عربستان سعودی در راستای چشمانداز ۲۰۳۰، پروژهای بزرگ را برای توسعه «مسجد قبا» در دستور کار دارد.
به گزارش مجله لوکس، محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد و این پروژه را به نام «ملک سلمان» نامگذاری کرد.
غنیسازی تجربههای مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشمانداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.
این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش میدهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکانهای میراثی را افزایش میدهد و یک نقطه تاریخی ایجاد میکند که بناهای تاریخی را به نمایش میگذارد.
برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر میرسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.
مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایتها آمده است که نخستین سنگهای بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.
مقامهای عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کردهاند که از جمله آنها به پروژه «نئوم» (NEOM) میتوان اشاره کرد که یک کلانشهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقامهای این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژههای آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.
گردشگری در واقع ستون «چشمانداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار میآید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.
بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.
عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرحهای ویژهای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشمانداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.
انتهای پیام