همه چیز درباره ارز دیجیتالی

محتوای این مطلب پنهان

همه چیز درباره ارزهای دیجیتال را می دانید؟

اگر همه چیز درباره طراحی صرافی ارز دیجیتال و ارزهای دیجیتال را بلد نباشید، چطور می توانید با خیالی آسوده در این بازار سرمایه گذاری نمایید و به سوددهی مورد نظر خود دست پیدا کنید؟! کریپتو کارنسی ها بازارهای جدیدی هستند که با ورود ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم به جریانی مهم تبدیل شده اند، کریپتو کارنسی به طور خلاصه کریپتو نیز نامیده می شود و از تکنولوژی بلاک چین استفاده می کنند. کریپتو کارنسی ها با ارزهای فیاتی فرقهایی دارند زیرا که این ارزهای دیجیتال دارایی هایی غیرمتمرکز هستند که برخلاف ارزهای فیات در کنترل هیچ مرجع نظارتی یا بانک مرکزی قرار ندارند.

با توجه به اینکه ترید ارزهای دیجیتال ممنوع است ولی در اکثر کشورها پتانسیل این حوزه برای تغییر چشم اندازهای مالی غیر قابل انکار است و در حقیقت فرصتهای تجاری و سرمایه گذاری زیادی در پس زمینه آن وجود دارد، از آنجایی که بیشتر ارزهای دیجیتال مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین هستند این تکنولوژی مزایا و کاربردهای بسیاری برای مدلهای مشتری محور و پروتکلهای پیشرفته امنیت سایبری است، ترید ارزهای دیجیتال با بازارهای سنتی مانند فارکس تفاوت اساسی دارد چون آنها دارایی های جدیدی هستند که تاثیرپذیری کمتری را از محرکهای اثرگذار بر بازار می گیرد. در ادامه این مطلب سعی کرده ایم همه چیز درباره ارزهای دیجیتال که باید حتما بدانید را مورد بررسی قرار دهیم، پس با کد بورسی همراه بمانید.

عامل تحرک بازار ارزهای دیجیتال چیست؟

از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتالی جدید هستند در نتیجه همبستگی کمتری با دیگر دارایی ها دارند زیرا همانطور که در بالا ذکر شد رمزارزها به صورت غیرمتمرکز وبه دور از مراجع کنترلی و نظارتی طراحی شده اند و به خاطر همین موضوع، محرکهایی مانند انتشار اطلاعات، تغییرات نرخ، تحولات سیاسی بر این دارایی ها تاثیر زیادی ندارند.

عواملی که بر ترید ارزهای دیجیتال تاثیرگذارند:

ترید ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟

شما تصور کنید که مقداری پول دارید و می خواهید آن را در فضای کریپتوکارنسی ها سرمایه گذاری کنید، می دانید که باید از صرافی ها شروع کنید زیرا پورتالهایی که دنیای ما را با دنیای ارزهای دیجیتال مربوط می سازد صرافی ها هستند اما برای شروع به کار با هر صرافی باید این نکات را بررسی کنید:

اعتبار : قبل از اقدام به هر کاری، ابتدا باید مطمئن شوید که صرافی مورد نظر در کشور یا منطقه سکونت شما در دسترس است و سرویس های لازم را انجام می دهد یا خیر، برای مثال بسیاری از صرافی ها مانند pobniex ،karken ،coinbase ،coin one اجازه عضویت را به ایرانیان نمی دهند بنابراین پیش از افتتاح حساب کاملا بررسی کنید که کدام صرافی برای کشور شما ممنوعیت معامله ایجاد نمی کند.

شهرت وسابقه : باید مطمئن شوید که آیا صرافی که مورد نظر شماست شهرت و سابقه خوبی دارد و آیا کاربرانش از خدمات آن صرافی راضی هستند، چقدر معامله در آن صرافی ایمن است آیا به تازگی شکایاتی از آن صرافی شده است یا نه؛ سایت Twitter،Reddit منابع خوبی برای بررسی نظرات در این زمینه هستند.

نرخ مبادلات : صرافی های مختلف ممکن است نرخ های متفاوتی داشته باشند که باید حتما آن را در نظر داشته باشید.

امنیت : حتما صرافی را انتخاب کنید که از شما ID با شناسه هویت بخواهد، اگر چه اینکار ممکن است زمان بر باشد اما همین زمان بر بودن، معامله شما را در این صرافی در مقایسه با یک صرافی ناشناس، چندین برابر امن تر خواهد بود، برای خرید ارزهای دیجیتال ابتدا باید صرافی مورد نظرتان را انتخاب کنید و تا حد امکان سعی کنید کریپتوکارنسی خود را در صرافی ذخیره نکنید زیرا امکان هک شدن همیشه وجود دارد و شما باید ارز دیجیتالتان را در یک کیف پول یا همان ” wallet ” ذخیره کنید بنابراین به جای صرافی ارزتان را در یک کیف پول الکترونیکی آنلاین یا آفلاین ذخیره کنید.

انواع ترید ارز دیجیتال کدام است؟

  1. معاملات روزانه : انجام معاملات متعدد در طول یک روز و تلاش برای کسب درآمد، معاملات روزانه نامیده می شود، این معامله گران در طی روز زمان زیادی را صرف خیره شدن به صفحه کامپیوتر خود می کنند و در پایان معاملاتشان را هر روز می بندند.
  2. اسکالپینگ : یک نوع استراتژی معامله است در این روش تلاش می شود تا سودی حتی جزئی ایجاد شود اسکالپینگ بر معاملات بسیار کوتاه مدت متمرکز است و بدین شکل است که کسب سودهای کوچک ولی به طور مکرر، ریسک را محدود و برای معامله گران مزیت هایی ایجاد می کند، اسکالپرها در طی یک روز گاهی دهها و حتی صدها معامله انجام می دهند.
  3. معاملات سویینگ : در این نوع معاملات سعی می شود از نوسان طبیعی چرخه قیمتها بهره گرفته شود و این معامله گران زمانی سود می برند که قادر باشند زمان واقعی یک تغییر مطلوب در قیمت را پیش بینی کنند، همچنین آنها تلاش می کنند بدون رصد مداوم بر صفحه کامپیوتر خود تصویر کلی از معاملات را در نظر داشته باشند به طور مثال معامله گران سویینگ می توانند موقعیت معاملاتی را باز کنند و آن را تا هنگامی که به نتیجه مطلوب برسند گاهی برای هفته ها یا ماهها باز نگه دارند.

چگونه می توان قیمت ها را تحلیل کرد؟

آیا می توان حرکت های قیمتی بیت کوین را پیش بینی کرد؟ پاسخ اینست که هیچکس به طور دقیق نمی تواند قیمت را پیش بینی کند، ولی با این همه، برخی از معامله گران از الگوها و روشها وقوانین خاصی استفاده می کنند که به آنها امکان کسب سود در مدت طولانی را می دهد، معامله گران معمولا از دو روش تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال استفاده می کنند.

تحلیل بنیادی : در این روش سعی می شود تا با در نظر گرفتن تصویری کلی از روند، قیمت را پیش بینی کنند و برای این منظور به اخباری مانند پیشرفت فنی، مقررات جهانی و هر خبر یا موضوعی که بتواند بر موفقیت ارز دیجیتال اثر بگذارد ارزیابی می شود به عنوان مثال، اگر چین به طور ناگهانی بیت کوین را ممنوع کند این نوع از تجزیه و تحلیل احتمال افت قیمت آن را پیش بینی می کنند.

تحلیل تکنیکال : در این روش بررسی آمارهای بازار مانند حرکات قیمت در گذشته و حجم معاملات در نظر گرفته می شود، در حقیقت در تحلیل تکنیکال تلاش می شود الگوها و روندهای قیمت مشخص می شوند و بر اساس همین عوامل نتیجه می گیرند که در آینده چه اتفاقاتی رخ خواهد داد؛ حالا می خواهیم بدانیم کدام روش بهتر است، چیزی که مهم است اینست که هیچکس نمی تواند آینده را به طور دقیق پیش بینی کند و به نظر می رسد که ترکیبی از هر دو روش می تواند بهترین نتیحه را به ارمغان بیاورد.

ارز دیجیتال در ایران و کاربردهای آن

همانطور که می دانیم ارز دیجیتال نوعی واحد پولی مجازی استو به اصطلاح می توان گفت این پول وجود خارجی ندارد و فقط جنبه مجازی دارد اما امروزه ارزهای دیجیتال جایگاه ویژه ای بین کاربران پیدا کرده اند به این صورت که با استفاده از این واحد پولی دیگر نیازی به کارت معتبر بانکی نیست زیرا که با این واحد پولی می توانید معاملات خود را به آسانی و بدون هیچ مشکلی انجام دهید و در حقیقت قدم اول هدف از ایجاد این واحد پولی، تسهیل خریدهای اینترنتی بوده است اما به مرور زمان به دلیل جنبه های مثبتی که داشت توانست در زمینه های دیگر هم وارد شود تا جایی که امروزه اکثر سهام های بزرگ دنیا و معاملات بزرگ از طریق ارز دیجیتال خرید و فروش می شوند.

کاربردهای ارز دیجیتال در ایران

همانطور که قبلا گفته شد ارز دیجیتال در کل دنیا توانسته جایگاه بسیار ارزشمندی را در زمینه های مختلف به دست آورد در حقیقت این ارز هیچ تفاوتی با پول واقعی ندارد حتی می توان گفت که کاربردی گسترده تر و جامعتر از سایر واحدهای پولی دارد و مربوط به کشور خاصی نیست لذا به راحتی و بدون هیچ محدودیتی می توان در تمام کشورها از آن استفاده کرد بنابراین می توان گفت ارز دیجیتال وسیله ای برای خرید و فروش و معاملات تجاری است وبا توجه به مطالبی که عنوان گردید حتماٌ شما هم به برخی از مزیت های استفاده از این ارز پی برده اید که در اینجا می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

معایب استفاده از ارز دیجیتال در ایران

در کنار تمامی نکات مثبت و مزیت هایی که استفاده از ارزهای دیجیتال دارند معایبی نیز وجود دارد که عبارتند از:

انواع ارزهای دیجیتال در بازارهای جهانی

پرکاربرد ترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار جهانی عبارتند از: کوانتوم، بیت کوین، اتریوم، ایاس، لایت کوین، استلار، کاردانو، آیوتا، ترون، نئو، دش، بایننس کوین، اتریوم کلاسیک، وی چین، آنتولوژی و … که خوشبختانه ایران جزو کشورهایی است که استفاده از ارز دیجیتال در آن قانونیست و تا حد زیادی جا افتاده است و بیت کوین معروفترین و مشهورترین نوع ارز دیجیتال در ایران است البته انواع دیگر نیز در ایران کاربرد دارد.

نرخ ارزهای دیجیتال به صورت جهانی تعیین می شود و در تمامی صرافی ها قابل تبدیل به ریال و دلار است نکته قابل توجه دیگر اینست که در ایران ارز دیجیتال ایرانی وارد بازار شده است این ارز دیجیتال رمز ارز نام دارد و فعلا در مرحله آزمایشی قرار دارد و برای اینکه بتوانید کیف پول برای خرید رمزارز پیمان ایجاد کنید باید به یکی از بانکهای معتبر کشور مراجعه کنید و اطلاعات کامل را جویا شوید.

رایج ترین ارز دیجیتال در ایران بیت کوین است که با نام اختصاری BTC نشان داده می شوداین واحد پول مجازی دارای ارزش بالایی در بازار بین المللی است، دومین ارز رایج، اتریوم است که با نام اختصاری ETH نشان داده می شود این واحد پولی نیز در ایران با استقبال زیادی روبرو شده است، رمزارز بعدی ریپل نام دارد که با XRP نشان داده می شود و مزیتی که ریپل با سایر ارزهای دیجیتالی دارد سرعت بالای تراکنش با مبالغ بالاست.

مورد بعدی بیت کوین کش است که در ایران بسیار رایج است و با علامت اختصاری BCH شناخته می شود و از خانواده بیت کوین است ولی ویژگی های خاص خود را دارد که آن را از بیت کوین متمایز کرده است برخورداری از بلاک های بزرگ بیت کوین کش در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال ساده تر است ، ارز دیجیتال بعدی ای او اس است که با علامت EOS نشان داده می شود و یکی از ارزهای دیجیتال محبوب در ایران است که با استقبال زیادی نیز روبرو شده است این واحد پول مجازی نیز نرم افزار غیرمتمرکز دارد ، لایت کوین یکی دیگر از ارزهای دیجیتال است که مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است اگر قصد انجام معاملات ارزان را دارید لایت کوین گزینه خوبی برای شما به حساب می آید لایت کوین یا LTC نوعی بیت کوین است.

استلار لومنز یکی از چالش برانگیز ترین ارزهای دیجیتال در ایران است که با نام اختصاری XLM شناخته شده است این واحد پولی بیشتر برای تبادل های روزانه و معامله های با نرخ پایین استفاده می شود، رمزارز بعدی تتر است که با علامت اختصاری USDT شناخته شده است و در حقیقت نام خود را از دلار آمریکا گرفته است و ارزش آن همواره برابر با یک دلار آمریکاست و کاربرد آن برای معاملات دیجیتالی با نرخ دلار است.

جایگاه ارز دیجیتال در ایران

با توجه به اینکه به نظر می رسد در آینده ای نزدیک اکثر معاملات و دادو ستدها در ایران توسط ارزهای دیجیتال انجام شود اما همچنان بیت کوین رایج ترین واحد پولی ارز دیجیتال در ایران است ناگفته نماند که ارز دیجیتال به علت اینکه هویت اشخاص را افشا نمی کند در دوران تحریم نقش بسیار موثری در معاملات ایران با سایر کشورها داشته است.

آینده ارزهای دیجیتال چگونه است؟ بیل گیتس عقیده دارد که آینده متعلق به ارزهای دیجیتال است، همانطور که می دانید پولهای کاغذی در ابتدا در چین ساخته شدند و مورد استفاده قرار گرفتند اما امروزه با وجود این همه نوآوری های مالی، پول کاغذی و سکه است که برای همه افراد مفاهیم آشنا و رایج هستند.

در غرب بیت کوین به عنوان یک دارایی دیجیتال به حساب می آید زیرا که اولین ارز دیجیتالی بود که به وجود آمده بود و بیت کوین در حقیقت گل سرسبد این جنبش غیرمتمرکز است که بر روی پلتفرم بلاکچین کار می کند. ارزهای دیجیتال چون ارزش ذاتی ندارند و همین امر باعث گردیده که در معرض نوسانات قیمتی شدید قرار بگیرند که این مسئله می تواند به نوبه خود ضررهایی برای سرمایه گذار داشته باشد.

عوامل موثر بر آینده ارزهای دیجیتال

ویژگی های مثبت:

تورم تاثیری روی آن ندارد، روی هم رفته هر ارز رمزنگاری شده در زمانی که منتشر می شود با مقدار مشخصی معرفی می گردد و هر چه تقاضا بیشتر شود ارزش آن نیز بالاتر می رود و در طولانی مدت نیز از تورم جلوگیری می کند.

به صورت خودگردان اداره و مدیریت می شود : معاملات ارز رمزنگاری شده توسط توسعه دهندگان یا افرادی که استخراج کننده هستند بر روی سخت افزار های شخصی خودشان ذخیره می شود و آنها برای اینکار هزینه تراکنش را به عنوان سود ذخیره می کنند و همچنین سوابق معاملات به طور دقیق نگهداری می شود.

امن و خصوصی است : حفظ حریم خصوصی و امنیت همیشه از اصلی ترین دغدغه های رمزارزها بوده است چون بستر اصلی بلاکچین بر اساس معماهای مختلف ریاضی ساخته می شود که رمز گشایی آن بسیار دشوار است و همین امر موجب می شود رمزارزها از معاملات الکترونیکی معمولی امنیت بیشتری داشته باشند.

راحت بودن مبادلات ارزی : رمزارزها را می توان با استفاده از ارزهای زیادی مانند دلار آمریکا، یورو، پوند انگلیس، روپیه هند یا ین ژاپن خریداری کرد و با کمک کیف پولها و صرافی های مختلف می توان با خرید و فروش توسط رمزارزها در کیف پولهای مختلف و با کمترین هزینه تراکنش، یک ارز را به ارز دیگری تبدیل کرد.

غیرمتمرکز است : این نکته از مهمترین نکات مثبت رمزارزهاست بسیاری از رمزارزهای پایه توسط توسعه دهندگانی که از آن استفاده می کنند قبل از انتشار در بازار کنترل می شوند، غیرمتمرکز بودن کمک می کند تا انحصار ارز آزاد تحت کنترل باشدو هیچیک از سازمانها نتوانند جریان و ارزش ارز را تعیین کنند که همین موضوع به نوبه خود، آن را پایدار و ایمن می سازد.

روشی مقرون به صرفه میباشد : یکی از اصلی ترین کاربردهای ارزهای رمزپایه ارسال پول به کشورهای دیگر است و با کمک این رمزارزها هزینه های تراکنش پرداخت شده توسط کاربر به مقدار بسیار ناچیز یا صفر کاهش پیدا می کند این کاهش هزینه با حذف اشخاص ثالث مانند ویزا یا پی پل برای تایید معامله انجام می گیرد.

راهی سریع برای انتقال وجه است : از نظر زمانی فرقی نمی کند که شما فعالیت داخلی انجام می دهید یا بین المللی، و این مسئله به این دلیل است که تایید برای پردازش به زمان بسیار کمی نیاز دارد زیرا هیچ مانعی بر سر راه آن قرار ندارد.

ویژگی های منفی :

میشود برای معاملات غیرقانونی استفاده شود به خاطر اینکه حریم خصوصی و امنیت تراکنش ها در رمزارزها بسیار بالاست برای دولت دشوار است که هر کاربر را با آدرس کیف پول ردیابی کند، بیت کوین در گذشته در بسیاری از معاملات غیرقانونی مانند خرید دارو به عنوان شیوه ای برای مبادله پول مورد استفاده قرار گرفته است؛

اگر داده ها از دست بروند باعث خسارت مالی می شوند : توسعه دهندگان رمزارزها قصد داشتند که منبع قابل پیگیری و دفاع قوی در برابر هک شدن و حملات سایبری ایجاد کنند و به همین دلیل قرار دادن پول در رمزارزها از پول نقد فیزیکی مطمئن تر قلمداد می شود اما اگر کاربری کلید خصوصی کیف پول خود را گم کند دیگر امکان بازیابی و به دست آوردن آن وجود ندارد.

با وجودیکه غیرمتمرکز است هنوز می تواند توسط برخی از سازمانها مدیریت شود : شهرت رمزارزها به غیرمتمرکز بودن آنهاست، اما جریان و مقدار برخی از این رمزارزها توسط سازندگان آنها کنترل می شوند این دارندگان می توانند کوین را برای نوسانات بزرگ دستکاری کنند مانند بیت کوین که در سال ۲۰۱۷ ارزش آن به یکباره چندین برابر شد.

اثرات منفی استخراج رمزارزها بر محیط زیست : استخراج رمزارزها به انرژی محاسباتی و برق زیاد نیاز دارد و باعث هدر رفتن انرژی زیادی می شود، مثلا استخراج بیت کوین به کامپیوترهای پیشرفته و انرژی بسیار زیادی نیاز دارد و اینکار در کامپیوترهای معمولی امکانپذیر نیست، استخراج کنندگان اصلی بیت کوین چینی ها هستند که از ذغال سنگ برای تولید برق استفاده می کنند و همین مسئله باعث افزایش کربن در چین شده است.

ریسک هک شدن : مبادلات با این ارزها آنطور که می گویند خیلی ایمن نیست زیرا که اکثر صرافی ها داده های کیف پول کاربران را ذخیره می کنند تا شناسه کاربری آنها به درستی کار کند و این داده ها توسط هکرها قابل سرقت هستند و امکان دسترسی به بسیاری از حساب ها را به آنها می دهد و پس از دسترسی این هکرها می توانند به راحتی وجه را از حساب برداشت و به حساب خود منتقل کنند، برخی از صرافی ها مانند Bitfinex یا Mt Gox در سالهای گذشته هک شده اند اگرچه امروزه صرافی ها از امنیت خوبی برخوردارند اما همیشه این ریسک وجود داشته و خواهد داشت.

نتیجه گیری و کلام پایانی

با توجه به گسترش سریع فناوری و ارتباطات در نیم قرن اخیر انتقال ارز برای خریدو فروش کالا ماندگارترین و مهمترین تغییر در نظام پولی بین المللی بوده است تعداد افرادی که رمزارزها را مورد پذیرش قرار می دهند به صورت مداوم رو به افزایش است اما هنوز هستند افرادی که این مفهوم را را غیر قابل اعتماد می دانند.

برای اینکه رمزارزها بیشتر مورد استقبال قرار گیرند ابتدا باید بین مصرف کنندگان مقبولیت خوبی دریافت کنند پیش بینی اینکه در آینده چه بر سر ارزهای دیجیتال می آید دشوار و تا حدودی غیرممکن است و مستلزم این است که وارد دنیای جدید و شجاعانه تری شویم. با این همه، سال ۲۰۲۰ به احتمال زیاد به عنوان آغاز و شروع یک دوره مالی جدید در تاریخ ثبت خواهد شد دوره ای که ماهیت اصلی آن دیجیتال است.

علاوه بر کشور چین که چندین سال پیش از آغاز عرضه ارز دیجیتال ملی خود خبر داد چندین کشور دیگر هم از برنامه های خود برای راه اندازی ارزهای دیجیتال خبر داده اند به طور مثال باهاما به تازگی و به طور رسمی CBDC را راه اندازی کرده که به دلار شن نامگذاری شده است.

همان طور که در ابتدای مطلب قول داده بودیم، در این مطلب سعی شد تا همه چیز درباره ارزهای دیجیتال مورد بررسی قرار گیرد.

همچنین اگر دوست دارید نکات سرمایه گذاری در ارز دیجیتال برای ایرانی ها را یکجا مطالعه کنید، این مطلب را از دست ندهید.

همه چیز درباره ارزهای دیجیتال: از بیت کوین و کیف پول تا استخراج و تحلیل بازار

هر چند سال هاست که ارز دیجیتال، همراه با جهان در ایران نیز پیگیری می شود، ولی تا یکی دو سال قبل، افراد معدودی که عمدتاً در زمینه IT فعال بودند، با این مقوله آشنا بودند. با این حال اکنون ارز دیجیتال به مفهومی عمومی تبدیل شده است و بسیاری وارد این عرصه شده اند.

تخصصی بودن بحث ارز دیجیتال، باعث شده است عده ای به خاطر گنگ بودن آن، عطایش را به لقایش ببخشند و گروهی نیز بدون دانش کافی ، وارد شوند و سرمایه خود را از دست بدهند و البته کم نیستند کسانی که با مطالعه و مشاوره، توانسته اند درآمدهای بسیار خوبی از بازار ارزهای دیجیتال کسب کنند.

برای آشنایی بیشتر با مفاهیم این حوزه، سراغ دو نفر از پیشگامان ارزهای دیجیتال در ایران رفتیم که سال هاست در زمینه آموزش و مشاوره ارزهای دیجیتال فعال اند و کارگاه های آموزشی متعددی در ایران با موضوع ارزهای دیجیتال برگزار کرده اند.

مهندس سید حمید احمدزادگان و مهندس مسعود خاکبازان که در رشته های نرم افزار و هوش مصنوعی از دانشگاه های صنعتی امیر کبیر و شریف فارغ التحصیل شده اند، مجموعه علمی، آموزشی و رسانه ای “آسان بیت کوین” را راه اندازی کرده اند تا به فعالیت های آموزشی و اطلاع رسانی خود در زمینه ارزهای دیجیتال، نظم جدیدی بدهند و به ویژه امکانی برای تازه واردها فراهم کنند تا این افراد نیز بتوانند با دانش و آگاهی لازم و استفاده از نظرات کارشناسی در زمینه ارزهای دیجیتال فعالیت کنند.

 آنها در این گفت و گو به ما قول دادند که به سوالات خوانندگان اکسچنج فکتوری که زیر این گفت و گو مطرح می شود، به طور جداگانه و مفصل پاسخ دهند.

مشروح گفت و گوی اکسچنج فکتوری را با آنان بخوانید:

* این روزها از “ارز دیجیتال” بسیار می شنویم و می خوانیم؛ ارز دیجیتال واقعاً به چه معناست؟ لطفا به زبان ساده توضیح دهید ارز دیجیتال به چه معناست؟

– لازم است قبل از پاسخ به این سوال چند مفهوم مستقل را تعریف کنیم:

اول) پول دیجیتال یا دیجیتالی شدن پول که این فرایند در سال های اخیر در کشور ما نیز رخ داده و استفاده از درگاه های پرداخت و دستگاه های کارت خوان و اینترنت بانک ما را از بستر پول فیزیکی به سمت پول الکترونیک یا پول دیجیتال سوق داده است که حجم گردش مالی بسیار بالایی در کشور ما و کشور های دیگر دارد.|

دوم) رمز ارزها یا کریپتوکارنسی، در واقع پول در بستر بلاک چین (نوع خاصی از شبکه های غیر متمرکز که یک بستر اینترنتی است) است که به صورت رمزنگاری شده با استفاده از الگوریتم های رمزنگاری کامپیوتری تولید می شوند و معمولا به صورت کاربر به کاربر و بدون نظارت حکومتها فرآیند نقل و انتقال آنها انجام می شود.

امروزه پول بیشتر به صورت دیجیتالی جابجا می شود، یعنی به جای اینکه پول کاغذی را استفاده کنیم به شکل صفر و یک و مقادیر کامپیوتری جا به جا می شود. ولی هر پولی که به صورت دیجیتالی جا به جا شود رمز ارز یا ارزدیجیتال نیست.

وقتی از کارت خوان یا انتقال وجه اینترنتی استفاده می کنیم در واقع پول به صورت دیجیتالی جا به جا می شود اما این به مفهوم ارز دیجیتالی نیست.

پول دیجیتال که در کارت های بانکی داریم و از طریق اینترنت بانک جا به جا می کنیم یک پشتوانه پول فیزیکی دارد به طور مثال وقتی مبلغ 100 هزار تومان پول اینترنتی به حساب فرد دیگری منتقل می کنید معادل همان مبلغ پول فیزیکی وجود دارد و با مراجعه به بانک می توان به صورت اسکناس آن را دریافت کرد.

اما در مورد ارز دیجیتال این طور نیست و در بیشتر موارد معادل آن پول فیزیکی وجود ندارد، تماما کد یا رمز است و صرفا به همان مفهوم دیجیتالی وجود دارد.

نکته بعدی اینکه در پول دیجیتال معمولی ما در واقع فقط اکانتینگ می کنیم یعنی فقط مقادیر را نگه می داریم و آنچه در حساب بانکی شما و در کارت شما ذخیره می شود فقط مقدار دارایی شماست و خود پول به شکل اسکناس در بانک ذخیره شده است.

ولی در مورد رمز ارز خود پول هم دیجیتالی شده است و پول تان در واقع یک کد چند کیلو بایتی است که به صورت کاراکتر های متوالی شکل گرفته اند. به طور مثال ارزدیجیتال بیت کوین یک رشته طولانی از کاراکترهاست که این خود پول است و چیزی به عنوان اسکناس وجود ندارد.

خود پول یا ارز دیجیتال شما همان رمزی است که در کامپیوتر نگهداری می شود و طول آن از چند کیلوبایت تا چند مگا بایت است که در شرایط مختلف می توان آن را جا به جا کرد.

پس به طور خلاصه، ارز دیجیتال، پولی است که با الگوریتم های خاصی توسط کامپیوترهای خاص تولید می شوند و به صورت کد، در اختیار شماست و شما می توانید آن را بخرید، جابجا کنید یا بفروشید و مثلاً ریال بگیرید.

*  آیا ارز دیجیتال هم مانند پول دیجیتال پشتوانه دارد؟

– نگاه پشتوانه به پول در واقع دید سنتی به پول است. امروزه پول های معمولی هم پشتوانه به مفهوم قدیم را ندارد. در گذشته به ازای هر دلار، معادل آن طلا یا پول در بانک مرکزی آمریکا نگهداری می شد ولی آیا الان هم این گونه است؟

تعریف پول طی 100 سال گذشته تغییر کرده است، پول دیگر به معنای نماینده طلای ذخیره شده در بانک مرکزی کشورها نیست. پول امروزه به معنای رسید کالا یا خدمات یا در یک کلمه ارزشی است که شما به جامعه عرضه کرده اید، و شما می توانید این رسید را در جای دیگر خرج کنید.

ارز دیجیتال ابزار نگهداری ارزش است در واقع یک رمز ارز یک مقدار ارزش را به شما نمایش می دهد و نگهداری می کند و دیگر معادل طلا یا سکه نیست.

وقتی که شما بیت کوین می خرید پول پرداخت می کنید، به این معنی که شما جایی خدماتی را عرضه کرده اید که در مقابلش رسید دریافت کرده اید (پولی به شکل دلار یا ریال یا پوند و …).

حالا آن پول را می دهید و ارز دیجیتال می گیرید که ارزش اخذ شده را برای شما نگه می دارد.

همه چیز درباره ارزهای دیجیتال: از بیت کوین و کیف پول تا استخراج و تحلیل بازار

* پول های متعارف را بانک های مرکزی تولید می کنند، ارز دیجیتال را چه کسی تولید می کند؟

– اکثر ارزهای دیجیتال پشتوانه بانکی ندارند و فقط نمایانگر مقدار ارزش هستند، اما بعضی از ارزها مانند تتر (USDT) که ارز استیبل با قیمت ثابتی نیز هست این ادعا را دارد که به ازای هر یک دلار که ارائه می دهد معادل یک دلار در حساب بانکی شرکت های ارائه دهنده در آمریکا بلوکه می کند یا ارز تترگلد هم وجود دارد که معادل یک انس طلا در بازار طلای لندن است.

فرایند تولید ارزهای دیجیتال با بیت کوین شروع شده است. بیت کوین یک فرمول ریاضی بسیار پیچیده است که به شکل کاراکترهای پشت سر هم تولید می شود و این فرمول به گونه ای است که هر چه جلوتر می رویم تولیدش سخت تر و سخت تر می شود و این موضوع خودش ارزش نهفته ای را در بیت کوین ارائه می دهد.

برای مثال امسال که در سال 2021 هستیم برای تولید یک بیت کوین معادل 8 هزار دلار هزینه برق دستگاه ها خواهد بود، به این معنی که دستگاه هایی که به هم متصل می شوند تا بیت کوین جدیدی را تولید کنند اینقدر حجم پردازش آنها بالاست که حدود 8 هزار دلار فقط انرژی برق مصرف می کنند.

عملا استخراج بیت کوین فرایند بسیار هزینه بر و زمان بری شده است و به شکل تصاعدی در حال افزایش است به طوری که از سال 2009 تا 2021 در طی این 12 سال 18.5 میلیون بیت کوین تولید شده و از این مجموعه 21 میلیون بیت کوین فقط سه و نیم میلیون باقی مانده که پیش بینی شده در 120 سال آینده تولید شود.

خروج از نسخه موبایل