عوارض جراحي زيبايي سينه زنان

محتوای این مطلب پنهان

خطرات و عوارض عمل جراحی کوچک کردن سینه (ماموپلاستی)

خطرات ذکر شده در ذیل در مواردی که جراح پلاستیک آموزش دیده ،بیمار مناسب را انتخاب و تحت عمل قرار می دهد، با درجات بسیار کمی،دیده می شوند ولی نکته مهم این است که شما حتما” باید این موارد را بدانید و مطالعه کرده باشید و سپس فرم رضایت عمل جراحی را با علم به همه موارد پس از توضیح کافی جراح پلاستیک تان امضا کنید.

کاهش وزن

۱-بدشکل شدن سینه ها در مقایسه با تعریف زیبا شناختی از سینه طبیعی و زیبا

۲-غیر قرینگی سینه دو سمت

۳-اسکار و جای زخم بدشکل

۴-از دست دادن قسمتی یا تمام پوست هاله و نوک سینه

۵-سیاه شدن و از دست دادن پوست و بافت زیرین در  محل بهم رسیدن برش ها

۶-تجمع مایع و خون پس از عمل

۷-از دست رفتن حس نوک سینه (موقتی یا دایمی)

۸-اشکال در تکمیل شیردهی

۹-عوارض مربوط به بیهوشی عمومی

۱۰-احتمال نکروز بافت های چربی سینه و ایجاد توده و سفتی ناشی از ان

۱۱-احتمال عفونت زخم و بافت سینه

۱۲-بدشکلی و غیر طبیعی بودن هاله سینه ناشی از عدم دقت و ظرافت کافی در ترمیم نهایی زخم

۱۳-احتمال نیاز به عمل مجدد

کاهش وزن

بهترین سن جراحی زیبایی سینه و عوارض آن

چندین نوع جراحی زیبایی سینه وجود دارد که هر خانم متناسب با نیاز خود یک مورد را انتخاب می کند. جراحی بزرگ کردن، کوچک کرد و لیفت سینه از جراحی های محبوب زنان است.

جراحی زیبایی سینه برای چه کسانی ممکن نیست؟

جراحی سینه برای دختران زیر 18 سال مجاز نیست. برای سایر زنان که مشکل خاصی از لحاظ سلامتی نداشته باشند محدودیت خاصی وجود ندارد.

در چه مواردی از پروتز سينه استفاده ميشود؟

-تمايل فرد برای بزرگ كردن اندازه سینه

-اصلاح ناهنجاري مادرزادی سينه كه در آن يك يا هر دو رشد كافي نداشته اند. اصلاح تفاوت اندازه سينه ها

-اصلاح و كاهش سايز سينه به دنبال بارداری و شيردهی يا كاهش وزن شديد

-برای بازسازی سينه به دنبال جراحي مانند سرطان سينه يا ترما

محدودیت های سنی برای جراحی زیبایی سینه

جراحی زیبایی سینه یکی از جراحی های محبوب در عصر حاضر است. مدلینگ به سمت بزرگتر جلوه دادن سینه ها می رود و بسیاری از نوجوانان و جوانان به همین دلیل از سایز سینه های خود راضی نبوده و درخواست عمل های پروتز سینه را دارند. اما نکته ای که بسیار باید به آن توجه شود این است که عمل های زیبایی سینه در افراد زیر 18 سال مجاز نیست و حتی اگر فرد در ای زمینه اصرار داشته باشد باید سینه ها تا سن 18 سالگی رشد کنند و پس از آن می توان عمل های جراحی را انجام داد.

بهتر است سعی شود نوجوانان مجاب شوند چرا که لزومی برای این گونه جراحی ها در سنین پایین وجود ندارد. البته اگر پروتزی که برای عمل انتخاب می شود از نوع سیلیکونی باشد زیر 22 سالگی انجام نمی شود.

به جز عمل پروتز عمل های زیبایی دیگری نیز انجام می شوند. به عنوان مثال عمل لیفت سینه که موجب بالا کشیدن سینه و خوش فرم شدن آن می شود نیز در زنان با سنین بالاتر انجام می شود. اصولا این عمل جراحی در سنین بالای 30 سال دیده می شود چرا که تا قبل از این سن افتادگی سینه دیده نمی شود و ضرورتی برای عمل وجود ندارد.

آیا جراحی زیبایی سینه دردوران بارداری مشکل ساز است؟

هنگام بارداری بدن از انواع هورمون ها پر می شود. این هورمون ها باعث تحریک غدد و مجاری شیر شده و سینه ها شروع به رشد می کنند تا همه شیرهای دریافتی را در خود جای دهند. این رشد پوست سینه ها را  گسترش می دهد. بعد از به دنیا آمدن کودک و پایان شیردهی، پوست کشیده شده سعی می کند به حالت عادی برگردد و حجم بافت سینه کمی کاهش یابد.

چگونگی پاسخ سینه ها در این شرایط بستگی به میزان کشیده شدن سینه ها و میزان بافت سینه دارد. خبر خوب این است که زنان دارای پروتز سینه تمایل به تغییراتی دارند که شدید نیست زیرا پروتز باعث حفظ حجم در سینه می شود و در دوران بارداری تغییری نمی کند.

برخی از خانم های دارای پروتز سینه متوجه می شوند که پوست آنها کمی بیشتر کشیده می شود. این اتفاق برای همه خانم ها رخ نمی دهد. اما به راحتی با انجام لیفت سینه می توان آن را بهبود بخشید.

بارداری بلافاصله بعد از جراحی زیبایی سینه مجاز است؟

اگرچه توصیه نمی شود طی چند هفته پس از جراحی بزرگ کردن سینه باردار شوید اما باردار شدن پس از بزرگ شدن سینه نباید تأثیر منفی بر روی جراحی  یا سینه داشته باشد.

آیا جراحی زیبایی سینه در دوران شیردهی خطرناک است؟

یکی از دغدغه های مهم خانم ها بعد از عمل های جراحی زیبایی سینه نگرانی برای شیردادن بچه است. به همه زنانی که می خواهند این جراحی ها را انجام دهند توصیه می شود آن را به بعد از بارداری و شیردهی موکول کنند چرا که در هر صورت ممکن است در این دوران سینه ها تغییراتی کنند و عمل های جراحی دیگری نیاز باشد اما در بیشتر خانم ها این عمل ها مانع از شیر دادن نمی شوند.

پروتزها زیر غدد سینه قرار می گیرند و به هیچ عنوان نمی توانند راه مجاری شیر را ببندند. البته برخی خانم ها به طور کلی ممکن است توانایی شیردهی نداشته باشند و قبل از عمل نیز بچه دار نشده باشند تا در این مورد مطمئن شود. لذا ممکن است این افراد تصور کنند عمل جراحی موجب این مشکل شده است ولی این موضوع درست نیست.

برخی خانم ها نیز نگرانند که سیلیکون از طریق سینه مادر وارد بدن کودک شود که این موضوع نیز اثبات نشده و هیچ مطالعه ای این موضوع را نشان نمی دهد و در شیر مادرانی که پروتز سیلیکونی داشته اند، سیلیکون یافت نشده است.

توصیه می شود عمل لیفت سینه حتما بعد از شیردهی انجام شود چرا که شیردهی خود می تواند از دلایل افتادگی سینه ها باشد و با شیردهی نتیجه جراحی کاملا از بین خواهد رفت.

اعصاب اطراف نوک سینه ها نقش مهمی در شیردهی دارند. احساس شیر خوردن کودک روی سینه باعث افزایش سطح هورمون های پرولاکتین و اکسی توسین می شود. پرولاکتین تولید شیر مادر را تحریک می کند در حالی که اکسی توسین باعث تحریک بیشتر می شود. اگر این اعصاب آسیب ببینند احتمالا شیردهی دچار مشکل می شود. این مشکل ممکن است در عمل کوچک کردن سینه مشاهده شود.

عوارض عمل جراحی کوچک کردن سینه

کوچک کردن سینه و نیاز به یک سری توضیحات دارد. قبل از هر تصمیمی برای انجام عمل جراحی برای کوچک کردن پستان، باید به طور طبیعی هر نوع خطر و ریسک و نیز تمام فواید آن سنجیده شود. اگر شما سیگاری هستید باید قبل از عمل سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن به طور جدی رگهای خونی را تنگ می کند و بنابراین جریان خون را در آن ناحیه کاهش داده و باعث می شود که التیام یافتن و جوش خوردن زخم ها کند شود.

همچنین آسپرین و بعضی داروهای ضد التهاب و مسکن ها و دیگر داروها می توانند باعث افزایش خونریزی شوند، بنابراین نباید آنها را مصرف کنید. بهترین کار این است که در اولین ویزیت همه این اطلاعات را به پزشکتان اطلاع دهید. اگر شما اضافه وزن قابل توجهی دارید، پیشنهاد می شود، ابتدا وزن خود را کاهش دهید.

در حقیقت در بسیاری از مواقع بدست آوردن سینه های کوچکتر می تواند انگیزه ای برای کاهش وزن باشد. بسته به سن شما، ممکن است نیاز باشد که قبل از عمل جراحی ماموگرافی انجام دهید. این کار در مشاوره اولیه نیز توصیه خواهد شد.

جراحی کوچک کردن سینه شامل چه کارهایی است؟

قبل از عمل با یک قلم نشانه گذاری، روی سینه ها علامت می گذارند، تا محل دقیق و اندازه ی جدید سینه های عمل شده را تعیین کنند.

بافت سینه، چربی و پوست اضافی برداشته می شوند و نوک سینه و بافت های باقیمانده به مکان جدید در موقعیت بالاتر انتقال می یابند.

تمامی این اعمال طبق نشانه هایی که قبل از عمل گذاشته شده است، انجام می شوند.

نوک سینه معمولا، به طور تقریبی در طول خطی مطابق با وسط بازوی شما (مکان ایده ال و طبیعی)، روی سینه قرار می گیرد.

خطی که روی آن بخیه زده می شود، دور نوک سینه و در مکان جدید آن می باشد.

این خط به طور عمودی به طرف پائین تا زیر سینه ادامه پیدا می کند.

در این نقطه، طبق روش مورد استفاده، جای زخم ممکن است در این مکان پایان یابد یا گاهی ممکن است تا خط زیر سینه نیز ادامه پیدا کند.

در انتهای عمل کوچک کردن سینه ، بسته به میزان خونریزی در زمان عمل، در صورت نیاز، لوله های تخلیه کننده موسوم به درن

معمولا زیر پوست سینه کار گذاشته می شود تا هر نوع مایع سیال یا خونابه ای که ممکن است، بعد از عمل جراحی ایجاد شود، توسط آن ها تخلیه گردد.

نهایتا یک سوتین مناسب جهت حفظ پانسمان، به کار می رود.

در جراحی کوچک کردن سینه چه نوع داروی بیهوشی مورد استفاده قرار می گیرد و عمل جراحی چقدر طول می کشد؟

عمل جراحی کوچک کردن سینه تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و معمولا حدود ۳ ساعت طول می کشد .

چه مدت باید در بیمارستان بمانم؟

طول مدت ماندن در بیمارستان، بستگی به حال عمومی بیمار و میزان ترشحاتی دارد که از بدن شما تخلیه می شود؛ وقتی این ترشحات به حداقل رسید (معمولا روز بعد ) لوله ها برداشته می شود و بانداژها سبک می گردند؛ به شما یاد داده می شود تا یک سوتین با بند کمکی که کمی محکم است و در زیر آن سیم و میله ندارد، بپوشید. گاهی اوقات ممکن است شب دومی را هم در بیمارستان بمانید.

بعد از عمل جراحی کوچک کردن سینه چه اتفاقی می افتد؟

بعد از عمل شما لوله ی تزریقی را برای حداقل یک روز خواهید داشت تا ما بتوانیم مایعات از دست رفته در هنگام عمل جراحی را جایگزین کنیم. تزریق خون به طور معمول مورد نیاز نیست به جز در موارد بسیار استثنائی و نادر (خونریزی زیاد )بعد از عمل جراحی بسیار مهم است که گردش خون را در پاهایتان حفظ کنید و بنابراین به شما توصیه خواهدشد تا فعالانه پاها، زانوها و باسنتان را به طور منظم حرکت دهید.

بعد از اتمام اثر داروی بیهوشی،شما متوجه باندهای مورد استفاده در اطراف سینه هایتان و همچنین بسته به روش مورد استفاده برای عمل جراحی، متوجه درن (لوله های تخلیه ) خواهید شد. معمولا این لوله ها در محل عمل قرار داده شده اند تا موادی را که از خون یا مایعات دیگر تشکیل شده اند و گاهی اوقات بعد از عمل تجمع می یابند، تخلیه شود.

وقتی ترشحات به حداقل رسید این لوله ها برداشته میشوند. سپس پانسمانها شما مجدداً تعدیل و تنظیم می شوند و سپس به شما یاد داده می شود تا یک سینه بند ورزشی بدون میله و سیم به منظور کمک کردن برای نگه داشتن سینه ها بپوشید. شما همچنین ممکن است متوجه یک ردیف بخیه یا کلیپس های فلزی بسیار کوچک روی خطوطی که بخیه زده شده است، بشوید.

قبل از مرخص شدن از بیمارستان معمولا به شما وقت ملاقاتی داده می شود (حدود پنج روز بعد ) تا این پانسمانها را بردارند و بانداژها را سبک کنند. در این مقطع ممکن است بدلیل ورم و خونمردگی پستانها خیلی مطلوب نباشد و بزرگ بودن یا چین و چروکهای احتمالی به دلیل همین مسئله موقتی می باشند و در طی هفته های آینده بهتر خواهند شد.

پس از کوچک کردن سینه چه نوع اثرات و عوارض جانبی را باید انتظار داشته باشیم؟

بعد از عمل جراحی سینه هایتان ورم کرده و کبود خواهد شد. کبود شدگی معمولا ۲ الی ۳ هفته طول می کشد. در حالی که بیشتر ورم سینه تان در طی این مدت از بین خواهد رفت؛ کمی ورم کردگی نامحسوسی ممکن است تا ۳ ماه باقی بماند.

بعد از عمل جراحی ممکن است متوجه شوید که سینه ها سفت شده اند، مخصوصا روی لبه های ناحیه ی بریدگی. این به خاطر فرایند جوش خوردن زخم است و درصورت نیاز ماساژهایی که توسط جراح به شما آموزش داده خواهد شد می تواند جهت بهبود سریعتر و رفع سفتی سینه ها مؤثر واقع گردد؛ هر چند ممکن است این وضعیت چند ماه به طول انجامد

شما باید منتظر باشید که حس پوست اطراف نوک سینه و خود نوک سینه بعد از عمل جراحی کم شوند و این به خاطر شوک عمل جراحی و صدمه ای است که به اعصاب این ناحیه وارد شده است. اگر چه این حالت بعد از چند ماه بهبود پیدا می کند،ولی کرخ شدگی و بی حسی دائمی نیز ممکن است بدنبال آن روی دهد.

بطور معمول سینه ها کمی ناصاف و نا همگون خواهند شد و در این مورد استثنا برای خانم های دارای سینه های بزرگ وجود ندارد. اگرچه تمام تلاش برای متقارن شدن سینه ها انجام می شود اما همیشه این تقارن به دست نمی آید.

عمل جراحی کوچک کردن سینه احتمالا یکی از شایع ترین اعمال زیبایی پستان می باشد.

بنابراین بسیار مهم است که شما با جراحتان صحبت کنید، تا ببینید که شناخت کامل از چیزی که می خواهید، دارد یا خیر.

تا جایی که ممکن است ، سعی کنید منظورتان را طوری بیان کنید که جراح بفهمد که بزرگی یا کوچکی که می خواهید از این عمل جراحی به دست آورید، چقدر است. این کار امکان و احتمال برداشتن بیش از حد یا کمتر از حد لازم را به حداقل می رساند. اگرچه روش و تکنیک مورد استفاده  بهترین همخوانی و انسجام ممکن بین دو سینه و نوک سینه را تا حد ممکن تضمین می کند، ولی امکان و احتمال شیر دادن از سینه ها بعد از جراحی را تضمین نمی کند.

پس از کوچک کردن سینه جای زخم ها چگونه به نظر می رسند ؟

ایجاد اسکار (جای زخم) پس از اعمال جراحی یک عارضه نمی باشد و یک رویداد عادی محسوب می گردد. در عمل کوچک کردن سینه ، جای زخم ها تا اندازه ای به مدت طولانی باقی می مانند و ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد تا التیام یابند. شما باید انتظار داشته باشید تا جای زخم ها درآغاز قرمز، بر جسته و حتی همراه به خارش باشند اما به مرور زمان محو و صاف می شوند. این حالت طبیعی فرایند جوش خوردن زخم می باشد.

اگر چه مهم است به یاد داشته باشید که این فرایند ممکن است دو سال طول بکشد تاکامل شود.

ماساژهای روزانه روی جای زخم ها در این دوره ی زمانی توصیه می شود چون این کار باعث سریع و آسان تر شدن این فرایند می شود. اگرچه باید بدانید که یک جراح مسئول در موقعیتی نیست که بتواند ظاهر نهایی زخم ها را پیش بینی کند و مهترین عامل در شکل اسکار بعد از عمل، به استعداد بدن بیمار در مورد ترمیم زخم برمی گردد.

اگر فرد مستعد به تولید گوشت اضافی باشد عموماً این حالت ایجاد می شود و نمی توان بطور قاطع از آن پیشگیری کرد. با این حال همانطور که ذکر شد ،جای زخم ها کمرنگ می شوند و به مرور زمان بهبود می یابند.

آیا این عمل جراحی پردرد و دردناک است ؟

چند روز بعد از انجام عمل جراحی ، احتمالا میزان متعارفی درد خواهید داشت که باید با  استفاده از مسکن مناسب کنترل شود. درد معمولا بعد از (۴- ۵)روز بهبود می یابد.

چه چیزی ممکن است غلط یا اشتباه از آب در آید ؟

عمل جراحی کوچک کردن سینه با یک عمل جراحی مناسب توسط یک جراح پلاستیک مجرب ،خطرات کمی دارد، با این وجود اشکالات خاصی همراه با این عمل و فرایند، می تواند رخ دهد. مثل هر عملی، خطر عفونت که مهم نیز هست، همیشه وجود دارد.

این خطر با یک روش جراحی دقیق و به کار گیری داروهای پیشگیرانه آنتی بیوتیک هم در زمان عمل جراحی، هم بعد ازآن به حد اقل می رسد. با این حال علی رغم این کارها، احتمال عفونت نسبتا خفیفی وجود دارد و می تواند در اطراف مکانهای بریدگی بوجود بیاید، اما معمولا در طول یک دوره دو هفته ای فرو کش می کند. خطراتی مانند لخته شدن خون نادر و کم می باشند. ماساژ پاها در حین و بعد از عمل و نیز سریع تر راه رفتن و حرکت کردن بعد از عمل جراحی این خطر را کم میکند.

بعد از عمل جراحی ورم و التهاب محل عمل مورد انتظار می باشد.

وقتی ورم خفیف یا متوسط وجود دارد بدن سریعا آن را مجددا جذب می کند. گهگاهی خونریزی بیش از حد می تواند باعث ایجاد ورم مهمتر و بیشتری شده و خونمردگی (جمع شدن خون زیر پوست) ایجاد شود. اگر این اتفاق افتاد درن تخلیه جراحی برای خارج کردن خونها لازم می باشد ولی در نهایت این مسئله روی نتیجه ی کار تأثیری ندارد.

نوک سینه روی پایه ی بافت اصلی قرار دارد و در اکثر بیماران به صورت طبیعی و نرمال همراه با انقباض طبیعی و مقداری حساسیت باقی می ماند. در موارد بسیار نادری بافت اصلی سینه نمی تواند خونرسانی خوبی برای نوک سینه داشته باشد و نمی تواند زیستائی نوک سینه را حفظ کند در نتیجه اطراف نوک سینه باید به مدت طولانی پوشیده بماند تا جوش خوردگی طبیعی رخ دهد.

گاهی ممکن است قسمتی و به ندرت حتی تمام پوست نوک سینه ریزش داشته باشد (به خصوص در افراد سیگاری). در این حالت نوک سینه باید توسط یک فرایند ثانویه بازسازی شود. با استفاده از روشها و تکنیک های جدید و مدرن این اشکال کاملا بعید می باشد.

در طول هفته ی اول بعد از عمل جراحی بعضی بیماران ممکن است قسمتی از زخمشان خوب جوش نخورد و یا حتی خراشیدگی پوست یا پوست رفتگی در هر نقطه از محل های برش داشته باشند.

زخم عمودی زیر سینه

یکی از معمول ترین مکان هایی که این اتفاقات ممکن است رخ دهد جایی است که زخم عمودی به زیر سینه می رسد، این یک اشکال موقت است که در این حالت لازم است پانسمانها مرتب در آغاز عوض شوند. بالاخره کـبره زخم در این قسمت بعد از ۳ – ۴ هفته متعـاقبـا خواهد افتـاد.یک بانـداژ با پـوشش نرم بـرای دوره ی کوتاه چند هفته ای احتمال وقوع چنین حالتی را کاهش می دهد.

اگرچه مقداری از بین رفتگی پوست در اطراف جای زخم ممکن است روی دهد. در صورت لزوم بعداً عمل جراحی ترمیمی باید صورت گیرد.

چقدر طول می کشد تا من به حالت نرمال باز گردم ؟

عمل جراحی کوچک کردن سینه نسبتا یک عمل جراحی بزرگ و مهم می باشد و همیشه باید به خودی خود به آن اهمیت داد. سعی نکنید سریع شروع به کار کنید. احتمالا چند هفته باید بگذرد تا شما احساس کنید که همه چیز عادی شده است. اگر چه بعضی از افراد بعد از ۱۰ الی ۱۴ روز می توانند کارهای سبک خود را انجام دهند.ولی بعضی دیگر ترجیح می دهند ۱ تا ۲ هفته بیشتر استراحت کنند.

راه رفتن در ۳ تا ۴ هفته اول مفید است؛ چون باعث بهبود گردش خون می شود و ورم ایجاد شده و احتمالا لخته شدن خون را کاهش می دهد. بلند کردن چیزهای سنگین یا فعالیت و کارهای سخت و دشوار در ۶ هفته ی اول بعد از عمل جراحی ممنوع است. اگر کاری که انجام می دهید ایجاد ناراحتی می کند، پس آن را انجام ندهید!

منبع:

https://noorabeauty.com/عملية-تجميل-الثدي/

دکمه بازگشت به بالا