عصر امید غذا و فراسودمندها؛
یک شرکت فناور در زمینه فرآوری و تولید نوعی خرما فعالیت میکند که برخلاف سایر انواع خرما در آنلاین و اواسط آبان برداشت میشود و بعد از فرآوری به صورت تنقلات سودمند در اشکال مختلف عرضه میشود.
مهرنگار امیری که با یک شرکت فناور فعال در حوزه صنایع غذایی(خرما) زیر نظر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در ششمین رویداد ملی عصر امید با عنوان غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد ارومیه حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد که این شرکت در حوزه فرآوری خرما (خرمای خاص مخصوص استان سیستان و بلوچستان که فقط در شهرستانهای نیکشهر و قصرقند کاشت و برداشت میشود) فعال است.
وی توضیح داد: تفاوت خرمای ارائهشده بهعنوان یک محصول فناور در رویداد عصر امید، این است که این خرما برخلاف خرماهای دیگر که مخصوص جنوب و حتی جنوب شرقی کشوراست به نام «حلیله» در فصل تابستان برداشت نمیشود و در آنلاین و اواسط آبان برداشت میشود و برداشت آن به این شکل است که برخلاف خرماهای دیگر که بر خود درخت میرسند و برداشت انجام میشود، نیست؛ زیرا اگر قرار باشد بر خود درخت رسیده شود، فقط به مدت یک تا دو روز و در نهایت یک هفته قابل استفاده است؛ وگرنه شکل، کارایی و حتی خاصیت و طعم و مزه خودش را از دست میدهد.
مدیر شرکت فناور توضیح داد: برای اینکه این نوع خرما شکل، کارایی و حتی خاصیت، طعم و مزه خود را از دست ندهد بعد از چیده شدن از درخت به دو تکه تقسیم، هستهگیری و به مدت یک تا دو روز زیر آفتاب پهن میشود و سپس شکل خرمایی خود را به دست میآورد و بدون خشکشدن، جمعآوری، بستهبندی و برای فروش ارائه میشود؛ البته این کار شرکت از قدیم در منطقه انجام میشده؛ اما به این شکل که فرآوری و به بازار ارائه شود، وجود نداشته و فقط بین خانوادهها رواج داشته است.
امیری اظهار کرد: به منظور جلب توجه مشتری بهویژه برای کودکان و افرادی که به خرما علاقه ندارند، بعد از جمعآوری و فرآوری محصول، خرما به صورت تنقلات سودمند چرخ شده و در اشکال مختلف با مغزیجات و انواع آجیل شکل داده و بستهبندی و برای فروش ارائه میشود. از همین خرما شیره آن را تأمین میکنیم که در کنار صبحانه خیلی مقوی است؛ چراکه خرما ازجمله مواد غذایی بوده که ضد سرطان و برای سلامتی انسان خیلی مفید است.
به گزارش آنا، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمندها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانشبنیان خود را در حوزههای مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، امنیت غذایی و … به نمایش گذاشتند.