بلومبرگ نیوز به نقل از منابع آگاه از توافق آمریکا با هلند و ژاپن برای محدود کردن صادرات بعضی از دستگاههای تولید تراشه پیشرفته به چین در مذاکرات اخیر میان این سه کشور، خبر داد.
به گزارش مجله لوکس، این توافق، بعضی از کنترلهای صادراتی که آمریکا در اکتبر برای شرکتهای مستقر در دو کشور همپیمان خود شامل ASML Holding، نیکون کورپ و توکیو الکترون اعمال کرده بود را گسترش میدهد.
مقامات هلند و ژاپن برای مذاکره درباره موضوعات مختلف با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در واشنگتن حضور پیدا کرده بودند.
جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید پیشتر گفته بود این مقامات درباره موضوعاتی گفتوگو میکنند که برای هر سه کشور مهم هستند. و مطمئنا، ایمنی و امنیت فناوریهای نوظهور در میان موضوعات مورد مذاکرات آنها قرار دارند.
یک منبع آگاه از این مذاکرات به رویترز گفت: محدود کردن صادرات تجهیزات تولید نیمهرسانا به چین، در میان موضوعات مورد بحث مقامات سه کشور بوده است.
همراه کردن هلند و ژاپن با اعمال محدودیتهای شدیدتر علیه چین، یک پیروزی بزرگ برای دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواهد بود که در اکتبر، محدودیتهای گستردهای در خصوص دسترسی پکن به فناوری تراشه سازی آمریکا اعلام کرد تا جلوی پیشرفت فنی و نظامی پکن را بگیرد.
مارک روته، نخست وزیر هلند پیشتر گفته بود مشخص نیست آیا دولتش، نتایج این مذاکرات با آمریکا درباره محدودیتهای صادراتی جدید برای صنعت نیمهرسانا را فاش می کند.
آکیرا مینامیکاوا، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی اومدیا در این باره اظهار کرد: شرکتهای ژاپنی همچنان میتوانند محصولات غیرپیشرفته را به چین بفروشند و هر گونه کاهش صادرات به چین با افزایش تولید میان مدت تا بلندمدت برای مناطقی نظیر آمریکا، آلمان و هند جبران خواهد شد. اما اگر این محدودیت شامل تدابیری مانند ممنوعیت ارسال مهندسان برای تجهیزات مشتریان شود، دولت و شرکتهای ژاپنی ممکن است به این محدودیت اعتراض کنند زیرا تاثیر زیادی در کسب و کار آنها خواهد داشت.
شرکت هلندی ASML روز شنبه اعلام کرد متوجه شده است که پیشرفت به سمت توافقی میان دولتهای متعدد برای محدودیتهای جدید علیه صادرات تجهیزات تولید حاصل شده است. این شرکت که عرضهکننده مهم دستگاههای تولید برای تراشه سازان است، از سال ۲۰۱۹ با ممنوعیت فروش ابزارهای پیشرفته خود به چین روبرو شده است. شرکت ASML اعلام کرد انتظار نمیرود این تدابیر، تاثیر مادی بر پیشبینیهای مالی سال ۲۰۲۳ این شرکت داشته باشد.
تنشها میان آمریکا و چین بر سر نیمه رساناها، از آن زمان شدت گرفته و باعث شد واشنگتن در اکتبر، محدودیتهای صادراتی را برای شرکتهای آمریکایی سازنده تجهیزات تولید اعمال کند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت ASML اعلام کرد پیش از این که تدابیر مذکور اجرایی شوند، باید تشریح شده و به صورت قانون دربیایند که مدتی طول خواهد کشید.
انتهای پیام