۸ اولویت نظام سلامت در دولت چهاردهم / برنامه‌ریزی اعطای زمین به پزشکان جوان

۸ اولویت نظام سلامت در دولت چهاردهم / برنامه‌ریزی اعطای زمین به پزشکان جوان

رئیس ستاد سلامت دکتر محمدباقر قالیباف – کاندید چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، هشت برنامه واولویت در نظر گرفته شده برای حوزه سلامت را تشریح کرد و گفت: حمایت از کادر درمان، تغییر اولویت از تجهیزات محوری به انسان محوری و عمق بخشیدن به نظام بیمه‌ای از جمله این برنامه‌هاست.

به گزارش مجله لوکس، دکتر سیدحسن امامی‌رضوی در نشست بررسی «اولویت‌های نظام سلامت در برنامه‌های نامزدهای ریاست‌جمهوری» که با حضور نمایندگان حوزه سلامت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امروز یکشنبه در محل سازمان نظام پزشکی برگزارشد، اظهار کرد: چهار سال پیش، آقای قالیباف برنامه‌ای را به دانشگاه علوم پزشکی تهران سفارش داد. این برنامه در واقع سند مکمل برنامه هفتم توسعه در حوزه سلامت به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه آقای قالیباف پنج برنامه اصلی برای دولت خود در نظر گرفته‌ است، افزود: دو برنامه از مجموعه پنج برنامه مد نظر آقای قالیباف مربوط به حوزه سلامت است. برنامه «سپر حمایتی و دفاعی از مردم» که بخشی از این برنامه به حوزه سلامت مربوط می‌شود. همچنین برنامه اعطای زمین به مردم است و پزشکان جوان در این برنامه قرار دارند.

رییس ستاد سلامت قالیباف در این جلسه اظهار کرد: هشت محور و برنامه اولویت‌دار برای حوزه سلامت تعریف کرده‌ایم که شامل رفع کمبودهای دارویی با حمایت از صنایع دارویی می‌شود و این موضوع با تامین نقدینگی و ارز مورد نیاز ممکن است. ما با استفاده از ابزارهای نوین می‌توانیم میزان مصرف دارو را به صورت لحظه‌ای رصد کنیم.

امامی‌رضوی ادامه داد: حمایت از کادر درمان، تغییر اولویت از تجهیزات محوری به انسان محوری، توزیع عادلانه منابع انسانی و منابع زیرساختی، عمق بخشیدن به نظام بیمه‌ای، استفاده از تمام ظرفیت نخبگان سلامت، تقویت تاب‌آوری نظام سلامت، توسعه شبکه بهداشتی و برنامه هشتم نیز توجه به سلامت روان به عنوان یک برنامه اولویت‌دار در نظر گرفته‌ایم. تمام این موارد جزو برنامه‌های آقای قالیباف به حساب می‌آید.

وی در بخش بعدی این نشست اظهار کرد: توزیع منابع انسانی به درستی انجام نمی‌شود. همچنین هنگامی که طرح «دارویار» اجرا شد، میزان سهم دارو از کل سبد نظام سلامت از ۳۰ به ۴۰ درصد افزایش یافت. اگرچه اجرای طرح دارویار خوب است اما سهم نیروی انسانی از سبد کلی نظام سلامت کاهش یافت؛ به عبارت دیگر تبعات اجرای طرح دارویار را در نظر نگرفتیم.

نماینده ستاد سلامت قالیباف گفت: گاهی اوقات توزیع تجهیزات سبب اتلاف تجهیزات می‌شود. منظور این است که نیروی مورد نیاز برای استفاده از آن تجهیزات وجود ندارد و به همین دلیل آن تجهیزات اصراف می‌شود.

امامی رضوی با بیان اینکه نظام سلامت کشور یک نظام تعرفه‌ای است، افزود: به دلیل ساختار نظام تعرفه‌ای نظام سلامت ناچار هستیم که تعرفه‌ها را اصلاح کنیم. تعرفه باید بر اساس قیمت تمام شده خدمت ارائه شده باشد.

وی درباره مهاجرت نیروی انسانی شاغل در نظام سلامت نیز گفت: تفاوت میزان درآمد افراد شاغل در داخل کشور با سایر کشورها سبب افزایش مهاجرت می‌شود. اگر به موضوع مهاجرت پزشکان توجه نکنیم، میزان مشکلات و مسائل افزایش می‌یابد.

نماینده ستاد سلامت قالیباف اظهار کرد: هنگامی که موضوع افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی مطرح شد هجمه‌های فراوانی را علیه جامعه پزشکی مطرح کردند. اغلب پرستاران و پزشکان کشور جزو دهک‌های متوسط هستند و تعداد محدودی از پزشکان درآمدهای بسیار زیاد دارند. حمایت معنوی از پزشکان و پرستاران بسیار اهمیت دارد؛ این در حالی است که هجمه‌ها علیه این قشر در زمان کرونا مطرح شد.

وی درباره واگذاری زمین به پزشکان نیز گفت: هنگامی که یک پزشک می‌خواهد مطب ایجاد کند برای تهیه محل مطب خود با مشکل مواجه می‌شود. دولت می‌تواند برای ایجاد بیمارستان خصوصی زمین در نظر بگیرد که هزینه به مردم تحمیل نشود.

امامی رضوی درباره رسیدگی به وضعیت دستیاران پزشکی نیز گفت: دوره دستیاری باید به عنوان شغل در نظر گرفته شود.

ادامه دارد….

دکمه بازگشت به بالا