به دنبال شیوع بیماری همه گیر کرونری ، مساجد در بسیاری از کشورهای اسلامی برای نجات جان عبادت کنندگان و تشویق مردم به خودداری از حضور در مراسم های عمومی برای جلوگیری از شیوع بیماری در ماه مبارک رمضان بسته شد.
به گزارش مجله لوکس ، برای جلوگیری از فوران بیشتر تاج ، مساجد بسیاری از کشورهای اسلامی تا اطلاع ثانوی بسته شده است.
عربستان سعودی
وزارت امور اسلامی عربستان سعودی در پاسخ به ادعاهایی مبنی بر اینکه نماز و نماز جماعت بعد از ظهر در مساجد این کشور تحمیل شده است و این ادعاها را تکذیب کرد.
وزارت امور اسلامی عربستان در صفحه توییتر خود نوشت که ادعاهایی مبنی بر ادامه نماز جماعت و نماز جمعه در مناطق نادرست است.
براساس اعلام وزارت امور اسلامی عربستان ، تعلیق نماز در این مسجد ادامه خواهد یافت ، و افزود: تمهیداتی برای پاکسازی و ضدعفونی کردن اقدامات احتیاطی وزیر در برابر کراویروس اتخاذ خواهد شد.
در همین حال ، پادشاه سلمان بن عبدالعزیز از عربستان سعودی ابراز نگرانی کرد که مسلمانان نمی توانند نماز را در مسجد برگزار کنند.
وی خطاب به شهروندان سعودی ، گفت: “من غمگین هستم که این ماه مبارک فرا رسیده است ، اما ما فرصتی برای ارائه نماز کلیسا و بازدید از خانه های خدا نداریم ، به دلیل اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از زندگی و سلامتی مردم از تاج.
در 17 مارس ، عربستان سعودی اعلام كرد كه به عنوان بخشی از تلاشها برای جلوگیری از گسترش تاج ، نماز را در مسجد متوقف می كند.
اندونزی
مانند بسیاری از کشورهای جهان ، کورونا شهروندان اندونزی را محاصره کرده و به آنها اجازه نمی دهد تا آیین های ماه رمضان خود را انجام دهند.
یکی از ویژگی های بارز ماه رمضان اندونزی ، نگهداری افطار انبوه است ، اما امسال در ماه رمضان ، مردم اندونزی برخلاف آداب و رسوم سال های گذشته ، با سرعتی در خانه خود حرکت می کنند و علائم افطاری انبوه را در مکان های غیر عمومی برگزار می کنند. میادین و مساجد اندونزی نیز خالی است.
در همین راستا ، آناک باسیدان ، فرماندار جاکارتا از ممنوعیت برگزاری افطار در اماکن عمومی و کلیه مساجد در ماه رمضان خبر داد.
وی از مردم خواست که در طول ماه مراسم مذهبی را در خانه برگزار کنند.
مصر
وزیر بنیادهای مصر تصریح کرد: در حال حاضر هیچ شرایطی برای نماز جماعت و نماز جمعه و نماز تارویه در ماه رمضان وجود ندارد.
محمد مختار جمعه ، وزیر اهدای مصر گفت: “در ماه رمضان ، در حال حاضر شرایط بازگشایی مسجد مطابق با قانون اسلامی رعایت نشده است ، که حفظ زندگی انسان را یک اصل می داند.”
جومه تصریح کرد: ایده برگزاری نماز تاروئه در سال جاری در مساجد ، چه با حضور نمازگزار باشد و چه نباشد ، بی ربط است. رد فساد بهتر از دست دادن جان انسان به جای رفتن به مسجد است.
بنیاد بنیادهای مصر اظهار داشته است که کلیه اقدامات پیشگیرانه دولت مصر و همه نهادهای آن با هدف حمایت از شهروندان و زندگی آنها انجام می شود و این وزارتخانه در تمام معاملات خود تمام منافع و افراد فاسد را در نظر می گیرد. بهتر است مواد را بدست آورید.
ترکیه
از آنجا که عبادت کنندگان به دلیل اقدامات پیش از تاجگذاری وجود نداشتند ، مساجد تاریخی در شمال غربی ترکیه ، در استان قرابوک (کارابوک) ، ماه مبارک رمضان را بدون نمازگزاران دریافت می کردند.
در این استان چندین مسجد در استان صفران بولو وجود دارد که برخی از آنها مربوط به سال 1661 است. این مساجد هم اکنون برای مبارزه با تاج بسته می شوند.
در گذشته این مساجد نه تنها در ماه رمضان بلکه در روزهای معمولی شاهد انبوه عبادت کنندگان بودند. علاوه بر این ، این مساجد مورد بازدید گردشگران خارجی نیز قرار گرفتند.
براساس آخرین آمار ، ترکیه از نظر تعداد افراد دارای تاج پس از آمریکا ، اسپانیا ، ایتالیا ، آلمان ، انگلستان و فرانسه در رده هفتم جهان قرار دارد.
فلسطین
وزارت نوار غزه در اواخر هفته جاری بیانیه های مطبوعاتی درباره بازگشایی مساجد را رد کرد و گفت این سخنان صرفاً شایعه بوده و صحت ندارد.
بنیاد غزه و وزارت امور مذهبی اظهار داشتند كه می خواهد بین انجام وظایف خود و عبادت و زنده نگه داشتن مردم در مقابل تهدید كروناویسی توازن برقرار كند.
وزارت کیف پول در غزه گفت: “ما درمورد درخواست های زیادی برای افتتاح مساجد ، به ویژه پس از تصمیم برای باز کردن رستوران ها ، اطلاعات دریافت کرده ایم ، اما از مردم می خواهیم حساسیت اوضاع را درک کنند.”
الجزایر
به دنبال خبر بازگشایی مسجد الجزایر ، وزارت امور دینی و بنیادین تأکید کرد که این خبر صحت ندارد.
وزیر امور دینی و بنیادهای الجزایر اعلام کرده است: “ما هنوز از بازگشایی یا بازگشایی مسجد خبر نداده ایم.” این موضوع هنوز در وزارت ما مورد بررسی قرار نگرفته است و اگر به موقع مورد بررسی قرار گیرد ، در چارچوب اقدامات ملی بهداشت کشور مورد بررسی قرار می گیرد.
به عنوان بخشی از اقدامات پیشگیری از تاج ، مقامات الجزایر از 17 مارس نماز جمعه را تعلیق کرده و مسجد را بسته اند.
در الجزایر ، تاکنون بیش از 3000 نفر با بیماری کرونو ویروس منقبض شده اند و 425 نفر بر اثر این بیماری جان باخته اند.
امارات
برای مقابله با Corona ، مساجد ، مساجد و سایر مکانهای عبادت در امارات تا اطلاع ثانوی بسته خواهند شد.
امارات متحده عربی اعلام کرده است که این تصمیم با همکاری آژانس اضطراری ، بحران و هیئت مدیره امور اسلامی و بنیادها و همچنین احزاب مذهبی و پزشکی به منظور حفظ سلامت افراد و جامعه اتخاذ شده است.
از زمان فوران تاج ، امارات متحده عربی در بسیاری از کشورهای جهان کمک های پزشکی ارائه داده است.
طبق آخرین آمار ، در امارات متحده عربی 10349 مورد تاج وجود داشته است که از این تعداد 76.76 نفر درگذشت.
اردن
به دلیل تاج گذاری ، اردنی ها در ماه مبارک رمضان برای مراسم مذهبی جمع می شدند. امسال اقدامات شدید مورد حمله دولت اردن به کرونا مانع از انجام مراسم مذهبی در ماه مبارک رمضان شد.
وحید النمر ، شهروند اردنی ، می گوید: “او در ماه رمضان در مساجد نماز می خواند و نماز طارع می آورد ، اما امسال پشیمان و پشیمان هستیم که نماز خواندن در مساجد غیرممکن است.” ما برای حفظ سلامت جامعه باید این وضعیت را بپذیریم.
تاکنون 449 نفر در اردن دچار کرونا ویروس شده و هفت نفر نیز بر اثر این بیماری جان باخته اند.
تونس
در پاسخ به ویروس coronavirus ، مقامات تونس تصمیم گرفتند نماز را در مساجد این کشور در ماه رمضان ممنوع کنند.
مقامات تونسی می گویند که نماز تارویه در ماه رمضان به دلیل گسترش تاج در این مسجد مجاز نیست.
دفتر فتوای تونس از مردم خواسته است با توجه به شرایط فوق العاده سلامتی که نیاز به فاصله اجتماعی دارد ، نمازهای تاروئه و عید فطر را در خانه برگزار کنند.
دولت تونس اقدامات مختلفی را برای جلوگیری از فوران تاج انجام داده و تقریباً در تمام مناطق و مناطق قرنطینه کرده است.
طبق آخرین آمار ، 949 مورد واضح از تاج در امارات وجود داشته است که 38٪ از این بیماری درگذشت.
کویت
کویتی ها علاوه بر بستن مسجد ، در کشورهای اسلامی تجربیات دیگری نیز دارند تا از تاجگذاری نسبت به ماه مبارک رمضان امسال جلوگیری کنند.
آیین ها و مراسم ماه مبارک رمضان همه ساله در مساجد کویت برگزار می شد اما امسال هنوز هیچ خبری از این کشور نیست. در طول ماه مبارک رمضان ، مردم کویت کارهای خوب و داوطلبانه برای کمک به دیگران انجام می دهند.
در همین رابطه ، اسلام ال بداوی ، شهروند کویتی ، می گوید که امسال برخلاف هر سال ، او نمی تواند خرما و آب را در خیابان های جلوی افطار به اشتراک بگذارد. توزیع مواد غذایی و آب در سال جاری به دلیل داشتن نیروی انتظامی ، دشوار است.
براساس آخرین آمار ، 3288 مورد تاج مشخص در کویت وجود داشته است که 22 درصد از آنها فوت شده است.
پیام تمام شد