نشانههای گلوله شدن چربی تزریق شده
مهمترین و اصلیترین عوامل نشاندهنده تجمع و تورم توده چربی زیر پوست شامل موارد زیر است:
- در اغلب موارد فرد احساس میکند تودهای سفت و انعطافپذیر در محل تزریق چربی به صورت وجود دارد. معمولا یک روز پس از تزریق و هنگام ماساژ محل ممکن است با این حالت مواجه شوید.
- در برخی موارد اطراف محل تزریق قرمز و متورم میشود.
- کبودی ناحیه تزریق عامل دیگر و نشاندهنده احتمال گلوله شدن چربی است.
دلایل گلوله شدن چربی ها پس از تزریق
با اطمینان میتوان گفت اصلیترین دلیل گلوله شدن چربی تزریق شده، عدم مهارت و کم تجربگی پزشک است. اما بروز این عارضه تنها به این مورد ختم نمیشود. موثرترین فاکتورها در بروز این عارضه عبارتند از:
انتخاب ناحیه نامناسب برای استخراج چربی
استخراج چربی از ناحیه نامناسب به معنی عدم سلامت چربیها است. پیامد اصلی آن گلوله شدن و تجمع این بافت پس از تزریق است.
سانتریفیوژ اشتباه
زمانی که چربی از بدن استخراج میشود، آماده تزریق نیست. همانطور که در فیلم تزریق چربی به صورت شاید دیده باشید، استفاده از سانتریفیوژ از طریق دفع مواد زائد در آمادهسازی چربی برای تزریق اهمیت بالایی دارد. اگر پزشک در مرحله پاکسازی و تصفیه چربیها بیدقت عمل کند، به سلولهای چربی آسیب وارد شده و این امر دلیل گلوله شدن چربی تزریق شده خواهد بود.
هماتوم
در تعریف ساده، هماتوم به معنی لخته شدن خون در زیر پوست است. در برخی موارد ممکن است این عارضه پس از تزریق ایجاد شود. علیرغم نادر بودن این پدیده برای درمان آن حدود یک سال زمان نیاز است. با این حال، اغلب متخصصین برای درمان این عارضه صبر را مناسب نمیدانند و برای استخراج لخته خون روش جراحی را توصیه میکنند.
نفوذ مایعات به حفرههای زیر پوست
دلیل دیگری که میتواند در تجمع و گلوله شدن چربی موثر باشد، نفوذ آب یا مایعات به حفرههای زیر پوست در حین تزریق است. این عارضه غالبا به دلیل عدم مهارت کافی جراح رخ میدهد. استفاده از گن بعد از تزریق در جلوگیری از بروز این مشکل یا رفع آن موثر است.
دستکاری محل تزریق
برخی از متقاضیان عادت دارند که صورت یا اندام خود را دستکاری کنند. پس از تزریق چربی به دلیل اینکه حس عجیبی در پوست وجود دارد احتمال دستکاری افزایش مییابد. فراموش نکنید که چندین روز پس از عمل و تا زمانی که چربی کاملا تثبیت نشود، نباید فشاری به این نواحی وارد شود.
تزریق بیش از حد
دلیل گلوله شدن چربی تزریق شده میتواند تزریق بیش از حد این ماده در یک جلسه باشد. با توجه به نیاز متقاضی اگر تزریق با حجم بالا تشخیص داده شد، این فرایند باید در چندین جلسه با فاصلههای مناسب انجام شود.
خوابیدن روی محل تزریق
همانطور که گفتیم فشار به محل تزریق میتواند سبب گلوله شدن چربیها شود. پس تا زمان تثبت کامل هرگز روی محل تزریق نخوابید.
راهکارهای پیشگیری
همانطور که اشاره کردیم اصلیترین دلیل گلوله شدن چربی تزریق شده عدم مهارت پزشک است. سعی کنید در این مرحله با دقت عمل کنید. میزان رضایت زیباجویان میتواند عامل کلیدی در تعیین مهارت و صلاحیت پزشک باشد. اگر در اطرافیان خود کسی را نمیشناسید که تزریق چربی انجام داده باشد، با مراجعه به سایت یا صفحههای اجتماعی پزشکان مختلف و مشاهده نمونه کارها آنها اطلاعات کافی به دست آورید چرا که علاوه بر گلوله نشدن محل تزریق اینکه بدانید تزریق چربی به صورت چقدر ماندگاری دارد نیز مهم است. ممکن است پس از تزریق نیاز به برداشت چربی شود.
پیروی از یک رژیم غذایی غنی و آبرسانی پوست
یکی از مهمترین مراحل در مراقبتهای قبل و بعد از تزریق چربی استفاده از رژیم غذایی مناسب و نوشیدن مایعات است. برای اینکه فرایند ترمیم و تثبیت بافتهای چربی به درستی انجام شود، تغذیه سلولهای چربی اهمیت بالایی دارد.
پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
سیگار و مشروبات الکلی جزو موادی هستند که ترمیم چربیها و جذب آنها را کند کرده و دلیل گلوله شدن چربی تزریق شده هستند. سعی کنید در دوره زمانی دو هفته قبل و بعد از عمل از مصرف این مواد خودداری کنید.
توصیه و درمان
حالا با دلیل گلوله شدن چربی تزریق شده میدانید و با راهکارهای پیشگیری از این عارضه آشنا شدهاید. در این مرحله باید واکنش مناسب هنگام گلوله شدن چربی یاد بگیرید.
- اگر هنگام ماساژ متوجه توده انعطافپذیر در محل تزریق شدید هرگز به آن فشار وارد نکنید. برخی افراد تصور میکنند فشار دادن این ناحیه به شکستن چربی و جذب آن کمک میکند. این تصور کاملا اشتباه است. هر گونه فشار به این ناحیه میتواند وخامت و شدت عارضه را بیشتر کند.
- برخی افراد سعی میکنند از آب داغ یا دوش گرم برای جذب این چربیها استفاده کنند. این روش نهتنها در رفع مشکل شما موثر نیست، بلکه دلیل گلوله شدن چربی تزریق شده محسوب میشود. علاوه بر پرهیز از حمام آب داغ، هرگز در تماس مستقیم با نور خورشید قرار نگیرید.
- مهمتر از همه، پس از تزریق چربی تا زمان تثبیت آن هرگز روی محل تزریق نخوابید. مراقبتهای لازم هنگام خواب در پیشگیری از گلوله شدن چربیها یا درمان این عارضه مفید است.
اگر تمام موارد فوق را رعایت کردی، اما همچنان با تجمع توده چربی زیر پوست در محل تزریق مواجه بودید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است استفاده از روش جراحی برای رفع این مشکل ضروری باشد.
روش تزریق چربی چیست و چرا این همه طرفدار دارد؟
تزریق چربی که به آن انتقال چربی یا پیوند چربی نیز گفته میشود. فرآیندی است که طی آن چربی از یک ناحیه از بدن به ناحیه دیگر منتقل میشود. هدف جراحی بهبود یا افزایش ناحیهای است که چربی در آن تزریق میشود. این تکنیک فرآیند پیوند چربی در سه مرحله زیر است.
- استخراج چربی از ناحیه اهدا کننده با لیپوساکشن
- پردازش و فیلتر کردن چربی
- تزریق مجدد این ماده تصفیه شده به ناحیهای که نیاز به بهبود دارد
مقدار چربی تزریق شده بر حسب سی سی اندازه گیری میشود و در نهایت با توجه به مشخصات بیمار و ناحیهای از بدن که چربی در آن تزریق می شود کاملا متفاوت است. به عنوان مثال مقدار تزریق چربی به صورت نسبت به مقدار تزریق چربی به دست یا ناحیه دیگر بدن کاملا متفاوت است. گرافتهای چربی نه تنها به دلیل قابلیت های زیبایی شناسی، بلکه به دلیل خواص بازسازی کنندگی به طور عجیبی توجه جراحان پلاستیک را به خود جلب کرده اند. خواص بازسازی به دلیل غلظت بالای سلول های پوست بنیادی ساکن در بافت چربی است که دلیل اصلی پرطرفدار بودن این روش است.
نکروز چربی بعد از تزریق چربی
نکروز چربی بعد از تزریق چربی یک عارضه نادر پس از تزریق چربی به پوست است. امروز برای زیبایی پوست و برجسته شدن بعضی از اندامهای بدن و عضوهای صورت از یک قسمتی از بدن چربی برداشته شده و به قسمت مربوطه برای حجم و یا کانتور تزریق میکنند، که اگر این کار به درستی صورت نگیرد چربی به صورت گلوله در زیر پوست باقی میماند و باعث سفت و گلوله شدن چربی صورت میشود. نکروز چربی زمانی اتفاق میافتد که حین برداشت یا تزریق چربی، سلولهای چربی پیوند دچار مشکل میشوند؛ در واقع وقوع این امر باعث التهاب و یا گره در زیر پوست شده و در نهایت باعث درد و ناخوشایندی در فرد خواهد شد.
از علائم شایع این بیماری میتوان به درد، قرمزی، تغییر رنگ پوست، تورم باشد. نکروز چربی یک عارضه ناراحت کننده است ولی با روش درمان درست مانند ماساژ یا فشرده سازی میتوانید آن را در کمترین زمان ممکن درمان کنید. در برخی مواقع اگر این بیماری بیش از حد سفت و گلوله شده باشد، کار به جراحی کشیده میشود.
چه افرادی مبتلا به نکروز چربی میشوند؟
نکروز چربی زمانی رخ میدهد که بافت چربی پوست دچار آسیب شده باشد و باعث مرگ سلولهای چربی شود. این بیماری ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد اما بیشتر برای بانوانی که تحت عمل جراحی سینه یا آسیب به سینه یا بیوپسی هستند، رخ میدهد. توجه داشته باشید نکروز چربی امکان دارد در قسمتهای شکم یا باسن هم در صورت ضربه یا آسیب به بافت چربی دیده شود.