شکایت از فروشنده ارز دیجیتال چگونه است؟

شکایت  از فروشنده ارز دیجیتال و شکایت علیه صرافی ارز دیجیتال به دو طریق امکان‌پذیر است، یک روش حقوقی و از طریق طرح دادخواست  و دیگری روش کیفری و تنظیم شکوائیه در دادسرا محل وقوع جرم است.با پیشرفت علم و تکنولوژی و توسعه فضای مجازی این روزها  معاملات بیت کوین بسیار گسترش پیدا کرده است و افراد زیادی در خریدوفروش و استخراج ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کند

.همیشه در حوزه معاملات تجاری افرادی سودجو و کلاهبردار وجود دارند تا با استفاده از ضعف و دانش افراد تازه‌کار در فرصت مناسب و با ترفندهایی حساب بانکی افراد را خالی کنند. در این مقاله نحوه کلاهبرداری در ارز دیجیتال و نحوه شکایت از فروشنده ارز دیجیتال رو بررسی می‌کنیم.

رمزارز یا ارز دیجیتال  چیست

ارز دیجیتال یا رمزارز یا نوعی از سیستم پولی الکترونیک است که در این نوع از سیستم‌های پولی الکترونیک، هنگامی که ترانکش یا جابه‌جایی ارز انجام می‌گردد، نیازی به گرفتن تأییدیه از بانک مرکزی یا تأیید نمودن اشخاص ثالث در این بستر نمی‌باشد.در حقیقت این تراکنش‌ها، در یک بستر مجزای دیگر به نام بستر بلاک‌چین، تأیید، ثبت و نگهداری می‌شوند. همچنین بستر بلاک‌چین، این تراکنش‌ها را علاوه بر تأیید، رمزنگاری نیز خواهد کرد. یکی از معروف‌ترین، مهم‌ترین و پرطرف‌دارترین انواع ارزهای دیجیتال، است.

صرافی ارز دیجیتال چیست

صرافی ارز دیجیتال یک درگاه است که افراد ارزهای دیجیتال خود را از طریق این درگاه مورد معامله یا به‌نوعی رمزارز دیگر تبدیل می‌کنند. یکی از ویژگی‌های صرافی ارز دیجیتال این است که برای معامله نیازی به حضور فیزیکی در محل معامله نیست و تمام معاملات از طریق این صرافی انجام می‌گیرد.

دعاوی علیه صرافی ارز دیجیتال

دعاوی مطروح علیه صرافی‌های ارز دیجیتال معمولاً در قالب عناوین زیر مورد بررسی و تعقیب قانونی است:

نحوه شکایت از صرافی ارز دیجیتال به چه صورت است؟

چنانچه به هر طریقی از صرافی ارز دیجیتال شکایت دارید به چند روش می‌توان از آن صرافی شکایت نمود:

دادخواست حقوقی علیه صرافی ارز دیجیتال

اگر صرافی در مقابل فروش رمزارز مثل بیت‌کوین پولی از شما دریافت نموده باشد ولی ارزی به شما پرداخت نکرده باشد، موظف تمام پول پرداختی را به شما مسترد نماید و اگر از استرداد وجه استنکاف ورزد میتونید با مراجعه با مراجعه به دادگاه حقوقی دادخواست استرداد وجه علیه ایشان مطرح نمایید.

شکایت کیفری علیه صرافی ارز دیجیتال

به‌عنوان‌مثال شخص یا شرکتی ادعا می‌کند که ما سایت یا شرکتی قابل‌اعتماد هستیم و با ساخت کیف پول و سرمایه‌گذاری درآمد و سود زیادی خواهید داشت. در این نوع پرونده‌ها شکایت کلاهبرداری رمزارز به دادسرا ارسال و سپس برای کشف و شناسایی متهم به پلیس فتا ارجاع می‌شود.چنانچه صرافی با استفاده از مانورهای متقلبانه از طریق ساختن کیف پول و روش‌های دیگر افراد را به کسب درآمد فراوان و سود فریب دهند و از این راه پول و اموال افراد را  اخذ نمایند می‌توان علیه صرافی متخلف شکایت کلاهبرداری رمزارز در دادسرا تنظیم نمود.

این گونه صرافی‌های متخلف از همان ابتدا قصد کلاهبرداری را دارند و مال‌باختگان در این‌گونه شرایط می‌بایست به وکیل کیفری خوب در خصوص بیت کوین مراجعه نمایند و از وی کمک دریافت کنند. در این شرایط مال‌باختگان، مضطرب و نگران بوده که حضور یک خوب خواهد توانست. نگرانی‌های فرد را کاهش دهد و به تسهیل و تسریع روند پرونده کمک شایانی کند.

 مراحل شکایت از صرافی به بانک مرکزی به چه صورت است

برای این کار می‌بایست وارد سامانه بانک مرکزی شده به و در بخش ثبت شکایت و درخواست، شکایت خود را مطرح نمایید که لینک مستقیم آن برای شما درج گردیده است. با ورود به این لینک می‌توانید به طور مستقیم وارد بخش ثبت شکایت شوید. وارد شوید و بعد از ثبت شکایت خواهید توانست با کد رهگیری اخذ شده از روال رسیدگی و پیگیری آن آگاهی پیدا کنید.

بر اساس بند (ب) ماده ۱۴ ، بدون اخذ مجوز بانک مرکزی انجام هر گونه عملیات صرافی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی کاملاً ممنوع است؛ لذا درصورتی‌که کسی بدون کسب مجوز از بانک مرکزی  به انجام عملیات صرافی اقدام نماید بر اساس بند (ب) ماده ۱۴ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه، به یک یا چند مورد از مجازات‌های تعزیری درجه ۶ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود. این مجازات‌ها شامل، جزای، محرومیت از حقوق اجتماعی، انتشار حکم قطعی در رسانه‌ها و برخی محرومیت‌های متنوع دیگر است

لزوم استفاده از وکیل در شکایت علیه فروشنده بیت کوین

همان‌طور که همگان اطلاع دارید طرح اقدام قانونی به دلیل پیچیدگی و ظرافت‌هایی که دارد نیاز به دانش و تجربه و اطلاع از دانش حقوقی دارد که وکیل بیت کوین با اطلاعات و تجارب خود در حوزه جرایم ارزی کسب نتیجه مطلوب نظر را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

شما می‌توانید با  دریافت مشاوره حقوقی رمزارز از وکیل متخصص بیت کوین تا  حد ممکن در وقت و هزینه‌های خود صرفه‌جویی نمایید و مسیر درستی را برای طرح شکایت خود یا دفاع از اتهامات وارده به خود انتخاب نمایید.

وکیل کلاهبرداری بیت کوین چه اوصافی دارد

وکیل کلاهبرداری ارز دیجیتال نه‌تنها عناصر مادی و معنوی و قانونی جرم کلاهبرداری خوب می‌شناسد؛ بلکه به انواع جرایم اینترنتی نیز باید آشنا باشد و بتواند جرم کلاهبرداری رمزارز را با عناصر جرم در قانون مجازات تطبیق دهد.

سلام‌علیکم؛ احتراماً اینجانب/ به وکالت از آقای / خانم ………………………. به استحضار می‌رساند: موکل با خرید ارز دیجیتال (بیت‌کوین) از طریق فضای مجازی مبلغ ریال طی فیش به‌حساب موجود در سایت در وجه مشتکی‌عنه واریز نمود پس از دریافت کدهای ارز دیجیتال متوجه نامعتبر بودن کدها و متواری شدن صاحب حساب شده است.شما برای کسب اطلاعا بیشتر راجب این مسائل میتوانید به سایت vakilazma مراجعه کنید.

سرقت ارز دیجیتال چیست

مشمول عناوین زیر  قابل‌پیگیری و تعقیب قانونی باشد و مجازات آن‌ها برای فرد سارق اعمال شود:

در سرقت رمزارز، دسترسی فرد سارق به رمزارزها در کیف پول (ولت) از طریق دسترسی به رمز عبور یا کلید خصوصی ولت، بدون اجازه مالک رخ می‌دهد.

قانون جرایم رایانه‌ای  چنین عملی را  مشمول جرم دسترسی غیرمجاز رایانه‌ای بوده و مجازات آن به شرح زیر خواهد بود:

« حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال تا ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال یا هر دو مجازات مذکور ».

سرقت رایانه‌ای

سرقت رایانه‌ای از طریق ربودن داده‌های دیگران رخ می‌دهد.

مطابق با بند “ب” ماده 12 قانون جرایم رایانه‌ای (ماده 740 قانون مجازات اسلامی) است؛ مطابق ماده مذکور، مجازات این جرم، حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال تا ۸۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال یا هر دوی این مجازات‌ها – بستهاگر در حوزه ارزهای دیجیتال از شما کلاهبرداری شد، چه باید کرد و به کجا مراجعه کرد؟ وکیل پایه یک دادگستری پاسخ می‌دهد.

پرونده‌های حوزه بلاک چین

آرمان باباگل، وکیل پایه یک دادگستری، اظهار داشت که با وجود عدم رسمیت ارزهای دیجیتال، به عنوان یک فناوری و یک پدیده در فضای مجازی، در صورت وقوع هرگونه کلاهبرداری یا عدم وفای به عهد می‌توان دادخواست حقوقی ارائه داد و قانون به آن رسیدگی می‌کند.

آقای باباگل درباره‌ی پرونده‌های قضایی در حوزه بلاک چین گفت:

خرید و فروش بیت کوین و ارزهای دیجیتال و عدم وفای به عهد (عدم پرداخت بیت کوین یا ریال)، جذب سرمایه توسط تریدرها برای انجام معامله به نمایندگی از بقیه و ضرر کردن آن‌ها، طرح‌های پانزی، و اجاره حساب‌های صرافی و همچنین فارم‌های استخراج و توقیف دستگاه‌ها از مهم‌ترین پرونده‌هایی است که با آن‌ها در این حوزه سروکار داشته‌ام.

این وکیل در خصوص پرونده‌های مربوط به خرید و فروش بیت کوین و ارزهای دیجیتال گفت:

اگر صرافی یا فرد حقیقی در ازای پولی که دریافت می‌کند، بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری را پرداخت ننماید، می‌توان دادخواست ارائه داد. برای شکایت کلاهبرداری بهتر است تراکنش‌های بانکی و حسب مورد کیف پول خود را پرینت بگیرید.

آرمان باباگل درباره‌ی پرونده‌های مربوط به جذب سرمایه توسط تریدرها برای انجام معامله به نمایندگی از بقیه اظهار داشت:

از دیگر پرونده‌هایی که شخصاً در سمت وکیل در آن حضور داشتم، بحث تریدرهایی است که با جذب سرمایه اقدام به معاملات ارزی می‌کردند و بعد از ضرر با عناوین خطرناکی در حد اخلال در نظام اقتصادی و کلاهبرداری رایانه‌ای کیفر خواست میخوردند که خوشبختانه ختم به خیر شد.

این وکیل پایه یک دادگستری در خصوص پرونده‌های مربوط به فارم‌های استخراج گفت:

رایج ترین پرونده روزهای اخیر بحث فارم‌هایی است که بعضاً با شکایت سازمان‌هایی مثل اداره برق وزارت اطلاعات و … به تعزیرات واصل می‌شود و با ضبط و جریمه معادل آن خسارت شدیدی به این مارکت وارد می‌شود. خوشبختانه با جلساتی که با ریاست سازمان قاچاق کالا و ارز و ریاست محترم تعزیرات داشتیم از نگاه قاچاق به فارمرهای رمزارز قدری کاسته شد و سعی در تسامح و تساهل با مراجعین این پرونده‌ها داشتند و تلاش‌های ما برای حل مشکل این دوستان و جبران ضرر ایشان تا حدی به بار نشسته است ولی هنوز با توقیف فارم‌ها درگیریم و هر ماه پرونده‌های زیادی در این خصوص شکل می‌گیرد که متاسفانه آگاهی لازم در بسیاری از شعب در مورد این پدیده نوظهور نیست و موجب تضییع حق ناآگاهان می‌شود.

 

خروج از نسخه موبایل