از میان اماکن عمومی، کارگاه ها و صنعتگران زیر 25 سال، نانوایی ها و رستوران ها در رتبه های اول تا سوم و مدارس در رتبه چهارم به دلیل نقض سیاست های بهداشتی و اجرای اخطار و عدالت در رده های بعدی قرار دارند.
به گفته معاون بهداشتی وزارت بهداشت، میزان رعایت مقررات بهداشتی در کشور در هفته منتهی به 15 آذرماه 1400، 59.74 درصد بوده است.
میزان رعایت رویه های ضد تاج در کشور بیش از 59 درصد است که بیشترین میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی با 92.68 درصد در فرودگاه ها و کمترین آن در نانوایی ها با 51.17 درصد است.
روند رعایت مقررات بهداشتی از 15 تا 22 دی ماه 1400 در شکل زیر نشان داده شده است:
بهداشت فردی شامل جلوگیری از ورود و حضور مشتریان، کارمندان علامت دار، ثبت نام در وزارت بهداشت، دریافت و نصب QR CODE، استفاده از وسایل شستشو یا ضد عفونی کننده دست، و استفاده از کارتخوان یا سایر روش های پرداخت الکترونیکی است.
میانگین سطح بهداشت فردی در اماکن عمومی در استان های کشور
این مقدار برای دوره 15 دسامبر تا 13 ژانویه 62.94 درصد بوده است. در این شاخص بیشترین میزان انطباق مربوط به دانشگاه ها با 94.01 درصد و کمترین آن مربوط به نانوایی ها با 58.21 درصد است.
میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی در استان های کشور
در این مدت، 58.63 درصد بود که استفاده از ماسک مربوط به فرودگاه ها در بالاترین نسبت مکان های عمومی 92.68 درصد و کمترین آن در نانوایی ها با 51.17 درصد بود.
فاصله گذاری شامل علامت گذاری، حفاظت و غیره، حفظ فاصله حداقل یک متری بین کارمندان و کارمندان و عدم ارائه خدمات به متخلفین توسط ارائه دهنده خدمات می باشد.
میانگین درصد فاصله در اماکن عمومی در دامنه های کشوآر
بین 15 دسامبر 2014 و 13 ژانویه 2014، 57.72٪ بود که بالاترین سطح انطباق برای دانشگاه ها با 90.14٪ و کمترین برای گذرنامه با 50.07٪ بود.
درصد تهویه مناسب در اماکن عمومی در استان های کشور
تهویه مناسب شامل تهویه طبیعی، تهویه مکانیکی و تهویه مطبوع است. میانگین پایبندی به تهویه کافی در این مکان ها از 15 دسامبر تا 13 ژانویه 60.89 درصد بوده است، بالاترین میزان برای فرودگاه ها با 95.12 درصد و کمترین برای مراکز ورزشی با 54.93 درصد.
درصد واکسیناسیون در اماکن عمومی کشور
در مرحله اول مدیریت هوشمند کرونا، 6 تا 10 ژانویه؛ 86.27 درصد بود. نرخ انطباق در فرودگاه ها با 100% بالاترین و در مهدکودک ها با 80.62% کمترین بود.
میزان هشدار بهداشتی برای عدم رعایت مقررات بهداشتی
بین 15 تا 22 ژانویه 1400، از 3577807 مرکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی، اماکن عمومی و کارگاه های سرپوشیده، سال 201965 تحت تدابیر ناشی از تشدید بازرسی ها مورد بازرسی قرار گرفت.
در این مدت 31 هزار و 355 مرکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و کارگاه ها به مراجع قضایی معرفی شدند که از این تعداد 968 مرکز پلمب شدند.
بین 15 تا 22 ژانویه 1400، کارگاه ها و صنایع کوچک با کمتر از 25 نفر، نانوایی ها و رستوران ها از نظر اطلاعیه ها و ارائه به مراجع قضایی رتبه های اول تا سوم را داشتند. متعاقباً در این مدت مدارس از نظر اطلاعیه های عمومی و ارجاع به مراجع قضایی رتبه چهارم را کسب کردند. سپس فروشگاه های زنجیره ای، بانک ها، ادارات و سازمان ها، پیشخوان ها و پلیس + 10 و مراکز ورزشی.
گزارشی از رعایت مقررات بهداشتی در بازگشایی سال تحصیلی
تعداد کل مدارس در سال تحصیلی 1400-1401 است. 135856 مدرسه وجود داشت.
– 61346 مدرسه ابتدایی
– 23579 مدرسه ابتدایی و متوسطه
– 21186 دبیرستان
– 1560 مدرسه استثنایی
– 21702 مهدکودک
– هنرستان 5996
– مجتمع هنری 987
لازم به ذکر است تعداد بازرسی های انجام شده تا تاریخ 6 دی ماه 1400 90336 مدرسه بوده است.
چالش های مهم و پرخطر
– فضای کلاس ناکافی (پذیرش اندازه کلاس خیلی زیاد است)
– عدم رعایت فاصله کافی بین دانش آموزان
– از نشستن بر اساس فاصله چشم پوشی کنید
– بی توجهی به استفاده از ماسک در بین کارکنان مدرسه
– نبود شرایط مناسب برای تهویه و جریان هوا در کلاس های درس