سولهها نوعی سازه فلزی دارای سقف شیبدار هستند که در اشکال گوناگون ساخته میشوند. سولههایی که در بازار مصرف در دسترس هستند، هر کدام کاربرد خاصی دارند. معمولاً از این تجهیزات برای پوشش دهانه بزرگ در ساختمانها، کشاورزی، هواپیما، سالن ورزشی و غیره استفاده می شود. سولهها را با استفاده از اجزای مختلف تشکیل میدهند که هر یک از این اجزا یک وظیفه خاص در سازه بر عهده دارند. توجه به نکات مهم در اجرای سوله های صنعتی، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا شما را با نکات مهم در مورد اجرا و های صنعتی آشنا کنیم.
انواع سوله کدام اند؟
سوله، سازههای فلزی با سقف شیبدار هستند و در مدلهای گوناگون ساخته شده که هر کدام کاربرد خاصی دارد و در یک مکان خاص مورد استفاده قرار میگیرند. هر یک از سولههایی که در بازار مصرف در دسترس هستند، کاربردهای گوناگونی دارند. به همین دلیل باید به طور کامل با آنها آشنا باشید تا بتوانید سولهها را در یک مکان مناسب اجرا کنید. انواع سوله عبارت است از:
- سوله خرپایی: یک مدل ساده و جدید از سوله است که استفاده از مواد مخصوص در ساختار آن باعث شده است که نسبت به سایر سولهها برتری داشته باشد. با توجه به مصالح که در ساختار آن به کار برده شده است، تقریبا به سوله تیرورقی شباهتهایی دارد. استانداردهایی که در ساخت این سوله رعایت شده است؛ باعث میشود که وزن سازه کمتر شده و در مقابل، مقاومت و دوام آن افزایش پیدا کند. در صورتی که این سازه با نیروهای جانبی مانند باد و زلزله روبرو شود، تمام نیرو را به طور یکنواخت در تمامی قسمتها پخش میکند و موجب میشود که تمام وزن در این نقطه جمع نشود. در هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و آنها را در انواع ابعاد و اندازههای گوناگون طراحی میکنند.
- سوله تیر ورقی: یکی از قدیمیترین سولههایی که در بازار مصرف در دسترس قرار دارند، است. به همین دلیل امروزه به راحتی میتوانید به این سازه دسترسی داشته باشید. در ساخت این محصول از قطعات فولادی و ورق سیاه استفاده میکنند. اما دقت داشته باشید که دهانه این مدل سولهها نباید بیشتر از ۴۵ متر باشد. یکی از معایب سوله تیرورقی، این است که در ساخت آن از قطعاتی استفاده شده است که وزن آن را افزایش میدهد.
- سوله UBM: در ساختار این مدل سولهها از ورقهای گالوانیزه استفاده میکنند که توسط دستگاه های ویژه به نام سمیر طراحی می شوند. یکی از نکات مهم در اجرای سوله های صنعتی UBM، این است که امکان دارد ورقهای آن در اثر انقباض، انبساط یا نیروهای شدید از یکدیگر جدا شوند. یکی از معایب این مدل سولهها این است که در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت کمی از خود نشان میدهند که ممکن است در گذر زمان به رسیدگی نیاز داشته باشند. یکی از مزیتهای ، این است که نسبت به سایر سولههای دیگر برای اجرا و احداث به هزینههای کمتری نیاز دارد.
علاوه بر موارد گفته شده، سولهها را با توجه به موارد دیگری هم دسته بندی میکنند. شما با توجه به شرایط و وضعیت خود میتوانید یکی از این مدل سولهها را انتخاب کنید. برخی از سولههای کاربردی دیگر، عبارت است از:
- سوله کارخانه: یکی از کاربردیترین سازهها، سوله کارخانه است که دوام و مقاومت بسیار زیادی دارند. این مدل سولهها را در اشکال و ابعاد گوناگون طراحی می.کنند.
- سوله سفارشی: سوله سفارشی با توجه به نیاز و احتیاجات مشتریان در ابعاد خاص طراحی میشوند. ممکن است شما برای اجرای یک پروژه به سولههای مخصوص نیاز داشته باشید که در این صورت میتوانید از استفاده کنید.
- سوله جعبهای: سولههای جعبهای در برابر رطوبت و انواع شرایط آب و هوای مقاومت بسیار زیادی دارند؛ چرا که در ساختار آنها از فولاد استفاده شده است. معمولاً از سوله جعبهای، بیشتر در نیروگاههای برق استفاده میکنند.
ساخت سوله چند مرحله دارد؟
یکی از نکات مهم در ساخت سوله های صنعتی مراحل آن است. به همین دلیل هنگام ساخت آن باید مراحل به طور کامل طی شود تا بهترین محصول تولید گردد. در غیر این صورت ممکن است کیفیت سوله کاهش پیدا کند و در نهایت سازه مورد نظر شما تضعیف شده و طول عمر آن کاهش پیدا میکند. مراحل ساخت سوله صنعتی و ساخت سوله در اصفهان، عبارت است از:
مرحله اول: اقدامات اداری و اولیه برای تولید سوله
- مرحله دریافت مجوز تولید سوله
برای تولید سوله، مانند هر ساختمان دیگر باید مجوز را دریافت کنید. دریافت مجوز تولید سوله، شامل مجوز بهره برداری و تولید سازه است. شما برای بهره برداری در ابتدا باید تعیین کنید که تحت کدام سازمان یا وزارتخانه قرار دارید. سازمان صنایع، وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت و غیره هم باید مجوز شما را صادر کنند. دقت داشته باشید که احداث سازه در هر منطقه و در هر شرایطی به یک مجوز خاص و مربوط به آن شرایط نیاز دارد. پس باید توجه کنید که در چه منطقه و چه شرایطی اقدامات لازم را انجام میدهید، تا با توجه به آن برای دریافت مجوز اقدام کنید. شما در ابتدا بهتر است از قوانین کلی آن اطلاع داشته باشید؛ چرا که کارهای اداری آن مانند هر کار اداری دیگر ممکن است که دشواریهایی داشته باشد. در صورتی که با مشاوران مجرب در این زمینه در ارتباط باشید، ممکن است که کارهای شما به بهترین شکل ممکن و در کمترین زمان انجام شوند.
- خرید زمین سوله
زمین سوله مکانی است که سوله در آن احداث میشود و نمیتوانید آن را تغییر دهید. به همین دلیل شما باید تحقیقات لازم را در مورد شرایط حمل و نقل، مسافت آن تا بازار، امنیت و غیره را بررسی کنید، سپس برای خرید زمین اقدام نمایید.
مرحله دوم: اقدامات اجرایی تولید سوله
- انتخاب مدل ساخت سوله
یکی از نکات مهم در ساخت سوله های صنعتی این است که شما باید یک شرکت مورد اعتماد در زمینه ساخت سوله را انتخاب کنید. در این مواقع شما باید از شرکت بازدید کرده و شرایط آنها را بررسی نمایید. شما میتوانید رزومه شرکت را بررسی کرده و با مشتریان آنها در تماس باشید تا از رضایت یا عدم رضایت آنها مطلع شوید.
- خاک برداری و اجرای فونداسیون
در این مرحله باید وزن سوله با دیوارها تعیین گردد. سپس خاک آزمایش شده و مقاومت آن تعیین میشود. با توجه به اینکه هر منطقه شرایط خاصی دارد، بایستی تحمل فشار و مدل فونداسیون سوله برای آن تعیین شود. پس از انجام آزمایشات خاک، باید مرحله جمع آوری موانع در خاک صورت بگیرد. اگر زمین تراز باشد، مصالح مصرفی کاهش پیدا کرده و استحکام آن افزایش مییابد. مراحل فونداسیون هم از طریق شرکت سولهسازی صورت میگیرد. فونداسیون در سازهها اهمیت بسیار زیادی دارند؛ به همین دلیل جزو نکات مهم در اجرای سوله های صنعتی است.
برای سفارش ساخت سوله با بهترین متریال و مناسب ترین قیمت بازار همین حالا تماس بگیرید.
ویژگی های انواع سوله
امروزه ممکن است که افراد سولهها را در هر مکان و شرایطی اجرا کنند. چرا که ویژگیهای منحصر به فردی دارند که در طرفداران زیادی را به خود جذب میکند. برخی از ویژگی گهای مهم انواع سوله، عبارت است از:
- هزینه لازم برای ساخت و اجرای انواع سوله صنعتی کم است. هزینه ناشی از این مدل سازهها نسبت به سازههایی مانند آجر و مصالح بسیار کمتر است. به همین دلیل افراد ترجیح میدهند که از این مدل سازه استفاده کنند.
- سولهها قابلیتهای منعطف دارند و به چند منظور مورد استفاده قرار میگیرند. شما میتوانید از سولهها در انبار، ساختمان اداری و انواع ساختمانهای دیگر استفاده کنید.
- سولههای صنعتی دارای ظاهری زیبا و جذاب هستند؛ به همین دلیل در دیوارهای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. با استفاده از این سازها میتوان پوششی جذاب را بر روی دیوارها ایجاد کرد.
- با توجه به اینکه در ساختار سولهها از فولاد استفاده میشود، پس استحکام بالایی دارند و هزینه های نگهداری آنها کاهش پیدا میکند. همچنین بر روی این سازها از پوشش گالوانیزه استفاده شده است که دچار زنگزدگی نمیشوند.
- با توجه به قطعاتی که در ساختار سولهها به کار برده شده است، دوام و طول عمر این محصولات بسیار بالا است. به همین دلیل میتوان مدت زمان طولانی تری از آنها استفاده کرد.
نکات ساخت سوله
برای ساخت سولهها باید به یکسری نکات و اصول مهم در این زمینه توجه داشته باشید تا سازه شما از کیفیت بالاتری برخوردار باشد .برخی از نکات مهم در ساخت سوله های صنعتی، عبارت است از:
- فونداسیونی که برای سولهها استفاده میشود، به حالت تکی هستند که با استفاده از شناژ به یکدیگر اتصال پیدا میکنند و سوله را ایجاد خواهند کرد.
- با توجه به اینکه امکان پوسیدگی ستونهای سوله وجود دارد، بعضی از مواقع باید از ستونهای بتنی برای ساخت سوله استفاده کرد. سولهها در برابر عوامل مختلف مانند نور خورشید، بارش، رطوبت، باد و غیره دچار پوسیدگی خواهند شد و کیفیت خود را از دست میدهند.
- یکی از نکات مهم در اجرای سوله های صنعتی، پوشش سقف و بدنه سوله است که در این مواقع از ساندویچ پنل استفاده کنید.
- امروز سولهها را در پوششهای مختلف طراحی میکنند که هر یک کاربرد خاصی دارند. به همین دلیل شما باید با توجه به شرایط و کاربری خود، یک سوله مناسب با پوشش خاص را انتخاب کنید.
- سعی کنید که سرعت شما در نصب و اجرای سوله بالا باشد، در این صورت هزینههای لازم کاهش پیدا میکند.
- یکی از نکات مهم در ساخت سوله های صنعتی، این است که باید مصالحی را انتخاب کنید که کاربرد آنها آسان باشد. در این صورت هزینه و زمان لازم برای اجرای سولهها کاهش پیدا خواهد کرد.
اجزای تشکیل دهنده سوله
سولهها از اجزای مختلف تشکیل شده اند که هر یک کاربرد و ویژگی های خاصی دارند. برخی از اجزای تشکیل دهنده سوله، عبارت است از:
- قاب اصلی یا فریم: شامل مجموعهای از تیر و ستون است که به فریم سخت مشهور است و ساختار غیر منشوری دارند. تیر و ستونها در ابتدا به حالت ورق قرار دارند و سپس با توجه به کاربرد آنها به هم جوش میخورند.
- وال پست: جزو ستونهای فرعی است که در قسمتهای اولیه و انتهایی سوله استفاده میشوند و هدف از اجرای آنها کاهش سطح بادگیر ستونهای اصلی است.
- استرات: یک قطعه مکانیکی است که برای افزایش دوام در برابر فشار طولی اجرا میشود. این تجهیزات باعث میشود که نیرو از یک قاب به قاب دیگر منتقل گردد. با توجه به دهانهای که سولهها دارند، از تعدادی استرات استفاده میشود.
- لاپه یا پرلین: مقطع محوری است که در دو مدل دیواری و سقفی در دسترس قرار دارند. مدل سقفی کمتر در دسترس است و برای پوشش سقف و دیوارهایی که دارای پوشش سبک هستند، استفاده میشود.
- سینه بند: این قطعه با استفاده از نبشی و ورق تولید میشود و از پیچش جانبی بال پیشگیری خواهد کرد. معمولاً در بخشهای انتهایی بال اجرا میشود.
- رفتر: رفتر به تیرهای افقی بالایی فریم اتصال پیدا میکند و بار از طریق آن به ستونها منتقل خواهد شد. این قطعه هم از دو بخش بال و جان تشکیل شده است.
- تاج: به بخش بالایی فریم که باعث اتصال دو رفتر می شود، تاج سوله میگویند.
- پی: پی با استفاده از کلافهایی که کاربرد کششی دارند به یکدیگر متصل میشوند.
برای آشنایی کامل با ، میتوانید وارد سایت قارتال شوید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.
سخن پایانی
سوله صنعتی ساخت اسکلت فلزی نوعی سازه فلزی و با سقف شیبدار است و انواع مختلفی دارد که هر یک در شرایط مختلف و در مکانهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند. ساخت سوله به تخصص و مهارت نیاز دارد؛ به همین دلیل باید به نکات مهم در ساخت سوله های صنعتی توجه داشته باشید و با توجه به این نکات برای ساخت و اجرای آن اقدام کنید. دقت داشته باشید که بیتوجهی به این نکات هنگام ساخت سوله، ممکن است که سازه شما تضعیف شود و در برابر انواع شرایط آب و هوایی مختلف و فشارهای گوناگون از خود مقاومت نشان ندهد.
سوالات متداول
1- آیا ساخت سوله زمانبر است؟
توجه داشته باشید که عملیات ساخت سوله به ابعاد و زیربنای آن بستگی دارد. هر چه آن کمتر باشد، معمولا زمان لازم برای ساخت سوله هم کاهش پیدامیکند.
2- طول عمر سوله چقدر است؟
سولهها با توجه به عوامل مختلفی، مانند محل نصب، کیفیت مصالح، نحوه اجرا و غیره طول عمر متفاوت دارند.
3- ارتفاع سوله تا چه اندازه است؟
معمولا سولهها را میتوان در هر نوع ارتفاعی اجرا کرد و هیچ گونه محدودیتی در این زمینه برای ساخت سوله وجود ندارد.