موشک استثنایی چین، چالش بزرگ برای یکه‌تازی آمریکا/ عکس

کمپانی CAS Space مستقر در گوانگژو، نمونه آزمایشی یک راکت کوچک را در حاشیه یکی از شهرهای ساحلی چین، به هوا پرتاب کرد و موفق به نشاندن آن روی سکوی فرود دریایی شد. آزمایش موفقیت‌آمیز این موشک عمود فرود، گامی مهم برای چین در راستای تحقق بلندپروازی‌های فضایی‌اش محسوب می‌شود.

موشک استثنایی چین، چالش بزرگ برای یکه‌تازی آمریکا/ عکس

این راکت آزمایشی، ۹۳ کیلوگرم وزن دارد و از موتور دوگانه‌ای قدرت می‌گیرد که یکی از آن‌ها توربوجت است. تست پرتاب، حدود ۱۰ دقیقه طول کشید و موشک پیش از حرکت معکوس برای فرود روی سکوی دریایی، تا ارتفاع ۱۰۰۰ متری بلند شد. شاید این اعداد و ارقام، چشمیگر نباشند؛ ولی پیشروی در این مسیر، می‌تواند CAS Space را به رقیب پرآوازه آمریکایی خود، SpaceX برساند.

کمپانی چینی پس از آزمایش موفق موشک عمود فرود خود، از احتمال به‌کارگیری این تکنولوژی در راکت‌های آینده، از جمله Lijian-۳ خبر داد.

موشک استثنایی چین، چالش بزرگ برای یکه‌تازی آمریکا/ عکس

این شاید آغاز راه برای چینی‌ها باشد؛ ولی اسپیس ایکس در فناوری ریکاوری راکت، حالا چیره‌دست شده است. در سال ۲۰۱۵، این کمپانی نخستین فرود موشکی موفق خود را پس از یک سال آزمون و خطا، تجربه کرد. امروز اما فرود آمدن راکت فالکون ۹ روی کشتی بدون سرنشین در وسط دریا، به یک اتفاق عادی تبدیل شده است.

البته لیان جی، مهندس ارشد CAS Space، فناوری فرود این شرکت را متفاوت از اسپیس ایکس می‌داند: کار ما چه از لحاظ نرم افزاری و چه سخت افزاری مبتنی بر فناوری بومی است. ما همچنان به‌دنبال پیشبرد فناوری خود در زمینه‌های مختلفی چون مدیریت نیروی پرتاب، موقعیت‌یابی دقیق و پایدارسازی هستیم.

به‌هرحال این روش پرتاب و فرود موشک، صرفه‌جویی مالی فراوانی به‌همراه دارد و عجیب نیست که علاقه شرکت‌های خصوصی هم به آن جلب شود. پس از اینکه دولت چین در سال ۲۰۱۴، مقدمات حضور شرکت‌های موشکی تجاری را در بازار فراهم کرد؛ حالا صنعت فضایی خصوصی چین در حال جان گرفتن است.

۵۸۵۸

دکمه بازگشت به بالا