آماده‌باش سمنان برای مقابله با تب دِنگی/ کنترل گزش پشه مهم‌ترین راه پیشگیری

سمنان

آماده‌باش سمنان برای مقابله با تب دِنگی/ کنترل گزش پشه مهم‌ترین راه پیشگیری

مجله لوکس/سمنان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از آماده باش کادر درمان این دانشگاه برای مقابله با تب دِنگی خبر داد و گفت: با وجود اینکه موردی از تب دِنگی در مناطق تحت پوشش دانشگاه گزارش نشده است، کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان در حالت آماده‌باش هستند.

دکتر سید سعید کسائیان ۳۱ تیرماه اظهار کرد: علی رغم اینکه همچنان هیچ موردی از پشه عامل انتقال بیماری تب دنگی و یا بیمار مبتلا در شهرستان های شش گانه تحت پوشش این دانشگاه تا این لحظه گزارش نشد، اما به دلیل احتمال خطر شیوع از طریق استان‌های همسایه، کادر درمان استان سمنان در آماده‌باش قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف دانشگاه‌های علوم پزشکی بررسی حشره‌شناسی است، تصریح کرد: طبق بررسی‌ها، پشه عامل بیماری تب دنگی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه تا این لحظه صید نشده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان با بیان اینکه مواردی از زاد و ولد پشه عامل تب دنگی در برخی مناطق کشور گزارش شده است، افزود: سمنان در آماده‌باش کامل برای اقدام به موقع در صورت گزارش بیماری تب دنگی و صید پشه ناقل آن است.

رئیس مرکز بهداشت استان سمنان از کنترل گزش پشه، به عنوان مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دنگی نام برد و اظهار کرد: علاوه‌ بر پشه که راه اصلی انتقال بیماری تب دنگی است، انتقال از طریق مادر آلوده به ویروس به جنین و انتقال از طریق خون هم وجود دارد، با این حال کنترل گزش پشه مهم‌ترین راه پیشگیری از انتقال این بیماری است.

دکتر کسائیان با تاکید بر اینکه تب، سر درد شدید، درد مفاصل، استخوان‌ها و عضلات، درد پشت چشم و بی اشتهایی و استفراغ از جمله علائم اولیه تب دنگی است، گفت: نخوابیدن در فضای باز چه در طول روز چه در ساعات شب، استفاده از توری برای پنجره‌ها، استفاده از پشه‌بند در صورت خوابیدن در فضای باز، استفاده از حشره‌کش‌ها در صورت دیدن پشه در محل سکونت یا اقامت، نصب توری برای محافظت از کودکان بر روی کالسکه و استفاده از لباس‌های پوشاننده و بلند، از نکات پیشگیرانه از ابتلا به تب دنگی است.
انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا