بهترین اندیکاتور اسمارت مانی

اندیکاتور اسمارت مانی چگونه کار می‌کند؟

استراتژی اسمارت مانی که به نام اندیکاتور پول هوشمند نیز شناخته می‌شود، در وهله اول بر مبنای مجموعه‌ای کامل از ابزارهای مختلف برای رصدکردن نقدینگی از سوی نهنگ‌ها، مؤسسات بزرگ و کمپانی‌ها یا به‌طورکلی پول هوشمند کار می‌کند.

ارز دیجیتال | ترید

این سرمایه‌گذاران نهادی که اغلب به‌عنوان «پول هوشمند» شناخته می‌شوند، شامل بانک‌ها، صندوق‌های تأمینی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری هستند که از قدرت سرمایه قابل‌توجهی برای تأثیرگذاری بر مسیرهای بازار بهره می‌برند.

توصیه می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با مفهوم پول هوشمند، به در آکادمی پارسیان کریپتو  نیز گذری داشته باشید.

شاید در مواجه اول با این مفهوم فکر کنید که این مفهوم، تنها به اندیکاتوری واحد مانند اندیکاتورهای رایج امروزی مانند RSI خلاصه شود. اما، در واقع این شاخص، مجموعه از ابزارهای مالی باتکیه‌بر تحلیل تکنیکال و فاندامنتال برای شناخت بهتر مارکت و شکار موقعیت‌های معاملاتی است.

در واقع با کمک این اندیکاتورها می‌توانید به‌خوبی با ساختار مارکت و نواحی مهم قیمت از مبنای ورود پول هوشمند آشنا شده و استراتژی معاملاتی مشخصی را بر مبنای آن تنظیم کنید. 

در بیانی ساده، برای معامله‌گران خرده‌فروش، استفاده از مفهوم پول هوشمند به معنای هدایت بازار با رویکردی آگاهانه‌تر، به سمت درک بهتر دیدگاه سرمایه‌گذاران نهادی به‌عنوان مسیری برای تصمیم‌گیری‌های تجاری هوشمندانه است.

این ابزارها که در ادامه مقاله به‌خوبی معرفی و بررسی می‌شوند، به شما این امکان را خواهند داد که به نسبت رفتار بازار یا پرایس اکشن، در کنار آشنایی با نواحی مهم قیمت و رصدکردن رفتار پول هوشمند، نوسان‌گیری یا معاملاتی مناسب‌تری را ثبت کنید.

اندیکاتور پول هوشمند چه چیزی را نشان می‌دهد؟

اندیکاتور پول هوشمند، با ایجاد ابزارها و استفاده از الگوهای متعدد تکرار شده در روندهای قیمتی، به معامله‌گران نشان می‌دهد که در چه نواحی قیمتی، تجمیعی از سفارش‌های خرید یا فروش وجود داشته و به‌طورکلی تزریق پول یا نقدینگی بازار به چه سمتی سوق پیدا کرده است.

در واقع، به عقیده بسیاری از تحلیلگران، این نوع استراتژی، ترکیبی از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بازارهای مالی مختلف بوده که اطلاعات پشت پرده فعالیت‌های مربوط به پول هوشمند، جهت نقدینگی و روندهای بازار را شناسایی می‌کند.

اگر به دنبال خلاصه‌ای از اهداف و رویکرد این ابزارها باشیم، این موارد در این باور نهفته است که با مشاهده و درک رفتارها و الگوهای معاملاتی نهادهایی با نقدینگی بالا، معامله‌گران خرده‌فروش می‌توانند استراتژی‌های معاملاتی خود را برای دستیابی به نتایج مطلوب‌تر هماهنگ کنند.

در نتیجه، با استفاده از این اندیکاتور و مجموعه ابزارها، به‌راحتی به احساسات غالب بازار، روندهای قیمت، پرایس اکشن و رفتارشناسی موج‌های قیمتی، به همراه الگوهای صعودی و نزولی پی برده و پوزیشن‌های معاملاتی سودآوری را تنظیم می‌کنید.

چه اندیکاتوری در اندیکاتور پول هوشمند وجود دارد؟

همان‌طور که اشاره شد، استراتژی پول هوشمند، شامل اندیکاتور یا ابزارهای مالی بسیار گوناگونی است که بسیاری از آنها از مفاهیم اولیه این استراتژی معاملاتی سرچشمه گرفته‌اند. این نوع الگو یا رفتارهای قیمت که به‌عنوان پرایس اکشن مدرن یاد می‌شوند، برای معاملات ارزهای دیجیتال نیز بسیار کاربردی هستند.

در صورت کلی بخش‌های مختلف اندیکاتور پول هوشمند، در موارد زیر خلاصه می‌شوند:

اوردر بلاک‌ها یا سطوح سفارش:

اولین بخش از اندیکاتور و به‌طورکلی استراتژی پول هوشمند، شامل اوردر بلاک‌ها است که به نام سطوح سفارش خریدوفروش نیز شناخته می‌شود.

این سطوح سفارش، نشان‌دهنده مناطقی است که در آن سرمایه‌گذاران نهادی سفارش‌های قابل‌توجهی را ارائه می‌دهند. به تعبیری اوردر بلاک‌ها، به مناطقی اشاره دارند که با ورود پول هوشمند در آن، پتانسیل بالایی برای حرکات معکوس قیمت وجود داشته و سطوح سفارشی سنگینی در آن نهفته است.

از جهتی دیگر، برخی از تحلیلگران، این سطوح حمایتی و مقاومتی را نواحی موردتوجه نهادهای مالی بزرگ خطاب می‌کنند که تجمیع عظیمی از سفارش‌های خرید یا فروش در این نواحی وجود داشته و می‌تواند با سرعت بالایی بر قیمت تأثیر بگذارند.

سطوح سفارش شکسته شده به شکست نواحی اوردر بلاک و تغییر ماهیت رفتار پول هوشمند اشاره دارد. هنگامی که سطح سفارشی نتواند قیمت خود را حفظ کند، از بین می‌رود و به طور بالقوه نشان می‌دهد که جهت “پول هوشمند” تغییر کرده است.

این تعریف در تحلیل تکنیکال کلاسیک نیز بسیار رواج دارد که به‌عنوان‌مثال، می‌توانیم به تغییر ماهیت سطوح حمایتی و مقاومتی پس از شکسته‌شدن آنها توسط قیمت اشاره کنیم. (در صورت شکسته‌شدن سطح حمایتی، این ناحیه به‌عنوان سطح مقاومتی عمل می‌کند و بالعکس)

نواحی شکست ساختار قبلی (BOS) در استراتژی اسمارت مانی، از محبوب‌ترین نواحی برای تصمیم‌گیری و ورود به معاملات است که به حرکات هیجانی قیمت به زیر یا بالای کلیدی‌ترین نواحی قیمت درگذشته اشاره دارد.

در واقع، گذر قیمت به زیر کف یا سقف اصلی قیمت درگذشته، بر خلاف جهت غالب بازار، نشانگر پتانسیل بالایی برای تغییر روند بوده و معامله‌گران با مشاهده این ساختار، خود را برای تغییر روند و ورود به معاملات خلاف جهت روند آماده می‌کنند.

برخی از تحلیلگران بر این باورند که این ساختار، به دلیل ورود پول هوشمند ایجاد می‌شود که پتانسیل حرکت خلاف جهت بعدی را مهیا کند.

تغییر کاراکتر روند (ChoCH)

تغییر کاراکتر روند (ChoCH)، به ساختار یا الگویی از رفتار قیمت اشاره دارد که به طور معمول پس از BOSها شکل می‌گیرد. این مفهوم به تغییرات قابل‌توجه و سریعی در رفتار بازار متمرکز است که اغلب از طریق افزایش ناگهانی نوسانات یا تغییر جهت قیمت مشاهده می‌شود.

 ساختار ChoCH معمولاً از BOS پیروی می‌کند که تغییر روندی بالقوه را تأیید کرده و فاز جدیدی از احساسات بازار را که توسط فعالیت‌های سازمانی هدایت می‌شود، قابل‌شناسایی می‌کند.

نواحی یا گپ‌های عدم تعادل (Imbalances)

این نواحی که به طور معمول پس از برخورد قیمت به نواحی سطوح سفارش قدرتمند شکل می‌گیرد، می‌تواند با کندل‌هایی با شدو بلند همراه باشد و فاصله زیادی را تا پر شدن کندل بعدی ایجاد کند. در واقع، پس از شکل‌گیری نواحی عدم تعادل، شکافی در بین کندل‌ها باقی می‌ماند که نشان‌دهنده عدم تعادل بین عرضه و تقاضا است.

 این مفهوم به‌سادگی بیان می‌کند که «پول هوشمند» قیمت را به سمت این نواحی هدایت می‌کند تا با سفارش‌های بزرگ و جهش بزرگ قیمت، معامله‌گران زیادی به بازار ورود کرده و سپس، تله گاوی یا خرسی پیاده‌سازی شود.

نواحی انباشت و توزیع در استراتژی اسمارت مانی نشان‌دهنده دوره‌ای است که طی آن پول هوشمند یا در حال جمع‌آوری (خرید) یا توزیع (فروش) موقعیت‌های خود است. در واقع، این مفهوم ریشه در تئوری یا استراتژی وایکف (Wyckoff) نیز دارد.

طبق این تئوری، انباشت در سطوح قیمت پایین‌تر، اغلب قبل از روندی صعودی قابل‌توجه رخ‌داده، درحالی‌که توزیع در سطوح بالاتر قیمت، معمولاً قبل از روند نزولی صورت می‌گیرد. شناسایی این مراحل می‌تواند بینش‌هایی را در مورد جهت‌گیری بازار آینده توسط سرمایه‌گذاران نهادی ارائه دهد.

 

دکمه بازگشت به بالا