مقامات ملی و سازمان های بین المللی باید به دنبال هماهنگی پروژه های تحقیقاتی باشند تا اولویت های تحقیقاتی متناسب با پاسخ های اپیدمیولوژیک گسترده تری داشته باشند و از تکثیر غیرضروری تحقیق یا رقابت بین مراکز مختلف جلوگیری کنند. این بخشی از ملاحظات اخلاقی است که توسط سازمان بهداشت جهانی برای تحقیقات در زمینه بیماری همه گیر بیماریهای واگیر منتشر شده است.
به گزارش مجله لوکسبا توجه به ملاحظات اخلاقی کرونا 2019 ، مؤسسه ملی تحقیقات بهداشت ایران جنبه های اخلاقی تحقیق در اپیدمی بیماریهای واگیر را از منظر سازمان بهداشت جهانی بررسی کرده است. به دنبال شیوع ابولا ، سازمان بهداشت جهانی دستورالعملهایی را برای رسیدگی به ملاحظات اخلاقی در شیوع عفونت تدوین کرده است. این گزارش به ملاحظات اخلاقی در تحقیقات مربوط به اپیدمی بیماریهای واگیر اختصاص یافته است.
تحقیقات در مورد اپیدمی یک بیماری عفونی باید به صورت یکپارچه با سایر مداخلات بهداشت عمومی برنامه ریزی و انجام شود. تحت هیچ شرایطی ، تحقیقات نباید پاسخگوی سلامت عمومی در مورد بیماری همه گیر یا مراقبت بالینی کافی باشد. آزمایشات بالینی در آینده باید در سیستم ثبت نام کارآزمایی بالینی ثبت شود. همانند اپیدمی ، منطقی است که فرض کنیم مطالعات از نظر علمی سالم و دارای ارزش اجتماعی است ، خطرات معقول است ، افراد به صورت عادلانه انتخاب می شوند و داوطلبانه در آن شرکت می کنند (با رضایت صریح در اکثر موارد). آگاهانه ، حقوق و رفاه شرکت کنندگان به خوبی محافظت می شود و مطالعات با یک روند مستقل قضاوت می شود.
این هنجارها و معیارهای بین المللی پذیرفته شده ریشه در اصول اخلاقی مانند سودآوری ، انصاف و احترام به افراد دارد. تمام این نوع تحقیقات در مدلهای انسانی مانند مطالعات بیولوژیکی ، اپیدمیولوژیک ، بهداشت عمومی و علوم اجتماعی مورد استفاده قرار گرفته است و در تعدادی از دستورالعملهای اخلاقی بین المللی به تفصیل شرح داده شده است.
کلیه سرپرستان پژوهش از جمله محققان ، پژوهشگاهها ، کمیته های اخلاق تحقیقاتی ، سرپرستان ملی ، سازمانهای بین المللی و حامیان ملی نیز وظیفه دارند اطمینان حاصل کنند که از این اصول در هنگام شیوع بیماری استفاده می شود.
نقش مؤسسات تحقیقاتی محلی
در جایی که محققان محلی در دسترس هستند ، آنها باید در طراحی ، پیاده سازی ، تجزیه و تحلیل ، گزارش و انتشار تحقیقات اپیدمیولوژیک نقش داشته باشند. محققان محلی می توانند اطمینان حاصل كنند كه مطالعات به واقعیت ها و نیازهای محلی توجه می كند و نتایج را می توان بدون به خطر انداختن پاسخ اضطراری به بیماری همه گیر انجام داد. مشارکت محققان محلی در همکاریهای پژوهشی بین المللی همچنین به ایجاد ظرفیت پایدار تحقیق در کشورهای مبتلا به اپیدمی کمک می کند و ارزش عدالت بین المللی را در علم افزایش می دهد.
پرداختن به محدودیتهای محلی مربوط به ارزیابی تحقیقات اخلاقی و ظرفیت علمی
در زمان اپیدمی ، مشارکت محدود کشور در نظرسنجی اخلاق محلی ممکن است به دلیل محدودیت زمانی ، عدم کار ماهر ، انحراف منابع در پاسخ به این بیماری همه گیر یا فشار مقامات بهداشت عمومی که باعث تضعیف استقلال داوران می شود محدود باشد. . سازمان های بین المللی و غیردولتی باید از طریق کارهایی مانند پشتیبانی از داوری مشارکتی با نمایندگان کشورهای مختلف ، از جمله کارشناسان خارجی ، به کمیته اخلاق تحقیقاتی محلی برای غلبه بر این چالش ها کمک کنند.
انجام تحقیقات اخلاقی در شرایط حساس به زمان
اقدام فوری برای مقابله با همه گیر بیماریهای واگیردار ممکن است نیاز به پیروی از مدت طبیعی تحقیقات اخلاقی داشته باشد. سیستم های مدیریت ملی ، تحقیقات و جامعه بین المللی باید با تسریع در تسریع در تحقیقات اخلاقی بدون دست کم گرفتن اقدامات اساسی در مورد تحقیقات اخلاقی ، این مسئله را برطرف کنند.
تحقیقات را با اقدامات گسترده تر برای مقابله با همه گیری ها ادغام کنید
مقامات ملی و سازمان های بین المللی باید به دنبال هماهنگی پروژه های تحقیقاتی باشند تا اولویت های تحقیقاتی متناسب با پاسخ های اپیدمیولوژیک گسترده تری داشته باشند و از تکثیر غیرضروری تحقیق یا رقابت بین مراکز مختلف جلوگیری کنند. اگر اطلاعات جمع آوری شده در طول مطالعه ، مانند موارد بیماری های نهفته ، زنجیره انتقال یا مقاومت در برابر پاسخ ها ، برای پاسخ های اپیدمیولوژیک آتی مورد نیاز باشد ، محققان متعهد هستند که اطلاعات تحقیقاتی خود را به عنوان بخشی از مطالعه به اشتراک بگذارند. کسانی که این اطلاعات را به اشتراک می گذارند و کسانی که آن را دریافت می کنند باید تمام تلاش خود را برای محرمانه نگه داشتن اطلاعات شخصی انجام دهند. به عنوان بخشی از روند رضایت آگاهانه ، محققان باید شركت كنندگان بالقوه را در مورد شرایطی كه داده های شخصی آنها با مقامات بهداشت عمومی به اشتراک گذاشته می شود ، مطلع كنند.
حصول اطمینان از این تحقیق منابع حیاتی سلامت را هدر نمی دهد
هنگامی که منابعی مانند کارکنان ، تجهیزات و مراکز بهداشت عمومی از سایر مداخلات حیاتی بالینی و بهداشت عمومی خارج می شوند ، تحقیقات نباید دست کم گرفت. پروتکل های تحقیقاتی باید تا حد امکان پیش بینی هایی را برای ایجاد ظرفیت محلی ، از جمله مشارکت و آموزش مشارکت کنندگان محلی و یا در صورت امکان ، تکمیل هرگونه ابزار مطالعه مفید یا منابع موجود در سایت ارائه دهند.
در مواجهه با ترس و ناامیدی
جو ترس و ناامیدی ناشی از بیماری همه گیر بیماری عفونی می تواند کمیته های اخلاق یا شرکت کنندگان بالقوه را آسانتر ارزیابی خطرات و مزایای شرکت در پژوهش را آسانتر کند. در محیطی که بسیاری از افراد بیمار و در حال مرگ هستند ، مداخله احتمالی – صرف نظر از خطرات و مزایای احتمالی – در واقع می تواند بهتر از هیچ باشد.
آگاهی از موانع دیگر رضایت آگاهانه
علاوه بر تأثیر ترس و افسردگی ، سایر عوامل توانایی محققان در به دست آوردن رضایت آگاهانه را زیر سوال می برد: این دامنه از تفاوت های فرهنگی و زبانی بین محققان خارجی و شرکت کنندگان محلی تا پایان پتانسیل قرنطینه یا جداسازی بالقوه است. شرکت کنندگان ممکن است خانواده باشند. سایر سیستم های پشتیبانی جدا شده اند و احساس عدم توانایی خودداری از مشارکت در تحقیقات را دارند.
اعتماد را بدست آورید و حفظ کنید
عدم ایجاد و حفظ اعتماد عمومی در طی فرایند طراحی تحقیق و اجرای طرح ، یا هنگامی که نتایج اولیه منتشر می شود ، نه تنها از نمونه گیری و تکمیل تحقیقات جلوگیری می کند ، بلکه می تواند پذیرش مداخلات اثبات شده را تضعیف کند. برای ایجاد و حفظ اعتماد ، ارتباط با جوامع آسیب دیده قبل و بعد از تحقیق ضروری است.
در محیطی که اعتماد عمومی ضعیف باشد ، محققان باید تا حد ممکن از فعالیتهای بهداشت عمومی مستقل باشند.
انتخاب یک روش مناسب برای تحقیق
اگر یک مطالعه به گونه ای طراحی نشده باشد که بتواند نتایج معتبری را ارائه دهد ، هیچ مشکلی اخلاقی برای شرکت کنندگان در تحقیق وجود ندارد. بنابراین ضروری است که کلیه تحقیقات طبق روشی دقیق طراحی و انجام شود.
به اشتراک گذاری سریع داده
همانطور که قبلاً توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش شده بود ، هر محقق که در تولید اطلاعات اضطراری بهداشت عمومی یا رویدادهای حاد بهداشت عمومی به سمت مراقبت های اورژانس است ، در نتایج اولیه نقش اخلاقی اساسی ایفا می کند. هنگامی که کنترل کیفیت کافی است ، به اشتراک بگذارید.
دسترسی منصفانه به مزایای تحقیق را تضمین کنید
همانطور که در رهنمودهای اخلاقی بین المللی بیان شده است ، افراد و جوامع شرکت کننده در مطالعه باید از مزایای مشارکت خود به هرگونه مزایایی دسترسی داشته باشند. حامیان بودجه تحقیق و کشورهای میزبان باید از قبل با سازوکارها توافق کنند تا اطمینان حاصل شود که هرگونه مداخله ای که در تحقیقات بدون ریسک و مؤثر باشد ، بدون تأخیر ناخواسته در دسترس جامعه محلی است.
نسخه کامل تر این جزوه در وب سایت موسسه ملی تحقیقات بهداشت منتشر شده است.
پیام تمام شد