اجرای طرح های آبخیزداری برای تامین آب 2 میلیون هکتار اراضی حاصل خیز استان سمنان

استان سمنان | سمنان

اجرای طرح های آبخیزداری برای تامین آب 2 میلیون هکتار اراضی حاصل خیز استان سمنان

به گزارش خبرگزاری مجله لوکس استان سمنان ،جعفر مرادی حقیقی در گفت‌وگو ضمن بیان اینکه وسعت حوزه‌های آبخیز استان سمنان پنج و نیم میلیون هکتار است، ابراز کرد: سمنان، استانی است که میانگین بارش بسیار کمی داشته و استان خشکی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه کم بارشی و خشکسالی مهمترین تهدید اراضی ملی و حوزه‌های آبخیز استان سمنان است، افزود: دو میلیون هکتار اراضی حاصلخیز در استان سمنان وجود دارد و این کم آبی توانسته بر اراضی مذکور تأثیر گذار باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: برای کاهش مشکلات بر اراضی حاصلخیز استان اقداماتی مانند اجرای طرح‌های آبخیزداری و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی در دستور کار قرار دارد.

مرادی حقیقی گفت: عملیات آبخیزداری و آبخوان داری شامل اقدامات مکانیکی و ساخت و ساز شامل بندها و سدهای خاکی و ملاتی، بیولوژیکی مانند کاشت گیاهان، مدیریتی شامل برنامه ریزی و جانمایی طرح‌های آبخیزداری و … در استان طی سال‌های اخیر به عنوان یک راهبرد مهم اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه اعتبارات ملی و استانی به طرح‌های آبخیزداری اختصاص داده می‌شود، بیان کرد: طرح‌های آبخیز داری به تقویت سفره‌های آب زیرزمینی استان سمنان، مهار روان آب‌ها و آب‌های حاصل از بارش و … کمک شایانی می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان مدیریت و کنترل سیلاب‌ها و تغذیه ذخایر آب‌های زیرزمینی و کاهش خسارات ناشی از سیل را محور اصلی طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری در این استان دانست و تاکید کرد: سمنان دارای چهار حوزه آبخیز و سیل زا است.

مرادی حقیقی با بیان اینکه چالش‌های موجود در زمینه منابع آبی، اهمیت اجرای طرح‌های آبخیزداری را دو چندان کرده است، بیان کرد: هدفگذاری ما در استان سمنان تا چهار الی پنج سال آینده یک میلیون هکتار طرح‌های آبخیزداری اجرایی شود.

وی افزود: با انجام طرح‌های آبخیزداری در استان سمنان سالانه ۵۳۰ مترمکعب آب در مناطق کوهستانی استان ذخیره می‌شود، گفت: تقویت پوشش گیاهی، تغذیه سفره‌های آبخیزداری و … در زمره مزیت‌های اجرای این طرح‌ها است.

خروج از نسخه موبایل