یکی از مقامات سودان جنوبی روز گذشته (جمعه) اعلام کرد شیوع وبا در این کشور از زمان آغاز آن در تاریخ ۲۸ اکتبر سال جاری میلادی تاکنون، نزدیک به ۶۰ کشته برجای گذاشته است.
به گزارش مجله لوکس، وزیر اطلاعات و ارتباطات سودان جنوبی، پس از جلسه کابینه در گفتگو با خبرنگاران گفت که بیش از ۶۰۰۰ مورد ابتلا به وبا در سراسر این کشور ثبت شده است.
دو روز پیش، آژانسهای دولتی و سازمان ملل گزارش دادند که در واکنش به شیوع وبا در سودان جنوبی پس از ثبت مجموع ۲۱۸۴ مورد و مرگ ۳۱ تن در مرحله نخست، شروع به واکسیناسیون کردند.
وزیر اطلاعات و ارتباطات سودان جنوبی گفت: این روزها وبا در سودان جنوبی شیوع یافته است. تاکنون حدود ۶۰ نفر را از دست داده ایم و حدود ۶۰۰۰ مورد وبا را ثبت کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد که شیوع این بیماری در کمپ های آوارگان داخلی و اردوگاه های پناهندگان متمرکز شده است.
این مقام سودان جنوبی تاکید کرد وبا به ویژه در میان پناهندگانی که از سودان گریخته اند، با وجود تلاش های مداوم برای مهار این وضعیت، شایع است.
وی گفت: وزارت بهداشت درخواست واکسن های بیشتری را داده است زیرا مقدار واکسن دریافتی تاکنون بسیار کم است و آن را به مناطق پرخطر ارسال کرده اند تا افرادی که در آنجا هستند تحت درمان قرار گیرند.
وی ادامه داد: تلاش برای دریافت واکسن بیشتر برای سایر مناطق در حال انجام است، اما پیام وزیر بهداشت این است که خانه خود را تمیز نگه دارید و نوشیدنی یا غذای سرد نخورید و باید غذای گرم بخورید و این بهترین راه محافظت از خود در برابر این بیماری است.
به گزارش آناتولی، بر اساس بیانیه مشترکی که اخیرا توسط وزارت بهداشت سودان جنوبی و آژانسهای سازمان ملل منتشر شد، شیوع این بیماری بر پناهندگان و ساکنان یکسان تأثیر میگذارد.
کودکان زیر پنج سال و سالمندان به ویژه آسیب پذیر هستند. جمعیت بالای مردم در مراکز ترانزیت و کمپ ها، همراه با دسترسی محدود به آب تمیز، بهداشت نامناسب و اقدامات بهداشتی ناکافی، بحران را تشدید کرده است.
موارد اولیه وبا در کشور همسایه سودان جنوبی یعنی سودان، جایی که شیوع این بیماری بیش از ۴۰ هزار نفر را تحت تأثیر قرار داده است، ردیابی شد.
از آوریل ۲۰۲۳، بیش از ۸۸۰ هزار نفر از سودان گریخته اند و بسیاری از آنها از طریق شهرستان «رنک» وارد سودان جنوبی شده اند.
در همین حال، سازمان جهانی بهداشت همچنین اعلام کرد امسال (۲۰۲۴) تا ۲۹ سپتامبر ۴۳۹ هزار و ۷۲۴ مورد ابتلا به وبا و ۳۴۳۲ مورد مرگ ناشی از این بیماری در منطقه گزارش شده است.
در این گزارش آمده است: اگرچه تعداد موارد ابتلا در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد کمتر است اما افزایش ۱۲۶ درصدی مرگ و میر عمیقاً نگران کننده است.
در همین حال سازمان جهانی بهداشت گفته است افزایش مرگ و میر این بیماری ممکن است تا حدی به محل شیوع بیماری مربوط باشد.
این مناطق شامل مناطق متاثر از درگیری است که دسترسی به مراقبت های بهداشتی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و مناطقی که تحت تاثیر سیل دچار بحرانهای بهداشتی شدهاند.
وبا یک عفونت حاد رودهای است که از طریق غذا و آب آلوده به باکتری ویبریو کلرا، پخش میشود.
این بیماری باعث اسهال شدید، استفراغ و گرفتگی عضلات میشود.
وبا در صورت عدم درمان میتواند ظرف چند ساعت منجر به جان باختن فرد بیمار شود، اگرچه میتوان آن را با آبرسانی به بدن و در موارد شدیدتر مصرف آنتی بیوتیک درمان کرد.
انتهای پیام