آسانسور در نمای ساختمان

در این مقاله می خواهیم به نصب آسانسور بیرون ساختمان برای ساختمان های قدیمی بپردازیم. امروزه بسیاری از ساختمان های قدیمی به دلیل نداشتن فضای کافی در داخل ساختمان اقدام به اجرای آسانسور در خارج از ساختمان می نمایند. این کار از برخی جنبه ها حائز اهمیت است به عبارتی علاوه بر سهولت جابجایی افراد بین طبقات، فروش این واحد ها به نسبت راحتر از آپارتمان های فاقد آسانسور می باشد.

جهت نصب آسانسور در بیرون از ساختمان علاوه بر یافتن فروشگاه و شرکت آسانسور معتبر با کارشناسان حرفه ای باید برخی شرایط و موارد را نیز مورد بررسی قرار داد که در ادامه این مقاله به شرح آن می پردازیم.

مفتخر است که بهترین خدمات و مشاوره را در راستای نصب آسانسور بیرون ساختمان های قدیمی را به همشهریان خود ارائه دهد شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

همانطور که میدانید امروزه نصب آسانسور در ساختمان های بیش از ۴ سقف (بیش از ۳ طبقه) الزامی می باشد. اما در گذشته چنین نبود و شما میتوانید ساختمان های قدیمی ۵ الی ۶ طبقه ای را مشاهده کنید که فاقد سیستم آسانسور می باشد از این رو در دراز مدت باعث بروز عوارضی همچون پا درد ، کمر درد بخصوص برای افراد سالمند و ساکنین طبقات بالا ایجاد نماید.

از سوی دیگر با وجود ساختمان های جدید دارای آسانسور تمایل افراد برای اجاره و خرید ساختمان های فاقد آسانسور کم شده اما جای نگرانی وجود ندارد شما می توانید با اجرای آسانسور در ساختمان قدیمی خود این مشکلات را رفع نمایید.

دلیل نصب آسانسور بیرون ساختمان های قدیمی چیست؟

از آنجایی که در ساختمان های قدیمی فضایی برای نصب آسانسور در آینده در نظر نگرفته شده است بهترین فضا برای نصب سیستم آسانسور در حیاط و بیرون ساختمان می باشد. البته فضای نصب آسانسور بستگی به نظر کارشناس دارد اگر فضای بین راه پله برای نصب آسانسور مناسب باشد نیازی به نصب آن در خارج از فضای ساختمان نیست.

برای انجام این کار به نکات زیر توجه نمایید :

۱. پیش از نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی باید مقاومت سازه ساختمان و امکان تقویت آن توسط کارشناس بررسی شود.

۲. نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی در فضای کمتر از  ۱۲۰cm*120cm قابل اجرا نمی باش و حداقل فضایی که برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی مورد نیاز است ، ۱۰۰cm*160cm  و یا  ۱۴۵cm*145cm می باشد.

۳. وظیفه کارفرما است که کلیه کارهای بنایی ساختمان را انجام دهد.

۴. جهت نصب آسانسور بیرون ساختمان های قدیمی و همچنان داخل آن نیاز به اخذ مجوز نصب از شهرداری برای دریافت پایانکار می باشد و البته ساختمانهایی که دارای پایان کار هستند نیازی به اخذ مجوز ندارند.

دریافت تاییدیه استاندارد آسانسور و مجوز نصب الزامی است زیرا در غیر این صورت تحت پوشش بیمه های حوادث قرار نمی گیرند و امکان دارد به هنگام فروش ساختمان به مالک به مشکل مواجه شود.

هزینه نصب سیستم آسانسور بیرون ساختمان قدیمی

ار آنجایی که نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی اختیاری است و هیچ الزام قانونی برای انجام آن وجود ندارد ، متاسفانه قانون هیچ ماده و تبصره ای برای هزینه نصب آن در نظر نگرفته است از این رو این امر باید با همکاری و هماهنگی و تقسیم هزینه ها بین مالکان ساختمان انجام شود. البته می توانید از راهکار های زیر نیز برای تامین هزینه های نصب آن بهره مند شوید.

بهترین آسانسور برای ساختمان های قدیمی کدام است؟

با توجه به نتایج حاصل از بررسی های به عمل آمده توسط کارشناس می توان از آسانسور های هیدرولیک ، کششی و یا هم لیفت بهره برد. که بهترین نوع برای نصب آسانسور در بیرون ساختمان ، کابین شیشه ای می باشد که ظاهر و زیبایی نمای آسانسور را نیز حفظ می نماید.

مطالب مرتبط:

کلام آخر

این مقاله جهت آشنایی شما عزیزان با شرایط نصب آسانسور بیرون ساختمان های قدیمی گردآوری شده است. از این رو باید جهت انجام این کار یک شرکت آسانسور را انتخاب نمایید و تمامی کار های را به کارشناس آنها بسپارید.

اهالی محترم استان قزوین می توانند جهت انجام این کار با کارشناسان آسانسور امید تماس حاصل فرمایند و یا به صورت حضوری به آدرس : قزوین ، بلوار امیرکبیر، خیابان قائم شمالی، بین نرگس ۲۴ و ۲۶  مراجعه نمایند.

نه تنها شما را در امر خرید و نصب آسانسور راهنمایی می نماید بلکه آماده عقد قرارداد با مجتمع های تجاری و مسکونی و برج ها جهت ارائه خدماتی نظیر نصب و راه اندازی پله برقی ، و همچنین و … می باشد.

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی و یا آپارتمان های قدیمی کیفیت زندگی ساکنین را ارتقاء می بخشد. اهمیت این امر برای افراد سالخورده و دچار محدودیت حرکتی و یا به طور کلی جهت جلوگیری از فرسایش مفاصل در حین استفاده از پله ، بسیار قابل توجه می باشد. قوانین نصب آسانسور در ساختمان آپارتمان های قدیمی مشخص بوده و نیاز به رضایت همسایگان نیز دارد. با وجود هزینه نصب زیاد و قیمت بالای تجهیزات، در بسیاری از موارد نصب اسانسور در آپارتمانهای قدیمی منجر به افزایش قیمت بنا و در نتیجه سود صاحبان می شود. در بسیاری از موارد با وجود عدم رضایت همسایگان ساکن در طبقه اول برای نصب آسانسور در ساختنهای قدیمی ، با استناد به ماده 4 تملک آپارتمان ها ، انجام این کار کاملا قانونی و در قیمت مناسب قابل انجام است. هزینه نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی به عوامل مختلفی از قبیل نوع آسانسور، تعداد طبقات ساختمان و غیره بستگی دارد که در ادامه بررسی می شود.

نصب آسانسور در ساختمان قدیمی

هزینه نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی

برای نصب آسانسور در ساختمان آپارتمان های قدیمی ، قیمت نهایی انجام کار می تواند در کیفیت نهایی بسیار تاثیر گذار باشد. هزینه نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی به عوامل مختلفی وابسته است که می توان به مکان نصب و اجرای آسانسور ، نوع و قیمت موتور آسانسور (کششی، هیدرولیک و …)، میزان بازسازی مورد نیاز ، دستمزد تکنسین ها و … اشاره نمود. در صورت قرار گرفتن محل نصب آسانسور در فضای مشاع آپارتمان و یا حریم خیابان لازم است تا قیمت خرید زمین و یا جریمه شهرداری نیز در هزینه نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی در نظر گرفته شود. سنگ سفید نمای ساختمان دسته بزرگی از سنگ نماها را به خود اختصاص داده برای انتخاب هریک نیاز به شناخت آنها است

مراحل نصب آسانسور در ساختمان آپارتمان های قدیمی

اولین گام جهت نصب اسانسور در آپارتمانهای قدیمی اتفاق نظر مالکان مبنی بر اجرا و نصب آسانسور می باشد. لازم به ذکر است که مطابق ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان ‌ها، ساکنین طبقات همکف و اول نمی توانند هزینه مربوط به آسانسور را به دلیل استفاده نکردن از آن، پرداخت ننمایند. چراکه نصب آسانسور عموما با افزایش بهای کل آپارتمان همراه است.

از طرفی رضایت تمامی همسایگان برای نصب آسانسور در ساختمان انواع آپارتمان ها ضرورت دارد. با این حال مطابق ماده 4 قانون تملک آپارتمان ‌ها، اگر مجموع مساحت طبقات دوم ، سوم و چهارم از مساحت واحد طبقه اول و همکف بیش تر باشد، مالکین دیگر می ‌توانند به صورت قانونی سهم هزینه و قیمت نصب آسانسور را در ساختمانهای قدیمی به همراه خسارات احتمالی از همسایگان معترض را دریافت نمایند.

نصب آسانسور بر روی نمای ساختمان

قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی

آن چه مشخص است مهم ترین مشکل در قوانین نصب آسانسور در ساختمان آپارتمان های قدیمی ، تعیین محل مناسب جهت نصب آن است. لذا بایستی انتخاب مناسب ‌ترین مکان برای نصب آسانسور در ساختنهای قدیمی برای کاهش هزینه ها، توسط تکنسین‌ های متخصص انجام شود. چرا که گاها نصب اسانسور در اپارتمانهای قدیمی دشوار بوده و لازم است تا در صورت تعبیه نشدن چاهک آسانسور ، محل مناسب نصب آسانسور با بررسی مقاومت سازه و امکان تقویت سازه مشخص شود. عمدتا حداقل فضای لازم برای کابین آسانسور ۳ نفره ۰.۶ متر مربع، ۴ نفره ۰.۸ متر مربع و ۵ نفره ۱ متر مربع در نظر گرفته می شود. اما حداقل فضای لازم جهت نصب آسانسور ۱.۲ متر مربع می باشد.

مکان نصب اسانسور در آپارتمانهای قدیمی

همانطور که گفته شد با توجه به تعبیه نشدن محل مناسب برای نصب آسانسور در فضای ساختمانهای قدیمی ، لازم است تا محل مناسب بر اساس پتانسیل آن ها و همچنین رضایت همسایگان مشخص شود. در ادامه مکان های مناسب برای نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی با حداقل هزینه و قیمت مورد بررسی قرار گرفته است.

یکی از مکان های مناسب جهت نصب آسانسور در ساختمان آپارتمان های قدیمی ، نورگیرها و یا حیاط خلوط می باشد. این قسمت فضای کافی برای نصب آسانسور را فراهم می ‌کند و زیبایی بیرونی ملک را نیز تغییر نمی ‌دهد.

نصب آسانسور در حیاط

نصب آسانسور در نمای بیرونی ساختمانهای قدیمی راهکار پر هزینه دیگری است که مشکلاتی از قبیل مالکیت زمین و زیبایی ساختمان را به همراه دارد.

جابه جایی راه پله یکی دیگر از روش های نصب آسانسور در ساختمان آپارتمان های قدیمی است. در بعضی از موارد، به دلیل نبودن فضای کافی، لازم است تا راه پله به طور کامل حذف شده و مجددا مطابق با ساختار جدید بازسازی شود. هزینه نصب آسانسور در راه پله ساختمانهای قدیمی به نسبت سایر مکان های پیشنهادیی بیش تر خواهد بود. چراکه علاوه بر نیاز به جابجایی راه پله ، گاها نیز ممکن است تاسیسات آب و گاز را تحت تاثیر قرار دهد. اما نصب آسانسور با جابجایی راه پله در ساختمان آپارتمان های قدیمی ، از لحاظ استاندارد ها و قوانین دسترسی به آسانسور می تواند نسبت به سایر گزینه ها مناسب تر باشد.

نصب آسانسور در محل راه پله ساختمان های قدیمی

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی و مدل آن

پس از تعیین محل مناسب جهت نصب آسانسور ، گام بعدی تعیین مدل آسانسور است. عمدتا آسانسور های هیدرولیکی برای نصب در فضاهای محدود ساختمان آپارتمان های قدیمی کاربرد بیشتری دارند. چراکه در آسانسور های هیدرولیکی جابجایی از طریق جک های بالا رونده هیدرولیکی صورت می پذیرد، به همین سبب بر خلاف آسانسور های کششی که از سیم بکسل و وزنه تعادل جهت جابجایی بهره می گیرند، به فضای بسیار کم تری نیاز دارند.

هزینه نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی

در گام بعدی از فرآیند نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی لازم است تا مجوز های لازم از شهرداری اخذ گردد. در صورتی که محل نصب آسانسور خارج از فضای مشاع بوده و وارد حریم خیابان می شود، لازم است تا پیش از آغاز فرآیند نصب، مجوز های لازم از شهرداری مطابق با قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی اخذ شوند. اما معمولا طبق قوانین برای نصب آسانسور در داخل آپارتمان های قدیمی نیاز به مجوز خاصی نمی باشد و پس از اخذ استاندارد نصب و مراجعه به شهرداری ، با پرداخت جریمه جزیی، آسانسور در سند ساختمان لحاظ می‌ شود. در چنین حالتی جریمه شهرداری نیز جزء هزینه نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی خواهد بود.

نصب اسانسور در نمای آپارتمانهای قدیمی

در گام بعدی نصب اسانسور ساختمان آپارتمانهای قدیمی ، پس از تهیه نقشه های ساختمان با تایید سازمان نظام مهندسی ، آهن کشی چاهک آسانسور ، نصب ریل و شاسی ها، قالب گذاری ، آرماتور بندی و بتن ریزی سقف چاهک ، سیم کشی آسانسور ، نصب تابلو فرمان ، کابل کشی موتور اسانسور ، ساخت و نصب قفل های درب اسانسور ، نصب درب کابین و نصب شاسی داخل کابین در دستور کار قرار می گیرد. هزینه نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی شامل انجام تمامی مراحل مذکور طبق قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی می باشد.

 

خروج از نسخه موبایل