از دست دادن کنترل در افراد معتاد

تعریف اعتیاد شامل درگیری مکرر با یک ماده یا فعالیت علیرغم پیامدهای منفی آن است. دوستان و اعضای خانواده از فرد معتاد تقاضا میکنند که ترک کند اما به نظر میرسد که او یا نمی تواند و یا تمایل به ترک ندارد. راه اندازی کمپ های ترک اعتیاد بانوان تهران  راهی جدید برای ترک اعتیاد می باشد. بیشتر افراد معتاد تمایل واقعی به ترک مواد مخدر دارند. آنها به خاطر زیر پا گذاشتن وعده های خود به عزیزانشان احساس گناه می کنند. به نظر می رسد آنها تمام کنترل خود را از دست داده اند اما گاهی اوقات نادیده گرفته میشود که کنترل به ندرت به طور کامل از دست می رود.

وقتی به دقت با فردی که اعتیاد دارد مصاحبه می کنیم، معمولاً می توانیم این محدودیت ها را شناسایی کنیم. به عنوان مثال، معتادان به هروئینی هستند که برای بدست آوردن پول برای خرید مواد دزدی می کنند. با این حال، آنها به جای دزدی از خانواده، به ترک مواد مخدر رو می آورند. افرادی هستند که بیش از حد الکل می نوشند اما اگر نیاز به رانندگی داشته باشند نه. سیگاری هایی وجود دارند که اگر دود باعث آزار کسی در اطراف شود از کشیدن سیگار خوددار تحقیقات نشان میدهد که “درگیری مکرر علیرغم آسیب قابل توجه” یک ویژگی تعیین کننده اعتیاد است. این منجر به سؤالات گیج کننده ای می شود:

در مورد چگونگی پاسخ به این سؤالات قابل تامل اختلاف نظر وجود دارد.

دو احتمال وجود دارد:

 این افراد معتقدند که قادر به مدیریت رفتار خود نیستند. بنابراین، بازیابی این کنترل به وضوح مستلزم قدرتی فراتر از خودشان است، مانند مداخله الهی یا مداخله پزشکی. اگر چنین باشد، بیهوده به نظر می رسد که از آنها بخواهیم رفتار خود را کنترل کنند، زیرا با این تعریف، آنها نمی توانند. از این منظر فقط دارو یا خدا می تواند آنها را از اعتیاد نجات دهد.

سایر افراد اعتیاد خود را به عنوان یک مشکل شدید در مقاومت در برابر هوس های قدرتمند برای لذت (اختلال در کنترل) تجربه می کنند. یادگیری چگونگی کنترل مجدد این هوس ها برای آن ها مفید است. ممکن است به کمک حرفه ای نیاز داشته باشند، اما هدف به دست آوردن خودکنترلی است. همچنین ممکن است کشف راه‌های سالم‌تر برای دریافت لذت برای آن ها مفید باشد.

بدیهی است که تفاوت بین از دست دادن کامل کنترل و اختلال در کنترل پیامدهای مهمی برای بهبودی از اعتیاد دارد.

بر اساس دیدگاه “کنترل کاهش یافته”، هر کسی رفتار خود را کنترل می کند اگر عواقب آن فوری و به اندازه کافی شدید باشد. به عنوان مثال، یک “تست تفنگ به سر” خیالی را در نظر بگیرید. ابتدا به یک “الکلی” یک نوشیدنی برای مصرف بدهید تا هوس شدید ایجاد کنید. سپس نوشیدنی دوم را به الکلی بدهید تا نگه دارد. فرد الکلی میل شدیدی به نوشیدن نوشیدنی دوم را تجربه می کند و این کار را انجام خواهد داد. با این حال، اگر اسلحه را به سر او بگیرید و به او بگویید که اگر نوشیدنی دوم را بنوشد، ماشه را می‌کشید، او می‌تواند خود را کنترل کند. در حالی که هوس‌های او انگیزه‌ای قوی برای نوشیدن دومین نوشیدنی ایجاد می‌کند، تفنگی که در سر او قرار می‌گیرد انگیزه قوی‌تری برای مقاومت در برابر این هوس‌ها ایجاد می‌کند. البته، این نوعی “آزمایش” است که هیچ فرد اخلاقی انجام نمی دهد، بنابراین ما واقعاً از نتیجه آن اطلاعی نداریم. با این حال، همانطور که برخی می بینند، این آزمایش تخیلی تفنگ به سر نشان می دهد که با داشتن انگیزه کافی (پیامدها) هر کسی می تواند خودکنترلی را نشان دهد.

بدیهی است که تست تفنگ به سر ما مصنوعی است و شبیه موقعیت های دنیای واقعی نیست. در زندگی روزمره ما، عواقب اعمال معمولاً تا آینده ای دور رخ نمی دهد. قبل از دریافت چک حقوقی، دو هفته یا بیشتر کار می کنیم. بسیاری از مردم متوجه می شوند که اگر به پرخوری ادامه دهند، در نهایت دچار اضافه وزن می شوند. سیگاری ها متوجه خطراتی هستند که در هنگام سیگار کشیدن متحمل می شوند. متأسفانه، پرخوری و استعمال دخانیات عواقب منفی فوری ندارند، بنابراین کنترل آن دشوارتر است.

وقتی کسی یک تیکه شیرینی اضافی را می خورد، بلافاصله ۱۰ سایز چاق تر نمیشود. وقتی کسی یک نخ سیگار می کشد، بلافاصله نمی میرد. در عوض، تنها چیزی که بلافاصله احساس می کنند، احساس لذت یا رضایت است. هیچ پیامد منفی فوری مرتبط با این انتخاب ها وجود ندارد. این مشکل منحصر به اعتیاد نیست. افراد مبتلا به دیابت می دانند که باید قند خون خود را کنترل کنند وگرنه در آینده با عواقب سلامتی جدی مواجه خواهند شد. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به دیابت به طور منظم سطح قند خون خود را کنترل نمی کنند. به عبارت دیگر، هنگامی که پیامدهای منفی یک عمل در آینده ای دور اتفاق می افتد، مانند اعتیاد، افراد در کنترل خود مشکل دارند. بنابراین، برای داشتن «خودکنترلی» باید ظرفیت عمل با عواقب بلندمدت را در ذهن ایجاد کرد، نه نیاز به پیامدهای فوری و شدیدی مانند شلیک به سر.

شما چه فکر  میکنید ؟ آیا ولع یک وسوسه غیرقابل مقاومت است که با از دست دادن کامل کنترل همراه است؟ یا آیا ولع خوردن صرفاً یک وسوسه بسیار قدرتمند است که منجر به کاهش کنترل می شود؟ همانطور که به این سوال فکر می کنید، شباهت های بین خوردن و اعتیاد را در نظر بگیرید. غذا خوردن رضایت بخش، لذت بخش و با ارزش است. این بدان معناست که دفعه بعد که گرسنه شدیم، احتمالاً قرار است غذا بخوریم. اغلب اوقات لذت بخش ترین غذاها مضر ترین هم هستند. بسیاری از مردم حتی زمانی که گرسنه نیستند، هوس این غذاهای مضر را می کنند. اعتیاد نیز به همین صورت عمل می کند. از طریق تجربه می آموزیم که برخی از مواد یا فعالیت ها لذت بخش است. در نتیجه، ما میل به تجربه مجدد آن ماده یا فعالیت لذت بخش را در خود ایجاد می کنیم. برای مدتی به حالت رفاه یا لذت می رویم و به دنبال آن به حالت عادی برمی گردیم. سپس، هوس باز می گردد و چرخه ولع مصرف-استفاده-لذت-استراحت دوباره آغاز می شود.

در نتیجه یادگیری مقابله با هوس ها برای بهبودی اعتیاد اساسی است. ما در در تمامی مراحل ترک اعتیاد در کنار شما عزیزان هستیم. کافی است که بدانید اعتیاد یک بیماری قابل در» » تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان

تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان چیست؟ سلامت روان برای هر کس معنی متفاوتی دارد. شاید شما به آن به عنوان داشتن کنترل، شادی، نظم یا شیوه مثبت زندگی کردن نگاه کنید. بیماری روانی برعکس این است، باعث مشکل می شود و مانع داشتن زندگی شاد است.

زندگی با وجود اعتیاد به مواد مخدر و الکل هیچ وقت ساده نیست. سلامت روان و سوءمصرف مواد مخدر دو امری هستند که هرگز در کنار هم اتفاق نمی افتند. تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان به دو دسته بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می شود.

مواد مخدر مانند الکل، روانگردان ها و هروئین می توانند بر خلق و خوی مصرف کننده تاثیر بگذارند. مصرف آنها با تحریک برخی احساسات و خنثی کردن برخی دیگر همراه است. شاید به همین دلیل است که برخی از افراد به آنها رو می آورند.

تغییر خلق و خو و رفتاری که در اثر مصرف مواد مخدر به وجود می آید، در نتیجه تغییر مغز است و فراموش نکنید که مغز سلامت روان شما را کنترل می کند. مواد مخدر بر هورمون های مغز و در پی آن بر پیام های صادره از مغز تاثیر می گذارد.

تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان:

تاثیر مواد مخدر در کوتاه مدت:

اثر کوتاه مدت مصرف مواد مخدر بر سلامت روان می تواند چیزی شبیه به لذت بردن و شادی باشد. پس از مصرف مواد مخدر در کوتاه مدت احساس عجیب و خوشایندی خواهید داشت. سایر اثرات آن اما چندان خوشایند نخواهد بود:

اختلال اضطراب ناشی از مصرف مواد مخدر:

پس از مصرف ممکن است فرد دچار حمله ناگهانی هراس شود که در آن ضربان قلب افزایش می یابد و مصرف کننده دچار تعریق، لرزش، تنفس کوتاه و تند و ترس از دست دادن کنترل می شود. فرد احساس می کند که با چیزی عجیب و غیر واقعی احاطه شده و هویت و احساس خود نسبت به واقعیت را از دست داده است .

روانپریشی ناشی از مصرف مواد مخدر:

مواد روانگردان می توانند باعث ایجاد توهم و هذیان در مصرف کننده شوند. فرد چیزهایی می شوند و می بیند که وجود ندارند و این می تواند خطرات بسیاری برای مصرف کننده و اطرافیان او داشته باشد.

اختلال خلقی ناشی از مصرف مواد مخدر:

بسیاری از مصرف کنندگان مواد مخدر پس از مصرف دچار احساس افسردگی، غم، بی قراری، تحریک پذیری، خستگی، از دست دادن لذت، شیدایی، توهمات، رفتارهای تکانشی و هجوم افکار می شوند.

این احساسات اختلال خلقی به شمار می روند و ممکن است به علت مصرف مواد مخدر مانند کوکائین، آمفتامین، هروئین و متادون ایجاد شوند.

تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان:

تاثیر مواد مخدر در بلند مدت:

داروهای روانگردان می توانند باعث بیماری های روحی و روانی شدید در مصرف کننده شوند. روشن نیست که چرا این اتفاق برای برخی افراد می افتد و در برخی افراد مشکلی ایجاد نمی کند.

محققان بر این باورند که در برخی افراد استفاده از مواد مخدر باعث فعال شدن یک بیماری روانی می شود که تا فرد از آن خبر نداشته است. عده دیگری از محققان نیز معتقدند مواد مخدر عملکرد مغز و هورمون های آن را تغییر می دهد و باعث ابتلا به بیماری روانی می شود. تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان را می توان در بیماری های زیر ارزیابی کرد:

روان گردان ها و افسردگی:

اکستازی یک آمفتامین است که باعث توهم می شود. این کار با افزایش سروتونین و ایجاد احساس سرخوشی در فرد انجام می شود. سروتونین ماده ای است که به طور طبیعی در مغز یافت می شود و باعث تنظیم خلق و خو می شود و گاهی به نام هورمون شادی خوانده می شود.

روانگردان ها باعث افزایش آزاد شدن سروتونین می شوند. اما با گذشت زمان، ذخایر طبیعی سروتونین شما ممکن است به حدی کاهش پیدا کند که هرگز به سطح قبل از مصرف مواد مخدر دست نیابید. بنابراین، اگر مقدار زیاد سروتونین به معنی سرخوشی است، سطح پایین آن مساوی با افسردگی است.

ماری جوانا و اسکیزوفرنی:

اسکیزوفرنی یک بیماری روانی شدید است که باعث شنیدن صداهایی در سر و تصور کنترل شدن توسط افراد می شود. نتیجه تحقیقاتی که در مورد تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان انجام گرفته است، نشان دهنده وجود ارتباط مستقیم بین مصرف ماری جوانا و ابتلا به اسکیزونی است. در صورتی که فرد ریسک ابتلا به این اختلال روانی را داشته باشد، مصرف ماده مخدر موجب تحریک اپیزودهای بیماری می شود.

زندگی با تشخیص اختلال همزمان:

زندگی با مشکل سوءمصرف مواد مخدر و ابتلا به بیماری روانی دشوار است و از آن به تشخیص دوگانه یا اختلال همزمان یاد می شود. در این حالت، هر دو مشکل بیماری روانی و اعتیاد به مواد مخدر علائم و نشانه های خود را دارند و عملکرد فرد در خانه، محل کار، مدرسه و دیگر بخش های زندگی را به نوعی مختل می کنند. مشکل آنجایی پیچیده تر می شود، که اختلالات همزمان بر یکدیگر نیز تاثیر می گذارند. زمانی که بیماری روانی درمان نشود، مشکل اعتیاد تشدید می شود. زمانی که مشکل اعتیاد تشدید شود، علائم بیماری روانی نیز بدتر می گردد. تقریبا 50 درصد از افرادی که دچار بیماری روانی هستند، تحت تاثیر سوءمصرف مواد مخدر نیز قرار دارند. 30 درصد از مصرف کنندگان الکل و 50 درصد از مصرف کنندگان مواد مخدر دارای حداقل یک بیماری روانی جدی هستند. هیچ یک از این دو اختلال به خودی خود بهبود نمی یابند و به درمان تخصصی نیاز دارند. قول مساعد دادستان کرمان جهت رفع نیازمندی‌های کمپ ترک اعتیاد و یاری ایشان به معتادان زمینه کمک به ترک اعتیاد را فراهم می سازد.

آیا من دچار دو اختلال همزمان سوءمصرف مواد مخدر و بیماری روانی هستم؟

تشخیص همزمانی این دو اختلال دشوار است. برای تفریق بین علائم بیماری روانی و علائم ناشی از مصرف مواد مخدر به ارزیابی های تخصصی روانپزشکی نیاز است. علائم و نشانه ها بسته به نوع اختلال روانی، ماده مخدر مصرف شده و تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان متفاوت است. برای مثال، علائم مصرف ماریجوانا و افسردگی از علائم مصرف همزمان الکل و اسکیزوفرنی متفاوت است. با این حال، هشدارهای زیر می توانند نشانه تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان و ابتلا به هر دو اختلال باشند:

درمان:

بهترین روش برای درمان اعتیاد و ابتلا به بیماری روانی، رویکرد یکپارچه است که در آن هر دو اختلال همزمان درمان می شوند.

درمان بیماری روانی شامل دارودرمانی، یا گروهی، تغییر در سبک زندگی یا می شود. درمان اعتیاد نیز به سم زدایی، مدیریت علائم ترک، رفتار درمانی و حمایت گروهی برای تعهد به ترک نیاز دارد.

همیشه امید هست:

تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان بسیار پیچیده و چند بعدی است. اما هر دو اختلال درمان پذیر هستند. بهبودی از تاثیرات این دو مشکل بر یکدیگر نیاز به صبوری، تعهد و انگیزه دارد، اما با کمک یک تیم تخصصی مطمئنا بهبودی دور نیست.. با ما در campha.ir تماس باشید .

دکمه بازگشت به بالا