«در انتظار طوفان»؛ جنگ غزه وارد رمضان می‌شود

رسانه انگلیسی نوشت همزمان با درخواست حماس برای برگزاری راهپیمایی‌های اعتراضی در سرتاسر کشورهای اسلامی در آستانه آغاز ماه مبارک رمضان و نبود چشم‌اندازی برای توافق‌ آتش‌بس میان اسرائیل و فلسطین، احتمالا تنش‌ها در این هفته شدت خواهد یافت.

«در انتظار طوفان»؛ جنگ غزه وارد رمضان می‌شود

به گزارش مجله لوکس، اوایل ماه جاری میلادی توقفی در روند جنگ و ایجاد آتش‌بس به دلیل آغاز ماه مبارک رمضان محتمل بود اما از آنجایی که گفت‌وگوهای غیرمستقیم در قاهره بدون هیچ پیشرفتی پایان یافت، امیدها به توقف جنگ غزه کم‌رنگ شد.

روزنامه گاردین در گزارشی می‌نویسد: در ماه رمضان همزمان با اینکه صدها هزار نمازگزار سعی می‌کنند تا خودشان را برای عبادت و خواندن نماز به مسجدالاقصی – سومین مکان مقدس در اسلام پس از مکه و مدینه – برسانند، هر سال در این ماه مکانی در قدس که برای مسلمانان «حرم شریف» و برای یهودیان به «کوه معبد» معروف است، در کانون توجهات قرار می‌گیرد.

یورش نیروهای صهیونیستی به این مسجد در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ دلیل جنبش حماس برای آغاز عملیات «طوفان‌الاقصی» در تاریخ هفتم اکتبر بود.

«ابوعبیده» سخنگوی گردان‌های «عزالدین القسام» شاخه نظامی حماس روز جمعه با انتشار ویدئویی در پیام‌رسان تلگرام، ماه رمضان را «ماه پیروزی و جهاد» خواند و گفت: «از ملت فلسطین می‌خواهیم تا بسیج شوند و در مسجدالاقصی تحصن کنند و اجاره ندهند دشمن تصمیمات خود را عملی کند.»

«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس هم پیشتر ضمن آنکه افزایش حملات علیه رژیم صهیونیستی در ماه مبارک رمضان را خواستار شد، گفت: «امروز وظیفه همه است که از غزه حمایت مالی و تسلیحاتی به عمل آورند. ما از گروه‌های مقاومتی که به غزه یاری می‌رسانند می‌خواهیم یکپارچگی و اتحاد خود را به خاطر مسجد الاقصی تقویت کنند. ما از مردممان در قدس، کرانه باختری و اراضی اشغالی می‌خواهیم از روز اول ماه رمضان به مسجد الاقصی بروند.»

«در انتظار طوفان»؛ جنگ غزه وارد رمضان می‌شود

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه گفت توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی «اکنون سخت به نظر می‌رسد» و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نسبت به خشونت‌ها در قدس نگران است یا خیر، گفت: «قطعا نگرانم.» اما رئیس‌جمهور آمریکا موضع ریاکارانه‌ای را در پیش گرفته و از سمتی ادعا می‌کند که حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح «خط قرمزی» برای اوست و از طرف دیگر می‌گوید که «آمریکا هرگز اسرائیل را ترک نخواهد کرد.»

«هیو لووات» از شورای روابط خارجی اروپا می‌گوید: «همزمان با آغاز ماه رمضان، پیامدهایی برای کل منطقه ایجاد خواهد شد. فرصتی برای حماس وجود دارد تا فلسطینیان را در اسرائیل و کرانه باختری و یا حتی فراتر از مرزهای اسرائیل بسیج کند.»

«سامر سینجلاوی» رئیس یک سازمان مردم‌نهاد یهودی در گفت‌وگو با آبزرور هشدار داد: «اگر همه چیز هموار و بدون مشکل باشد و مردم نیم‌میلیون نمازگزار را در مسجد ببینند، اوضاع آرام خواهد بود اما اگر مردم شاهد بلوک‌ها و ایست‌های بازرسی باشند و مسلمانان را در بیرون در حال نماز خواندن ببینند، این موقعیت زنگ خطری خواهد بود. مسلمانان در ماه رمضان یکدیگر را هر روز ملاقات خواهند کرد و به گفت‌وگو درخصوص تحولات غزه می‌نشینند. در رمضان چنین چیزهایی ۱۰ برابر بیشتر تاثیر دارد و ما منتظر طوفان هستیم.»

نشریه آمریکایی فارن پالسی نیز با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان می‌نویسد: «آغاز ماه رمضان وقایع و شرایطی را به همراه دارد که می‌تواند منجر به تشدید تنش‌ها نه تنها در جنگ اسرائیل-حماس بلکه در خاورمیانه شود.»

«در انتظار طوفان»؛ جنگ غزه وارد رمضان می‌شود

تجاوزات بی‌سابقه صهیونیست‌ها در نوار غزه همچنان برای صد و پنجاه و ششمین روز ادامه دارد و تاکنون بیش از ده‌ها هزار شهید و زخمی برجای گذاشته و هزاران قربانی همچنان زیر آوار و در جاده‌ها هستند. مقاومت نیز به مبارزه با اشغالگران ادامه می‌دهد. میانجی‌های عرب (مصر و قطر) تلاش می‌کنند پیشنهادی را با موفقیت ارائه دهند که شامل آتش‌بس در نوار غزه برای مدت ۴۰ روز و آزادی حدود ۴۰ اسرائیلی از بین اسیران نزد حماس در نوار غزه است.

«ماجد الانصاری» مشاور سیاست خارجه نخست‌وزیر قطر با تاکید بر ایجاد آتش‌بس در ماه مبارک رمضان گفت: «ما از رسیدن به نقطه‌ای که غیرقابل بازگشت است، واهمه داریم.»

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا