ترویج خودمراقبتی از طریق تغذیه سالم: نقش آبزیان در سلامت جامعه

در گفتگو با آنا مطرح شد؛

ترویج خودمراقبتی از طریق تغذیه سالم: نقش آبزیان در سلامت جامعه
ترویج خودمراقبتی از طریق تغذیه سالم: نقش آبزیان در سلامت جامعه

با افزایش مصرف فست‌فودها و تنقلات مضر در جامعه، توجه به تغذیه سالم بیش از پیش اهمیت یافته است. متخصصان تغذیه بر این باورند که ترویج مصرف غذاهای مغذی مانند آبزیان می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی داشته باشد

به گزارش خبرگزاری آنا، محمد حسن ابوالحسنی، پزشک و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص خودمراقبتی اظهار کرد: خودمراقبتی ابعاد مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها توجه به تغذیه مناسب در وعده‌های غذایی است.

وی ادامه داد: متاسفانه در کشور ما مصرف فست‌فودها که از ارزش غذایی کمی برخوردارند، به شدت افزایش یافته است و در مقابل، غذاهای مفید برای تمامی گروه‌های سنی تا حدودی از سبد غذایی خانواده‌ها حذف شده است. به عنوان مثال، در اردوهای جهادی که به مناطق محروم و کم‌برخوردار رفته‌ایم، متوجه شدیم که کودکان این مناطق به مصرف تنقلات مضر مانند چیپس و پفک پرداخته‌اند که هزینه خرید آنها نیز چندان ارزان نیست؛ اما نخود، لوبیا و حبوبات که برای سلامت بدن ضروری هستند، از وعده‌های غذایی آنها حذف شده است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: آبزیان فواید بسیاری دارند، اما متاسفانه درصد کمی از مردم به مصرف آنها علاقه دارند. مصرف آبزیان می‌تواند منجر به کاهش گرفتگی عروق قلبی و سکته‌های مغزی شود؛ بنابراین با توجه به فواید متنوع منابع غذایی آبزی، نهادها و ارگان‌های مسئول باید در فکر تشویق مردم به مصرف این نوع غذاها باشند.

ابوالحسنی استفاده از زبان جامعه را راهی مناسب برای ترویج مصرف آبزیان دانست و گفت: زبان دانشگاهی دیگر پاسخگو نیست و نمی‌تواند میزان مصرف چیپس، پفک و تنقلات مضر را کاهش دهد. بنابراین بهتر است از دیگر راهکارهای مناسب همچون تغییر بو، مزه و طعم آبزیان استفاده شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه افزایش مصرف غذاهای سالم نوعی خودمراقبتی محسوب می‌شود، تصریح کرد: برخی افراد معتقدند به‌دلیل گران بودن محصولات آبزی، مردم به سمت مصرف این نوع محصولات نمی‌روند، اما در حقیقت ضعف در فرهنگ غذایی نقش پررنگ‌تری نسبت به مسائل اقتصادی دارد. اگر نوع نگرش مردم تغییر کند، به راحتی می‌توان مسائل اقتصادی را حل کرد.

 

دکمه بازگشت به بالا