خلاقیت در تدریس ریاضی ابتدایی

در این مقاله سعی شده است تا روش های کارآمد برای جذاب سازی آموزش ریاضی که در نیز استفاده شده است، آموزش داده شود. اگر به ریاضی به عنوان یک هنر نگاه کنیم، دبیر و معلم ریاضی بسان هنرمندی خواهد بود که با تسلط کامل به فوت و فن های آموزش، می تواند روش هایی را ابداع کند که نتیجه آن ایجاد انگیزه بیشتر در دانش آموزان و کارآمدی هرچه بیشتر دوره های آموزش ریاضی خواهد بود. در این مقاله به بیان 15 روش آموزش ریاضی خواهیم پرداخت.

خلاقیت و نوآوری در آموزش موضوعات جدید ریاضی

اگر قصد دارید یک مبحث جدید abacus را آموزش دهید، سعی کنید تا فواید آن را نیز بیان کنید. به طور مثال اگر در حال آموزش هستید، پس از پایان درس، یک سوال برای دانش آموزان مطرح کنید و از آنها بخواهید تا پاسخ سوال را پیدا کنند. در پایان کاربرد آن را در زندگی روزمره یادآور شوید تا نسبت به یادگیری آن ترغیب شوند.

گاهی لازم است برای آموزش ریاضی در رده های پایین تر سنی، نمایشی ساختگی اجرا کنید. تصور کنید بخواهید مبحث تقسیم در ریاضی را با این روش که ( چندین میوه با خود به کلاس ببرید و به دانش آموزان اعلام کنید که با وجود تعدادی میوه، نمی دانید که به هر کدام از آنها چه تعداد میوه می رسد؟ ) آموزش دهید. به این ترتیب دانش آموز علاوه بر آموزش تقسیم، کاربرد آن در زندگی روزمره را نیز یاد خواهد گرفت.

دسته‌بندی مفاهیم جدید ریاضی

برای آموزش آن دسته از مباحث ریاضی که پیچیدگی بیشتری دارند، آموزش آن را در چند جلسه دنبال کنید و در هر جلسه بش های مرتبط به هم را دسته بندی کنید و با روش های مختلف آموزش دهید. این کار باعث می شود که ذهن دانش آموز زمان برای طبقه بندی اطلاعات و تثبیت آن در ذهن خود داشته باشد. پک چرتکه دانش آموزی | پکیج چرتکه بر اساس گروه سنی دانش آموزان انتخاب می شود.

ممکن است شما در حال ، یکی از مباحث مطرح در ریاضی نهم باشید، بهتر است این مطلب را طی چند جلسه و با ذکر انواع مختلف این معادله و روش های حل آن دنبال کنید.

توضیح روش‌های حل مسائل ریاضی

چیزی که در کلاس های ریاضی معمول هست این است که معلم ها در شروع، نحوه حل مساله را توضیح می دهند. ولی هیچوقت به دانش آموزان در مورد اینکه چرا برای حل اینگونه مسائل باید از این روش استفاده کرد، توضیحاتی نمی دهند. شاید یکی از دلایل آنها ایجاد سردرگمی در تعدادی از دانش آموزان باشد، ولی در بسیاری از دانش آموزان اگر دلیل و اثبات فرمول معادلات و حل مسائل ریاضی توضیح داده شود، به ندرت آن فرمول یا راه حل فراموش می شود. یکی از مزایای همین مساله است که معلم بر اساس توانایی ها و ذهن دانش آموز، روال کلاس را پیش می برد.

یکی از بهترین راهنمایی هایی که معلمین درس ریاضی می توانند در حق دانش آموزان داشته باشند، معرفی است تا بتوانند آن را تهیه کنند. برای آموزش ریاضی در پایه های ابتدایی می توانید داستانی در مورد اینکه اولین بار چه کسی این فرمول را اختراع کرد یا چرا مجبور به حل چنین مساله ای شد، تعریف کنید. علاوه بر جذابیت بخشی به فرمول های ریاضی، آن را در ذهن دانش آموز ماندگار تر خواهید کرد.

آموزش ریاضی با مثال‌های ساده و کاربردی

هنگامی که یک مبحث ریاضی را آموزش دادید، درباره آن یک مثال حل کنید و روش های حل آن مثال ریاضی را به دانش‌آموزان بگویید. سوال را روی تخته بنویسید و با استفاده از رنگ دیگر، آن را حل کنید. زمانی که این کار را انجام می‌دهید، به دانش‌آموزان فرصت دهید تا سوالات خود را بپرسند. به طور مثال ویدئوی را مشاهده کنید. در این روش سعی شده است تا یک مساله پیچیده ریاضی به صورت کاملا ساده آموزش داده شود.

طرح پرسش‌ها و مثال‌های سخت‌تر ریاضی

اگر دانش‌آموزان با حل نمونه سوال ریاضی نهم که پیچیدگی کمتری دارند، مشکل نداشتند، مسائل و سوالات سخت‌تر و پیچیده تر برای آن‌ها مطرح کنید. در حین آموزش روش حل مسائل، مدام از دانش آموز در مورد مرحله بعدی پاسخ، سوال کنید تا مطمئن شوید که از سوال مطرح شده درک درستی پیدا کرده است. به دانش آموزان تفهیم کنید که درک سوال، مهمترین قسمت حل مسائل ریاضی می باشد. البته که گاهی اوقات لازم است تا با حل ، به آنها کمک کنید تا سوالات بیشتری را حل کنند.

گفتگو درباره مباحث و مسائل استثنای ریاضی

هنگامی که مشغول تدریس هستید، چندین نمونه سوال از موارد استثنایی در ریاضی برای دانش‌آموز حل کنید. یکی از مزیت های این روش تدریس، این است که دانش آموز با حالت های مختلف یک مبحث ریاضی آشنا می شود و پس از درک سوال، راحت تر می تواند پاسخ آن را بیابد.

دادن تکالیف ریاضی به دانش‌آموز

در هر رده سنی و در هر پایه ای که مشغول به تدریس ریاضی هستید، توصیه می شود پس از اتمام هر مبحث و حتی پس از شروع مباحث جدید ریاضی، سوالاتی را در مورد فصل های قبلی مطرح کنید و از دانش آموزان بخواهید که تکالیف خود را به دقت انجام دهند. تمرین و تکرار، برگ برنده دانش آموز خواهد بود و دانش آموزانی که سوالات بیشتری حل کرده باشند، تسلط بیشتری بر درس ریاضی خواهند داشت. ما در ، علاوه بر آموزش فصل به فصل ریاضی هشتم، روش حل سوالات متعدد را به صورت ویدئویی آموزش می دهیم و همین امر سبب شده است تا دانش آموز نسبت به انواع طرح سوال، ذهنیت بازتری داشته باشد.

استفاده از بازی و ریاضی و نشانه گذاری

برای اینکه ساعات تدریس ریاضی به روشهای خلاقانه، بهترین نتیجه را به دنبال داشته باشد، از بازی و ریاضی و نشانه گذاری برای روش های حل مساله استفاده کنید. مثلا می توانید مانند آنچه که در ویدئوی مشاهده می کنید، یک قانون کلی برای این نوع مسائل تعیین کنید و آن را به روش بازی و ریاضی و مهیج آموزش دهید. این نوع آموزش یکی از بهترین روش های تدریس ریاضی به همراه ایجاد چالش برای ذهن دانش آموز می باشد.

از تمرین زیاد تا درک بهتر مفاهیم ریاضی

یکی از روش هایی که ما در آن را دنبال می کنیم استفاده از روش حل تمرین زیاد است. چرا که معتقدیم تکرار یک مساله موجب می شود که آن موضوع در ذهن دانش آموز ماندگارتر باشد. تمرین زیاد می تواند این باشد که به دانش آموزان یاد بدهید که تمامی مسائل روزمره با استفاده از روش های حل مساله ریاضی، قابل حل می باشند. مثل محاسبه فاکتور خرید، محاسبه نرخ آب و برق مصرف شده به صورت تصاعدی، محاسبه مساایده‌های خلاقانه برای ترغیب کودکان به یادگیری ریاضی

زنگ کلاس به صدا در می‌آید، معلم به دانش‌آموزان می‌گوید که کتاب ریاضی خود را بیرون بیاورند، و سپس … ناله‌های نا‌امید کننده. وقتی صحبت از یادگیری ریاضی می‌شود، هر دانش‌آموزی علاقمند به یادگیری آن نیست. اما در سایت استاد سلام، ما معتقدیم که ریاضیات باید سرگرم کننده و جذاب باشد است و در این راستا به کودکان کمک می‌کنیم که سفر یادگیری را به شکلی جذاب شروع کرده و از ریاضی لذت ببرند. ( را از استاد سلام بخواهید)

هیچ راه حل یکسانی برای درگیر کردن کودکان و دانش‌آموزان در درس ریاضیات وجود ندارد، زیرا این کار فرآیندی است که برای هر دانش‌آموزی متفاوت به نظر می‌رسد. ما در اینجا از راه‌هایی صحبت می‌کنیم که باعث افزایش علاقه کودکان نسبت به ریاضی شود. به خواندن ادامه دهید تا موردی را پیدا کنید که برای شما مناسب است!

اکنون ممکن است از ما بپرسید که چرا دانش‌آموزان باید انگیزه داشته باشند؟ برای درسی مانند ریاضی، چه چیزهایی باعث تشویق کودکان در هنگام مطالعه ریاضی می شود؟ قبل از اینکه بفهمیم چگونه می‌توانید انگیزه دادن به کودکان را در ریاضی شروع کنید، اجازه دهید ابتدا انواع مختلف انگیزه را درک کنیم.

انگیزه بیرونی

کلمه «بیرونی» به معنای بیرونی صرفاً به انگیزه ای اشاره دارد که از طریق منابع خارج از حوزه اختیارات یادگیرنده (یعنی دانش‌آموز) به دست می‌آید. این موضوع می‌تواند به پاداش‌ها، هدایا و قدردانی از عملکرد دانش‌آموزان اشاره داشته باشد.

انگیزه درونی

برخلاف انگیزه بیرونی، انگیزه درونی به عواملی اشاره دارد که دانش‌آموزان در محیط تحت کنترل خود دارند. بسیاری از دانش‌آموزان ممکن است تمایل داشته باشند که بهتر از همسالان خود عمل کنند.

تعداد کمی از کودکان ممکن است قدرت درک سریع داشته باشند، در حالی که بقیه ممکن است علاقه مند به بهبود خود در یک مفهوم یا موضوع خاص باشند. از این رو انگیزه درونی به تمام عواملی اطلاق می‌شود که در کنترل دانش‌آموز منجر به ایجاد انگیزه می‌شود. اکنون که انگیزه‌های درونی و بیرونی را درک کرده‌ایم، به سمت برجسته کردن استراتژی‌هایی که برای یادگیرنده بهتر عمل می‌کنند، حرکت خواهیم کرد.

منابع : پویا ابتکار صداقت

خروج از نسخه موبایل