۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند

۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند
آفتاب نیوز :

 ویتامین دی یک ویتامین ضروری است که نقش مهمی در التهاب و متابولیسم (تولید انرژی) ایفا می کند. دو نوع اصلی ویتامین دی وجود دارد: ارگوکالسیفرول (ویتامین دی ۲) و کوله کالسیفرول (ویتامین دی ۳). ویتامین دی برای درمان و کاهش خطر بیماری هایی که مرتبط با سطح پایین ویتامین دی هستند مانند راشیتیسم و پوکی استخوان ضروری است. شما می توانید ویتامین دی را از رژیم غذایی تابش مستقیم آفتاب یا به صورت مکمل دریافت کنید. ویتامین دی ممکن است با دارو ها و مکمل های دیگر که مصرف می کنید تداخل داشته باشد بنابراین قبل از شروع مصرف ویتامین دی در صورت مصرف سایر دارو ها با پزشک خود مشورت کنید.

۱. استاتین ها

مهارکننده های هیدروکسی متیل گلوتاریل کوآنزیم آ که به نام استاتین ها شناخته می شوند دارو هایی هستند که برای کاهش سطح کلسترول مصرف می شوند. نمونه هایی از استاتین ها شامل لیپیتور (آتورواستاتین) لوواستاتین و زوکور (سیمواستاتین) هستند. ویتامین دی ممکن است جذب استاتین در خون را کاهش دهد و مانع از انتقال آن در بدن شود. برخی از مطالعات کوچک نشان داده اند که مکمل های ویتامین دی می توانند میزان تأثیر داروی استاتین در بدن را کاهش دهند. با این حال خطر تاثیر این امر بر سطح چربی های خون (مانند لیپید ها و کلسترول) کم است. استاتین ها همچنین می توانند بر روند طبیعی تولید ویتامین دی در بدن تاثیر بگذارند زیرا ویتامین دی با کمک یک نوع خاص از کلسترول در بدن تولید می شود. همچنین استاتین ها و ویتامین دی توسط همان آنزیم کبدی یعنی سیتوکروم تجزیه می شوند و این می تواند باعث رقابت بین این دو دارو برای این آنزیم شود. این رقابت ممکن است منجر به سطح بالاتر یکی از دارو ها و سطح پایین تر داروی دیگر شود. تحقیقات بیشتری برای درک این تعاملات و تاثیر آن بر ویتامین دی و استاتین ها مورد نیاز است. در کل مصرف همزمان ویتامین دی و استاتین معمولاً ایمن است. در صورتی که هر دو را مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید تا سطح کلسترول شما را به دقت تحت نظر داشته باشد یا در صورت نیاز داروی کلسترول شما را تغییر دهد.

۲. اورلیستات

اورلیستات دارویی است که برای کمک به کاهش وزن استفاده می شود. این دارو می تواند به صورت نسخه ای (زنی کال) یا بدون نسخه (آلی) مصرف شود. اورلیستات چربی های موجود در رژیم غذایی را تجزیه می کند و از جذب آنها در معده و روده جلوگیری می کند و آنها را از طریق مدفوع دفع می کند. این دارو همچنین می تواند جذب ویتامین دی را در معده و روده مسدود کرده و مقدار کلی ویتامین دی در بدن شما از رژیم غذایی و مکمل ها را کاهش دهد. اگر اورلیستات و ویتامین دی مصرف می کنید با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک شما سطح ویتامین دی شما را زیر نظر بگیرد و توصیه کند که مصرف این دو دارو حداقل دو ساعت از یکدیگر جدا باشد.

۳. دیورتیک های تیازیدی

دیورتیک های تیازیدی برای درمان مشکلات قلبی و عروقی و کمک به دفع مایعات اضافی از بدن استفاده می شوند. نمونه هایی از این دارو ها شامل هیدروکلروتیازید و کلروتیازید هستند. تعامل دارویی میان ویتامین دی و دیورتیک های تیازیدی به نحوه تاثیر ویتامین دی بر سطح کلسیم مربوط می شود. ویتامین دی به بدن کمک می کند تا کلسیم را در معده جذب کرده و آن را به سایر قسمت ها برای استفاده منتقل کند. دیورتیک های تیازیدی سطح کلسیم خون را با کاهش میزان کلسیم از دست رفته از طریق ادرار افزایش می دهند. مصرف همزمان دیورتیک های تیازیدی و ویتامین دی می تواند منجر به افزایش سطح کلسیم خون (هیپرکلسمی) شود. خطر هیپرکلسمی در بزرگ سالان مسن تر یا افرادی که بیماری کلیوی دارند بیشتر است. اگر نگران تداخل دارویی میان دیورتیک های تیازیدی و ویتامین دی هستید با پزشک خود مشورت کنید.

۴. استروئید ها

کورتیکواستروئید ها معمولاً برای کاهش التهاب و درمان بیماری هایی مانند کولیت زخمی یا آسم تجویز می شوند. نمونه هایی از کورتیکواستروئید ها شامل پردنیزون هیدروکورتیزون و دگزامتازون هستند. تحقیقات نشان می دهد استروئید ها می توانند جذب کلسیم را کاهش داده و نحوه جذب ویتامین دی در بدن را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از مطالعات گزارش داده اند که کمبود ویتامین دی در افرادی که استروئید مصرف می کنند بیشتر است.

۵. بیل اسید سیکوسترنت ها

این دارو ها برای کاهش سطح کلسترول و قند خون مصرف می شوند. نمونه هایی از بیل اسید سیکوسترنت ها شامل کلوستیرامین کولستیولام و کولستیتول هستند. بیل اسید سیکوسترنت ها اسید صفرا را در روده مسدود کرده و از ورود آن به خون جلوگیری می کنند. این کار باعث می شود که کبد کلسترول را از خون جذب کرده و اسید صفرا بیشتری تولید کند که به کاهش سطح کلسترول کمک می کند.

۶. دیگوکسین

دیگوکسین دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی و نارسایی قلبی تجویز می شود. مصرف دوز های بالای ویتامین دی می تواند خطر هیپرکلسمی (سطح بالای کلسیم در خون) را افزایش دهد. سطوح بالای کلسیم می تواند خطر آریتمی های قلبی (ریتم های غیرطبیعی قلب) را افزایش دهد به ویژه اگر دیگوکسین نیز مصرف شود.

۷. دیلتیازم

دیلتیازم دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی و عروقی تجویز می شود. تعامل دارویی میان دیلتیازم و ویتامین دی به ویژه به نحوه تاثیر این دو دارو بر سطح کلسیم مربوط می شود.

مکمل هایی که نباید با ویتامین دی مصرف کنید

ویتامین دی به طور کلی با بسیاری از مکمل ها تداخل ندارد. با این حال اگر ویتامین دی را همراه با کلسیم یا منیزیم مصرف می کنید باید این مکمل ها را به دقت زیر نظر داشته باشید. اگر علائمی مانند تهوع استفراغ تشنگی زیاد ادرار مکرر ضعف عضلانی درد استخوان یا گیجی را تجربه کردید فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر دارو هایی برای آریتمی یا سایر مشکلات قلبی مصرف می کنید باید مراقب هرگونه نشانه یا علامت از تشدید آریتمی ها باشید.

دکمه بازگشت به بالا