هادی حیدری فر فعال ساختمانی حوزه تخصصی صنعت شیشه در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا با بیان اینکه باید مجموعهای از سازههای شیشهای که کمی ساده تر، بهتر، کارآمدتر و مقرون به صرفهتر هستند را به جامعه معرفی کنیم تا این کار منجر به افزایش تولید و توجه بیشتر آحاد جامعه به این حوزه است گردد اظهار داشت: با توجه به ویژگیهای شیشه در زیبایی و عبور نور از خود، از گذشته تا کنون از آن برای طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده میکردند.
وی ادامه داد: با توجه به این که شیشه در طراحی مدرن المانی برای ایجاد حس صداقت و بیانگر ایجاد عدم محدودیت در دید در بخشهای مختلف است و استفاده از این متریال موجب برقراری نظم متداوم در طراحی داخلی و نما است نگاهها و توجهها به آن نسبت به دهههای گذشته متفاوت شده است؛ ساختار شیشه با تمامی سختی و شکنندگی، دارای روحی روشن و لطیف است که در جوامع امروزی یکی از محبوبترین مصالح ساختمانی به حساب میآید.
این فعال حوزه صنعت شیشه خاطرنشان کرد: تحویل شیشههای سکوریت در حال حاضر بر اساس استاندارد BS-EN ۱۲۱۵۰ و شیشههای لمینیت بر اساس استاندارد BS-EN۱۲۵۴۳ و شیشههای دوجداره بر اساس استاندارد BS-EN-۱۲۷۹ تولید میشوند که شرکت راد شیشه صدرا (رادگلس) توانایی تولید استاندارد این شیشهها را دارد.
هادی حیدری فر گفت: شیشه به عنوان یک ماده سخت و انعطاف پذیر، ماهیت شفاف و شکنندهای دارد، اما در برابر زنگ زدگی و موادشیمیایی نظیر اسیدها و بازها مقاوم است؛ به طورکلی درخصوص کاربرد شیشه در صنعت ساختمان و معماری میتوان گفت که با وجود تنوع بسیار در طراحی و اجرای انواع سازه شیشهای و همچنین در بهره بری طرحهای مختلف و انواع سبکهای معماری هیچ محدودیتی در این نوع متریال در فضای داخلی و خارجی وجود ندارد. مهمترین ویژگی شیشه برای استفاده در ساختمان، شفافیت، استحکام، سهولت در نصب، قابلیت عبور نور، قابلیت بازیافت و دارابودن ارزش حرارت انتقال یافته از شیشه است. این ویژگیها امکان مشاهده بیرون و درون ساختمان را به شخص میدهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر از شیشه بیشتر در نمای ساختمان، پارتیشن اداری، نرده و جان پناه، سقف و کف، کابین دوش حمام، دیوایدر استفاده میکنند.
این فعال صنعت شیشه درباره اقدامات تحقیق و توسعه که منجر به توسعه بازار شیشه میشود گفت: در این زمینه باید کارهای بسیار بزرگی صورت گیرد؛ بررسی جایگاه بازار، تبلیغات محیطی، شرکت در نمایشگاهها و سمینارهای داخلی و خارجی، بررسی زیر ساخت منابع انسانی و برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی، بررسی رقبای دور و نزدیک و برگزاری جلسات مشترک جهت هماهنگی بین تولید کنندگان، تحلیل اطلاعات و بررسی موقعیت شرکت ها، رنگ بندی عوامل محیطی وطراحی لوگو و فرمها، شناسایی طرحهای جدیدی که توسط شرکتهای پیشرو در دنیا به بازار عرضه میشوند و همچنین بررسی امکان پذیری طراحی و اجرای سازهها بخشی از اقدامات واحدهای تحقیق و توسعه محسوب میشود.
وی تصریح کرد: شیشه از مقدار زیادی مواد خالص و ارزان تهیه میشود، اما زمانی که مشکلات حمل و نقل مواد زائد مطرح میشود بازیافت اهمیت مییابد. هر چند شیشه جزء کوچکی از جریان مواد زائد حجم تقریباً ۲ درصد را تشکیل میدهد، اما بازیافت آن میتواند تاثیر قابل توجهی در کاهش وزن داشته باشد.
حیدری فر گفت: تولید فرآوردههای شیشه ای، انرژی زیادی جهت استخراج و حمل و نقل مواد خام نیاز دارد و همچنین ماده اولیه باید در دمای بسیار بالا حرارت دیده شود. جهت انجام فرآیند میزان زیادی سوخت فسیلی مصرف میشود، مصرف سوختهای فسیلی باعث انتشار گاز دی اکسید کربن و گازهای گلخانهای میگردد.
وی خاطرنشان کرد: طبق آمار سال ۲۰۰۲، صنعت شیشه ۸۶۱۱,۰۰۰,۰۰۰ کیلووات انرژی الکتریسیته مصرف کرده و دی اکسید کربن خروجی از سوختهای فسیلی معادل ۱.۸ میلیون تن بوده است و یک کوره مناسب و کارآمد ۴.۸ گیگاژول انرژی برای ذوب هر تن شیشه نیازمند است در حالی که ظروف شیشه ای، فقط برای بازسازی و از نو ساختن ظروف دیگر کاربرد دارند.
این فعال حوزه صنعت شیشه خاطرنشان کرد: ضایعات شیشه میتوانند دردیگر فرآیندهای صنعتی کاربرد داشته باشند برای مثال شیشههای شکسته و خرد شده میتوانند در آسفالت جادهها به کار روند؛ نمونههایی از دامنه و گستردگی شیشه و ظروف شیشهای که دوباره مورد استفاده قرار میگیرند.
در دیزاین های خود می توانید از طرح های شیشه های لاکوب، شیشه های رنگی و … به واسطه کمک گرفتن از مجموعه کاراگلس استفاده کنید.