شستشوی صحیح میوه و سبزیجات و سالم سازی آنها در پیشگیری از بیماریهای گوارشی بسیار حائز اهمیت است. وبا، اسهال خونی، حصبه، شبه حصبه، کرمهای رودهای و … از انواع بیماریهای باکتریای و انگلی رودهای هستند که دقت در شستشوی میوه و سبزیجات میتواند در پیشگیری از آنها موثر واقع شود. توصیه میشود جهت پیشگیری از بیماریهای گوارشی ناشی از مصرف سبزیجات آلوده از مصرف غذاهای آماده شده مانند ساندویچ کاهو و سبزیجات، سالادها و انواع سبزیهای خام در اماکن عمومی و غیر مطمئن مواد غذایی خودداری شود. حال سوال این است که بهترین روش شستن میوه و سبزیجات کدام است؟
استفاده از نمک در شستشو میوه و سبزیجات:
نمک خاصیت انگل زدایی و میکروب زدایی ندارد، اما توانایی بسیار خوبی برای خارج کردم سموم آفت کش سطحی از سبزیها و میوهها دارد.
استفاده از یک تا دو قاشق غذاخوری نمک داخل سینک پر از آب، میتواند تا حد زیادی سموم آفت کش سطحی را از میوه و سبزی خارج کند، زیرا از نظر علمی نمک، حالت قطبی شدن آب را زیادتر میکند و این کار باعث میشود سموم و آفت کشها به راحتی در محلول آب و نمک حل شده و از سبزیها و میوهها جدا شوند و تا حدودی میزان افت کشها و سموم کاهش یابد
غوطه وری سبزیها و میوهها در آب نمک به عنوان یک ترکیب بی ضرر برای خروج سموم آفت کش بسیار مفید است. توصیه میشود میوهها وسبزیها قبل از مصرف حدود ۱۰ دقیقه در آب نمک غوطه ور شود. میوهها عموما نیازی به انگل زدایی و ضد عفونی ندارند و پس از مرحله غوطه وری در آب نمک کافی است با آب ساده شسته شوند، اما سبزیها نیاز به انگل زدایی دارند و نمک یا سرکه به هیچ وجه نمیتواند این کار را بکند.