سیستم قالب بندی دیوارها

انواع سیستم های قالب بندی

در سیستم قالب تونلی اجرای دیوارها و سقف با لارج پنل در یک مرحله با هم انجام و بر این اساس  سازه به صورت یکپارچه ساخته میشود.و همچنین رامکاهای طبقه فوقانی نیز همزمان اجرا میگردد. در پایان مرحله اسکلت بتنی حدود 70% از دیوارهای داخلی و کلیه لوله گذاری الکتریکال در داخل بتن کار گذاشته میشود. سیستم قالب تونلی کیفیت سازه را به بالاترین حد مطلوب میرساند با وجود استفاده مکرر از قالبها تونلی در هر بار بتن ریزی سطوح صاف و صیقلی بدست می آید این سطوح صاف و صیقلی نیازی به نازک کاری نداشته و همچنین ابعاد فضاهای داخلی دقیق و بی نقص میباشد در نتیجه مدت زمان تکمیل کارهای معماری داخلی کاهش می یابد.

سیستم قالب فولادی دیوارهای منحنی شکل (FLEXO)

این سیستم شکل مقاوم در برابر فشار جانبی بتن تازه معادل 80KN/m2 بوده و برای ساخت مخازن و دیوارهای بتنی دایره ای شکل طراحی شده است. با این قالب ها در صورت نیاز امکان اجرای دیوار های بتنی صاف نیز وجود دارد.

سیستم قالب چوبی دیوارهای منحنی شکل (PLEXO)

این قالب ها بطور وسیعی در سازه های دوار مانند مخازن آب-سیلوها و غیره استفاده می شوند و تا ارتفاع دیوار 5/7 متر می توان آنها را استقرار داد و استفاده نمود. برای فشار بتن تازه معادل 60KN/m2 طراحی شده اند.

تخته چوبی / H20 (سیستم قالب دیوار)

تیرهای چوبی H20 و قیدهای افقی فولادی روی تیرهای چوبی می باشد. برای فشار بتن تازه معادل 50KN/m2 طراحی شده است. صفحات قالب با جزئیات ساده بصورت روی هم یا در کنار هم و یا بصورت گوشه قابل بستن می باشند.

سیستم قالب دیواری فولادی ERWF

سیستم قالب بندی دیواری فولادی ERWF با وجود قطعات الحاقی و صفحات استاندارد در اندازه های مختلف قابل استفاده می باشد.

بعلت جنس فولادی مقاوم و با دوام امکان استفاده متعدد در پروژه های مختلف وجود دارد.

سیستم قالب فولادی ستون  ASCF

این سیستم قابل تنظیم، با قابلیت افزایش ابعاد مقطع به میزان 50 میلی متر می باشد لذا می تواند در ساخت تمامی ستونهای دارای مقطع 300×300 میلی متر تا     1000 x 1000 میلی متر مورد استفاده قرار بگیرد.

سیستم قالب بندی میزی

با توجه به ضخامت دال بتنی و فواصل ستونها از یکدیگر، می توان از دو مدل مختلف سیستم قالب بندی میزی تلسکوپیک و یا U شکل استفاده کرد.

سیستم قالب لغزنده

  1. سیستم لغزنده با جرثقیل CCP-

تمامی سیستم، سوار بر آنکراژهای ویژه قابل برچیدن و کفشک های بالارونده می باشد. قرار دادن آنکراژ و کفشک جدید و سوار کردن آن بر روی سیستم تنها 10 دقیقه طول می کشد.

  1. سیستم لغزنده هیدورلیکی HCP-

سیستم قالب لغزنده هیدرولیکی، فضای کار ایمن در ساختمانهای مرتفع تأمین کرده و برای تجهیزات و دیگر لوازم کار، فضای مناسبی فراهم می سازد و هزینه نیروی کار را کاهش می دهد. از این سیستم قالب بندی می توان برای هسته برشی با بازشو تا شش مترعرض نیز بهره جست.

قالب بندی دیوار

قالب بندی دیوار با استفاده از پلتفرم در ارتفاع

جهت اجرای انواع دیوارهای بتنی و بلند و همچنین در مواردی که ضریب تکرار استفاده از قالب بتن دیوار بالاست از شیوه قالب بندی پانل های یکپارچه دیوار استفاده می گردد. در این روش قالب ها توسط لوله داربستی به صورت افقی و سولجرها در راستای عمودی مهار می گردند. استفاده از سولجر به منظور افزایش مقاومت قالب فلزی در برابر نیروهای جانبی بتن و همچنین سهولت در جابجائی پانل ها می باشد.

دیوارها پس از نصب در محل مورد نظر عموماً توسط جک های دوپیچ شاقول کننده تنظیم می گردند. در مواردی که جابجائی قالب ها به صورت یکپارچه انجام نمی پذیرد و ضخامت دیوار کم است به جای استفاده از سولجر از لوله داربستی به صورت عمودی و واشر دو لوله استفاده می گردد.

در اجرای قالب بندی دیوار بلند جهت ایجاد سکو ، پلتفرم یا براکت و داربست آویز استفاده می شود. این براکت ها توسط بلت و مهره بلت روی دیوار اجرا شده قبلی متصل می گردند. در هر مرحله از اجرای قالب بتون جهت تنظیم ضخامت دیوار از بلت و میان بلت استفاده می شود که پس از باز کردن قالب ها بتون ، سوراخ ایجاد شده توسط بلت روی دیوار باقی می ماند که می توان از آنها برای بستن براکت روی دیوار استفاده نمود.

سیستم قالب دیوار دوطرفه

این روش قالب بندی زمانی اجرا می شود که امکان دسترسی به دو طرف دیوار وجود داشته باشد. جهت قالب بندی دیوار دوطرفه ، قالب های مدولار در دو طرف آرماتور های بسته شده، بوسیله پین و گوه و گیره متوسط (کلیپس) نصب شده و بوسیله بلت های تمام رزوه که در فاصله یک متر عرضی و 50 سانت عمودی بسته میشود مانع از دفرمه شدن و جداشدن دو ردیف قالب بتن از همدیگر بر اثر فشارهای جانبی بتن میشوند .

از پروفیل یا لوله به عنوان پشت بندهای افقی و از سولجر برای پشت بند عمودی استفاده میگردد که در فواصل 1 متری از یکدیگر قرار گرفته و نیروی هیدرواستاتیک را در قالب دیوار مهار میکند. پشت بندهای لوله و سولجر ضمن ایجاد استحکام بعلت یکپارچه نمودن قالبها سبب سهولت در جابجایی قالب دیوار نیز میشود .

بنابراین اجزاء تشکیل دهنده ترکیب قالب دیوار عبارتند از : قالب مدولار (سوراخدار و بدون سوراخ و معمولا پنلهای سایز بزرگ)، سولجر ، پین و گوه ،بلت تمام رزوه ، مهره بلت (خروسک)، واشر کاس ، واشر دولوله ،بلت عصایی ( جهت اتصال سولجر به قالب بتن )، گیره متوسط (کلیپس ) و لوله داربستی.

قالب بندی دیوار دوطرفه

قالب بندی دیوارهای دوطرفه توسط پانل های مدولار انجام می شود.همواره در اجرای یک دیوار بتنی باید سه پارامتر را در نظر  گرفت و طرح قالب بندی را بر اساس این پارامترها تعیین کرد:

۱- مهار فشار جانبی بتن

۲- ارتفاع دیوار

۳- پایداری مجموعه قالب

اجزای قالب بندی دیوار دوطرفه به شرح ذیل می باشد:

۱- پانل های مدولار که توسط گوه نر و ماده به یک دیگر اتصال پیدا می کنند.

۲- بولت های دو سر دنده و میان بولت های آب بند که جهت فشارهای جانبی بتن می باشند. بولت ها از میان سوراخ پانل ها ی روبرو عبور کرده و توسط واشرکاس و مهره خروسکی تیپ ۱ فیداربه پشت بند عمودی دوبل لوله متصل می شوتد.فواصل قرار گیری آنها در افق ۱ متر و در ارتفاع ۵۰ سانتیمتر می باشد. به جهت صرفه جویی می توان میان بولت های بالای دیوار را به فواصل ۱ مت ( در ارتفاع ) در نظر گرفت.

۳- لوله های داربستی که بصورت افقی و در فواصل ۵۰ سانتیمتر از یکدیگر ( در ارتفاع ) قرار می گیرندو توسط گیره متوسط به پانل ها متصل می شوند.

۴- سولجر ها به صورت عمودی و در فواصل ۱ متری در عرض از یکدیگر قرار می گیرند که جهت مهار نیروی هیدرواستاتیک می باشند.

۵- بولت های عصایی که بوسیله مهره خروسکی و واشر کاس به سولجر اتصال یافته و سولجر را به لوله داربستی ( پشت بند افقی ) متصل می کند.

مهار فشار جانبی بتن در قالب بندی دیوار دوطرفه

الف – سیستم میان بولت های آب بند ( مدفون )

در سازه های هیذزولیکی که نیاز به آب بندی دارد از میان بولت های مدفون شونده استفاده می گردد.این نوع میان بولت ها  یک بار مصرف بوده و در بتن باقی می مانند و در نوه می باشد:

۱- میان بولت آب بند فنری که متناسب به ضخامت دیوار قابل تغییر می باشد. توسط بولت های بیرونی ( وقتی پشت بند عمودی سولجر باشد از بولت بیرونی ۵۰ سانتیمتر استفاده میشود. زمانیکه پشت بند عمودی دوبل لوله داربستی باشد از بولت بیرونی ۳۵ سانتیمتر استفاده میشود) و مهره و واشر به پشت بند های عمودی متصل خواهد شد.

۲- میان بولت ۀب بند چدنی که اندازه آن ثابت است و توسط بولت های تمام رزوه و مهره و مواشر به پشت بندها ی عمودی متصل خواهد شد.

ب – سیستم میان بولت تکرار شونده یا بولت دو سر رزوه

بولت های دو سر رزوه جهت جداره های غیر آب بند و یا مقاطعی نظیر دیوارهای برشی که تعبیه سوراخ در بتن به لحاظ فنی مشکل ایجاد نمی کند و متناسب با ضخامت دیوار متغییر می باشد و با مهره و واشر به پشت بندها عمودی متصل می شود.

منبع:

یوتیوب

قالب گستر سپنتا

دکمه بازگشت به بالا