طبق آمارهای جهانی بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان در ایران تولید میشود، اما کشور ما به دلایل مختلف کمتر توانسته از ارزش افزوده این محصول پرسود بهره ببرد و در مقابل اسپانیا توانسته جایگاه بزرگترین صادر کننده مجدد زعفران ایران را برای خود تثبیت کند.
به گزارش مجله لوکس، معاونت بینالملل اتاق ایران با انتشار گزارشی به بررسی تجارت خارجی زعفران اسپانیا پرداخته است. بر اساس این گزارش، حجم تجارت خارجی زعفران اسپانیا در سال ۲۰۲۳، بیش از ۹۳.۹ میلیون یورو بوده که از این مقدار، ۵۱.۲ میلیون یورو صادرات و ۴۱.۸ میلیون یورو واردات بوده است. بر این اساس صادرات واردات زعفران اسپانیا نسبت به سال ۲۰۲۲ به ترتیب ۱.۷ درصد رشد و ۶.۵ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش پنج کشور اول مبدا واردات زعفران اسپانیا به ترتیب ایران با ۳۶.۵ میلیون یورو، افغانستان با ۳۳.۴ میلیون یورو، یونان با بیش از یک میلیون یورو، امارات با ۲۴۹ هزار یورو و دانمارک با ۱۲۴ هزار یورو صادرات به اسپانیا، بودهاند.
همچنین پنج کشور اول مقصد صادرات زعفران اسپانیا به ترتیب کشورهای آمریکا با ۱۱.۷ میلیون یورو، ایتالیا با ۶.۴ میلیون یورو، سوئد با ۵.۹ میلیون یورو، فرانسه با ۳.۹ میلیون یورو و امارات متحده عربی با ۳.۶ میلیون یورو واردات از اسپانیا، بودهاند.
بنابراین ایران در این سال با صادرات بیش از ۴۵ تن زعفران به اسپانیا به ارزش ۳۶ میلیون و ۵۶۵ هزار یورو بزرگترین تامینکننده زعفران اسپانیا بوده و ۸۷.۴ درصد از کل واردات این کشور در زمینه زعفران را به خود اختصاص داده است. اما این آمار نسبت به سال ۲۰۲۲ که اسپانیا بالغ بر ۴۱ میلیون و ۲۶۵ هزار یورو از ایران زعفران وارد کرده بود، ۱۱.۴ درصد کاهش داشته است.
گفتنی است طبق آمارهای جهانی بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان در ایران تولید میشود، اما کشور ما به دلایل مختلف کمتر توانسته است از ارزش افزوده این محصول پرسود بهره ببرد. بر این اساس اسپانیا علیرغم تولید ناچیز زعفران توانسته با میزبانی شرکتهای توانمندی که مالک ایرانی دارند و سرمایهگذاری گسترده در زمینه بازاریابی، بستهبندی، برند سازی و مدیریت برند، جایگاه بزرگترین صادر کننده مجدد زعفران ایران را برای خود تثبیت کند.
انتهای پیام