از ضرورت‌های ساخت هواپیما تا لحظه‌شماری برای حضور هند در چابهار

از ضرورت‌های ساخت هواپیما تا لحظه‌شماری برای حضور هند در چابهار

تاکید بر لزوم ساخت هواپیما در ایران به‌عنوان استراتژی بلندمدت در شرایط تحریمی و انعقاد قرارداد با هند برای توسعه بندر چابهار از مهم‌ترین اخبار حوزه حمل‌ونقل در هفته‌ گذشته بود.

به گزارش مجله لوکس،  حوزه حمل‌ونقل در هفته‌ای که گذشت از اخبار صنعت هوایی یا ریلی و جاده‌ای را در برمی‌گرفت، اما این هفته هم حوزه هوایی و اخبار هواپیما، نقش پررنگ‌تری در اخبار داشت. از جمله اینکه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت که بیش از ۵۰ فروند هواپیما و هلیکوپتر در ۱۸ ماه گذشته خریداری شده و تا کنون ۲۰ فروند به سرویس هوایی برای خدمت‌رسانی اضافه شده است.

محمد محمدی‌بخش در عین حال باز هم با تاکید بر لزوم ساخت هواپیما در ایران به‌عنوان استراتژی بلندمدت آن هم در شرایط تحریمی گفت که ۱۰ تا از هواپیماهای برجامی ما به دلیل بدعهدی فروشندگان و در اختیار نگذاشتن قطعه و نشریات، زمین گیر است و از آنجایی که هر زمان در شرایط تحریمی نقص نشان دادیم، تحریم‌کنندگان هم فشار را بیشتر کردند، لازم است که در این شرایط جنگ نابرابر ما بتوانیم با مشکلات مقابله کنیم.

پیشنهاد هفته: افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما

اما موضوع مورد بحث دیگر که از هفته‌های گذشته نیز ادامه یافته، قیمت بلیت هواپیما بود. از این رو؛ رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که پیشنهاد انجمن شرکت‌های هواپیمایی برای ۱۴۰۲ نسبت به دی ماه‌ ۱۴۰۰ که افزایش قیمتی در نرخ بلیت پروازهای داخلی نداشته‌ایم، افزایش ۱۰۰ درصدی بوده که این پیشنهاد حداکثر ظرف ۱۰ روز آینده در جلسه شورای عالی هواپیمایی بررسی می‌شود و برای بررسی به ستاد تنظیم بازار می‌رود تا در نهایت نرخ جدید بلیت هواپیما در پروازهای داخلی ابلاغ شود.

پیش‌فروش هفته: بلیت قطار

در حوزه حمل‌ونقل ریلی هم اعلام شد پیش‌فروش بلیت قطار برای بازه زمانی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ تا ۱۰ خردادماه آغاز شده است و افراد برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به‌صورت شبانه‌روزی با سامانه اطلاع‌رسانی راه‌آهن به شماره ۰۲۱۵۱۴۹ تماس بگیرند یا به پایگاه اینترنتی www.rai.ir مراجعه کنند.

آۤب پاکی هفته: قطار مستقیم تهران – کربلا

در عین حال، در حالی که مقرر بود عراق تا پایان ماه مبارک رمضان به تحویل زمین جهت شروع عملیات اجرایی مین‌روبی به طرف ایرانی اقدام کند و هنوز خبری از این تحویل نشده است. با وجود این، مدیر روابط عمومی راه‌آهن اعلام کرد با این فرض که طرف عراقی به وعده‌هایش در خصوص خط ریلی شلمچه – بصره عمل کند، ساخت این پروژه حداقل ۱۸ ماه زمان می‌برد؛ بنابراین قطعا قطار مستقیم کربلا به اربعین امسال نمی‌رسد.

خوش‌خبر هفته: آزادراه تهران-شمال

مسیر رفت فاز دو تهران – شمال یکی دیگر از اخبار این هفته بود که در این خصوص محمود محسن‌زاده – سرپرست مجری آزادراه تهران – شمال به مجله لوکس گفت: پروژه رفت منطقه دو آزادراه تهران – شمال از نظر ساخت‌وسازه‌ای به اتمام رسیده اما دوران بهره‌برداری نیازهای متفاوتی دارد از جمله اینکه نصب تاسیسات و تجهیزات الکترومکانیکال، مباحث ایمنی و دستگاه‌های بهره‌بردار باقی مانده که باید استقرار پیدا کند.

او همچنین وعده داد که پیشرفت فیزیکی باند رفت فاز دو آزادراه حدود ۹۳ درصد است که هفت درصد باقی‌مانده شامل تاسیسات و تجهیزات الکترومکانیکال می‌شود و سعی می‌کنیم بتوانیم تا اواخر بهار این آزادراه را آماده بهره‌برداری کنیم.

توافق هفته: ایران و هند در چابهار

یکی از مهم‌ترین اخبار حوزه حمل‌ونقل در هفته‌ای که گذشت، بحث انعقاد قرارداد با هند بود که علی فتحی – عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی – درباره مشکلات موجود در بندر چابهار و بلا استفاده ماندن برخی تجهیزات وارد شده به این بندر توسط طرف هندی، اظهار کرد: ابتدا باید باری وجود داشته باشد که از این تجهیزات استفاده شود؛ اما با دیپلماسی‌های اخیر، بحث انعقاد قرارداد با هند در مرحله نهایی تدوین قرار دارد و با تکمیل و نهایی شدن آن مشکلات قرارداد برطرف خواهد شد.

همچنین در نشست خبری همایش Icopmas ۲۰۲۳ که چهاردهمین دوره همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی است، اعلام شد که این همایش از ۱۹ تا ۲۰ اردیبهشت برگزار می‌شود و سازمان بنادر به عنوان متولی اصلی سازه‌های دریایی گام موثری در جهت ارتقای دانش سواحل و بنادر برمی‌دارد.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل