در گفتوگوی ویژه خبری مطرح شد
عراقچی در پاسخ به این سوال که ایا دیداری میان ایلان ماسک و ایروانی انجام شده است یا نه، اظهار داشت که قطعا این دیدار انجام نشده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری آنا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی ویژه خبری گفت: در مقطعی که سفر لبنان انجام شد شرایط بحرانی بر منطقه حاکم بود؛ سید حسن نصرالله و سردار نیلفروشان به شهادت رسیده بودند و ما در نهایت به این تجاوزات با وعده صادق ۲ پاسخ خوبی دادیم و بیش از ۹۰درصد موشکهایمان به هدف اصابت کردند.
ایران هیچوقت از آرمانهای خود عقب نمینشیند
وی افزود: مقاومت در شرایط سختی قرار گرفته بود و ضرباتی وارد شده بود و لازم بود در آن شرایط ما نمایشی از حمایت مقاومت داشته باشیم و به دوستان خودمان در مقاومت این پیام را بدهیم که جمهوری اسلامی ایران پشت آنهاست و جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت از آرمان های خود عقب نمینشیند.
عراقچی با بیان اینکه در بیروت ملاقاتهای خوبی انجام شد اظهار داشت: حزبالله دوباره کمر راست کرده و شروع کرده به مقاومت کردن و تلفات زیادی که از رژیم میگیرد.
وی به سفر قالیباف و سفرهای بعدی و سفر اخیر لاریجانی اشاره کرد و گفت: اینها کمک کرد روحیه مقاومت بازسازی شود و حزبالله به موقعیت میدانی قوی خود برگردد.
وزیر خارجه به سفرش به دمشق و ملاقاتهایی که انجام داد و سفرهای بعدی به منطقه بیان کرد: هدف اصلی سفرم به منطقه چند نکته بود اینکه به کشورهای منطقه اطمینان داده شود که مقاومت همچنان مقاوم سر جایش است.
هدف رژیم صهیونیستی به آتش کشیدن کل منطقه است
عراقچی خاطرنشان کرد: در رژیم صهیونیستی اهداف محدود به غزه و لبنان نیست و به آتش کشیدن کل منطقه در نیات این رژیم وجود دارد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: اینکه بتوانیم یک جبهه واحد منطقه ای با صدای واحد ایجاد کنیم موفق بودیم و به نظر من این حرکت دیپلماتیک منطقهای و آمادگی نظامی مقاومت باعث شد ما در یک شرایط کنترل شدهای قرار بگیریم.
وی افزود: برای اولین بار کشورهای منطقه از جمله در اجلاس همکاری سازمان اسلامی محمد بن سلمان با صدای بلند حمله رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کردند.
عراقچی در پاسخ به این سوال که ایا دیداری میان ایلان ماسک و ایروانی انجام شده است یا نه، اظهار داشت که قطعا این دیدار انجام نشده است.
وی علت تاخیر در تکذیب این ادعا را اینگونه بیان کرد که با توجه به تفاوت زمانی میان تهران و نیویورک منتظر بودم که توضیحات همکارانمان را در نیویورک و عقبه این خبرسازی را بشنوم، آنها گفتند که این خبرسازی ارزش پاسخ گفتن را ندارد، اما دیدیم که از سمت آمریکا هم به این خبرسازی دامن زده شد، در نهایت امروز سخنگوی وزارت خارجه تکذیب کردند.
در چارچوب ان.پی.تی به تعهداتمان پایبندیم
وی افزود: ما سیاست های خود را با آرمانها و منافع خودمان تنظیم میکنیم، افرادی که در دولت جدید ترامپ به کار گرفته شدهاند از خصلت تندروی رادیکالی در حمایت از رژیم صهیونیستی برخوردارند یا معروفند به این خصلت. به این گفتهها و افراد اهمیت قائل نیستیم . اهداف و سیاستهای ما روشن است.
عراقچی ادامه داد: الان زود است که بتوانیم قضاوت کنیم منتظر میمانیم آنها سیاستهایشان را تنظیم و اعلام کنند.
عراقچی گفت: رفتار ما با آژانس یک رفتار کاملا حرفه ای و بر اساس مبناهای فنی است، آژانس نباید رفتارهای سیاسی داشته باشد، اولین جملهای که به آقای گروسی گفتم، پرسیدم سفر شما فنی یا سیاسی است. تازمانی که در چارچوب ان پی تی رفتار کنند ما در این چارچوب همه تعهداتمان را انجام میدهیم.
مقام عالی وزارت امور خارجه با بیان اینکه نسبت به گذشته چند سوال وجود دارد، تصریح کرد: اگر آژانس برخورد فنی داشته باشد این سوالها قابل حل شدن هستند اما موضوع اینجاست که اعضای شورای حکام با رویکرد سیاسی پاسخ این سوالها را سخت میکنند.
قطعنامه صادر کنند با اقدامات متقابل پاسخ میدهیم
وی گفت: ما در این سفر با آقای گروسی قرار همکاریهای بیشتر را گذاشتیم و مشکلی برای همکاری با آژانس نداریم اما به شرط اینکه مسیر با شورای حکام مسیر همکاری باشد و نه تقابل.
عراقچی افزود: خودشان بارها تجربه کردند که هر بار قطعنامه ای صادر کردند ما صراحتا پاسخ دادیم و ما در برنامه هسته ای خود اقدامات متقابلی را انجام خواهیم داد که قطعا دوست نخواهند داشت اما اکنون از دیپلماسی صحبت میکنم و میتوانیم آژانس را به یک مسیر همکاری بازگردانیم.
وی در خصوص تعهدات برجامی و مذاکرات هسته ای با توضیح اینکه مذاکرات از سمت ایران در همه دولتهای ایران ادامه داشت، گفت: ابراز علاقه در کشورهای اروپایی برای مذاکرات مجدد وجود دارد که بهزودی این کار را صورت خواهیم داد اما با دولت جدید آمریکا نه.
برجام برای ایران خاصیت سابق را ندارد
عراقچی در خصوص مذاکرات هستهای اظهار داشت: اگر مذاکرات هستهای شروع بشود برجام ممکن است به صورت مرجع مورد استفاده قرار گیرد ولی برای ما خاصیت سابق را ندارد و باید وارد مذاکراتی شویم که به توافق برسیم.
وزیر امور خارجه ایران گفت:اکنون نمی توان پیش بینی کرد چون مذاکرات شروع نشده است. اگر مذاکرات جدید هم شروع شود فرصت محدودی خواهد داشت چرا که در اکتبر سال آینده زمان انقضای قطعنامه 2231 است. احتملا قبل از آن توافقی حاصل نشود ما با یک شرایط بحرانی مواجه شویم و اروپایی ها به سمت اسنپ بک بروند. فرصت برای مذاکراه وجود دارد.
برای هر سناریویی اعم از تقابل و همکاری آمادگی داریم
وی خطاب به کشورهای اروپایی تاکید کرد که مسیر هستهای ما در یک سال آینده حساس و پیچیده خواهد بود، ما برای هر سناریویی اعم از تقابل و همکاری آمادگی داریم.
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه سیاست خارجی دولت چهاردهم فراگیر است و متوازن رفتار میکنیم، ادامه داد: در حوزه همسایگی و با دوستان خودمان چین و روسیه و پیدا کردن فرصتهای جدید در دستور کار است.
عراقچی در خصوص تهدید رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هستهای ایران گفت: در اینکه این رژیم به هیچ یک از قوانین و اصول حقوق بینالملل پایبند نیست و هر عملی را انجام خواهد داد تردیدی نیست و سازمانهای بینالمللی به خاطر نفوذ و حضور آمریکا و قدرتهای اروپایی چشم خود را میبندند و هیچ مقابلهای با این جنایات جنگی و نسلکشی و… انجام نمیدهند، روشن است.
وی ادامه داد: در سفرهای منطقه این را به صراحت گفتیم که هر اقدامی رژیم صهیونیستی علیه ایران انجام دهد ما مشابه آن و متناسب با آن را عینا انجام خواهیم داد میدانند اگر به تأسیسات هستهای ما حمله کنند چه رخ خواهد داد.
عراقچی در خصوص انتقاد به سخنان رییس جمهور درباره مدارا کردن با دشمن گفت: در آن جلسه اقای پزشکیان صحبتی داشتند. صحبت های مبنایی ایشان درخصوص سیاست خارجی بود و اینکه چگونه در شرایط متفاوت حرکت کنیم. در این جلسه به شعری با مضمون «با دوستان مروت با دشمنان مدارا» اشاره کردند. این حرف به معنای خاص که با دشمنان مدارا کنیم، نبود. منظور ایشان چنین چیزی نبود.
وی افزود: سیاست دکتر پزشکیان درباره امریکا اسراییل و غربی ها مشخص است و بارها هم اقدامات آنها را محکوم کردند؛ دشمنان با ما مدارا ندارند که ما با آنها مدارا داشته باشیم، البته تنش را مدیریت می کنیم و نمی خواهیم هزینه بدهیم.
برای هر سفارتخانه ماموریت اقتصادی تعریف شده است
عراقچی در خصوص دیپلماسی اقتصادی و استفاده از ظرفیت سفارتخانهها در این امر گفت: ما برای همه نمایندگی های ایران در خارج از کشور ماموریت اقتصادی تعریف کردیم که باید به اهداف اقتصادی کشور کمک کنند اعم از تامین کالاهای اساسی، دور زدن تحریمها و …
وی در خصوص تصمیمات برای پیوستن به اف ای تی اف گفت: من فکر میکنم بحث اف ای تی اف دامنه دار است و دلایل موافق و مخالف زیادی وجود دارد که باعث شده است تصمیم نهایی گرفته نشده است؛ وزارت اقتصاد این موضوع را پیگیری میکند، امیدوارم کشور تصمیم درست در این زمینه را بگیرد.