.

تولید انواع مگنت سپراتور

مگنت سپراتور یا سپراتور مگنت یکی از دغدغه هایی که در بسیاری از صنایع تولیدی مانند کارخانجات غذایی گندم، آرد و خوراک دام، صنایع سیمان، شن، ماسه، گچ، آجر و سفال و صنایع کاشی و سرامیک و چینی وجود دارد ذرات ناخالص آهن هستند. این ذرات هم ممکن است از نظر سلامت در صنایع غذایی مشکل ایجاد کنند و هم ممکن است از نظر کیفیت اختلالاتی ایجاد نماید.به همین دلیل مهندسین تصمیم گرفتند از خاصیت مغناطیسی آهنربا برای جداسازی این ناخالصی ها استفاده کنند. بر اساس این تئوری جدا کننده مگنت  به معنای آهنربای جداکننده مورد استفاده قرار گرفته که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.

تولید انواع لیفت مگ

در کارخانه های صنعتی و کارگاه های تولیدی یکی از بزرگ ترین مسائلی که کارفرمایان و کارگران با آن روبرو هستند موضوع نحوه جابجایی محصولات تولید شده و یا مواد اولیه می باشد. در قدیم بیشتر این کار را از طریق نیروی انسانی انجام می دادند؛ یعنی افرادی را استخدام می کردند تا مواد اولیه را به دستگاه های تولیدی یا قسمت های مورد نیاز برسانند و محصولات تولید و بسته بندی شده را نیز به داخل انبار ببرند. این کار هم از نظر هزینه نیروی انسانی برای کارفرما و هم از نظر سختی کار برای نیروها طاقت فرسا بود.

به همین دلیل مهندسین مکانیک سعی کردند وسیله ای به نام لیفتمگ را طراحی کنند که با استفاده از خواص برخی مواد و آلیاژها مانند جذب بسیار قوی آهنربای نئودیوم بتوانند به راحتی قطعات و بسته های مختلف را جابجا کند. البته خود این دستگاه های لیفتمگ یک سیر تکاملی داشته اند و الان در انواع مختلف دائمی و اتوماتیک در بازار موجود هستند.

تولید انواع آهنربای صنعتی

به طور کلی استفاده از خاصیت مغناطیسی آهنربا ابتدا توسط یونانی ها مورد مطالعه و استفاده قرار گرفت. البته شواهدی نیز وجود دارد که می گوید استفاده از ابزار مغناطیسی و کلا آهنربا در اوایل سال 500 قبل از میلاد توسط تمدن های دیگر قبل از یونان مورد توجه قرار گرفته بود. با این حال کلمه magnetis lithos که به معنی آهنرباست یک عبارت یونانی است که از نام سنگ مگنزیا گرفته شده و اشاره به منطقه ای در ساحل اژه در ترکیه امروزی دارد که این سنگ های مغناطیسی به صورت طبیعی در آن یافت شده است.

اعتقاد بر این است که اولین استفاده از سنگ لودست به عنوان قطب نما مربوط به سال های 1100 میلادی تا 1200 میلادی در اروپا بوده است. اصطلاح lodestone از انگلیسی- ساکسونی به معنی سنگ پیشرو یا به معنای واقعی کلمه سنگی که قدرت جذب دارد، گرفته شده است. پیشرفت های استفاده از خواص این نوع سنگ ها و انواع اختراعات با آن ها ادامه پیدا کرد تا به اکنون که با استفاده از آلیاژهای مختلف می توان آهنرباهایی دائمی مانند آهنربای پرکاربرد و قوی نئودیوم و آهن ربای سرامیکی را تولید و در صنایع به کار برد.

دکمه بازگشت به بالا