موج تازه کرونا در اروپا و آغاز واکسیناسیون/ نیازی به قرنطینه اجباری نیست

موج تازه کرونا در اروپا و آغاز واکسیناسیون/ نیازی به قرنطینه اجباری نیست

موارد ابتلا به کووید۱۹ و تعداد بستری‌های بیمارستانی ناشی از کرونا در اروپا رو به افزایش است و در پی آن، بسیاری از کشورها در این قاره برنامه واکسیناسیون عمومی به ویژه برای گروه‌های حساس را آغاز کرده‌اند.

به گزارش مجله لوکس، با افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹، فرانسه مجددا واکسیناسیون عمومی علیه این بیماری را آغاز کرده و مقامات این کشور از همه افراد در معرض خطر خواسته‌اند تا به منظور مقابله و ایجاد مصونیت در برابر آخرین سویه‌های در گردش این بیماری، دز به روزشده و یادآور واکسن کرونا را دریافت کنند.

بر اساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های اروپا (ECDC)، این در حالی است که موارد ابتلا به کووید۱۹ در بیش از نیمی از کشورهای اروپایی در حال افزایش است. همچنین موارد بستری شدن در بیمارستان‌ها و بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز در برخی از کشورها افزایش یافته است.

در حالی که حدود ۷۳ درصد از مردم در کشورهای اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا (EEA) دوره اولیه واکسیناسیون کووید۱۹ را گذرانده‌اند اما میزان دریافت دزهای یادآور واکسن این بیماری در این مناطق کمتر است.

بر اساس داده های مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های اروپا، بیش از نیمی از اروپایی ها اولین دز یادآور واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند با این حال تنها ۱۴ درصد دومین دز یادآور واکسن این بیماری را دریافت کرده‌اند.

چه کسانی باید واکسن کرونا بزنند؟

کشورهای اروپایی توصیه می‌کنند که افراد آسیب‌پذیر و در معرض خطر ابتلا به کووید۱۹ شدید، واکسن یادآور این بیماری را دریافت کنند و برخی از دولت‌ها نیز کمپین‌های واکسیناسیون زمستانی خود را در بحبوحه افزایش موارد ابتلا به کرونا در پایان فصل تابستان آغاز کرده‌اند.

شروع کمپین‌های واکسیناسیون همچنین همزمان با تهیه واکسن‌های به‌روزشده‌ای است که زیرسویه‌های امیکرون مانند XBB ۱.۵ را هدف قرار می‌دهند. این زیرسویه‌ها در سراسر اروپا غالب شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

همچنین مشخص شده است که این واکسن های به روز شده در برابر سویه‌های مرتبط دیگر مانند EG.۵ و BA.۲.۸۶ نیز محافظت ایجاد می کنند.

مقامات فرانسه کمپین واکسیناسیون خود علیه کووید۱۹ را آغاز کرده و از افراد آسیب‌پذیر خواسته‌اند تا دز یادآور واکسن این بیماری را دریافت کنند. تزریق دز یادآور کرونا در این کشور رایگان است و برای هر شخصی که مایل به دریافت آن است، امکان پذیر است.

دریافت واکسن به ویژه برای افراد ۶۵ ساله و بالاتر، افراد مبتلا به بیماری ها یا دارای نقص ایمنی، زنان باردار، افرادی که در آسایشگاه هستند و افرادی که با اشخاص آسیب پذیر در تماس هستند، توصیه می شود.

به گزارش یورونیوز، در همین حال، موسسه «روبرت کخ» آلمان اکنون تزریق سالانه واکسن یادآور کرونا را برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید هستند مانند افراد بالای ۶۰ سال، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌های همراه، توصیه می‌کند.

همچنین «کارل لاوترباخ»، وزیر بهداشت آلمان، ماه گذشته واکسن یادآور جدیدی دریافت کرد تا دیگران را متقاعد کند که همین کار را انجام دهند.

مقامات بهداشتی اسپانیا نیز توصیه‌های واکسیناسیون زمستانی خود را در ماه سپتامبر به‌روز رسانی کرده و از افراد بالای ۶۰ سال، کسانی که در آسایشگاه هستند، آن‌هایی که نقص ایمنی دارند، زنان باردار و افراد مبتلا به بیماری‌های همراه خواسته‌اند تا در برابر کووید۱۹ و آنفلوآنزا واکسینه شوند.

همچنین هلند هم شروع به واکسیناسیون مجدد گروه های در معرض خطر علیه کووید۱۹ کرده است.

پنجمین دز یادآور واکسن کرونا نیز از ماه آوریل (اوائل بهار) در لهستان برای افراد در معرض خطر بیماری شدید و همچنین برای کارکنان بهداشتی در دسترس بوده است.

بلغارستان هم کمپین جدید خود را با واکسن هایی آغاز کرد که سویه XBB امیکرون را هدف قرار می دهد و این واکسن‌ها برای افراد بالای ۱۲ سال در دسترس است.

وزارت بهداشت بلغارستان گفت که واکسیناسیون برای افراد مسن، افراد مبتلا به بیماری های مزمن، افراد دارای نقص ایمنی، زنان باردار و کارکنان مراکز بهداشتی و مراقبتی به شدت توصیه می شود.

نگرانی از گردش همزمان سه ویروس تنفسی در زمستان

یکی از نگرانی‌هایی که در مورد فصل زمستان وجود دارد، گردش همزمان کووید۱۹ با سایر بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) است و احتمال دارد که این سه بیماری به بیمارستان‌ها فشار زیادی وارد کنند.

یکی از مقامات مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های اروپا در این باره گفت: در فصل زمستان گذشته، اگرچه سارس-کوو-۲ با نرخ بسیار پایین‌تری نسبت به دو سال قبل در گردش بود اما تأثیر آن با گردش مشترک آنفلوآنزا و ویروس سین‌سیشیال تنفسی تشدید شد و در نتیجه خدمات مراقبت‌های بهداشتی تحت فشار شدید قرار گرفت.

وی با تاکید بر نیاز به واکسیناسیون افراد در معرض خطر، گفت: به رغم عدم قطعیت در مورد چگونگی شیوع بیماری‌های تنفسی در زمستان پیش‌رو، ما باید از هم اکنون برای به حداقل رساندن بار مورد انتظار سیستم های مراقبت های بهداشتی ناشی از گردش همزمان ویروس های تنفسی اقدام کنیم.

آیا در صورت ابتلا به کرونا، هنوز هم باید خود را قرنطینه کرد؟

کشورهای اروپایی از سال جاری در صورت مثبت شدن آزمایش کووید۱۹ دیگر قرنطینه اجباری ندارند.

هلند گفت که قوانین مربوط به آزمایش و قرنطینه کردن را به دلیل «سطح بالای ایمنی در جمعیت هلندی و به دلیل اینکه تعداد کمی از افراد به شدت بیمار می شوند»، تغییر داده است.

در عوض، دولت این کشور به مردم توصیه می‌کند که در صورت داشتن علائم کووید۱۹، سعی کنند در خانه بمانند یا اگر می‌توانند از خانه کار کنند.

«ارنست کویپرس»، وزیر بهداشت هلند در ماه مارس در این باره گفت: این بخشی از دوره جدیدی است که در آن ما «یاد می گیریم با ویروس زندگی کنیم».

همچنین مقامات آلمان نیز توصیه می‌کنند اگر بیمار هستید در خانه بمانید اما از ژوئیه سال جاری برای افراد مبتلا به کووید۱۹ نیازی به ایزوله یا قرنطینه کردن نیست. مقامات فرانسه نیز توصیه مشابهی در این زمینه دارند.

وزارت بهداشت آلمان در این باره گفت: وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری کووید۱۹ در حال حاضر نیازی به اقدامات دستوری برای جمعیت عمومی به معنای ایزوله کردن افراد بیمار و قرنطینه کردن آن‌ها ندارد.

این وزارتخانه بیان کرد: در صورت بروز علائم عفونت تنفسی مانند آبریزش بینی، گلودرد یا سرفه توصیه می‌شود در خانه بمانید و به مدت سه تا پنج روز از تماس با دیگران خودداری کنید تا علائم شما به طور قابل توجهی بهبود یابد. همچنین در صورت لزوم، باید به پزشک نیز مراجعه کنید.

در همین حال ایتالیا آخرین محدودیت‌های مرتبط با قرنطینه بیماران مبتلا به کووید۱۹ خود را در ماه اوت لغو و اعلام کرد که در دسترس بودن واکسن‌ها و داروها دیگر نیاز به قرنطینه کردن بیماران را کمرنگ می‌کند.

همچنین «اورازیو شیلاچی»، وزیر بهداشت ایتالیا گفت که این وزارتخانه به نظارت بر وضعیت شیوع ویروس ادامه خواهد داد و در صورت نیاز، اقدامات جدیدی را برای مهار ویروس اتخاذ خواهد کرد.

آنفلوآنزا، ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) و کووید ۱۹ همگی بخشی از مجموعه ویروس‌های تنفسی فصلی هستند که در پاییز و زمستان شمار مبتلایان به آن‌ها افزایش می‌یابد.

در همین حال، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) می‌گوید: انتظار می رود تعداد بستری شدن در بیمارستان ها ناشی از بیماری های تنفسی در پاییز و زمستان پیش‌رو نیز مشابه سال گذشته باشد. با این حال، این مرکز می گوید مهم است توجه داشته باشیم که این تعداد بستری شدن در بیمارستان‌ها نسبت به قبل از همه گیری کووید۱۹ که علل اصلی بستری شدن‌ها آنفلوآنزا و ویروس سینسیشیال تنفسی بودند، بیشتر است.

پیشگیری از ابتلا به ویروس‌های تنفسی

«متیو بینیکر»، یک متخصص «مایو کلینیک» در این باره می‌گوید: از نظر استراتژی های پیشگیری از این ویروس ها زمان خوبی است. همچنین اصول اولیه نیز در این زمینه بسیار مهم هستند، از جمله: بهداشت خوب دست ها، ماندن در خانه اگر مریض هستید، استفاده از ماسک در صورت خروج از منزل و داشتن علائم بیماری.

به گفته این متخصص، در صورت داشتن علائم بیماری‌های تنفسی بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید و تست دهید. با دانستن اینکه فرد با چه مشکلی دست و پنجه نرم می‌کند، می‌توان گام‌های موثری در جهت درمان آن برداشت.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل