برنج خاصیت چاق کنندگی بیشتری دارد یا نان؟

بالاخره برنج بهتر است یا نان؟

به گزارش اقتصاد آنلاین،وقتی صحبت از رژیم غدایی و کاهش وزن می شود معمولا اولین چیزی که به سراغ آن می رویم برنج است که باید مقدار مصرف آن را قطع یا کم کنیم و نان را جایگزین آن کنیم. اما واقعا کدام یک از این دو کمتر چاقتان می کند؟ در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که آیا برنج چاق کننده است یا نان؟ برای خرید برنج دودی کلیک کنید.

برنج خاصیت چاق کنندگی بیشتری دارد یا نان؟

شاید شما هم مثل خیلی ها به این باور و عقیده رسیدید که برنج نسبت به نان چاق کننده و پر کالری است اما واقعیت این نیست. هم نان و هم برنج جزء مواد نشاسته ای هستند، اما برنج یک محصول خاص است، بدون چربی و بدون کلسترول و بدون نمک. ولی نان شامل چربی، نمک زیاد، جوش شیرین است.

تماس مستقیم نان با شعله تنور هم باعث ایجاد مواد سرطان زا داخل نان می شود.همچنین در نان گلوتن هم وجود دارد اما در برنج نیست.

دلیل اینکه برنج چاق کننده عنوان می شود این است که فرهنگ آشپزی ما ایرانی ها به گونه ایست که برنج را حتما باید همراه با روغن و کره میل کرد. افزودن کره و روغن به برنج مقدار زیادی به کالری آن می افزابد و باعث خاصیت چاق کنندگی آن می شود.

در صورتی که اگر برنج بدون چربی و به صورت کته میل شود نه تنها چاق کننده نیست بلکه تامین کننده ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز برای سلامت پوست و موهاست.

مواد تشکیل دهنده برنج

کربوهیدرات ها: برنج عمدتا از کربوهیدرات ها ( به صورت نشاسته) تشکیل شده است.

فیبر: برنج سفید 0/3 % فیبر دارد.

ویتامین ها و مواد معدنی: به طور کلی میزان ویتامین و مواد معدنی در برنج پایین بوده، هر چند سبوس برنج قهوه ای حاوی میزان مناسبی از این مواد است.

کالری برنج چقدر است؟

100 گرم برنج سفید پخته شده 130 کیلوکالری انرژی دارد.

100 گرم برنج سفید بخاپز 129 کیلو کالری انرژی دارد.

100 گرم برنج قهوه‌ای پخته شده 111 کیلوکالری انرژی دارد.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که مقدار مساوی ، برنج قهوه‌ای کالری کمتری از برنج سفید دارد.

کالری نان چقدر است؟

کالری 100 گرم نان سفید 265 کیلوکالری و کالری 100 گرم نان سبوس‌دار 252 کیلوکالری است و همانطور که در بالا گفته شد، همین مقدار برنج سفید حدود 130 کالری دارد!

قدرت سیرکنندگی نان بیشتر است یا برنج؟

خودتان حدس بزنید که کدام یک بیشتر شما را سیر نگه می داردنان و برنج برای هزاران سال، غذای اصلی بسیاری از مردم در سراسر جهان بوده است. مردم عاشق نان و برنج هستند چراکه نسبتا ارزان، خوشمزه و سیر کننده است.

انواع مختلفی از نان و برنج وجود دارد که مردم به روش‌های متنوعی و با استفاده از مواد مختلف آن را درست می‌کنند. برخی از انواع نان و برنج مغذی‌تر از سایرین هستند، اما مردم چگونه می‌توانند انتخاب سالمی داشته باشند و با مصرف این منابع دچار اضافه وزن نشوند؟ در این مطلب از فیتامین درباره برنج و نان و چگونگی مصرف آن برای لاغری خواهیم گفت.

مقایسه کالری نان و برنج

کالری انواع نان: کالری نان‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. مقادیر زیر، مقدار کالری یک کف دست نان، بدون احتساب انگشتان را نشان می‌دهد:

نان کالری
نان بربری ۷۶.۳
نان تافتون ۴۲.۶
نان لواش ۲۳
نان سنگک ۷۵.۱
نان باگت ۱۰۰
نان تست ۷۵.۴
نان جو ۵۷.۵
نان سوخاری ۴۱.۱

کالری انواع برنج: کالری برنج به طبخ آن بستگی دارد. در ادامه مقدار کالری برنج در ۱۰۰ گرم را برای شما می‌آوریم.

برنج کالری
برنج سفید پخته با روغن ۲۵۰
برنج کته با روغن ۲۰۰
برنج قهوه‌ای پخته ۱۱۰

 

خروج از نسخه موبایل