معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: علیرغم اینکه در جهانی زندگی میکنیم که خانواده در بسیاری از کشورها فضای گرم خود را بعضا از دست داده است و در جوامع با انواع خانوادهها مواجه هستیم اما خانواده همچنان پایه اساسی رشد و بالندگی بچههاست و شاید همین امر یکی از دلایلی است که در سازمان به دنبال فراهم کردن فضایی هستیم تا فرزندان به جای آنکه در مراکز سکونت یابند، در خانوادهها ساکن شوند.
به گزارش مجله لوکس، چهارمین کارگاه نظام حمایت از اطفال و نوجوانان با موضوع «مراقبتهای جایگزین خانواده محور» با همکاری مشترک سازمان بهزیستی کشور، مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری و یونیسف در حال برگزاری است. این کارگاه سه روزه از دوم تا چهارم آبان ماه جاری، در تهران و با حضور یکصد نفر از کارشناسان مسئول استانها، در دو حوزه فرزندان در خانه و خانواده و فرزندخواندگی و کارشناسان ستادی با تمرکز ویژه بر شیوهنامه موقت کودکان بیسرپرست و بدسرپرست برگزار شده است.
مهری سادات در این برنامه با آرزوی جهانی عاری از آسیب برای همه کودکان فارغ از رنگ، نژاد، مذهب و… جهانی که حس انسانیت همه انسانها فارغ از تعصبات تحریک شود و انسان دوستی آنها نسبت به همه کودکان برانگیخته شود، گفت: نوع نگاهی که اکنون بر معاونت سلامت اجتماعی حاکم است این است که پیشگیرانه و قبل از اینکه کودکان ما دچار آسیبهای متعدد شوند، بتوانیم کاری برای آنها انجام دهیم.
وی افزود: علیرغم اینکه در جهانی زندگی میکنیم که خانواده در بسیاری از کشورها فضای گرم خود را بعضا از دست داده است و در جوامع با انواع خانوادهها مواجه هستیم اما خانواده همچنان پایه اساسی رشد و بالندگی بچههاست و شاید یکی از دلایلی که در سازمان به دنبال فراهم آوردن فضایی هستیم که فرزندان به جای آن که در مراکز سکونت یابند، در خانوادهها ساکن شوند.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: در خصوص بچههای بد سرپرست بیش از بچههای بیسرپرست در جامعه مشکل وجود دارد و با توجه به روایات و آیات قرآن همیشه حس خاصی نسبت به ایتام از قدیم در جامعه وجود داشته و دارد و کمکها و نوع حمایتها نسبت به این کودکان همیشه بیشتر است؛ اما کودکان بدسرپرست و کسانی که سرپرست موثری ندارند از حمایتهای جامعه بیبهره هستند و این در حالیست که شاید شرایط حادتری داشته باشند.
وی گفت: در طراحی شیوهنامه دلسوزانه و دغدغهمندانه نسبت به تمامی مواردی که ممکن است آسیبی برای کودک در بر داشته باشد، عمل شده است و ارتقاء و تعالی بچهها بیشتر در آن لحاظ شده است.
موسوی افزود: ممکن است بعضی کودکان ساکن در مراکز امکان واگذاری برای فرزند خواندگی به صورت دائم نداشته باشند اما واقعا نمیدانیم ممکن است هر کدام تا چه زمانی در خانهها و مراکز بهزیستی باشند و شاید تا سن ۱۸ سالگی، حضور آنها در بهزیستی ادامه داشته باشد و سالهای طلایی را که میتوانستند در یک خانواده و با بهرهمندی از کسب بسیاری از مهارتها بگذرانند، از دست دهند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بهزیستی، وی گفت: با کمک فرهنگسازی که لازم است از طریق رسانهها در جامعه انجام شود، خانوادهها بستری برای فرزندخواندگی موقت فراهم کنند و کودکان آسیب در دل این خانوادهها پرورش مناسب داشته باشند.
موسوی افزود: باتوجه به زمینههای فرهنگی که در کشور ما وجود دارد و با تبلیغات صحیح میتوانیم این موضوع را عملیاتی کنیم و مهم این است که به خانواده ها و افرادی که تمایل به اصلاح جامعه با پرورش افراد آن در محیط های خانوادگی سالم دارند، کمک کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد با اصلاح این شیوه نامه و اجرای آن، خلاءهایی که در این سال ها در جامعه وجود داشته است رفع شود و شاهد شرایط مناسبتر باشیم که مسلما این موضوع نیاز به عزم و تلاش جدی دارد.
انتهای پیام