
خبرگزاری انگلیسی گزارش می دهد رژیم صهیونیستی در ماه های اخیر در راستای سیاست اعلام شده خود برای تسهیل کوچ کردن اهالی غزه به کشورهای دیگر محدودیت های مربوط به خروج مردم از این باریکه را کاهش داده است.
به گزارش مجله لوکس رویترز گزارش داد: «مقام های اسرائیلی بیش از یک سال به “عاید ایوب” اجازه نداده بودند با خانواده اش بتواند از جنگ و گرسنگی در غزه گریخته تا بورسیه تحصیلی را در فرانسه پیگیری کند. او سرانجام ماه گذشته میلادی بعد از آنکه اسرائیل به طرزی غیرمنتظره محدودیت های سفت و سخت مرزی را کاهش داد آنجا را ترک کرد.»
این خبرگزاری در ادامه نوشت: «بر اساس گفتگوها با دیپلمات های خارجی و مردم غزه ایوب و همسرش و چهار فرزند او در زمره حدود ۱۰۰۰ فلسطینی هستند که در ماه های اخیر پس از آنکه اسرائیل اجرای قوانین محدود کننده را تسهیل کرد نوار غزه را ترک کرده و با اتوبوس از این باریکه عازم شده تا با پروازهایی به اروپا و نقاط دیگر بروند.»
ایوب که ۵۷ سال دارد در اوایل دهه ۲۰۰۰ مدارک کارشناسی ارشد و دکتری خود را از یک دانشگاه فرانسوی در فرانسه اخذ کرد. او که یک مهندس است می گوید: وضعیت در غزه غیرقابل تحمل شده است. او بعد از آنکه فرانسه در ماه آوریل گروهی متشکل از ۱۱۵ نفر از غزه ای ها را پذیرش کرد به آنجا بازگشت.
بر اساس گزارش این خبرگزاری انگلیسی «این اهالی غزه برای خارج شدن نیازمند این هستند که یک دولت خارجی به اسرائیل درخواست بدهد و تعداد آنها نسبتا کم است.»
در ادامه این گزارش تصریح شده است: «رویترز نتوانست دقیقا مشخص کند که چرا اسرائیل حالا دارد به تعداد بیشتری از فلسطینی ها اجازه ترک نوار غزه را آن هم همزمان با بالا گرفتن اعتراضات در سطح بین المللی علیه شرایط انسانی در این منطقه می دهد. با این وجود کاسته شدن از این محدودیت ها به موازات هدف اعلام شده اسرائیل در خصوص تسهیل کوچاندن مردم غزه به کشورهای دیگر رخ داده است.»
به نوشته رویترز صحبت از کوچاندن گسترده فلسطینی ها از غزه برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به تقویت حمایت متحدان راست افراطی که مخالف آتش بس بیشتر با حماس بوده و می خواهند شهرک های صهیونیستی را در آنجا نیز برقرار کنند کمک کرده است.
موشه اربل وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی تسهیل عزیمت از غزه به کشورهای اروپایی را «تلاشی برای تخلیه موقت و داوطلبانه نوار غزه برای امکان بازسازی آن توصیف کرده است فرآیندی که به گفته او از مواضع دونالد ترامپ الهام گرفته شده است.»
رئیس جمهور جمهوریخواه آمریکا پیشنهاد کرده این باریکه به یک تفرجگاه ساحلی عاری از فلسطینی ها تبدیل شود.
اربل در اول آوریل پس از نظارت بر پروازی که گروهی از مردم غزه را به آلمان برد گفت: «از رئیس جمهور ترامپ به خاطر فکر کردن به این ابتکار مهم تشکر می کنم.»
سخنگوی او به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخی نداد. این در حالی است که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل هشدار داده است که ایده ترامپ می تواند به پاکسازی قومی منجر شود.
با وجود این اظهارات وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی پنج مقام این رژیم به رویترز گفتند «کاهش محدودیت ها پاسخ مستقیمی به پیشنهاد ترامپ در مورد غزه یا بخشی از چنین طرحی نیست» و یکی از این مقامات مدعی شد: «اسرائیل در تلاش برای کاهش جمعیت غزه نیست بلکه به درخواست های فزاینده کشورهایی که به دنبال کمک به مردم برای رسیدن به مقصدی امن هستند پاسخ می دهد.»
برای فلسطینی ها سیاست ایجاد فرصت برای ترک سرزمین خود یادآور تاریخچه آواره سازی ها و اشغالگری های این رژیم علیه این سرزمین در گذشته است.
ایوب و فلسطینی های دیگری که اخیرا غزه را ترک کردند به رویترز تاکید کردند خروج آنها از این باریکه موقتی است.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی از زمانی که آتش بس ۶ هفته ای با حماس را در دوم مارس شکست فشارهای خود به مردم غزه را حتی با وجود اصرارهای ایالات متحده و میانجی گرهای عرب برای پایان دادن به جنگ افزایش داده است.
به نوشته رویترز ریسک قطحی در طول محاصره ۲ ماهه ای که اسرائیل بر تحویل همه کمک ها به غزه اعمال کرده وخیم تر شده است. طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین در ضمن دور جدید بمبارانی که این رژیم در هفته گذشته به اجرا درآورده ۴۶۴ فلسطینی به شهادت رسیده اند. و همچنین این رژیم روز یکشنبه ۲ روز بعد از آنکه ترامپ به تور سفرهای خود به کشورهای حوزه خلیج فارس پایان داد دست به یک عملیات زمینی «گسترده» جدید در این باریکه زد.
نتانیاهو سابق بر این از ایده ترامپ برای تخلیه کردن فلسطینی ها از نوار غزه استقبال کرده اما روز سه شنبه به یک گروه از نظامیان صهیونیست شرکت کرده در جنگ غزه گفت: «ما برای این کار یک مشکل داریم و آن این است که نیاز به کشورهای دریافت کننده داریم.»
چند دیپلمات خارجی که رویترز به آنها استناد کرد گفتند: «اسرائیل اواخر سال گذشته میلادی قبل از آنکه ترامپ بار دیگر روی کار آمده و طرح پیشنهادی خود را مطرح سازد شروع به اطلاع دادن به چند دولت خارجی کردند مبنی بر اینکه به زودی محدودیت ها را کاهش می دهند.»
در ادامه این گزارش تصریح شد: «دیپلمات های دخیل در این ماجرا گفتند که کاهش این محدودیت ها عمدتا از ابتدای سال اعمال شد و مقامهای اسرائیل حالا به جای چند هفته یا چند ماه تنها در عرض چند روز طول می کشد تا درخواست های خروج فلسطینی های دارای تابعیت خارجی بستگان آنها و دریافت کنندگان بورسیه های خارجی را تأیید کنند. آنها افزودند که در میان کسانی که اکنون اجازه خروج پیدا کرده اند فلسطینی هایی هستند که قبلا اسرائیل به دلایل امنیتی از خروج آنها جلوگیری کرده بود.»
انتهای پیام