مجله لوکس/لرستان یک متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نقش برخی گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت را تشریح کرد.
مهناز مردانی در گفتوگو با مجله لوکس در خصوص مصرف غذایی گیاهان خوراکی و دارویی طبیعی گفت: یکی از نعمتهای بیشمار خداوندی، وجود گیاهان خوراکی و گاها داروئی در استان حاصلخیز لرستان است.
وی با بیان اینکه استفاده درست و منطقی از این گیاهان منجر به حفظ و ارتقاء سلامت خواهد شد، ادامه داد: از جمله این گیاهان میتوان به ریواس، کنگر، قارچ کوهی، شنگ یا ریش بز، پای غازان یا در گویش محلی پاغزو، زرشک، موسیر، بن سرخ و….. اشاره کرد.
مردانی اضافه کرد: این گیاهان خودرو و ارگانیک سرشار از فیبر، مواد معدنی، ویتامین C ویتامینهای گروه B و بعضا پیش ساز ویتامین D هستند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: فیبر بسیار خوب این گیاهان باعث ایجاد لینت مزاج در افراد و پیشگیری از یبوستهای مزمن شده و به سلامت سیستم گوارش کمک شایانی خواهد کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: مصرف مناسب انواع این گیاهان منجر به کاهش چربیهای خون در افراد مبتلا به دیس لیپیدمی و تعدیل قند خون در افراد دیابتی میشود.
او گفت: از طرفی آنتی اکسیدانهای موجود در آنها به سلامت قلب و عروق و کبد کمک میکنند و نقش ضد سرطانی دارند.
مردانی اظهار کرد: همچنین وجود ویتامینهای مختلف همچون ویتامین سی و ویتامین آ و برخی مواد معدنی در ساختار این گیاهان، باعث افزایش سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماریهای مختلف خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: البته در هنگام مصرف این گیاهان میبایست احتیاط لازم به عمل آید. به طور مثال در مصرف قارچهای کوهی باید دقت کافی به عمل آید چرا که برخی از این قارچها سمی بوده و حتی منجر به فوت مصرف کننده خواهد شد و لذا قارچها از افرادی که قابل اعتماد هستند خریداری شوند.
این متخصص تغذیه گفت: برخی از این گیاهان، مانند ریواس حاوی مقدار زیادی اگزالات بوده و در نتیجه در افرادی که سنگ کلیه از جنس اگزالات دارند، نباید مصرف شود.
انتهای پیام