مجله لوکس/خوزستان سال گذشته در استان خوزستان در ۲۳۵ فقره پرونده قتل عمد، عفو و مصالحه داشتند این در حالی است که در ۳۰ استان کشور ۴۲۲ پرونده قتل عمد به مصالحه منجر شد بنابراین خوزستان نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۶۱ درصد افزایش مصالحه در پروندههای قتل داشت. در سال گذشته یک هزار و ۸۱۱ فقره پرونده از پرونده های معوق و مسن موجود در شورا را از آمار پرونده های موجودی شورای حل اختلاف نسبت به سال گذشته کاهش داده شد که نسبت به سال قبل از آن ۶.۶ درصد از ماندهها کسر شد.
حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان با حضور در خبرگزاری مجله لوکس اظهار کرد: خوزستان مهد صلح و سازش است. مردم این استان از دیرباز با صلح و سازش و عفو انس داشتند و ندیدهایم کسی در این زمینه بتواند از خوزستان سبقت بگیرد. مردم خوزستان دین را بر همه چیز ترجیح می دهند.
وی افزود: حل و فصل پروندههای قتل بسیار سخت هستند و به اصطلاح بکش بکش دارند. بعضی وقتها وقتی یک نفر کشته میشود نفرات بعدی هم باید کشته شوند و گاهی شاید تعداد زیادی در معرض قتل قرار بگیرند. از آن طرف مردم بصیری داریم و میدانند در چه زمانی گذشت کنند.
امانت بهبهانی با اشاره به برگزاری پویشهای مختلف و فعالیت هشت شعبه ویژه عشایر در خوزستان بیان کرد: در ستاد صبر اقدامات زیادی انجام شده است و سال گذشته هشت همایش صبر در استان خوزستان برگزار کردیم.
۱۶۱ درصد افزایش مصالحه در پروندههای قتل در خوزستان
وی گفت: سال گذشته در استان خوزستان در ۲۳۵ فقره پرونده قتل عمد، عفو و مصالحه داشتند، این در حالی است که در ۳۰ استان کشور ۴۲۲ پرونده قتل عمد به مصالحه منجر شد بنابراین خوزستان نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۶۱ درصد افزایش مصالحه در پروندههای قتل داشت.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان افزود: افزایش مصالحات در خوزستان به استمرار امنیت و تولید امنیت در استان کمک میکند و از تشدید دعاوی و اختلاف میکاهد.
کسر ۱۸۱۱ پرونده معوق در شورای حل اختلاف
امانت بهبهانی بیان کرد: در سال گذشته یک هزار و ۸۱۱ فقره پرونده از پروندههای معوق و مسن موجود در شورا را از آمار پروندههای موجودی شورای حل اختلاف نسبت به سال گذشته کاهش دادیم که نسبت به سال قبل از آن ۶.۶ درصد از پروندههای مانده کسر شد.
دلسوزان، «صلحیار» شوند
وی با اشاره به فعالیت صلحیاران عنوان کرد: بیش از یک هزار صلحیار در خوزستان داریم که از این تعداد، ۷۰۰ نفر ابلاغ رسمی از دادگستری دارند و صدور ابلاغ رسمی بقیه صلحیاران هم در حال انجام است و در سال ۱۴۰۳ تعداد صلحیاران در خوزستان را به ۲ هزار نفر خواهیم رساند.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان گفت: همه دلسوزان و آنهایی که میتوانند برای توسعه فرهنگ گذشت، صبر، آرامش و آسایش مردم کمک کنند میتوانند به عنوان صلحیار فعالیت کنند.
تشکیل اولین مجمع صلح کشور در خوزستان
امانت بهبهانی بیان کرد: سال گذشته برای اولین بار در کشور مجمع صلح خوزستان تشکیل شد و بزرگان استان به تعداد ۲۰۰ نفر عضو این مجمع شدند. شورای سیاستگذاری عشایر خوزستان نیز تاسیس شده است تا از ظرفیت این افراد در ابعاد مختلف استفاده شود.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ توسط صلحیاران ۸۱۹ فقره از پروندههای مهم مالی، ۸۶۵ پرونده نزاع، یک هزار و ۱۳۶ پرونده خانواده، ۴۰۰ پرونده ملکی کلان، ۱۷ فقره پرونده نقص عضو مصالحه شدند که نسبت به سال قبل هر کدام به ترتیب ۱۶۴۳ درصد، ۱۲۳ درصد، ۱۰۶ درصد و ۱۶۰۰ درصد رشد داشته است.
کدام شورای حل اختلاف بیشترین مصالحه را داشته است؟
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان گفت: شورای حل اختلاف دزپارت (دهدز) با ۸۰ درصد مصالحه در صدر جدول مصالحات خوزستان قرار داد. شورای حل اختلاف باغملک و رامهرمز نیز هر کدام با ۵۹ درصد مصالحه رتبه دوم و لالی با ۵۷ درصد مصالحه رتبه سوم را کسب کرده است.
امانت بهبهانی عنوان کرد: سال گذشته در دومین همایش کشوری صبر، خوزستان به عنوان استان نخست در مصالحات پروندههای قتل و پروندههای مهم را کسب کرده است.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان با اشاره به راهاندازی پویشهای مختلف و تاثیر آن در افزایش مصالحات و کاهش تخلفات گفت: هشت شعبه ویژه عشایر در خوزستان فعال هستند و راهاندازی این شعبهها، یکی از ابتکارات ما در سال گذشته و امسال است.
فعالیت ۴۳۹ هیات صلحیاری دانشآموزی
وی با اشاره به فعالیت ۴۳۹ هیات صلحیاری دانشآموزی در خوزستان عنوان کرد: هدف ما این است که در اهواز ۱۰۰ مسجد به هیاتهای صلح مجهز شوند تا قبل از اینکه پروندهها در دادگستری مطرح شوند، مساله در این هیاتهای صلح حل شود.
امانت بهبهانی افزود: در ۵۳ اتحادیه صنفی خوزستان هم هیاتهای صلح تاسیس شده است و در این هیاتها به مشکلات مردم با اصناف رسیدگی میشود. در ۹۳ بقعه متبرکه هم هیاتهای صلح مستقر میشوند. تاکنون شش مجتمع تجاری هم هیات صلح دارند و تلاش میشود این تعداد امسال به ۱۰۰ هیات صلح برسد.
دادگاههای صلح در خوزستان راهاندازی میشوند
وی با تاکید بر لزوم ترویج صلح و سازش از طریق سازمانهای غیرقضایی گفت: در حال حاضر تاسیس دادگاههای صلح مطرح است و تا آذرماه امسال باید این دادگاهها در کل کشور تشکیل شوند. فعلا خوزستان و ۹ استان دیگر برای اجرای پایلوت این کار در نظر گرفته شدهاند.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان گفت: دادگاههای صلح همان اختیارات دادگاههای عمومی و انقلاب را دارند اما هنوز مدیریت این دادگاهها مشخص نشده است.
وی افزود: در آذرماه سال گذشته هشت شعبه تخصصی در شورای حل اختلاف خوزستان داشتیم که اکنون به ۲۵ شعبه رسیدهاند. یکی از این شعب پارک علم و فناوری خوزستان است که به منظور حل مشکلات صنعتگران ایجاد شده است. شعبه تخصصی دیگر نیز شعبه فرهنگ و هنر است.
انتهای پیام