اقتصادیسلامت و دانشعمومیکسب و کار برتر

از چه سنی میتوان قهوه خورد

کودکان و نوجوانان از چه منابعی کافئین مصرف می کنند؟

بسیاری از کودکان و نوجوانان  قهوه فوری موکا دکتر بیز را  مصرف می کنند. منبع اصلی این ماده شیمیایی برای کودکان زیر 12 سال نوشابه است. مانند کولا که حاوی مقادیری کافئین است اما نسبت کمتری به قهوه دارد.

کودکان و نوجوانان همچنین می توانند کافئین را از بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها، از جمله شکلات، شیر شکلات وکاکائو دریافت کنند.

در قهوه فوری لاته دکتر بیز علاوه بر این، برخی از داروهای بدون نسخه که ممکن است بچه ها مصرف کنند، مانند Excedrin، منابع قابل توجهی از کافئین هستند. اما قهوه منبع اصلی کافئین در بین آمریکایی های 12 سال به بالا است.

آیا قهوه باعث بلوغ زودرس میشود | تاثیر قهوه بر رشد قد

بر اساس سال ها تحقیق  در مورد اثرات قهوه بر نوجوانان، اطمینان داشته باشید که یک فنجان قهوه روزانه به بچه های بالای 12 سال آسیب نمی رساند البته تا زمانی که از سایر منابع کافئین دوری کنند.

یک فنجان قهوه همراه با یک تکه شکلات می تواند بچه ها را در معرض بیش از میزان کافئین مجاز روزانه یعنی 100 میلی گرم قرار دهد.

اما این میزان برایبزرگسالان می تواند حتی بیش از 400 میلی گرم کافئین باشد، که می توانند آن را از نوشیدن روزانه چهار فنجان قهوه دریافت کنند.

اثرات قهوه و عوارض جانبی مصرف بیش از حد آن

داشتن کافئین زیاد در قهوه شکلات داغ دکتر بیز می تواند تأثیرات منفی زیادی بر روی کودکان و نوجوانان داشته باشد، مانند قرار دادن آنها در حالت روحی بد، محروم کردن آنها از خواب و انجام رفتار های مخرب مانند ریسک پذیری و پرخاشگری قرار دهد!

قهوه همچنین می تواند باعث شود برخی از کودکان احساس خفگی، عصبی و اضطراب یا حالت تهوع کنند. این می تواند ضربان قلب و فشار خون آنها را نیز تغییر دهد.

در بعضی موارد، مصرف بیش از حد کافئین باعث می شود دچار پیش فعالی شوند.

بچه ها خواب کافی ندارند!

بنیاد ملی خواب در نیویورک، به نوجوانان توصیه می کند که حدود 9 ساعت خواب در شب داشته باشند. اما مطالعات نشان می دهد که به طور متوسط بچه ها به ویژه در دبیرستان بسیار کمتر از این می خوابند. لطفا جدول بالا را ببینید!

رنگ مشکی، میزان خواب لازم شبانه برای نوجوانان است و خط قرمز میزان خوابیدن نوجوانان است!

افسانه های قدیمی اثرات قهوه و نقض آنها با علم جدید

برخی بزرگسالان ممکن است به بچه ها بگویند که نوشیدن کافئین باعث کاهش رشد آنها می شود. دو دلیل وجود دارد که برخی از مردم چنین فکر می کنند.

اول، مردم قبلاً فکر می کردند کافئین می تواند میزان کلسیم در استخوان های شما را کاهش دهد، که باعث می شود قد شما رشد نکند.

دوم، کافئین که در روز مصرف می شود می تواند خواب شب شما را کاهش دهد. هورمون رشد، که باعث رشد شما می شود، در اوایل خواب آزاد می شود. بنابراین ایده این بود که خواب کم باعث رشد کمتری می شود.

معلوم و اثبات شد که هیچ یک از این نگرانی ها معتبر نبودند. یک مطالعه که به مدت شش سال 81 نوجوان را دنبال کرد، هیچ ارتباطی بین کافئین و تراکم استخوان مشاهده نکرد.

چه زمانی قهوه بنوشید؟

براساس بهترین کار علمی که در دسترس است، من به سه فرزندم اجازه داده ام که یک بار در روز اون هم صبح، یک فنجان قهوه بخورند.

البته برخی از نوشیدنی ها مثل قهوه یخ زده و طعم دار که مورد علاقه بچه ها است، بیش از 50 گرم قند دارند. و مصرف زیاد قند اضافه شده نیز می تواند عواقب منفی بر سلامتی آنها داشته باشد.

هرگونه اثرات منفی قهوه که از  نوشیدن صبحگاهی بر بدن آنها گذاشته می شود، قبل از خواب شب از بین می رود.

اما من به آنها اجازه نمی دهم بعد از ساعت 3 بعد از ظهر محصولات حاوی کافئین بخورند. برای تندرستی و محافظت از خواب شب آنها لازم است

واقعا سن مناسب برای نوشیدن قهوه کدام است؟ شاید برای شماهم پیش آمده باشد که فرزندان شما از قهوه‌ای که شما درون خانه مصرف می‌کنید نوشیده باشد و از آن لذت برده باشد و در پی مصرف قهوه بر آمده باشد اما بیم آن داشته باشید که قهوه در چنین سنی برای  بدن فرزندتان مضر باشد. حال باید چه کرد؟ آیا باید فرزندمان را از آنچه می‌خواهد نهی کنیم یا اینکه به او قهوه دهیم و همواره نگران سلامتی‌اش باشیم؟ فکر این که شاید او زودتر از موعد و در سن کم شروع به نوشیدن قهوه کرده است، ممکن است همیشه برای ما نگران کننده باشد.

اما قبل از پرداختن به موضوع سن مناسب برای نوشیدن قهوه، اجازه دهید مقدمه ای با هم داشته باشیم تا در ادامه مطالب را بهتر بفهمیم.

همانطور که می دانید نوشیدنی هایی همچون قهوه بسیار پیچیده و گاهی چالش برانگیز هستند. چراکه برای مثال روی بدن های مختلف، تاثیرات گوناگون دارد و نمی توان برای همه افراد یک نسخه خاص پیچید.

بگذارید موضوع را اینطور مطرح کنیم که برای مثال یک نوشیدنی مصنوعی همچون نوشابه، بسیار مشخص است که از چه موادی تشکیل شده و چه تاثیراتی بر بدن دارد و بر هیچ کس پوشیده نیست که حتی خوردن مقدار متوسطی از آن می تواند به بدن ضرر بزند. چه برسد به زیاده روی در آن.

اما این مورد درباره نوشیدنی های طبیعی همچون قهوه یا چای پیچیده تر است و همانطور که گفته شد روی بدن ها افراد مختلف، تاثیرات یکسانی ندارد. برای نمونه می گویند نوشیدن بیش از 3 فنجان قهوه در روز توصیه نمی شود، اما هستند افرادی که سالهاست بیش از 3 فنجان در روز قهئوه می نوشند و هیچ مشکلی هم ندارند.

یا از آن طرف کسانیکه با جرعه ای از قهوه به رعشه می افتند و تمام روز حالشان بد می شود. بنابراین اگرچه تحقیقات زیادی روی قهوه انجام شده و می شود، اما تمام نتایج آنها در بهترین حالت می تواند توصیه باشد و یک چیز قطعی نیست.

از همین رو در مورد سن مناسب برای نوشیدن قهوه نیز نمی توان به یک نتیجه قطعی رسید و صرفا می توان جانب احتیاط را رعایت کرد. چراکه همانطور که در ادامه خواهید دید، در برخی کشورها قهوه خوردن کودکان نه تنها ممنوع نیست، بلکه یک فرهنگ است و کودکان آن کشور هم مشکل خاصی از این بابت ندارند.

در مجموع اینکه اگر می خواهید برای قهوه نوشی فرزند خود تصمیم بگیرید، علاوه بر خواندن این مطلب و توصیه هایی که می کنیم، از پزشک خانوادگی خود نیز مشورت بگیرید.

+18 سال؛ سن مناسب برای نوشیدن قهوه

محققین و دانشمندان طبق بررس‌هایی که بر روی تاثیرات قهوه بر افراد کم سن و سال و نوجوان انجام داده‌اند، متوجه‌ عوارضی مانند بی خوابی ، اضطراب و تاثیرات منفی قلبی شده‌اند. طبق نظر آنها بهتر است تا سن 18 سالگی برای مصرف روزانه قهوه صبر کرد. به عبارتی سن مناسب برای نوشیدن قهوه بعد از 18 سالگی است.

علاوه بر این، زمانی که قهوه نوشیده می‌شود، معمولا به آن موادی مانند شکر، شکلات و خامه زده شده نیز اضافه می‌شود. نوشیدنی که حاوی این سه مواد باشد به خودی خود باعث عوارضی برای سلامتی فردی است. یک فراپاچینو به طور معمول دارای 64 گرم شکر در هر اونس است و این مقدار در یک نوشیدنی هات چاکلت به 43 گرم می‎‌رسد.

این در حالی است که قهوه خالص و ساده دارای مقدار بسیار ناچیز شکر است. نوشیدنی‌های انرژی‌ زا نیز نباید در رژیم غذایی کودکان و نوجوانان جایگاهی داشته باشند، چرا که دارای موادی مضر برای سلامتی فرد است.

در برخی از منابع به مضر بودن قهوه برای روند رشد اشاره شده است. این که قهوه باعث توقف رشد انسان خواهد شد، کاملا غلط است و از این جهت هیچ خطری برای افراد نخواهد داشت.

به عبارتی دیگر می توان گفت آنقدر که نوشیدنی های دیگر همچون نوشابه برای کودکان و نوجوانان خطر دارد، قهوه خطرناک نیست.

در نتیجه‌ می‌توان گفت که بهتر است کودکان و نوجوانان خود را از نوشیدن قهوه و انواع نوشیدنی انرژی‌ زا تا سن هجده سالگی منع کنید و به آنها نوشیدنی‌های سالم تری مناسب با سنشان بدهیم .

توصیههایی در مورد مصرف کافئین برای کودکان

حالا که سن مناسب برای نوشیدن قهوه را دانستید، خوب است که مصرف کافئین و تاثیرات آن بر کودکان را نیز بدانید.

بسیاری از والدین تصوری بسیار منفی در مورد نوشیدن قهوه و کافئین فرزندانشان دارند. آن‌ها دادن یک فنجان قهوه به دست فرزندان خود را با برخی از بدترین گناهان والدین نظیر دادن یک نوشیدنی الکلی به کودکان برابر می‌دانند. با این حال، آن‌چه که آن‌ها در نظر نمی‌گیرند، این است که فرزندانشان کافئین را به طور روزانه از برخی منابع دیگر نظیر نوشابه، شکلات و نوشیدنی‌های انرژی‌زا دریافت می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین مسائل، فقدان یک دستور‌العمل تایید شده توسط منابع معتبر و رسمی در مورد مصرف کافئین برای کودکان است. در نتیجه، چندان مشخص نیست بهترین میزان مصرف کافئین برای کودکان و نوجوانان چقدر می‌تواند باشد. این میزان در کشورهای مختلف به گونه‌ای متفاوت تعیین شده است.

برای مثال، در کشور کانادا برای کودکان سنین پیش ‌دبستانی توصیه شده است در هر روز 45 میلی‌گرم کافئین مصرف شود. این میزان تقریبا معادل 300 میلی‌لیتر نوشابه یا 4 عدد شکلات کوچک است. بنابراین، اگر فرزند خود را به یک فست فود می‌برید و او لیوان‌های پیاپی نوشابه را می‌نوشد، یا این که در یک جشن تولد شکلات‌های زیادی می‌خورد، مصرف کافئین‌‌ او بیش از اندازه آن روز بوده است.

مصرف بیش از حد کافئین از کجا شروع میشود؟

متاسفانه بر روی رژیم غذایی برخی کودکان نظارتی صورت نمی‌گیرد. در چنین حالتی ممکن است این کودکان بیش از حد شکلات بخورند و در نتیجه، کافئین بیش از حد مجاز دریافت کنند. این‌جا است که کافئین همانند یک داروی مضر عمل می‌کند و بر روی سیستم بدن کودک تاثیری منفی می‌گذارد.

همان‌طور که حدس می‌زنید، کافئین باعث تحریک سیستم عصبی می‌شود. به همین دلیل، ممکن است عوارض مختلفی در ارتباط با مصرف آن ایجاد شود. این عوارض عبارتند از:

  • پرخاشگری و رفتار عصبی
  • سردرد
  • پایین آمدن توانایی تمرکز
  • ناراحتی معده
  • افزایش ضربان قلب (تپش قلب)
  • افزایش فشار خون

البته مصرف متعادل و به اندازه کافئین در کودکان نمی‌تواند مشکل‌ساز باشد. با این حال، کودکانی که بیش از حد مجاز کافئین دریافت می‌کنند، ممکن است دچار برخی اثرات نامطلوب آن بر روی سلامتی خود شوند. از جمله این اثرات منفی می‌توان به شدت یافتن مشکلات قلبی (در صورت ابتلا به این مشکلات) یا اختلال عصبی اشاره کرد. این مسئله ممکن است حتی در کودکانی که پیش از این مشکل سلامتی نداشته‌اند نیز صدق کند

دکمه بازگشت به بالا