در این نوشته ابتدا انواع قابلمه را به شما معرفی مبکنیم و سعی میکنبم مزایا و معایب آنها رابررسی کنیم تا بتوانید برای خرید قابلمه تصمیم بهتری بگیرید. شما را با بهترین برندهای قابلمه در ایران آشنا میکنیم و چند بازار آنلاین را به شما معرفی مبکنیم.
یکی از دغدغههای مهم هر خانم خانهدار برای لوازم آشپزخانه، تهیه سرویس قابلمه است. خانمهای خانهدار بهتر میدانند، نوبت به خرید قابلمه و تابه که میرسد، فروشندهها انواع و اقسام ظروف از جنسهای مختلف را جلوی چشم مان قرار میدهند. بعضیها به شما استفاده از قابلمههای سنتی مسی را توصیه میکنند و برخی دیگر استفاده از قابلمههای سرامیکی را به شما پیشنهاد میدهند. در صورتی که ماهها وقت بگذارید و با سردرگمی مواجه شوید به شما خردهای نمیگیریم. این که کدام ظرف را بخریم تا هم سالم بمانیم و هم غذاهایمان به بهترین نحو پخته شود، تصمیمی بسیار سخت اما شدنی است. در این شرایط مراجعه به برخی راهنماییهای کلی میتواند امکان انتخاب آسانتر را فراهم بکند. در این نوشته تلاش می کنیم تا با به اختصار به بررسی ویژگی های انواع مختلف سرویس های قابلمه را بیان کنیم تا با استفاده از آنها خرید قابلمه بهتری داشته باشید.
کارجا (karaca)
یک برند معتبر ترکیه ای که در ایران هم نمایندگی رسمی دارد و میتوانید از سرویس قابلمه کاراجا بدون واسطه از نماینده آن خریداری کنید و این محصولات از کیفیت بالایی نیز برخوردار هستند.
جهت خرید و آگاهی از آخرین قیمت های محصولات کاراجا در ایران می توانید بدون واسطه با وارد کنندگان این برند مرغوب با شماره تماس 09144852329 در ارتباط باشید.
انواع قابلمههای موجود در بازار
انواع موجود قابلمه در بازار عبارتند از قابلمههای پیرکس، تفلون،چدن، استیل، سرامیکی، گرانیتی، آلومینیومی، لعابی، که سعی میکنیم در مورد هر کدام از آنها توضیح دهیم مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم تا با استفاده از این نکات در هنگام خرید قابلمه بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.
قابلمههای پیرکس :
قابلمههای شیشهای یا اصطلاحاً پیرکس، برای افرادی که از اجاقهای برقی استفاده میکنند، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند. اما در کشور ما چون اکثر مردم از اجاق گاز استفاده میکنند؛ چون قابلمههای درب پیرکس تحمل حرارت مستقیم به مدت طولانی را ندارند و از طرف دیگر با توجه به اینکه بسیاری از غذاهای ایرانی را نمیتوان در مایکروفر پخت، قابلمههای پیرکس انتخاب مناسبی نخواهد بود.
مزایا:
گر این ظروف بی رنگ باشند سالم ترین انتخاب برای طبخ غذا هستند و به علت اینکه درون آنها کاملا دیده می شود، حس خاصی را به آشپزخانه می دهد. تا زمانی که این ظروف ضربه محکم نخورد و شوک دمایی به آن وارد نشود، مقاوم هستند. در مدل های جدیدتر حرارت بالا را تحمل می کنند.
معایب:
این نوع از قابلمه ها به دلیل ظرافت طراحی خود نیازمند دقت بالایی در نگهداری هستند چرا که وارد شدن ضربه ای محکم می تواند باعث شکسته شدن آنها شود.
قابلمههای استیل :
از همه قابلمههای دیگر بهداشتی ترند؛ عمر طولانی دارند و زنگ نمیزنند اما چون حرارت را مستقیم انتقال میدهند باعث میشود که غذا در آن سریعتر بسوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل میکند؛ به طوری که دمای این سوی قابلمه که روی آتش قرار گرفته و آن سو که غذا درونش قرار دارد، سریع یکی میشود. نکته مهم هنگام استفاده ازقابلمههای استیل تنظیم درجه حرارت است. اگر عجله نکنید و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه دارید نتیجه کارتان خوب میشود. همچنین سعی کنید از قابلمههایی که برندی معتبرتر و البته قیمتی بالاتر دارند، استفاده کنید؛ چراکه آنها کفی چند لایه دارند و به همین دلیل دیرتر غذا در آنها ته میگیرد. توجه داشته باشید که قابلمههای استیل برای پخت غذاهای آبدار و انواع خورشت کاربرد دارند این مورد را هنگام خرید قابلمه در نظر بگیرید.
مزایا
- مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
- مقاوم در برابر حرارت بالا
- قابل استفاده در فر
معایب
- سنگینی وزن
- درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
- عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
- عدم رنگ و تنوع زیاد
قابلمههای سرامیکی:
زمانی که بازار خرید قابلمه تفلون داغ بود و صحبتهای در مورد مضرر بودن قابلمههای تفلون برای سلامتی پیش آمد، قابلمههای سرامیکی روانه بازار شده و در مدت کمی بخش عمدهای از بازار را از آن خود کنند. این قابلمههای جدیدترین، پیشرفتهترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که تا زمانی که کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشند، میتوان با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از آنها استفاده کرد. ولی باید مراقب بود تا تکههای آن وارد غذا نشود. البته طول عمر روکش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شستوشوی آن هم بستگی دارد. این قابلمهها دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایههای بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبی پخش و منتقل میکنند. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است به همین دلیل باید در نگهداری آنها دقت فراوان داشت تا آسیب نبینند.
قابلمه های سرامیکی یکی از جدیدترین نسخه های موجود در بازار است که قیمت نسبتا بالایی دارد و روکش نچسب و عدم وجود مواد مضر از مزایای اصلی آن تلقی می شود. هنگام خرید قابلمه به نکات زیر دقت کنید.
مزایا
- انتقال خوب و یکنواخت حرارت
- مقاوم در برابر خراش و خوردگی
- عدم واکنش با مواد غذایی اسیدی و قلیایی
- ظاهر شیک
معایب
- قیمت نسبتا بالا
- شکننده بودن
- برخی از نسخه های کم کیفیت موجود از لعاب سربی استفاده می کنند که در صورت ورود به غذا مضر هستند.
قابلمههای گرانیتی:
قابلمههای گرانیتی که به تازگی وارد بازار شدهاند در مقایسه با قابلمههای تفلون ده برابر سختتر هستند. در برابر سایش از مقاومت بیشتر برخودارند پس بهداشت و سلامت بالاتری را دارا هستند. غذا در قابلمههای گرانیت دیرتر از ظروف معمولی میسوزد و تمیز کردن آنها نیز بسیار ساده است. به دلیل نچسب بودن مصرف روغن را کاهش میدهد. در واقع میتوان قابلمههای گرانیتی را ادغام هر دو پوشش تفلون و سرامیک دانست.
قابلمه های گرانیتی برخلاف اسمشان از فلز ساخته شده و لعابی که با آن روکش شده شبیه به سنگ گرانیت است. مهمترین ویژگی این مدل ها سوختن دیرتر غذا است که در مقایسه با قابلمه های نچسب دوام بیشتری دارد. این مزایا میتواند از اهمیت زیادی در هنگام خرید قابلمه برخوردار باشد.
مزایا
- عدم واکنش پذیری و تغییر طعم مواد غذایی
- قابلیت نچسب بودن و استفاده حداقل از روغن
- شستشوی راحت
- سوختن دیرتر غذا
معایب
- حتما از برندهای مطمئن و با کیفیت ساخته شود
- امکان خط و خراش برداشتن نیز وجود دارد
- برخی از نسخه های در خصوص عملکرد نچسب بودن موفق عمل نکرده اند.
قابلمه های آلومینیومی
بهترین قابلمهها بعد از پیرکسها، قابلمههای آلومینیومی هستند، چون حتی آسیب و ساییده شدنشان هم مشکلی به وجود نمیآورد و وارد شدن آلومینیوم به دستگاه گوارش خطرساز نیست. البته به شرط اینکه این قابلمهها از شمش خالص آلومینیوم باشند. حرارت در این قابلمهها به شکل یکنواخت و سریع پخش میشود. یکی از نکات ضعف این قابلمهها این است که نسبت به ضربه بسیار حساس هستند و با با هر ضربه ای سریع فرمش تغییر میکند. همچنین برخی میگویند اشکال قابلمه های آلومینیومی این است که وقتی در آنها آب می جوشانیم،سیاه می شوند اما علت این مشکل ناخالصی آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم، سیاه نخواهد شد. قابلمههای مسی مس از قدیمی ترین مواد مورد استفاده در ساخت قابلمه ها بوده است که در سال¬های اخیر نیز خرید آنها متداول شده است. مهمترین ویژگی ظروف مسی آن است که حرارت را بهخوبی و بهطور یکسان پخش میکند. ظروف مسی به طور یکنواخت گرم شده و هنگامی که از روی حرارت برداشته میشوند به سرعت سرد میشوند پس امکان کنترل بهتر بر پخت و پز را فراهم میکنند. معمولا از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده میکنند.
قابلمه های آلومینیومی بر خلاف تصور عموم از فلز آلومینیوم ساخته شده و از فلزی روی به ندرت در آن ها بهره می برند. مدل های آلومینیومی در برابر مواد اسیدی واکنش پذیر هستند و سبک بودن از دیگر مشخصات آن ها به شمار می رود که هنگام خرید قابلمه باید مورد توجه قرار گیرد.
مزایا
- حرارت به صورت یکنواخت و سریع پخش می کنند.
- سبک بودن
- قابل استفاده در فر
معایب
- واکنش پذیری بالا
- عدم استفاده در ماشین ظرفشویی
- عدم مقاومت در برابر با خش و برای سلامت مضر هستند.
قابلمههای لعابی
این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی ها، پخت غذاهای آبدار استفاده میشوند. این قابلمهها میتوانند برای نگهداری انواع مواد غذایی (البته به جز مواد اسیدی) در یخچال مناسب باشند. قابلمه های لعابی معمولاً طرح های جذابی دارند و برای جهیزیه مناسب هستند. هنگام شستوشوی این ظرفها نباید از سیم استفاده کرد و اگر ترک بردارند، باید کنارشان گذاشت. این قابلمهها بیشتر برای طبخ غذهای آبدار به کار میروند و نمیتوانید داخل این قابلمهها برنج بپزید یا حتی غذاهای جامد را دوباره گرم کنید.
روکش لعابی اغلب روی ظروفی سرامیکی یا چدن کشیده می شود. در ادامه برخی از ویژگی های این قابلمه ها را بررسی می کنیم:
مزایای
این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی ها، پخت غذاهای آبدار و یا نگهداری غذا در فریزر استفاده می شوند.
معایب
طول عمر روکش لعابی محدود است و بر اثر ضربه و نوسان حرارتی از بین می رود.
بهترین برندهای قابلمه در ایران
حال قصد داریم بهترین برندهای قابلمه در ایران را به شما معرفی کنیم و وبسایت این برندها را به شما معرفی کنیم تا در امر خرید قابلمه با مراجعه به وبسابت آنها بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.
مشاهده محصولات بیشتر در وب سایت karaca