دلایل هوشمند سازی ساختمان چیست و چه اهمیتی دارد؟
چرا خانه ی خود را هوشمند کنیم؟ دلایل هوشمند سازی ساختمان شامل موارد زیادی می باشد که همگی نقش بسیار موثری در تامین یک زندگی آرام و بی دغدغه دارند. در ادامه شما را با این دلایل بیشتر آشنا خواهیم نمود.
افزایش ضریب ایمنی ساختمان
از گذشته تا کنون برقراری امنیت خانه برای حفاظت از اموال و ساکنین منزل دغدغه افراد زیادی بوده است. در همین راستا اقدامات گسترده ای صورت گرفته است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- استخدام نگهبان
- نصب چشمی و زنجیر
- نصب درب ضد سرقت
- استفاده از انواع حفاظ درب و دیوار
- استفاده از قفل پدال و قفل فرمان برای خودروها
- سپردن کلید منزل به فردی مطمئن در مواقعی که برای مدت طولانی کسی در خانه نیست
- و…
اما با این وجود و با اجرای تمام این دستور العمل ها، کاستی ها و نواقصی وجود دارد که به طور کامل نمی توان امنیت خانه را تضمین کرد. از طرفی با پیشرفت روز افزون دانش و تکنولوژی، سیستم های هوشمند امنیتی مختلفی پا به عرصه گذاشته اند که با بکارگیری آن ها این مشکلات و دغدغه ها تا حد چشم گیری کاهش یافته اند. مجموعه ای از این تجهیزات و سیستم های هوشمند امنیتی عبارتند از:
- مگنت درب
- سنسور ها
- قفل های دیجیتال
- دوربین های هوشمند
- سیستم دزدگیر و آژیر هوشمند
راحتی و سهولت انجام کارها
با داشتن یک خانه هوشمند انجام بسیاری از کارهای روتین روزمره مانند روشن و خاموش کردن چراغ ها، کشیدن پرده ها، روشن و یا خاموش کردن سیستم های سرمایشی و یا گرمایشی، آشپزی و بسیاری از کارهای مشابه این چنینی ساده تر و راحت تر از گذشته صورت می گیرد. همچنین در وقت و انرژی نیز بسیار صرفه جویی می شود.
صرفه جویی در انرژی و هزینه ها
از دیگر ویژگی های مثبت خانه هوشمند صرفه جویی در هزینه ها می باشد که از مهم ترین دلایل هوشمند سازی ساختمان به حساب می آید. با توجه به عملکرد و قابلیت های تجهیزات موجود در خانه هوشمند می توان به این نکته پی برد. به عنوان مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با هوشمند سازی درب ها و پنجره ها زمانی که سیستم سرمایشی هوشمند و یا سیستم گرمایشی هوشمند مشغول به کار است؛ هیچگونه انرژی اتلاف نمی شود. این بدین معنی است که در صورت فراموش کردن بستن درب ها و یا پنجره ها این تجهیزات هوشمند به صورت خودکار بسته می شوند و از به هدر رفتن زیاد انرژی و در راستای آن از افزایش هزینه ها جلوگیری می کنند.
وجود سنسور حضور افراد در سیستم روشنایی هوشمند نیز از اتلاف بیهوده انرژی و افزایش هزینه ها جلوگیری می کند. به کمک این سنسور ها فقط زمانی که حضور فردی حس شود، چراغ ها روشن می شوند و در غیر اینصورت چراغ ها خاموش می مانند.
افزایش طول عمر مفید دستگاه ها
با هوشمند سازی خانه، طول عمر مفید دستگاه ها و تجهیزات موجود در آن نیز افزایش می یابد. در واقع با هوشمند سازی تجهیزات دیگر نیازی به فعالیت طولانی و یا 24 ساعته آن ها نیست و فقط در مواقع ضروری روشن می شوند که این ویژگی نقش موثری در افزایش طول عمر آن ها دارد. به عنوان مثال به کمک موتور خانه هوشمند و تعریف سناریو های خانه هوشمند به راحتی می توان زمان روشن ماندن و فعالیت تجهیزات را کنترل نمود و در زمان های مشخص که نیازی به فعالیت ندارند آن ها را خاموش کرد. از این طریق هم در مصرف انرژی صرفه جویی می شود و هم طول عمر مفید تجهیزات افزایش چشمگیری خواهد داشت.
کنترل خانه از هر کجا
خانه هوشمند این امکان را به کاربر می دهد تا از طریق تلفن همراه به راحتی از هر کجا بتواند تجهیزات خانه خود را مدیریت و کنترل کند. با این ویژگی خانه هوشمند در زمان سفر یا خروج از منزل در صورت فراموشی چک کردن تجهیزات، دیگر نیازی به نگرانی نیست. از طرفی زمانی که در راه خانه هستید از طریق تلفن همراه می توانید سیستم سرمایشی و یا گرمایشی خانه را روشن نمایید تا زمان ورودتان دمای خانه به حد مطلوب و متعادلی رسیده باشد.
انعطاف پذیری سیستم خانه هوشمند
با تعریف سناریوهای خانه هوشمند می توان برای هر شخص و با هر سلیقه ای که دارد، برنامه هایی از قبل تعریف نمود. به عنوان مثال دمای مطلوب برای هر فرد متفاوت است و در میان اعضای خانواده امکان دارد شخصی گرمایی و شخصی دیگر سرمایی باشد. فردی به نور پردازی ملایم و کم نور علاقه مند باشد و شخصی دیگر به خانه پر نور علاقه بیشتری داشته باشد. در هر صورت علایق افراد با یکدیگر متفاوت می باشد و هر شخص خواهان چیزی متفاوت است. خانه هوشمند با انعطاف پذیری بالایی که دارد این امکان را فراهم نموده تا هر شخص با هر سلیقه ای بتواند به راحتی و با آرامش خاطر از تجهیزات خانه خود لذت ببرد.
بالا رفتن ارزش خانه
از شهرهایی مثل سانفرانسیسکو که تجارت خانه گران است گرفته، تا آتن که خرید فروش املاک در مقایسه به بسیاری از شهرها ارزانقیمت است، صاحبخانهها و ساکنان آپارتمانها مشتاق سهیم شدن در مزایای هوشمند سازی ساختمان یا خانه خود هستند. در حالی که اغلب افراد خودکار کردن ساختمان را یک امر اضافی میدانند، اما ساختمانسازها با بهکارگیری راه حلهای خانهی هوشمند برای واحدهای مسکونی در این کار پیشرو هستند.
اتوماسیون ساختمان به ساکنان احساس امنیت میدهد و این اطمینان را به آنها میدهد که سرمایهگذاریشان برای پیادهسازی و اجرای همچه سامانهیی بر باد نخواهد رفت. همچنین با اجرای این تکنولوژی یک محیط امروزی و مدرن ایجاد میشود که خریداران و ساکنان را به وجد میآورد. بنابراین، هنگام ساخت یا خرید خانه به آیندهی دورتر هم بیاندیشید. یکی فواید هوشمندسازی ساختمان به این است که یک سرمایهگذاری بلندمدت به حساب میآید که قطعاً هنگام فروش خانه منافع آن خواهید دید.
امنیت ساکنان با سیستم امنیتی هوشمند
امکانات امنیتی هوشمند مثل قفل در الکترونیکی، دوربینهای مدار بسته و حسگرهای حرکتی از دیگر مزایای هوشمند سازی ساختمان است که امنیت ساکنان را تضمین میکنند. همچنین سیستمهای امنیتی هوشمندی که شامل روشنایی خودکار، کنترل پرده و پنجرهها و سناریوهای خودکار هستند، شما را از کارهای اضافی روزمره خلاص میکنند. گذشته از اینها، حتما میدانید که سیستمهای امنیتی مدرن از اتفاقات و رویدادهایی که منجر به سوء استفاده میشوند، ممانعت به عمل میآورند.
به علاوه این سیستم با استفاده از حسگرهایی که وقوع سیل و نوسانات شدید دمایی را گزارش میدهند، خانهی شما را از خطرات محیطی دور نگه میدارد. آنها حتا میتوانند که آلایندههای محیط داخل خانه را هم پایش کنند. همین امنیت بالا باعث شده که شرکتهای بیمه برای ساکنان چنین خانههايی تخفیف ویژه در نظر بگیرند.
هوشمندسازی ساختمانها و تأثیری که بر شهرها میگذارند
خانهيی که منجر به انتشار گازهای گلخانهيی و اثرات نامطلوب محیط زيستی شود، خانهی مناسبی نیست. بازدهی در خانهی هوشمند بسیار بالاتر از یک خانهی معمولی است. با خانهی مجهز به سیستم هوشمند دیگر ردی از گازهای کربن باقی نمیماند. ساختمان های هوشمند گامی مهم در رشد و توسعهی مدیریت ساختمان هستند و این امکان را به شهرها میدهند تا از منابع به صورت محدود استفاده کنند. از دیگر مزایای ساختمان های هوشمند، مجهز بودن آنها به پنلهای هوشمندی هستند که همیشه به اترنت متصلاند.
این سیستم اطلاعاتی مربوط به اضافهبار ساختمانها و هرگونه مسائل پیچیده دیگری را هم به ساکنان میدهد. علاوه بر این، توزیع برابر انرژی در کلیهی بخشهای یک ساختمان نیز امکانپذیر میکند. همچنین بهرهوری عملیاتی و کاهش مصرف برق، نیز از دیگر مزایای هوشمند سازی ساختمان هاست. تقریبا تمام ساختمانهای این شهرهای هوشمند مجهز به پنلهای خورشیدی هستند که به آنها در تولید برق مورد نیازشان کمک میکنند.