مجله لوکس/مرکزی کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: ظرفیتهای گردشگری مذهبی این استان مغفول مانده است و باید مورد توجه قرار گیرد.
محسن کریمی در گفتوگو با مجله لوکس، با اشاره به اینکه پتانسیل گردشگری مذهبی در استان مرکزی به ویژه در شهرهای تفرش، نراق، سنجان و اراک بواسطه تعزیه سیار وجود دارد، اظهار کرد: در سالهای اخیر در راستای گسترش فرهنگ عمومی و رونق گردشگری مذهبی در استان اقداماتی انجام شده تا افراد از سایر نقاط کشور برای حضور در این شهرها و شرکت در این آئینها ترغیب شوند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای خوبی برای جذب گردشگر مذهبی در نقاطی نظیر نراق، تفرش و اراک وجود دارد، گفت: اطلاع رسانی در خصوص ظرفیتهای گردشگری مذهبی توسط رسانهها به ویژه رسانه ملی موجب رونق بیشتر این آئینها و جذب گردشگر از کشور و سایر نقاط جهان خواهد شد.
کریمی افزود: با حضور مردم در آئینهای مذهبی علاوه بر رونق گردشگری مذهبی، رونق ابعاد دیگر صنعت گردشگری نیز محقق خواهد شد به عنوان مثال آران و بیدگل کاشان پذیرای گردشگرانی از نقاط مختلف کشور است و بالطبع با شرکت آنها در این مراسم ابعاد دیگر گردشگری نیز رونق پیدا کرده و مردم از سایر جاذبههای گردشگری نیز دیدن میکنند و موجب رشد و رونق صنعت گردشگری در این منطقه میشود.
وی بیان کرد: در سالهای اخیر مراسم عزاداری و سوگواری ماه محرم در شهرهای تفرش، نراق و دیگر شهرهای استان بر روی آنتن زنده صداو سیما پخش میشود که نقش اساسی در معرفی گردشگری مذهبی استان مرکزی برای جذب گردشگر دارد.
وی به تجربه سایر کشورهای اسلامی در رونق گردشگری مذهبی اشاره کرد و گفت: مهمترین عنصر در رونق گردشگری مذهبی توسعه زیرساختها و معرفی آن است. نمیتوان صرفا یک آئین مذهبی را معرفی کرد ولی میزبانی شایسته برای گردشگر نبود. اگر معرفی خوبی در سطح ملی و بینالمللی صورت گیرد و زیرساختهای مناسب نیز فراهم شود تجربه خوبی است که سایر کشورها انجام داده اند و ما نیز باید الگوبرداری کنیم تا گردشگری مذهبی رشد و توسعه یابد.
این کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در ادامه گفت: تامین زیرساختهای فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و فنی، ذهنی و … برای پذیرش گردشگر ضرورت دارد تا بتوان به گردشگر احترام گذاشت و میزبانی شایستهای انجام شود. ساخت، توسعه و تجهیز مهمانپذیرها، هتلها، رستورانها، مراکز اقامتی، بهسازی محورهای مواصلاتی، احداث اقامتگاه، سرویسهای بهداشتی و … از زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه گردشگری مذهبی است که به دنبال انجام آن هستیم.
وی تصریح کرد: وقتی گردشگری مذهبی شکل گرفت و رونق یافت شاخه های دیگر گردشگری نیز محقق خواهد شد و یک گردشگر مذهبی در سفر به شهرهای مختلف ناخودآگاه جذب جاذبه های فرهنگی، تاریخی و طبیعی شده و از آن استفاده خواهد کرد و سودآوری اقتصادی را برای آن منطقه به ارمغان خواهد آورد.
انتهای پیام